Kong Lor cave
30 gennaio 2025, Laos ⋅ ☀️ 24 °C
Kong Lor jama je znana kot en najbolj spektakularnoh pojavov v Laosu! Dolga 7,5km, visoka na predelih tudi do 100m. Polna manjših soban, otočkov in klasičnih jamskih pojavov, najbolj izstopa paLeggi altro
Thakhek loop, day 4
30 gennaio 2025, Laos ⋅ ☀️ 25 °C
Easy dayyy☀️
Ker so bilo razgledi tretji dan tako lepi, sem se odločila podaljšati svoj loop za en ekstra dan! Isto sta storila Sina in Sebastian, tako da smo dopoldne (po mojem super zajtrku naLeggi altro
Thakhek loop, day 5
31 gennaio 2025, Laos ⋅ ☀️ 27 °C
Peti in tudi zadnji dan mojega Thakhek kroga😌. Mirno jutro z zajtrkom v resortu mojih nemških prijateljev, sem si privoščila en kanček bolj fancy zajtrk s sadno solato, pomarančnim sokom,Leggi altro
Sleeper bus do Pakse🤕
31 gennaio 2025, Laos ⋅ 🌙 20 °C
Treba se je premakniti iz Thakheka na skoraj skrajni jug, spet malo večje mesto Pakse! Tam planiram v svoj urnik stisnit še en tridnevni izlet z motorčkom po coffee plantations! Ker se mi zaradiLeggi altro
Pakse loop, day 1
1 febbraio 2025, Laos ⋅ ☀️ 32 °C
Evo, nov loop🛵.
Zelo zmatrana pa še vedno odločna za novo avanturo, sem si okrog pol desetih zrihtala nov motorček, tokrat rdečega!
Šla sem na zaslužen fajn zajtrk, pita kruh s falafli inLeggi altro
Captain Hook, village&farm tour
2 febbraio 2025, Laos ⋅ ☀️ 28 °C
Po zajtrku in domači kavici, nas gospod Hook odpelje na turo okoli njegove posesti, vasi in kmetije.
Začne s predstavitvijo njihove kulture, njihovo pleme Katu, ali “the Katu people” živijo vLeggi altro
Pakse loop, day 2
2 febbraio 2025, Laos ⋅ ☀️ 29 °C
Po 3 ure dolgem vodenem ogledu Katu vasi, sem se osvežila z lubenico in počasi šibala naprej. Drugi dan ni imel veliko kilometrine, zato sem vozila lepo počasi in se ustavila za luštno malico vLeggi altro
Shared happy farm
2 febbraio 2025, Laos ⋅ ☀️ 27 °C
Najbolj prikupna mala kmetijica! Na foro agriturismoo v italiji, pripelješ se po malo vprašljivi makedamski cesti do kmetije, kjer je vse tiho in mirno😌. Kužki laufajo gor dol, mucki spančkajoLeggi altro
Café 1971
3 febbraio 2025, Laos ⋅ ☀️ 26 °C
Zapuščena razpadajoča zgradba preobražena v historični kafič.
Interior krasijo stare deaktivirane bombe iz časa vietnamske vojne.
Kratka zgodovina:
Laos je najbolj bombardirana država naLeggi altro
Pakse loop, day 3
3 febbraio 2025, Laos ⋅ ☀️ 29 °C
Po dopoldanski kavici si grem ogledat slap Tad Fane, en največjih v Laosu! Poseben je tudi, ker je tehnično dvojček oz. dva slapa v enem!
Zanimivost: lahko čez poletiš z ziplinom, ki je bil zameLeggi altro
Izlet do Vat Phou
5 febbraio 2025, Laos ⋅ ☀️ 30 °C
En kratek izlet južno od Pakse🛵.
Dopoldne poberem svoj passport, ga prec zamenjam za skuter in šibam po opravkih; rabim it dvignit denar, it zamenjat kipe za dolarje, s katerimi bom plačalaLeggi altro
Don Det, 4000 islands☀️
6 febbraio 2025, Laos ⋅ ⛅ 31 °C
3 ure vožnje iz Pakse do Nakasong, kjer nas odložijo na malem “pristanišču”, v resnici so samo ladjice parkirane na pesku. Kar hektično, precej zmedeno, pa še vedno vsi nekako pridemo naLeggi altro
Lajf na otočku
7 febbraio 2025, Laos ⋅ ☁️ 33 °C
Kužki, mucke, kravice, kokoške, smoothie bowl, ledene kavice, odlična hrana, nešteto palm in branje, branje, branje🫶
🌴🐱☕️🥥🐥🍉📖
Don Det je poln najbolj prikupnihLeggi altro
Izletek s kolesom
9 febbraio 2025, Laos ⋅ ☀️ 29 °C
Dan za kolesarjenje in odkrivanje novih kotičov.
