KL➡️Ipoh
4 Mayıs 2023, Malezya
Končno grem v Ipoh! Vmes je že kazalo, da ga bom spustila, pa se je le situacija že spet spreobrnila in sem na poti v Ipoh, mesto, ki je bil na mojem 'Must-see' seznamu že od samega začetka.Okumaya devam et
Barvit Ipoh
5 Mayıs 2023, Malezya ⋅ ☁️ 29 °C
Jutranji sprehod čez center mesta mi pove, da se v Ipohu veliko dogaja! Mnogo trgovinc s sladkarijami in sadjem, veliko restavracij (znamenitost je piščanec:/), tudi prodajalci različnih drobnarijOkumaya devam et
Nevihta na strehi
5 Mayıs 2023, Malezya ⋅ 🌧 29 °C
Za kosilo najdem vege buffet, zraven je tržnica s svežo zelenjavo. V hostel se vrnem ravno ko začne liti. Ni bilo preveč opozoril tokrat, tako da sem bila kar ponosna na svoj timing. Pri sosedihOkumaya devam et
Exploring Old town
6 Mayıs 2023, Malezya ⋅ 🌧 28 °C
Zjutraj se počasi sprehodim po mostu čez reko Kinta. Zavijem levo, v smer vegetarijanske restavracije, ki naj bi bila slavna po njihovi Curry Mee juhi. Ker je skleda tako velika jo jem počasi,Okumaya devam et
Kek Look Tong pt.1
6 Mayıs 2023, Malezya ⋅ 🌧 30 °C
Budistični tempelj Kek Look Tong🪷 me je pustil brez besed. Že pri vhodu nisem čisto verjela, kaj vidim. Visoke skale, poraščene z zelenjem se dvigajo visoko in ponujajo senčno zavetje. Vhod vOkumaya devam et
Kek Look Tong pt.2
6 Mayıs 2023, Malezya ⋅ 🌧 31 °C
Grem na sprehod okoli jezera in ob rečici, kjer ponujajo najem ladjic za pol ure! Ker sem sama to ravno ni opcija, ampak se zabavam, ko gledam simpatične pare ali mlade družinice, kako poganjajo!Okumaya devam et
Qing Xin Ling Cultural village
6 Mayıs 2023, Malezya ⋅ 🌧 31 °C
Na poti nazaj se ustavim še v turistični vasici, ki predstavlja kitajsko kulturno dediščino. Vse je barvito in kičasto, mešajo se religije, vendar prevladuje budizem. Ker se obeta slabo vremeOkumaya devam et
Šetkanje
6 Mayıs 2023, Malezya ⋅ 🌧 28 °C
Še malo sprehajanja po starem delu potem pa na večerjo. Kar nekaj časa iščem kavo, ko pa jo končno najdem pri malem cestnem štantu, mi dva gospoda pomahata, da se usedem k njima. MaloOkumaya devam et
Sunday Flea Market!
7 Mayıs 2023, Malezya ⋅ 🌧 26 °C
Starejši gospod, ki je je z mano v sobi v hostlu, mi pove, da ima Ipoh vsako nedeljo med 6 in 10 uro zjutraj bolšji trg! Jaz sem čisti sucker za take stvari, tako da v nedeljo zgodaj vstanem, daOkumaya devam et
Perak Cave Temple
7 Mayıs 2023, Malezya
Oblačno popoldne zapolnim z obiskom še enega budističnega templja, Perak Cave Temple. Znova me preseneti občutek verskega kraja znotraj jame. Stene in stropi so porisani s čudovitimi tematskimiOkumaya devam et
Še par utrinkov dneva
7 Mayıs 2023, Malezya ⋅ 🌧 29 °C
Slikice:
1&2. Moje prečudovito kosilo, Curry Mee, ki si zasluži kar dve sliki.
3. Katjuša med rožicami
4. Vse najboljše Babi💛
5. Moj Kindle z novimi nalepkami
6. Projekt: Nareži dragonfruitOkumaya devam et
Najudobnejša vožnja😌
8 Mayıs 2023, Malezya ⋅ ☁️ 27 °C
Adijo Ipoh!
