Vrijdag 8 november 2019
November 8, 2019 in the Netherlands ⋅ ☀️ 8 °C
Eindelijk is het dan zover: vandaag vliegen we via Parijs naar de hoofdstad van Zuid-Korea Seoul. Wat deze reis zo bijzonder maakt is dat we met Esther en Bernd reizen en dat we eindelijk na 11 wekenRead more
Zaterdag 9 november 2019
November 9, 2019 in South Korea ⋅ ☀️ 13 °C
In 50 minuten naar Parijs, boarden voor de 10 uur durende vlucht naar Zuid-Korea en dan sluit je binnen 24 uur nadat je uit Broek ben vertrokken ergens midden op straat in Seoul met tranen van gelukRead more
Zondag 10 november 2019
November 10, 2019 in South Korea ⋅ ☁️ 11 °C
Bas is vanzelfsprekend de enige die in het plaatselijke bioritme zit: wij waren rond 4 uur ‘s morgens wakker. Betekent op tijd op pad, kop koffie scoren bij een coffeeshop en vervolgens gelopenRead more
Maandag 11 november 2019
November 11, 2019 in South Korea ⋅ ⛅ 15 °C
Nadat Bas naar de universiteit is vertrokken stappen wij de deur uit op weg naar Bukchon Hanok Village. Dit is een wijk met twee paleizen waar honderden jaren geleden welgestelde mensen woonden in eenRead more
Dinsdag 12 november 2019
November 12, 2019 in South Korea ⋅ ☁️ 13 °C
Dag 5 van de vakantie en de eerste dag dat we de wekker niet zetten. Niet dat we lang uitslapen maar we doen het wat rustiger aan, niet lopend op straat ontbijten maar lekker een belegd croissantje enRead more
Woensdag 13 november 2019
November 13, 2019 in Taiwan ⋅ 🌙 22 °C
De dag van afscheid nemen is aangebroken: we laten niet alleen Seoul achter ons maar na een laatste nacht met z’n allen blijft Bas uiteraard hier in deze fijne stad achter en zwaaien we Esther enRead more
Donderdag 14 november 2019
November 14, 2019 in Taiwan ⋅ ⛅ 19 °C
Ondanks het harde bed voor het eerst sinds ons vertrek uit Broek een hele nacht doorgeslapen. Dus geen last meer van een jetlag of kwam het door de massage?
Op tijd gaan ontbijten en daarna de straatRead more
Vrijdag 15 november 2019
November 15, 2019 in Taiwan ⋅ ☀️ 24 °C
Vandaag vertrekken we met de auto uit Taipei in beginnen we aan onze rondreis door Taiwan. We halen de auto op bij het verhuurbedrijf: als extra hebben we een los navigatiesysteem gehuurd echter dezeRead more
Zaterdag 16 november 2019
November 16, 2019 in Taiwan ⋅ ☀️ 25 °C
De dag start met het triest nieuws dat ome Jan, de broer van Nelly’s vader, is overleden.
Na het ontbijt hebben we vol goede moed allebei een fiets van het hotel gepakt met de intentie om een stukRead more
Zondag 17 november 2019
November 17, 2019 in Taiwan ⋅ ☀️ 31 °C
Op tijd ontbeten waardoor we rond rond 9 uur vertrekken uit ons hotel aan het meer richting zuid Taiwan. Eindbestemming Donggang, circa 240 kilometer en de reistijd iets minder dan 3 uur. Eerste uurRead more
Maandag 18 november 2010
November 18, 2019 in Taiwan ⋅ ⛅ 28 °C
We starten de dag met een lekker ontbijt: de gastvrouw neemt ons in haar auto mee naar een broodjeszaak en eet gezellig met ons mee. Koffie er bij, niets mis mee. Hierna terug naar de homestay, weRead more
Dinsdag 19 november 2019
November 19, 2019 in Taiwan ⋅ 🌬 24 °C
Na 2 nachtjes Donggang rijden we vandaag verder naar het zuiden namelijk naar Kenting. Hier hebben we een homestay voor 4 nachten geboekt. Maar voordat we vertrekken eerst nog een ontbijt waar je uRead more
Woensdag 20 november 2019
November 20, 2019 in Taiwan ⋅ 🌬 24 °C
De storm houdt aan, geen goed weet om te luieren aan het strand: gelukkig hebben we een auto en kunnen we op pad. Toch eerst even naar de zee gereden want je moet toch minimaal 1 keer met je groteRead more
Donderdag 21 november 2019
November 21, 2019 in Taiwan ⋅ ⛅ 26 °C
Vandaag relaxed dagje waarvoor we hier 4 dagen naar toe gekomen zijn: lekker aan het strand. Op tijd met de auto het natuurpark in, onder andere naar een park en een vuurtoren bij het zuidelijksteRead more
Vrijdag 22 november 2019
November 22, 2019 in Taiwan ⋅ ☀️ 27 °C
Een dag waar Peter naar uitgekeken heeft. Heerlijk weer, zon en geen wind, dus op naar Wanlitong: de beste locatie om te snorkelen in de zuidelijke regio Kenting. Op slechts 12 kilometer rijden vanafRead more
Zaterdag 23 november 2019
November 23, 2019 in Taiwan ⋅ ☀️ 28 °C
Vandaag vanuit het zuiden van Taiwan richting noorden via de oostkust. Langs de westkust ligt een snelweg, de high speed rail en wonen de meeste Taiwanezen; langs de oostkust moet je meer tijdRead more
Zondag 24 november 2019
November 24, 2019 in Taiwan ⋅ ☁️ 24 °C
Dacht dat we vandaag net als gisteren wederom 125 kilometer moesten rijden echter dit blijken er 175 te zijn. Weer door de bergen en langs de kust en ondanks dat we een deel van de rit regen hebbenRead more
Maandag 25 november 2019
November 25, 2019 in Taiwan ⋅ ⛅ 20 °C
Taroko staat vandaag op het programma: voordat we vertrekken kregen we een uitgebreid ontbijt geserveerd van onze gastheer. Wat een bijzonder aardige man: iedere keer als we aankomen of vertrekkenRead more
Dinsdag 26 november 2019
November 26, 2019 in Taiwan ⋅ ⛅ 21 °C
Afscheid genomen van Hualien en van onze gastheer Arthur. Vandaag is ook de laatste dag dat we met de huurauto op pad zijn. De rit van Hualien naar de hoofdstad Taipei is 164 kilometer en duurt ruimRead more
Woensdag 27 november 2019
November 27, 2019 in Taiwan ⋅ ⛅ 22 °C
Wanneer we na het ontbijt het hotel uit lopen is het heerlijk weer: zonnetje, 24 graden en een lekker briesje. Prima omstandigheden voor een flinke wandeling door dit gedeelte van Taipei. We lopenRead more
Donderdag 28 november 2019
November 28, 2019 in Taiwan ⋅ 🌧 17 °C
Vandaag is onze laatste vakantiedag: we vertrekken 20:30 uur uit het hotel en nemen een taxi richting het internationaal vliegveld. We vliegen om 0:20 uur met de KLM rechtstreeks vanuit Taipei naarRead more
Vrijdag 29 november 2019
November 29, 2019 in the Netherlands ⋅ ☀️ 6 °C
Het vliegtuig vertrok precies op tijd, stoelen met extra beenruimte geboekt, een beetje geslapen en ja bijna 13 uur is lang maar voor je het weet sta je weer aan de andere kant van de wereld waar jeRead more