Zjutraj za 20.000 kipov rentam bicikelj, oranžno mašino ki izgleda (in tudi po zvokih sodeč) kot da je ornk starejša od mene👀 gospod naLeggi altro
Adijo Don Det, adijo Laos
10 febbraio 2025, Laos ⋅ ⛅ 29 °C
Zadnji dan na Don Det otočku, poln kosmatih prijateljev in ur na ur branja☺️.
Spet sem odkolesarila na drug otoček za sončni zahod, in se v spreminjajočih barvah neba poslovila tako odLeggi altro
Crossing to Cambodia
11 febbraio 2025, Cambogia ⋅ ☀️ 33 °C
Evo, s četrtim mesecem mojega popotovanja vstopam v tretjo državo, Cambodio!
Travel daysssss🤕🥱
Začelo se je ob 7.15 zjutraj, ko sem natovorila svoj ruzak na rame in odkorakala pol ure doLeggi altro
Prvi vtisi Siem Reapa
12 febbraio 2025, Cambogia ⋅ ☀️ 29 °C
Novo mesto, nova država🇰🇭!
Zjutraj se zaradi vročega sonca, ki pribija na okno moje postelje, zbudim prej kot bi želela☀️prva stvar za uredit je seveda Sim kartica, tako da se podam naLeggi altro
Ankor Wat
13 febbraio 2025, Cambogia ⋅ ☀️ 24 °C
Slavni, veličastni Ankor Wat. 🛕
Ankor Wat je velik kompleks templjev, ki je danes znan kot eden najpomembnejših verskih spomenikov na svetu.
Zgrajen v dvanajstem stoletju pod vlado kraljaLeggi altro
Preah Kahn
13 febbraio 2025, Cambogia ⋅ ☀️ 27 °C
En mojih ljubših templjev, Preah Khan, kar v Khamer jeziku pomeni “Sacred Sword”.
Tale tempelj vključuje osrednje svetišče, obdano z zunanjim obzidjem, z več drugimi manjšimi templji inLeggi altro
Neak Pean, Ta Som & Temple Run
13 febbraio 2025, Cambogia ⋅ ⛅ 31 °C
Tele tri kar združim😇.
Prvi strateško postavljen sredi jezera, do njega sva se sprehodili po mostički skozi nasad lotosov🪷.
Drugi skrit globoko v gozd, z ozkim hodnikom naokoli celotnegaLeggi altro
Tomb raider, Ta Prohm
13 febbraio 2025, Cambogia ⋅ ☀️ 36 °C
Plac kjer so snemali Tomb Rider z Angelio Jolie kot Lara Croft!
Tempelj je res nekaj posebnega, skrit globoko v junglo, poraščen z gromozanskimi drevesi, nekatera so stara tudi čez 500Leggi altro
Bayon temple
13 febbraio 2025, Cambogia ⋅ ⛅ 36 °C
Eden bolj breathtaking tempeljčkov!
Bayon tempelj je stal v središču trga starodavnega glavnega mesta.
Najbolj prepoznavna stvar tega templja so neskončni nasmejani obrazi Buddhe😄, ki soLeggi altro
Sončni zahod na templju
13 febbraio 2025, Cambogia ⋅ ☀️ 34 °C
Golden hour na enem najlepših templjev celega dneva!
Okol pol šestih naju je Kan odložil pred zadnjim templjem in imeli sva celo uro za raziskovanje naokoli. Jaz sem uživala v golden hour inLeggi altro
APOPO🐀Hero-rats
14 febbraio 2025, Cambogia ⋅ ☀️ 34 °C
APOPO je NGO, torej non-profit organizacija, ki z inovativnimi tehnikami treniranja živali rešujejo svet!
V Cambodi delajo na projektu Hero Rats🦸, misija katerega je iskanje in odstranjevanjeLeggi altro
Nočni Siem Reap
14 febbraio 2025, Cambogia ⋅ 🌙 28 °C
Po sončnem zahodu se ulice Siem Reapa prebudijo!
Night market ima vse, večinoma cunje, prelepe majčke in tunike, lanene hlače, barvne obleke, pa tudi nakit, spominčke… Jaz sem si kupila tankeLeggi altro