• Rino Voogd

• Matkan aloitus
    5. joulukuuta 2024

Het avontuur begint

5. joulukuuta 2024, Alankomaat ⋅ 🌬 4 °C

Alles is gepakt en gezakt en zitten op hete kolen om te vertrekken.
    Straks rijden we naar Voorhout waar we nog ff met de kleinkinderen knuffelen en dan worden afgezet op Schiphol. 21:40 vliegen.

• Een hectische reis

5. joulukuuta 2024, Alankomaat ⋅ ☁️ 9 °C

Maaike heeft ons keurig om kwart voor zeven voor vertrekhal 2 gedropt.
    Wij met onze bagage naar de bagageband. Wat blijkt... Onze vlucht kunnen ze niet vinden. Blijkt gisteren al te zijn gegaan. Wij hebben toch echt tickets voor vijf december. Heeeel raar. Enfin. Doorgestuurd naar de informatiebalie. Daar stond een stel jonge meiden met hetzelfde probleem. Zij waren eerder aan de beurt en kennelijk had het probleem nogal wat voeten in de aarde. Maar uiteindelijk hadden zij nieuwe tickets. Doordat voor hen alles al was uitgezocht, was de omboeking bij ons zo gepiept. Met KLM naar Hongkong en met Air New Zealand naar Auckland. Voor de vlucht naar Auckland moesten we in Hongkong nog wel even tickets regelen bij de balie van Air New Zealand aldaar. Volgende probleem. Rino had op zijn NZeTA formulier een foutje in zijn paspoort nummer gemaakt. De dame achter de balie heeft dat na wat heen en weer gebel keurig voor hem aangepast. Pffff. Nu op zoek naar de gate, wat nog weer een hele tippel was. Maar we waren keurig op tijd.Lue lisää

• Hong Kong Airport

6. joulukuuta 2024, Hongkong ⋅ ☀️ 23 °C

Na een uurtje of 12 vliegen landen we op Hong Kong Airport. Niet de Airport die we aanvankelijk hadden gepland maar wel in de buurt 😉
    We hebben 2 uur overstap tijd, nog ff een ticket laten uitprinten bij de balie van Air New Zealand. Makkie, Maar niet als er een fout(tje) in je visum NZeTA staat. Deze elektronische viza hadden we al aangevraagd. Na wat heen en weer gebel is het toch nog goed gekomen. Waarbij mij opviel dat Hongkong Chinezen door hun collega's van het vasteland, in het Engels wensen te worden aangesproken.
    Wij weer terug naar gate 28, we waren aangekomen op gate 30, maarja dat was op de aankomst hal. Grrrr... Weer een kilometer terug lopen door de incheck omhoog naar de vertrekhal en weer een kilometer lopen naar gate 28. Gelukkig was de loopband in onderhoud 🤣
    Netjes 10 min voor boarding weer bij de gate.
    Lue lisää

• New Zealand here we are!

7. joulukuuta 2024, Uusi Seelanti ⋅ ☁️ 20 °C

Na een goede vlucht om kwart voor tien geland op Airport Auckland. In het Maori: MaraeTe Manukanuka o Hoturoa. Door de omboeking zijn we er zes uur eerder. Zo zie je maar weer.....ieder nadeel heb z'n voordeel. Eerst een kaart voor de telefoon geregeld, vrij vlot onze bagage van de band geplukt en toen op naar de douane. Daar was het druk. Uiteindelijk toch nog redelijk snel er doorheen. Nu eerst maar eens een flat white en dan op zoek naar een huurauto. Die prijzen vielen tegen, dus toch maar een taxi. Prijs gevraagd: 59 dollar naar onze homestay. Daar aangekomen moesten we 122 dollar betalen, want dat stond op de teller. Weekend tarief. Uiteindelijk nam de chauffeur met 100 dollar genoegen, maar we voelden ons flink genaaid. De homestay is mooi en de host heel gastvrij. Eerst maar even douchen en een tukkie doen. Heb in het vliegtuig niet of nauwelijks geslapen en ben helemaal kapot. Dat ging dus niet helemaal goed. Wekker vergeten te zetten. Werd om half tien wakker.🙈Lue lisää

