Iquitos
February 14 in Peru ⋅ ☁️ 25 °C
Raziskovanje prvega pravega mesteca v Peruju🤸♀️…
Po much needed počitku gremo s skupinico na večerni sprehod.
Mesto se že počasi pripravlja na festival, ki bo (jutri) v nedeljoRead more
Tretja in zadnja noč na ladjici
February 13 in Peru ⋅ 🌧 26 °C
Zadnje popoldne se ladja čist nafila👀
Vsi smo nagužvani kot sardelice, novi ljudje privezujejo svoje viseče mreže in je res na ozko… jaz se na obeh straneh dotikam sosedov (še dobro da jeRead more
Drugi dan na ladjici🚤
February 13 in Peru ⋅ ☁️ 28 °C
Second day on the slowboat😝…
Spet se zbudim ob šestih, grem pit jutranjo kavo in opazovat Amazonko☕️🏞️…
Zjutraj smo spet v enem večjem mestecu (vasici), kjer naložijo mnogoRead more
Prvi dan na ladji⛴️
February 12 in Peru ⋅ ☁️ 24 °C
Prva noč je zanimiva, spat grem okrog enajstih in seveda se parkrat zbudim, ampak nič za to😅part of the adventure…
Ponoči je kar hladno, sem spala v puloverju in štumfih in pokrita s svojoRead more
Vkrcavanje
February 11 in Peru ⋅ ☁️ 29 °C
Moj plan; it s slowboatom iz Leticije do Iquitosa.
Opcij za to pot je veliko, lahko letiš, lahko izbereš hitro ladjo (cca 20ur) ali pa počasno ladjo za tranzit vsega in svašte, ki vzameRead more
Iz Kolumbije v Peru🇨🇴🇵🇪
February 11 in Peru ⋅ ☁️ 29 °C
Prečkanje meje iz Kolumbije v Peru😆!!!
Je bila cela zadeva😝…
Torej, na Kolumbijskem delu, še v Leticiji, pristopim do ladjic in takoj me en gospod vpraša, če želim v Peru. Ja, želim.
ZaRead more
Leticia🌴
February 10 in Colombia ⋅ ⛅ 25 °C
Leticio sem si predstavljala zelo drugače, sem pričakovala malo mestece sredi narave, z Kolumbijsko energijo, vajbom🤟
Pa je v resnici le en velik “transit city” torej zares ničesar ni.Read more
Bogotá -> Leticia
February 9 in Colombia ⋅ ☁️ 16 °C
En miren dopoldne v Bogoti…
En žalosten, raztegnjen popoldne, nafilan s pakiranjem, mnogimi kofetki in zadnjo deževno vožnjo skozi Bogoto…
Spat za dve uri in ustat ob 1.30, za it naRead more
Pot nazaj🥹
February 8 in Colombia ⋅ ☁️ 28 °C
Aaaaaah, pa je čas za obrnit nazaj proti Bogoti😪…
Imava dan precej na izi, edina stvar, ki je v planu je prevozit tistih 200km nazaj do Bogote!
Mava zelo umirjeno jutro, zajtrk nama pripraviRead more
Desierto de Tatacoa🏜️🧡
February 7 in Colombia ⋅ ☁️ 30 °C
Rdeča puščava!
V soboto popoldne pa greva še na raziskovanje rdečega dela Tatacoe😌.
Ta je popolnoma brezplačen, motor pustiva na parkingu in greva šetkat😇…
Spet en nov odpuljenRead more
Driving’ around the Gray desert🌵🏜️
February 7 in Colombia ⋅ ☁️ 25 °C
Prvi jutranji task je seveda najdit kavico in zajtrk😇.
Spet se mal namatrava z vegi opcijami ampak sva le uspešna in s polnimi trebuščki greva na pot!
Za dopoldne sva si zadala krožno pot, kiRead more
Raziskovanje🤭
February 6 in Colombia ⋅ ☁️ 30 °C
Do Villavieje, kjer v tretji poskus najdeva eno restavracijo z vegan friendly opcijo🙏.
Še en kofe v zelo luštni kavarni z miljon rožami, ki divje rastejo (v primerjavi s tem, kakšne so isteRead more
Vamos proti puščavi🏍️🤗
February 6 in Colombia ⋅ ☁️ 28 °C
Pa grevaaaaaaaa⚡️.
