21-3 Kerikeri: Pagoda
21 Mart 2019, Yeni Zelanda ⋅ ☀️ 21 °C
Het regent als ik wakker word. Da's een teken: ik blijf nog een dagje. Het is hier zo vredig, heerlijk. Hele dag op mijn reet zitten lukt niet, na de lunch wandel ik (in het mooiste weer van deOkumaya devam et
22-3 Slimkapje (Paihia)
22 Mart 2019, Yeni Zelanda ⋅ ☀️ 23 °C
Goh, denk ik vanochtend, ben ik eigenlijk niet al bij die fietsroute? Uh, al voorbij. Slimkapje.
Ik besluit eigenlijk al dat ik terug ga, als ik zie dat ik dan langs Kawakawa kom, met hetOkumaya devam et
23-3 Kaikohe
23 Mart 2019, Yeni Zelanda ⋅ ⛅ 17 °C
Ik geniet nog even van de eenden naast mijn tent. Die bivakkeren onder een boom met een soort minivijgen. Als er dan een plof is, rennen er een stuk of wat heen, eendje (woordspeling) wint en rent wegOkumaya devam et
24-3 Wairere Boulders
24 Mart 2019, Yeni Zelanda ⋅ ⛅ 20 °C
Wat een perfecte timing van die regen: 's morgens maan, sterren en alleen maar grondmist. Wel alles nat, ik ga water halen met de bidon die nog op mijn fiets zat en grijp in zo'n slak. Had ik ff nietOkumaya devam et
25-3 Kaeo
25 Mart 2019, Yeni Zelanda ⋅ ☀️ 22 °C
Tijdens het ontbijt mijn plan aangepast. Met iets meer kilometers kan ik meteen naar Whangaroa. 63 km, 1 bergje, wel veel gravel. Grappig dat ik daar dan zenuwachtig van word. Ik kan veel meer! GoedeOkumaya devam et
26-3 Hihi
26 Mart 2019, Yeni Zelanda
Hihihi, ik ben in Hihi. Ik dacht met de klemtoon op 1, vanochtend zei ze het met de klemtoon op 2 en vanmiddag iemand weer op 1. Dus nou weet ik het ni.
Gelukkig was het niet ver, want ik was het omOkumaya devam et
27-3 Kaitaia
27 Mart 2019, Yeni Zelanda ⋅ ☁️ 22 °C
Ik ben er klaar mee. Klaar met die steile korte kut hellinkjes, waardoor je op zeeniveau begint, aldoor klimt en op zeeniveau eindigt. Klaar met die snert snelweg. Klaar met die kaalgegeten hellingen.Okumaya devam et
28-3 Gisteren Kaitaia
28 Mart 2019, Yeni Zelanda ⋅ 🌧 19 °C
En wie stonden er gisteravond achter me in de hostel? Anthony en Fiona! Drankje 's avonds en een eetafspraak voor vanavond. Nemen we de fietser mee die Te Araroa gewandeld heeft en terug gefietst.
EnOkumaya devam et
28-3 Kaitaia: Cape Reinga
28 Mart 2019, Yeni Zelanda
Niet de meest fotogenieke dag, maar wel aardig. Cape Reinga vond ik wel echt indrukwekkend, net als de trap gemaakt van een 45.000 jaar oude Kauri boom, gevonden in een moeras. Het zandboarden was engOkumaya devam et
29-3 Ahipara
29 Mart 2019, Yeni Zelanda ⋅ ☁️ 22 °C
Ik neem afscheid van iedereen en ga nog even langs de supermarkt. Zodoende rijd ik Fiona en Anthony achterop op het moment dat ze net willen gaan liften. Ik steek mijn duim op en wijs naar hen; eersteOkumaya devam et
30-3 Kohukohu
30 Mart 2019, Yeni Zelanda
Goh, we kunnen wel een stuk samen fietsen zegt Frederich. Nee zeg ik. Fijn is dat op de fiets, genoeg smoezen. Ik voel me gelijk blijer dan gisteren. Ik lijk wel een ander mens. Raar hoor. Valt deOkumaya devam et
31-3 Opononi
31 Mart 2019, Yeni Zelanda ⋅ 🌬 21 °C
Na drie keer terug de tent in gevlucht te zijn lukt het me om soort van droog in te pakken. Daarna wachten op de veerboot. Leuke kroeg aan de overkant dus vanwege de miezer, lunch ik daar met rauweOkumaya devam et
1-4 Opononi
1 Nisan 2019, Yeni Zelanda ⋅ 🌧 20 °C
Ik besluit nog een nachtje te blijven. Gelukkig waren er 2 buien, maar eigenlijk was het prima weer tot half 7 of zo, en dan nog alleen miezer. Er schijnt vannacht mega onweer te komen. Hm. Nou ja.Okumaya devam et
2-4 Waipoua forest
2 Nisan 2019, Yeni Zelanda
Oh, wordt het weer zo'n dag, dacht ik na 2 bijna-duw-hellinkjes en 1 miezer buitje. Nee!