• Auckland

8. joulukuuta 2024, Uusi Seelanti ⋅ ☁️ 17 °C

Het was een nacht met ups en downs. Rino ronkte aardig door, maar mij lukte dat niet. Wel vanuit bed een mooie zonsopgang gezien.
    Als Rino ook wakker is, willen we even wat boodschappen doen en ergens ontbijten. Op een half uurtje lopen zit een supermarkt, die deel uit maakt van een shopping center. Daar kunnen we ook ontbijten. Als we op het punt van vertrek staan, lopen we Don tegen het lijf. Die wil ons wel even afzetten bij de supermarkt en biedt tevens aan ons morgen bij de camperverhuur te willen droppen. Super aardig.
    Na het ontbijt en de boodschappen terug gelopen.
    We hebben Auckland voor vandaag geskipt. De jetlag speelt ons behoorlijk parten.
    Na de lunch even plat, nu met wekker.
    Om een uur of half vijf richting Azuba Mission Bay. Een Japans restaurant waar we heerlijk gegeten hebben. Na een korte strandwandeling terug naar de homestay. Straks pakken en op tijd naar bed

• Met de camper op pad

9. joulukuuta 2024, Uusi Seelanti ⋅ ☁️ 19 °C

Dit wordt weer een heel verhaal. Om zeven uur loopt de wekker af. Douchen en ontbijten. Zoals ons door mam is aangeleerd halen we het beddengoed af en vouwen we de gebruikte handdoeken netjes op. Don staat al om 8.15 uur met de auto klaar. Aangezien we 9 uur hadden afgesproken, waren wij nog niet klaar. Rino moest nog formulieren invullen voor de camperverhuur. Had hij over het hoofd gezien 🙈. Om kwart voor negen rijden we weg. Don heeft ons keurig afgezet en geholpen met het slepen van de bagage. Wij moeten nog even wachten op de camper, maar uiteindelijk is het dan zo ver. We rijden. Rino moet nog wel wennen en zit geregeld te veel naar links. Toen was ik te laat met waarschuwen. Spiegel geschampt van een geparkeerde bus. Linker buitenspiegel en knipperlicht kapot.😭. Bus was alweer weg toen Rino erheen wilde lopen om te vragen wat daar de schade was. Spiegel is craquelé, maar kan er wel in kijken. Knipperlicht is kapot, dus daar moeten we wat mee. Eerst boodschappen gedaan in Orewa en daarna naar een Supercheap voor een lampje, want dat fixt Rino natuurlijk zelf. Ook dat is gelukt. Nu op zoek naar een camping, Schischka Campground. Boeken had nogal wat voeten in de aarde, maar na drie kwartier was ook dat rond en dan heb je ook wat.
    Alles uitpakken, koken en dan ben ik denk ik wel weer aan slapen toe.

• Van Campground Schischka naar Kaikohe

10. joulukuuta 2024, Uusi Seelanti ⋅ ☁️ 17 °C

Vanmorgen al vroeg wakker. Als Rino ook uit bed is, zorgt hij voor ons ontbijt. Geroosterde boterhammen van de barbecue. Lekker buiten gezeten. Het weer is heerlijk. Aanvankelijk wat frisjes, maar als het zonnetje erbij komt, wordt het al gauw warm. Even wat puin ruimen binnen. Al het overtollige beddengoed opgeruimd en af gewassen. Daarna een wandelingetje bij de camping gemaakt. Het is daar zo mooi. Rond kwart voor twaalf de auto gestart en gaan rijden. Een tussenstop gemaakt bij de Whangarei Falls. Leuk maar niet spectaculair. Was wel even een fijne onderbreking om de benen te strekken. Ook daar een rondje gelopen. Om kwart voor vijf in Kawakawa gestopt voor een kop koffie. Onze eerste!!. Staan nu op Two Ponga Park. Wat een verschil met gisteren. Maar goed het is gratisch.
    In de loop van de middag is het gaan regenen. Aanvankelijk wat miezer, maar het regent nu toch echt door. Hopen dat het morgen beter is.

• K kaartje

10. joulukuuta 2024, Uusi Seelanti ⋅ ☀️ 19 °C

Nou, vandaag dus mijn foto's van gisteren als sneeuw voor de zon verdwenen. Grrr 🤬😱😭
    Het verhaal begint een maand geleden. Nieuwe tablet aangeschaft en daar moest natuurlijk ook een sd kaartje in. Een 1T in de aanbieding eigen merk via Bol geloof ik.
    Kaartje in de tablet, 1T is zichtbaar, dikke mik zou je denken. Vanmorgen dus foto's overgezet van mijn kamera naar het 1T kaartje op de tablet. I.p.v. kopiëren, verplaatsen gebruikt stp natuurlijk. Nix meer op het camera kaartje dus. Na 5 min ook nix meer op het 1T kaartje, map kompleet verdwenen. Na enkele nieuwe pogingen na 5 min files verdwenen. K kaartje dus. Moraal van dit verhaal "Als het te mooi is om waar te zijn is het dat ook"
    Heb alleen nog een paar lage resolutie foto's

