Raziskovanje Battambanga

Najamem motorček, tak simpatičen rumeno oranžen avtomatik🧡.
Odločim se raziskat bližnjo okolico mesta na severu. Vozim se po prikupni cesti skozi naselje ob reki. Palme povsod🌴, vroče je.Read more
V Battambang🦇

Spontane odločitve so na tej točki glavni del mojega potovanja😌
Zadnji večer v Siem Reapu sem gledala eno tablo z imeni krajev, kam peljejo avtobusi neke turistične agencije.
Vidim Battambang,Read more
Adijo Siem Reap

Zadnji dan v Siem Reapu🤭.
Sem imela plan met tak ‘v izi’ dan, potem pa me je čisto iz tira vrglo, ko sem ugotovila, da so mi dva tedna nazaj SPET ukradli denar iz kartice…. S kao nekimRead more
Phnom Kulen national park

Spontan izletek. 🛵
Na Google Mapsih sem videla nek slap in templje, severno od Siem Reapa.
Omenila sem Samu, gospodu v poznih 60ih, ki dela v hostlu.
Rekel je, da sam še ni bil in da bi šel zRead more
Nočni Siem Reap

Po sončnem zahodu se ulice Siem Reapa prebudijo!
Night market ima vse, večinoma cunje, prelepe majčke in tunike, lanene hlače, barvne obleke, pa tudi nakit, spominčke… Jaz sem si kupila tankeRead more
APOPO🐀Hero-rats

APOPO je NGO, torej non-profit organizacija, ki z inovativnimi tehnikami treniranja živali rešujejo svet!
V Cambodi delajo na projektu Hero Rats🦸, misija katerega je iskanje in odstranjevanjeRead more
Sončni zahod na templju

Golden hour na enem najlepših templjev celega dneva!
Okol pol šestih naju je Kan odložil pred zadnjim templjem in imeli sva celo uro za raziskovanje naokoli. Jaz sem uživala v golden hour inRead more
Bayon temple

Eden bolj breathtaking tempeljčkov!
Bayon tempelj je stal v središču trga starodavnega glavnega mesta.
Najbolj prepoznavna stvar tega templja so neskončni nasmejani obrazi Buddhe😄, ki soRead more
Tomb raider, Ta Prohm

Plac kjer so snemali Tomb Rider z Angelio Jolie kot Lara Croft!
Tempelj je res nekaj posebnega, skrit globoko v junglo, poraščen z gromozanskimi drevesi, nekatera so stara tudi čez 500Read more
Neak Pean, Ta Som & Temple Run

Tele tri kar združim😇.
Prvi strateško postavljen sredi jezera, do njega sva se sprehodili po mostički skozi nasad lotosov🪷.
Drugi skrit globoko v gozd, z ozkim hodnikom naokoli celotnegaRead more
Preah Kahn

En mojih ljubših templjev, Preah Khan, kar v Khamer jeziku pomeni “Sacred Sword”.
Tale tempelj vključuje osrednje svetišče, obdano z zunanjim obzidjem, z več drugimi manjšimi templji inRead more
Ankor Wat

Slavni, veličastni Ankor Wat. 🛕
Ankor Wat je velik kompleks templjev, ki je danes znan kot eden najpomembnejših verskih spomenikov na svetu.
Zgrajen v dvanajstem stoletju pod vlado kraljaRead more
Prvi vtisi Siem Reapa

Novo mesto, nova država🇰🇭!
Zjutraj se zaradi vročega sonca, ki pribija na okno moje postelje, zbudim prej kot bi želela☀️prva stvar za uredit je seveda Sim kartica, tako da se podam naRead more
Crossing to Cambodia

Evo, s četrtim mesecem mojega popotovanja vstopam v tretjo državo, Cambodio!
Travel daysssss🤕🥱
Začelo se je ob 7.15 zjutraj, ko sem natovorila svoj ruzak na rame in odkorakala pol ure doRead more
Adijo Don Det, adijo Laos

Zadnji dan na Don Det otočku, poln kosmatih prijateljev in ur na ur branja☺️.
Spet sem odkolesarila na drug otoček za sončni zahod, in se v spreminjajočih barvah neba poslovila tako odRead more
Izletek s kolesom

Dan za kolesarjenje in odkrivanje novih kotičov.
Zjutraj za 20.000 kipov rentam bicikelj, oranžno mašino ki izgleda (in tudi po zvokih sodeč) kot da je ornk starejša od mene👀 gospod naRead more
Lajf na otočku

Kužki, mucke, kravice, kokoške, smoothie bowl, ledene kavice, odlična hrana, nešteto palm in branje, branje, branje🫶
🌴🐱☕️🥥🐥🍉📖
Don Det je poln najbolj prikupnihRead more
Don Det, 4000 islands☀️

3 ure vožnje iz Pakse do Nakasong, kjer nas odložijo na malem “pristanišču”, v resnici so samo ladjice parkirane na pesku. Kar hektično, precej zmedeno, pa še vedno vsi nekako pridemo naRead more
Izlet do Vat Phou

En kratek izlet južno od Pakse🛵.
Dopoldne poberem svoj passport, ga prec zamenjam za skuter in šibam po opravkih; rabim it dvignit denar, it zamenjat kipe za dolarje, s katerimi bom plačalaRead more
Pakse loop, day 3

Po dopoldanski kavici si grem ogledat slap Tad Fane, en največjih v Laosu! Poseben je tudi, ker je tehnično dvojček oz. dva slapa v enem!
Zanimivost: lahko čez poletiš z ziplinom, ki je bil zameRead more
Café 1971

Zapuščena razpadajoča zgradba preobražena v historični kafič.
Interior krasijo stare deaktivirane bombe iz časa vietnamske vojne.
Kratka zgodovina:
Laos je najbolj bombardirana država naRead more
Shared happy farm

Najbolj prikupna mala kmetijica! Na foro agriturismoo v italiji, pripelješ se po malo vprašljivi makedamski cesti do kmetije, kjer je vse tiho in mirno😌. Kužki laufajo gor dol, mucki spančkajoRead more
Pakse loop, day 2

Po 3 ure dolgem vodenem ogledu Katu vasi, sem se osvežila z lubenico in počasi šibala naprej. Drugi dan ni imel veliko kilometrine, zato sem vozila lepo počasi in se ustavila za luštno malico vRead more
Captain Hook, village&farm tour

Po zajtrku in domači kavici, nas gospod Hook odpelje na turo okoli njegove posesti, vasi in kmetije.
Začne s predstavitvijo njihove kulture, njihovo pleme Katu, ali “the Katu people” živijo vRead more
Pakse loop, day 1

Evo, nov loop🛵.
Zelo zmatrana pa še vedno odločna za novo avanturo, sem si okrog pol desetih zrihtala nov motorček, tokrat rdečega!
Šla sem na zaslužen fajn zajtrk, pita kruh s falafli inRead more
Traveler
Njami!
Traveler
Uživaka 🤩.. knjiga z razgledom, dobesedno 🫶
TravelerNa tisoč let starih ruševinah😌
Traveler👌