August 2017
 • Day8

  Ujra itthon

  August 9, 2017 in Hungary ⋅ ⛅ 26 °C

  És itthon is dogmeleg van :)
  Szupi nyaralás volt ez is, sok sok jó emberrel, frocsikkel, fürdéssel, új élményekkel (vitorlázás es SUP is), kalandokkal, beszélgetésekkel, barnulassal.
  Marci meg már a Szigeten fotózik!Read more

 • Explore, what other travelers do in:
 • Day7

  Back to the basis

  August 8, 2017 in Croatia ⋅ 🌙 29 °C

  A látványtól es a négy naptól mámoros állapotban terünk vissza Rozgonicaba- a vitorlasrol sokkal szebb, mint amilyennek elsőre tűnt.
  Szuper négy napunk volt, sok napsutessel, tele kalanddal és rengeteg nevetéssel.
  Az biztos hogy szuk egy ilyen hajó, intimszféra nem sok van, nappal kinn és benn is állati meleg van, es jobb ha akkor mehet el az ember pisilni amikor kell és nem akkor ha kikotunk vagy megállunk úszni.
  De biztos hogy meg jövünk!
  Read more

 • Day7

  Lighthouse in the sea

  August 8, 2017 in Croatia ⋅ ☀️ 30 °C

  A vitorlázás folyamán nagyon sok helyen láttunk világítótornyokat, Marcinak nagyon tetszettek, es szeretett volna egyet latni kozelebbrol is. Pont ment le a nap amikor Rogoznica közelében szembejött egy és gyors szavazás alapján úgy döntöttünk h menjünk kozelebb és nézzük meg.
  Hihetetlen volt a látvány és az a 20 perc, ültünk a hajon, szólt a zene és előttünk a narancsos szinekben pompázó végtelen tenger és a tengerből kimagaslo vilagitorony. Nagyon jó h bevallalatunk egy naplemente utani kikotest és cserébe a részesei lehettunk egy ilyen apro (és egyben hatalmas) csodának.
  Read more

 • Day7

  Kaprije ami nem Capri

  August 8, 2017 in Croatia ⋅ ☀️ 33 °C

  Utolsó napi események kovetkeznek.
  Ma iszonyú meleg napra ebredtunk és hamar kihajoztunk, h kihasználjuk meg a mai napot.
  Sajnos nem volt olyan szerencsénk az idővel, mint tegnap, már ami a szeljarast illeti, de ennek ellenére nagyon jól sikerült.
  Tibor, skipperunk javaslatára megálltunk egy Kaprije nevu pici szigetnel, ahol nem nagyon akartak engedni kikotni egy óra kávézásra (szóval fel is találtuk a "rapid" kikotest, mint a rövid parkolás, amikor mondjuk egy vagy két orara is megállhatsz csak max fajlagosan többet kell fizetni), uh végül mi kiszálltunk és Tibor korozott a kikötő körül, amíg mi kávéztunk és palacsintaztunk egyet, valamit Geri begyűjtött pár darazsat poharak ala. :)
  Read more

 • Day6

  Vacsi Murterban

  August 7, 2017 in Croatia ⋅ 🌙 25 °C

  Először is köszönöm Gerinek a valuable supportot- neki koszonhetitek, hogy a címben a város nincs elirva! :) (egyébként is kérte, hogy orokitsem meg az utokornak, h ő is itt van:))

  Összességében egy szuper vitorlázóidos napunk volt, amit sikerült megkoronázni egy zseniális vacsival. A skipperunk ajánlotta az ettermet, eddigi legjobb! Végre végre jó sok fokhagymaval és petrezselyemmel csináltak a doradamat, Marci kemenceben sutott seafood tálat evett (polip, tintahal, scampi), és a végén sikerult meg egy jó kis gelatot is lekuldeni.
  Read more

 • Day6

  Kimaxoljuk a szelet

  August 7, 2017 in Croatia ⋅ ☀️ 33 °C

  Ejszaka nagy vihar volt, alig tudtunk elaludni, tombolt a szél, csapkodta a hajót, zengett a vitorla, borultak a cuccok és nagyon imbolyogtunk. Szerencsére reggelre a vihar elmúlt és pont annyi szél maradt, hogy egy baromi jót lehessen vitorlazni. Doltunk balra és jobbra,voltunk fenn és lenn- igazi hullamvasutas érzés. Utkozben megálltunk egy szigetecskenel, ahol egyetlen bár volt és kiusztunk inni egy jó kávét (csak bolyara tudtuk kötni magunkat, ezert kellett úszva megközelíteni a partot). Marci egy ures üvegbe rakta a pénzünket és furdoruhaban kislattyogtunk.Read more