Budilka ob petih zjutraj, okrog šestih štartava. V Bogoti je skorajda skos gužva, tako da prvih par kilometrov mal traja, potem pa se začneva premikati hitreje.
DoRead more
Thriftanje✨
February 4 in Colombia ⋅ ⛅ 14 °C
Nazaj v Bogotiiiii❤️
Prispem zelo zmatrana ob štirih, pridem do hostla okrog petih in mi povejo da nimajo frej postelje in da naj grem do druge lokacije👀. Na tej tocki placam za dve uriRead more
We made it out🥳 Zdej pa proti Bogoti
February 3 in Colombia ⋅ ⛅ 24 °C
Naslednje jutro se zbudim le v rosenje. Ob osmih pa se čisto umiri in nam da upanje, da danes le lahko pobegnemo od tu🙏.
Receptor pravi, da naj počakamo do ene desetih, da se tudi reka umiri,Read more
Naliv sredi jungle 🌴
February 1 in Colombia ⋅ 🌧 25 °C
Po dvodnevnem hiku se jaz odločim za en dan parkirat v en lušten hostel, blizu nacionalnega parka.
Do tja mam ene 25min peš, malo ob glavni cesti in potem skozi gozd do nastanitve.
Med hojo semRead more
Tyrona, day 2💚
January 31 in Colombia ⋅ ⛅ 27 °C
Na zadnji objavi se mi je zbrisal dolg opis, tako da tu ustavim kak stavek več😅.
Uglavnem, na plaži San Juan sva z temle nemškim prijateljem našla svoji viseči mreži, 10€ na noč, sva bilaRead more
Cabo San Juan🏝️
January 30 in Colombia ⋅ ⛅ 32 °C
Najslavnejša plaža nacionalnega parka🤭.
Tyrona National Park🌴🌊day one
January 30 in Colombia ⋅ ⛅ 25 °C
Dvodnevni izlet v enega najlepših nacionalnih parkov v Kolumbiji😇.
Lahko narediš enodnevno odpravo, pripročajo pa dva dni in eno spančkanje znotraj parka, da dobiš tudi overnight izkušnjo!Read more
Finca La Macarena☕️🌱
January 29 in Colombia ⋅ ☀️ 24 °C
Zadnji dan v Minci jaz izkoristim za en solo sprehod do male kmetije na vrhu enega od hribčkov v okolici☀️.
Pri eni gospe sem namreč pila zelo dobro kavo in vprašala iz kje jo ima, in mi jeRead more
New day, new gorgeous hostel
January 27 in Colombia ⋅ ☁️ 24 °C
Zamenjava lokacije za zadnjo noč v Minki. Jaz sem imela en kraj izbran za spančkat že par tednov nazaj, pa sem ponesreči rezervirala napačen hostel😁🫣.
Ampak razočaranje ne traja dolgo, koRead more
Marinka waterfalls🏞️
January 27 in Colombia ⋅ ☀️ 24 °C
Sprehod do znanih Marinka slapov… cca ura in pol hoje od najine nastanitve.
Najprej dol po hribčku, mimo prijazne sosede, ki ima malo restavracijo, kjer pojeva res odličen zajtrk, arepo s Hogaom,Read more
Minca🌿
January 26 in Colombia ⋅ ☁️ 26 °C
Pobeg nazaj v naravo… tokrat je na vrsti Minca, ena destinacija, ki sem jo imela na “Colombia wish list”u že nekaj časa😇.
Ena mala vasica, cca 1uro nazaj notri od obale, zataknjena medRead more
Santa Marta☀️
January 25 in Colombia ⋅ ☁️ 26 °C
Dopoldansko raziskovanje Santa Marte je bolj na izi, saj sva oba neprespana in morava do treh počakat na check-in🫠.
Pa v Kolumbiji se stvari navadno ne odprejo pred deveto, deseto…
Tako daRead more
Vamos a Santa Marta 🌴
January 24 in Colombia ⋅ ☁️ 26 °C
Z Machekom, prijateljem iz Bogote, s katerim sva se družila par dni okrog božiča, se dobiva in združiva poti za skupni izlet na sever, aka Caribbean Coast🥳.
Js sm mislila, da mi nebo uspelo doRead more

Traveler
Štumfki 🥹 pa rutica... Vse čisto?
TravelerLaundry day🫶najljubši dan hahah
Traveler😁