• Een welbestede dag

11. joulukuuta 2024, Uusi Seelanti ⋅ ☁️ 18 °C

Ook vandaag een "buiten"ontbijt. Het was droog en de temperatuur aangenaam. Wederom eea in de camper aangepast. Daarna boodschappen gedaan in Kaikohe en fietsen gereserveerd voor vrijdag. Gaan we een deel van de Twin Coast Trail fietsen. Vandaag willen we naar Cape Reinga. Al gauw kwamen we een bord tegen dat een omleiding aangaf. Maar als je Rino Voogd heet, negeer je dat gewoon. Op een gegeven moment keerde Rino. Ik pissig, omdat ik dacht dat we niet verder konden. Bleek dat hij een afslag had gemist 🙈. Me dus voor niets pissig gemaakt. 🤣 Toegegeven, onze route was erg mooi en afwisselend, maar wel wat langer. Met de nodige foto momenten onderweg werd het nu half zes in plaats van half drie voor we bij Cape Reinga waren. Daar was het gelukkig erg mooi. Nu op zoek naar een overnachtingsplek. Op anderhalf uur rijden ligt Awanui Centre Park. Gratisch. Dus dan weet je het wel. Er was nog één plekje. Het is inmiddels half tien, dus we vinden het wel best. Morgen op zoek naar een echte camping.Lue lisää

• Op naar Paihia

12. joulukuuta 2024, Uusi Seelanti ⋅ 🌧 19 °C

Als we wakker worden giet het. Dat wordt ontbijt op bed. Om 9 uur tijdens een droge bui snel koffie gehaald aan de overkant. Als Rino zijn foto's op FindPenguins heeft gezet, rijden we naar Paihia.
    Daar aangekomen is het zo goed als droog. De camper staat op Bay of Islands voor campers met de wielen in het gras tussen de olijfbomen energie te slurpen en dat was nodig. Alleen (hebben wij weer) begint er iets te piepen. Alle opladers uit de stopcontacten gehaald, maar het blijft piepen. Rino heeft van alles na gekeken, maar het blijft piepen. Wij willen het dorp in. Voor de zekerheid de stroom eraf gehaald. Het weer wordt steeds beter en de zon begint zelfs te schijnen. In Paihia heeft Rino zijn baard laten scheren bij een barbershop. Terug op de camping de stroom weer aangesloten en zo waar, er piept niets meer. ???? Hoe dan.
    Inmiddels is het weer gaan regenen. Zag er niet naar uit dat het nog droog zou worden, maar toch. Gauw even naar de Woolworth voor wat boodschappen.

• Van Kaikohe naar Opua

13. joulukuuta 2024, Uusi Seelanti ⋅ ☀️ 17 °C

Zeven uur wakker, een gelukje. Allebei vergeten de wekker te zetten. Willen graag om kwart voor negen in Kaikohe zijn, bij de fietsverhuur. Dat lukt bijna. Rond half tien beginnen we aan ons deel van de Twin Coast Trail van Kaikohe naar Opua. Met wat fotomomenten fietsen we naar de Twin Trusses Bridge. Als we daar vertrekken, is het twaalf uur. Dat wordt flink doortrappen naar Kawakawa, want daar vertrekt om half één de trein naar Opua. Grrrrr. Net gemist. Wat nu. We zouden om half drie opgepikt worden in Opua. Contact opgenomen met verhuurbedrijf. Advies: Fiets naar Taumarere, het volgende treinstation en pak daar om vijf voor half vier de trein. Pick up in Opua om half vijf. Goed, dan hebben we nog wat tijd in Kawakawa. Koffie op het station, waar voor Rino het nodige te fotograferen was. Door naar het openbare toilet annex Galery ontworpen door Hundertwasser. Vervolgens op de fiets gestapt richting Taumarere, waar we prompt te vroeg waren. Het traject met de trein was erg mooi. Pick up en terug naar Kaikohe. Fietsen inleveren en op naar de camping. Veel gedronken sinds het inleveren van de fiets. Hadden te weinig water mee, dus nu dorst voor tien. Rino heeft weer heerlijk gekookt. Lekker douchen en dan plat.Lue lisää