 • Day5

  Tribunj

  August 6, 2017 in Croatia ⋅ 🌙 27 °C

  És szerencsére tényleg nyugis vitorlázásunk van sok sok napsutessel és csobbanással de kevesebb széllel. Nem baj, működik az a motor is. :)
  Egyszer kikotunk inni egy jó jegeskavet, de ezt leszámítva egész nap hajón vagyunk.
  Estére megszavazzuk Tribunjt Sibenik helyett, mert inkabb kisebb, igazi cuki horvát kikötőt preferalunk a nagyvaros helyett.
  Treziek is megerkeznek, úgyhogy így már teljes a csapat- (piszkos) tizenhárman leszünk. Ennyi embernek viszont nem egyszerű olyan vacsihelyet találni, ami Tripadvisoron kettesnel magasabb ertekelest kapott. :) Végül legnagyobb mazlinkra talalunk egyet, ahol isteni minden hal és seafood is (dorada teszt ötös), és meg a palacsintát is jól csinaljak. :)
  Annyira jó minden hogy meg fényképezni is elfelejtek- tiszta kikapcs!
  Read more

 • Day4

  Primosten este es reggel

  August 5, 2017 in Croatia ⋅ 🌙 31 °C

  Szóval (rájöttem, h eszméletlen sokat használom ezt a szót) első hajózással elértük Primostent, ami egy cuki népszerű horvát kikotovaros. Vacsi az egyik parti étteremben- mindenki seafoodot vagy halat nyom, én természetesen Doradat eszem spenotos krumplival, as usual. :) Vacsi után Zsuzsival felfedezzuk a kikötőben zuhanyzas szépségeit- amúgy teljesen kulturált megoldasban van részünk. Hamar kidol mindenki.
  Fura, hogy a hajó imbolyog, nyikorog a vitorla és meg irto meleg is van a kabinban- ennek ellenére én hamar elalszom (Marci szegény 3 órát fenn van).

  Eljön a regggel és kezdetét veszi a para- először is nincs meg a bocink (gumicsonak a hajóhoz kötve aminek leginkább akkor van haszna, ha nem tudunk a partnal kikötni és bolyara kötünk ki). Mindenki azt keresi vízben és szárazföldön egyaránt, de sajna a bocika eltűnt. :( Ezután indulni akarunk és sikerül a kotel egy részét a motornak bekapnia- motor leáll és indul a para, hogy neki fogunk csapodni az egyik luxus yachtnak. Szerencsére az ügyes srácoknak (és leginkabb Levinek) köszönhetően megmenekulunk, és sikerul épségben kihajozni. Halleluja, minden ok, de azert nagy volt az ijetseg! Utána nyugis vitorlazas jön- eleg is volt a sok challengebol egy időre.
  Read more

 • Day4

  Vitorlazas indul

  August 5, 2017 in Croatia ⋅ ☀️ 33 °C

  Reggeli szedelozkodes, majd indulás- sikeresen elérjük a 11.30as ferryt. Az út szuper, megint a fedélzeten, csak a vége nem túl funny- tekintve hogy beterelesre kerülünk a hajoban egy folyosói szakaszra kb ötvenedmagunkkal- és meg kell várni, hogy teljesen megalljunk míg leengednek minket az autóhoz. Közben 100 fok és emberszag, 1-2en rosszul is lesznek, nem is ertem ezt a szervezést. Tulelve a kalandot egy óra kocsikazas Rogoznicaba, ahol találkozunk a többiekkel es felvesszük a hajót. Gyors bepakolas és kis lecke utan már indulunk is, hogy meg legyen helyünk Primostenben kikötni.
  Első érzések: hű, ez azért imbolyog és nem nagy, itt nagyon kell szeretni egymást hogy ne menjünk egymas agyára. :) És már most is fullosan vagyunk és holnap meg jönnek ketten. Viszont a tenger látványa, a furdes (és bocizas) a tenger közepén, a lemenő nap- azert több mint kibirhato, szóval jó dolgunk van, na!:)
  Read more