- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Jun 5, 2024, 6:50 PM
- ☁️ 23 °C
- Altitude: 326 m
- United StatesMinnesotaBlue EarthEtta C Ross Museum43°38’15” N 94°5’53” W
Op bezoek bij Eldon 🧙
June 5, 2024 in the United States ⋅ ☁️ 23 °C
We vervolgen onze weg langs de enorme Mississippi rivier en stoppen een paar keer in de hoop dat we een zeearend zien. Dat lukt een paar keer, alleen helaas erg ver weg, of op een veld langs de snelweg terwijl we niet kunnen stoppen.
Dan komen we aan bij onze volgende boondock, op het erf van Eldon. Een oude man van 87 die daar alleen woont omdat z'n vrouw onlangs is overleden. Hij is echt oud en eenzaam en vraagt of we na het eten bij hem langs willen komen. Vijf minuten later staat hij alweer naast ons voor een praatje en met verse asperges. Zelf is hij ook ziek maar hij probeert het ons naar de zin te maken! 😃 We worden uitgenodigd om een stukje mee te rijden in z'n ATV en hij legt uit wat voor antieke machines hij allemaal buiten heeft liggen. We rijden door het hoge gras en het is best leuk om zo'n wagentje te hebben! Dan is Lynn aan de beurt en als ze terugkomt zit ze ineens achter het stuur! We zijn helemaal verbaasd en moeten hard lachen. In zijn schuur zie ik een mooie glimmende pick up staan en als ik hem ernaar vraagt zegt hij dat die nieuw is en hij hem net een paar uur daarvoor heeft opgehaald. Het is een Chevrolet Silverado, en ik vind het de mooiste pick-up die hier rond rijdt! Ongelofelijk dat zo'n oude man daar nog in rond rijdt. Na het eten neemt hij ons mee voor een rondje in z'n nieuwe Chevy langs de boeren. Hij kent overal de weg, trekt grote loodsen open en laat ons de enorme landbouwmachines zien en we krijgen een uitgebreide uitleg terwijl we lek gestoken worden door de muggen. Ook stoppen we nog even bij de Green Giant, een eerbetoon aan een gelijknamig bedrijf dat hier jaren heeft gezeten. Als we terug zijn krijgen we nog een demonstratie van grafzoeken met wichelroedes. We houden hem 's avonds nog even gezelschap en daarna trekken we ons terug in de camper. Wat was dit toch weer bijzonder!Read more