Zjutraj spokam in na avtobusni postaji kupim karto do moje končne postojanke, Georgetown, Penang. Nabavim si prigrizke za na pot in sem presrečna, ko najdem en iced oatmilk latte😇.Okumaya devam et
S trajektom čez morje
8 Mayıs 2023, Malezya ⋅ ☁️ 31 °C
Avtobus nas odloži čisto zraven ferry pristanišča⚓⛴️. Samo po stopnicah gor, čez most in nazaj dol, pa si tam. Cena za prečkanje je 1,20 Ringgit (25 centov). Ker sem zgodnja in bo trajektOkumaya devam et
Prvi vtisi
8 Mayıs 2023, Malezya ⋅ ☁️ 31 °C
Po zasluženem počitku v zelo mrzli air-conditioned sobi se sprehodim do večerje, vegi bifeja. Ornk se najem in se odločim poležat hrano v želodčku s počasnim sprehodom po okolici. NajdemOkumaya devam et
Izlet okoli Penanga
9 Mayıs 2023, Malezya ⋅ ☁️ 30 °C
Pridružim se Parigianu, zabavnemu gospodu, ki čisto preveč govori🤕, na njegovem izletu okoli otoka s skuterjem🛵🏝️. Že po ene dvejsetih minutah naletiva na prečudovito peščeno plažo,Okumaya devam et
Drivin' around
9 Mayıs 2023, Malezya ⋅ ☁️ 33 °C
Po kosilu, odličnih nudlih s tofujem in nujno potrebnim ledenim čajom, se peljeva skozi predel tropskega gozda. Moj sopotnik je neki živčen zaradi ovinkov in se ponudim, da ta del poti peljem jaz.Okumaya devam et
Večerja+sprehod
9 Mayıs 2023, Malezya ⋅ ☁️ 31 °C
Zavijem za vogal do vegetarijanske restavracije, kjer za priporočilo vprašam redno stranko. Zame naroči Jawa noodle, Indonezijsko specialiteto. Hrana je dobra in nasitna, zanimiva je teksturaOkumaya devam et
Malo naokoli
10 Mayıs 2023, Malezya ⋅ ☁️ 29 °C
Ko se zbudim grem direkt do Vegetatian Wan Tan Noodle štanta.🍜 Tam se takoj zaklepetam z Richardom, katerega nečak je lastnik restavracije. Predlaga mi en kup stvari za pogledat če Penangu,Okumaya devam et
Vroče kosilo
10 Mayıs 2023, Malezya ⋅ ☁️ 33 °C
Okoli dveh se po vročini odvlečem nekaj pojest, ker se želodcek tako odloči. Namen imam iti v Little India predel mesta, a na poti slučajno najdem vegi štant z različnimi noodle juhami. GospoOkumaya devam et
Prva slovenka 🇸🇮!!
10 Mayıs 2023, Malezya ⋅ ☁️ 32 °C
Kako je svet majhen!! V našo osemnajst posteljno sobo pride nova punca in njena postelja je nad mano. Jaz nekaj študiram na telefonu in me vpraša, če kaj vem, kje si lahko zrihta sim kartico.Okumaya devam et
Umirjeno dopoldne
11 Mayıs 2023, Malezya ⋅ ☁️ 29 °C
Zjutraj z Adriano malo prej odrineva iz hostla, da imava še čas za en zajtrk preden gre ona na avtobus in v Ipoh. Greva na street market, si privoščiva eno kavico in opazujeva lokalce. Za na potOkumaya devam et
Po okolici
12 Mayıs 2023, Malezya ⋅ ☀️ 31 °C
Jutranji sprehod do Little Indije, za zajtrk spet Wan Tan nudli, za sladico pomelo sorbet! Med šetanjem srečam par luštnih muc in začnem malo pogrešati mandija...se kmalu stisneva🥰.
Izlet na Penang Hill
12 Mayıs 2023, Malezya ⋅ ☀️ 33 °C
Pri zajtrku mi je Richard predlagal, naj popoldne krenem z avtobusom do Penang Hilla, kjer se z vzpenjačo povzpneš na najvišji vrh Penanga.
Avtobus je stal cca 0,50€ za eno urno vožnjo, vOkumaya devam et
Penang hill 2
12 Mayıs 2023, Malezya ⋅ ⛅ 28 °C
Ko nas izpustijo iz gondolce, se nam pojavi široka izbira šoferjov za po vrhu hriba. Najlažje bi opisala, kot da je na vrhu Penang hilla en park, prepleten s sprehajalnimi potkami in dvema cestama,Okumaya devam et
Late night dinner
12 Mayıs 2023, Malezya ⋅ 🌙 31 °C
Po eventful dnevu večer zaključim s skledo curry nudlov💛.