• Rommeldag

14. joulukuuta 2024, Uusi Seelanti ⋅ ☀️ 15 °C

Vanmorgen allebei al vroeg wakker. Na het opstaan alweer de camper opgeruimd. Daarna tijd om te wassen. Er gaan veel mensen weg, dus niemand die beslag legt op de wasmachine. Tegen de tijd dat mijn wasjes zijn uitgedraaid, zijn de waslijnen ook vrij. Zon en wind, dat droogt als een malle. Rino is met zijn foto's aan de slag. Overzetten van zijn toestel op de tablet. Een tijdrovend klusje. Tegen half twee moeten de duikspullen worden weggebracht naar Paihia. Morgen en maandag wordt er gedoken. Daarom blijven we een paar dagen langer hier staan. Intussen is de was droog, dus dat kan de kast weer in.
    Het is echt een beetje een lummeldag. Rondje gelopen op de camperplaats. Er ligt een vrij grote vijver met bloeiende lelies. Verder op de camping staan diverse fruitbomen. Het weer is prachtig, strak blauw en zo'n 25 graden, maar met een straffe noordenwind, Dus ik zit met en trui aan🙈. Na nog even wat boodschappen te hebben gedaan, lopen we tegen vier uur richting ferry naar Russell. Wat een leuk plaatsje met leuke terrassen, waarvan we er natuurlijk een gepakt hebben. Heerlijk gegeten, wat rond gelopen en na een ruzie tussen een stel Maori's te hebben gade geslagen (te veel gedronken) weer op de ferry naar Paihia gestapt.
    Lue lisää

• Een " helemaal alleen" dag.

15. joulukuuta 2024, Uusi Seelanti ⋅ ☁️ 16 °C

Om half zeven loopt de wekker af. Rino gaat duiken en moet om 8 uur in Paihia zijn. Ik heb dus heeeeel veel tijd vandaag. Het weer is goed. Warm, weinig wind. Wel benauwd. Eerst maar eens de kastjes opnieuw ingeruimd, zodat je ze weer open kan doen zonder dat er van alles uit rolt. Dat is nog wel een keer klaar. Heb geen zin om de hele dag in en rond de camper te hangen. Dus....wat is er in de omgeving te doen. Twintig minuten lopen van de camping ligt Waitangi Treaty Grounds. Een soort park waar de Maori's centraal staan. Het Te Kongahu Museum of Waitangi staat in het teken van de geschiedenis.
    Onder een overkapping Te Korowai o Maikuku ( vertaald: de Mantel van Maikuku) ligt de grootste ceremoniële boot (waka taua) van NZ.
    Het Treaty House (1834) was de ambtswoning van de eerste Britse Resident en zijn gezin.
    Tegenover het huis staat The Waitangi Flagstaff op de plek waar op 6 februari 1840 de Treaty van Waitangi werd getekend. Een overeenkomst tussen de Britten en de Maori's.
    In het Te Whare Runanga werd een culturele show opgevoerd.
    Het gebouw is overigens voorzien van prachtig houtsnijwerk .
    Tot slot heb je nog het Te Rau Aroha Museum of the Price of Citizenship. Hier volgen ze het 28ste bataljon, uitsluitend bestaand uit Maori's, tijdens de Tweede Wereldoorlog.
    Na zoveel informatie had ik wel wat lekkers verdiend. Op naar het Whare Waka Café.
    Was om half drie terug op de camping, dus mooi de tijd om alvast met schrijven te beginnen.
    Rino was rond kwart over vier terug. Helemaal munt, dus de oude man is een uurtje plat🤣.

• Een dagje camper 😟

16. joulukuuta 2024, Uusi Seelanti ⋅ 🌧 19 °C

Het regent. Rino wordt om half negen bij de camping opgepikt. Gaan vandaag duiken op de Rainbow Warrior.
    Ik ben maar weer eens met mijn camera en telefoon aan de slag gegaan. Foto's importeren met Imaging Edge ging gisteren niet helemaal goed. Alleen de foto's van de middag zijn geïmporteerd. Als ik kijk naar de datum, zit daar verschil in. De datum op de camera staat op NL tijd, terwijl de telefoon automatisch is aangepast aan NZ tijd bij aankomst. Hoe ik de foto's nu toch geïmporteerd ga krijgen, weet ik nog niet. Denk stuk voor stuk. In ieder geval wel de tijd op de camera aangepast. Toen was het zomaar 11 uur en hadden we een droge bui. Gauw boodschappen doen. Net op tijd weer thuis. Verder wat gepuzzeld en gelezen. Kwart over vier was Rino weer terug. Samen de duiktas opgehaald in Paihia. Werd het toch nog droog met af en toe een zonnetje. Stoelen naar buiten en deur open. FF luchten. Straks gaat Rino koken en dan Fenja bellen (of andersom).Lue lisää