- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Jun 10, 2024, 8:04 PM
- ☁️ 21 °C
- Altitude: 854 m
- United StatesSouth DakotaLakeside Township44°8’30” N 102°33’4” W
Work hard, play hard @ the Ranch 🐮 🥩
June 10 in the United States ⋅ ☁️ 21 °CNa de drukte van de laatste dagen moeten we echt even bijkomen. Dit was oorspronkelijk al de bedoeling bij Dee en Doug maar goed. Het vreet werkelijk energie om heel de dag Engels te praten en we zijn gesloopt. We praten nog driftig na over hoe bijzonder de laatste dagen waren en wisselen elkaar wat af tijdens het rijden zodat we om en om een dutje kunnen doen. Als we bijna op ons volgende plekje zijn ontvangen we een berichtje of het nog doorgaat in verband met de naderende storm. Wij weten van niets aangezien het heel de dag zonnig is maar ineens zien we in de verte donkere wolken aankomen. Inmiddels hebben we ook een waarschuwing op onze telefoon gekregen en we worden snel op een beschut plekje achter een schuur gestald. Dan gaat het flink los, harde wind en een flinke plensbui. Gelukkig duurt het niet lang en na 2 uur breekt de stilte na de storm 🤷🏼♂️ aan. We staan op een Ranch en de eigenaar vraagt of we mee willen om de koeien in het veld te gaan inspecteren. Hij heeft 2500 hectare (!!!) grond waar 250 koeien grazen. Meer dan genoeg ruimte dus maar vroeger had hij er 1800, vandaar. We stappen (wederom) in een ATV en verkennen zijn inmense stuk grond. We maken kennis met de koeien (Red Angus) maar verbazen ons vooral over het ENORME perceel. Hij neemt ons mee naar het hoogstgelegen stuk en het 360 graden uitzicht is geweldig met de ondergaande zon. We vuren tal van vragen op hem af en spreken geregeld onze bewondering uit. De koeien hebben een prima leven en zien er goed verzorgd uit. We bezoeken ook de kalfjes van zo'n 6 weken oud met hun moeders. 'Helaas' worden al deze koeien over een jaar hamburger of biefstuk maar als het dan toch moet, dan maar zo. We praten met hem over het leven van een vee houder en hij verteld dat het best eenzaam is en hij het contact met reizigers enorm leuk vindt. Met zijn kinderen doet hij veel leuke dingen op de ranch zoals paardrijden en sleeën in de winter en hij laat ons z'n enorme vrachtwagen/camper/paardentrailer zien, bizar groot, we hebben nog nooit zoiets gezien. Zijn motto luidt dan ook: Work hard, play hard. Een motto dat ons ook wel bevalt! We krijgen van Arnold een paar kilo van z'n eigen gehakt mee om zelf hamburgers te maken, gratis! 😃 We vallen werkelijk van de ene verbazing in de andere.... Wat is het toch gaaf hier, we zijn behoorlijk verliefd aan het worden op Amerika!Read more