Dag 1 13 november

Vandaag gaan we 10 uur vliegen van Amsterdam naar de Sri Lakaanse commerciële hoofdstad Colombo. Het tijdverschil met Nederland is +5.5 uur, we verwachten veilig te landen om 23:45 uur lokale tijd enRead more
Dag 2 14 november

Voordat we vannacht na een relaxte vlucht gedouched en wel ons bed in rolden was het tegen drieën. Na een kort nachtje zaten we al voor negen uur aan ons eerste ontbijtbuffet op de zevende verdiepingRead more
Dag 3 15 november

Om 8 uur vertrekt de bus richting de vismarkt van Negombo. We stappen uit bij een katholieke kerk en lopen via de haven met kleurrijke vissersboten naar de markt. Veel tonijn, maar ook sardientjes,Read more
Dag 4 16 november

De enige georganiseerde activiteiten voor vandaag zijn de bustocht van ongeveer 2 uur naar ons volgende hotel en onderweg het bezoeken van een groentemarkt voor de groothandel.
Wat uitgeslapen en eenRead more
Dag 5 17 november

Vandaag: bezoek aan de leeuwenrots en een natuurpark. Op een klein half uurtje rijden met de bus van ons hotel bevindt zich de leeuwenrots. Circa 200 meter hoog en voor de liefhebber van een mooiRead more
Dag 6 18 november

04:15 uur Harde knallen volgen elkaar op. Vuurwerk? Apen die op het dak met kokosnoten gooien? Terroristische aanslag? Als je half slaapt heb je niet snel scherp wat er loos is. Buiten hoor je mensen,Read more
Dag 7 19 november

Vanmorgen na het ontbijt vertrokken naar een complex waar zich verdeeld over 5 verschillende grotten ruim 200 boeddhabeelden bevinden. Sommige beelden zijn ter plaatse uit het steen gehouwen, hetRead more
Dag 8 20 november

Tot 14:30 uur geen programma, dus in eerste instantie denk ‘ha, lekker uitslapen’, maar dan zit je toch al om 8:30 aan het ontbijt. Uurtje later in de tuk-tuk richting centrum van Kandy. TypischeRead more
Dag 9 21 november

Na 3 nachten Kandy vandaag met bus en trein naar Elle waar we 1 nachtje blijven, maar wel een aparte nacht. De dag begint met een busreis van een half uur. We stoppen in een plaats waar 15 tuk-tuksRead more
Dag 10 22 november

Ontbijt, lunch en buffet: dit zijn de dagelijks terugkerende activiteiten tijdens onze Sri Lanka vakantie. Verder stond voor vandaag op het programma busreis naar grootste nationaal natuurpark enRead more
Dag 11 23 november

De laatste dag van onze rondreis en de dag dat de groep uiteenvalt. In ieder geval gaat iedereen genieten van een verblijf aan het strand verdeeld over verschillende locaties afhankelijk wat jeRead more
Dag 12 24 november

Eerste van de 4 stranddagen, echt niets gedaan en dat betekent een mini Penguin.
Heerlijk in zee gezwommen, nou ja zwemmen, overeind blijven staan is al een hele kunst. Zelfs Gerrit deed een bijnaRead more
Dag 13 25 november

Na een dag luieren gaan we na het ontbijt weer op stap en wel met de bus naar de plaats Galle waar we eerder zijn geweest met de groep. Klinkt relaxed echter een ritje met het openbaar vervoer van 20Read more
Dag 14 26 november

We lezen op nu.nl dat het in Nederland heeft gevroren en er natte sneeuw is gevallen. Beetje vreemd als je hier wakker wordt en het 28 graden is en je over een paar dagen thuis bent. We kiezen er voorRead more
Dag 15 27 november

Laatste dag is een ‘lange wachtdag’ omdat we pas om 19:00 uur worden opgehaald. Rustig aan dus, ontbijten, koffer inpakken, zonnen, lunchen, douchen, nog een drankje in de lobby, worden nogRead more