In Waimamaku is koffie met mjum. En daarna rustig klimmen naar iets lager dan ik dacht. Daar doe ik de eersteOkumaya devam et
3-4 Whatoro
3 Nisan 2019, Yeni Zelanda
's Ochtends nog een keer de nachtwandeling bij daglicht gedaan. Gisteren ook al. Toen eindelijk een fantail kunnen kieken. Ik ga nl maar een een heel klein stukje fietsen. Naar het volgende Kauripark.Okumaya devam et
4-4 Baylys Beach
4 Nisan 2019, Yeni Zelanda
Ik lig een tijd wakker 's nachts en slaap van de weeromstuit tot kwart voor acht. Gelukkig maar, want vlak nadat ik mopperend ben wezen plassen, wordt het pas droog.
Laat weg dus, langs een KauriOkumaya devam et
Hoe mijn hoofd (niet) werkt
5 Nisan 2019, Yeni Zelanda ⋅ ☀️ 17 °C
Ik fiets.
Er vliegt een reiger in een boom.
En nog één.
Een reiger is in het Engels een heron.
Ik denk dan altijd eerst herring natuurlijk.
Dus: hé!..
Twee haringen in de boom!
Uhhhhhh
Iets kloptOkumaya devam et
5-4 Dargaville
5 Nisan 2019, Yeni Zelanda
7 uur, plassen, terug naar de tent om alvast wat in te pakken: storthoos met windstoten. Ik kruip nog even met mijn e-reader in bed. Pesterig hoor. Vannacht was het helder. Maar het wordt weer droog!Okumaya devam et
6-4 Matakohe
6 Nisan 2019, Yeni Zelanda
Ik kom er gisteren achter dat ik in Kaikohe een geothermische wandeling had willen doen. Ik heb er daar niets van gezien. Is alleen op afspraak. Toch maar niet terug. Is 87 km zonder camping of weerOkumaya devam et
7-4 Matakohe: Kauri museum
7 Nisan 2019, Yeni Zelanda ⋅ ☀️ 16 °C
Ik had al vast mijn telefoon een uur terug gezet, doet ie het zelf ook nog een keer. Terwijl dat uit stond. Ik vind het raar dat het om half zes al licht is, terwijl het gisteren om 7 uur nogOkumaya devam et
8-4 Pahi
8 Nisan 2019, Yeni Zelanda ⋅ ⛅ 16 °C
De hele nacht buien, 's morgens blauw. Goed geregeld! Ik ga nog even bij het museum naar binnen voor wat foto's. Ticket is twee dagen geldig.
Daarna fiets ik helemaal 7 kilometer naar een KauriOkumaya devam et
9-4 Mangawhai
9 Nisan 2019, Yeni Zelanda ⋅ ⛅ 19 °C
Wat ik kado krijg voor mijn verjaardag: leuke appjes, regen 's nachts, en een buitje náást me overdag. Een goede rustige gravelweg met normale klimmetjes. Wijn van mijn broer.
Ik mik op een reuzeOkumaya devam et
Wat mij opvalt
10 Nisan 2019, Yeni Zelanda ⋅ ⛅ 15 °C
- Er is hier al vroeg verkeer (half 6). Daar staat tegenover dat het hier 's nachts nog echt stil wordt. Op campings soms al om half 10, de wegen om half 11 of zo. Snelwegen dus ook!
- Als er eenOkumaya devam et
10-4 Leigh
10 Nisan 2019, Yeni Zelanda ⋅ ⛅ 18 °C
Nou, dat viel niet mee! Ik kan merken dat ik een jaartje ouder ben😉.
Bijna geen gravel, dat viel mee, maar wel heul veul steil klimmen op het eind. Ik zie bijna geen herfstkleuren, moet je met eenOkumaya devam et
11-4 Leigh: snorkelen, oh nee niet
11 Nisan 2019, Yeni Zelanda ⋅ ⛅ 16 °C
Ik was hier vanwege het zeereservaat en het mooie snorkelen. Alleen waait het als een gek en warm is anders. (Thermometer zei 20, maar zo voelde het niet). 's Middags wordt het beter zeggen ze. DusOkumaya devam et

GezginUhm... een zwemmende boom?
GezginNee, vogel. Jonkie klimt uit het water op de foto.
GezginHeerlijk plekje Astrid!