En blöt scooterutflykt
28 Eylül 2016, Mauritius ⋅ 🌧 20 °C
Förväntansfulla över dagen skuttade vi tidigt ner till företaget Genius som hyr ut scootrar. Stort tack till alla som bidrog till scooterhyran som bröllopsgåva! När allt pappersarbete var klart provade vi ut hjälmar och gav oss iväg på äventyr. Vi hade sett ut höjdpunkterna på ön, naturupplevelser vi inte vill missa. Les 7 Cascades (de sju vattenfallen), Chamarel Waterfall och Le Morne Brabant (det sydligaste berget på Mauritius).Tack Therese och Mattias för upplevelserna.
Jag klamrade mig fast i min skickliga chaufför när vi susade fram i den hektiska trafiken. Istället för att använda en vanlig karta hade Uffe laddat ner rutten på Google Maps. Med en arm om Uffe och telefonen i den andra handen kom vi ut på den stora vägen. Det började blåsa och dugga. Bestämt körde vi vidare mot första stoppet på resan, Les 7 Cascades. Vi svängde av från den stora vägen och fortsatte på en liten grusväg kantad av majsfält. Så vacker vyn var från scootern!
Det fina duggregnet ökade i intensitet och vi blev snabbt genomblöta och frusna i våra shorts och linne. Vi närmade oss området där vattenfallen skulle ligga. Likt en hägring fick vi syn på en restaurang. Vi låste scootern och klafsade in på restaurangen. Vi beställde in varsin kaffe och bestämde oss för att vänta ut regnet. Under de två och en halv timmarna som vi fick vänta på att regnet skulle avta hann vi både med att sitta och se dumma ut under ett kreativt byggt tält av handdukar och en ordentlig lunch. Till förrätt beställde vi grönsakssoppa och friterade ostbollar för att tina upp oss. Huvudrätten blev kycklingcurry till Uffe och svamppasta till mig. Till vår stora besvikelse informerade servitören oss om att det tog ca tre timmar att gå till de olika vattenfallen och att han inte rekommenderade oss att ge oss ut i detta vädret. Vi bestämde oss att fortsätta till nästa stopp.
När regnet äntligen avtog skyndade vi ut till scootern och brummade iväg. Max fem minuter efter vi gett oss iväg började det regna igen. Blöta från topp till tå bestämde vi oss för att köra hem till hotellet. Väl hemma fick vi reda på att det inte regnat en droppe i Flic En Flac, så typiskt. Vi tog en varm dusch och sedan en tupplur under myggnätet - så skönt! Vakna och pigga igen kollade vi på väderprognosen, kanske skulle vi lyckas hinna med åtminstone en av utflyktsmålen. Men nej, regnet skulle hålla i sig resten av dagen på den södra delen av ön.
Beslutsamma att hitta på något kollade vi upp ett spa som låg i närheten. De hade inte tid för massage förrän fredag. Vi bokade in oss men fortsatte till ett annat, mer okänt spa för att se om de hade möjlighet att ta emot oss - något måste vi göra idag! En vänlig kvinna välkomnade oss och berättade glatt att hon hade tid nu att ta emot oss. Uffe fick njuta av massagen först medan jag satte mig på balkongen med en ljudbok i öronen och tittade på folk.
Fyrtio minuter senare kommer en sömndrucken Uffe ut, helt nöjd och gör tummen upp mot mig. Nu var det min tur att få en välbehövd massage. Vi hade lätt valt rätt spa, så duktig hon var! Det skönaste var nog när hon tryckte under fötterna, gjorde någon typ av Zonterapi. Fjäderlätta gick vi hand i hand till hotellet för att byta om. Stort tack Annelie för den sköna massagen.
Ikväll skulle vi testa en ny indisk restaurang och sedan ta scootern och titta på lyxhotellen som låg några minuter utanför Flick en Flac. De flesta som åker på smekmånad till Mauritius checkar in på något av lyxhotellen. Det billigaste rummet på Hilton kostar 3600 kronor per natt. Vi vill uppleva så mycket som möjligt under våra fyra veckor och vi behöver inte bo så pråligt för att ha en bra semester. Så länge vi har varandra blir varje dag underbar <3.Okumaya devam et