FindPenguins
Очистить поиск
Nieuw Zeeland Zuidereiland 1
  • Astrid van der Zouwen

Nieuw Zeeland Zuidereiland 1

De heenweg via de westkust Читать далее
ПодписатьсяОбзорКалендарьПоделитьсяПоделитьсяКорзина
Сначала новые
  • Следов
  • Фотографии
    • День 24
    • воскресенье, 11 ноября 2018 г.
    • ☀️ 14 °C
    • Высота: 57 м
    • Новая ЗеландияCoal Creek42°53’55” S  170°48’44” E

11-11 Ross

11 ноября 2018 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 14 °C

De lucht is blauw, ik voel niets van mijn teen, het fietsen kriebelt. Er ligt verse sneeuw op de bergen.
    De glowworm dell gisteravond was vooral een bruin bord, een heras hekwerk en een horde toeristen. Blij dat ik ze op andere plekken al op een andere manier heb gezien.
    Ik doe de West Coast Wilderness track naar Ross. Het is prachtig. Oude trambaan, oude treinbaan, zo recht en vlak dat het bijna saai werd. Kwam ik langs een bord, er zouden white herons en valken moeten zitten. Niet gezien, maar wel spannend. Daarvoor verdween de track even geheel in een meer (letterlijk!). Op maps and me kon ik zien dat het maar ongeveer 300 meter zou duren. Óók spannend, op een vlonder onder water rijden. Rechter voet voor de zekerheid in plastic zakjes gepakt.
    Vlak daarna kom ik Nicole en Rob tegen. We drinken samen koffie bij the Treetop. Vergeet een foto van ze te maken. Te gezellig aan het beppen. Ze nodigen me uit om te logeren, ik ga toch door naar Lisa, ik ben pas 10 km onderweg. Maar wel lief.
    Met veel getrut en alle bordjes lezen ben ik na 35 km om half 3 toch al bij Lisa en Xaby.
    Alles kan, zij gaan redelijk hun eigen gang, ik ook. Lisa neemt mij en de kinderen (Ainoa en Tana) mee naar het strand want ze moet daar in de buurt plantjes water geven. Zij en Xaby hebben elkaar in Zuid Amerika ontmoet, op de fiets! Veel over fietsen gepraat en veel tips gekregen. Goed om te merken dat ik zeker de helft zelf al bedacht had.
    Ik slaap in de caravan.

Linny van der Weijden

ПутешественникWat een prachtige foto's weer!!

ПутешественникDank je wel!

• Высота: 61 м
    • Новая ЗеландияHari Hari43°8’59” S  170°33’45” E

12-11 Harihari

12 ноября 2018 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 15 °C

Lekker geslapen. Ik krijg nog ontbijt ook. Ik ga echt proberen om een foto te sturen.
    Ik bel over mijn nieuwe tent, problemen met de levering, maar nou is hij wel besteld zonder dat ik hoef aan te betalen. Als hij niet komt heb ik nu een tip voor een vergelijkbare.
    Ik verzin zelf een stukje weg van de snelweg. Wel spannend of er niets is weg gespoeld, maar het gaat goed. Hugh uit Ierland fietst me achterop, we fietsen een stukje samen. Mijn teen gaat na 40 km een beetje kloppen, dus ik stop braaf in Harihari onder het motto: luister naar je lijf en doe rustig aan. Bovendien ben ik veel dichter bij de gletsjers dan ik dacht, en ik kan mijn schoenen nog niet aan. Kan gelukkig in de luwte staan en kijk van onder een zonnetje naar allemaal dreigende wolken.

Rino Voogd

ПутешественникGood for you. Verstand komt met de jaren. Haha. Fijn dat het nu een beetje mee zit. Groeten Rino

12.11.2018Ответить
    KarinBdV

ПутешественникHet schiet goed op inderdaad. Zo leuk al de mensen die je ontmoet. Dat was nou precies wat ik miste in Z Amerika

12.11.2018Ответить

ПутешественникKus

• День 26
    • вторник, 13 ноября 2018 г., 20:08
    • ☀️ 13 °C
    • Высота: 127 м
    • Новая ЗеландияFranz Josef43°22’21” S  170°10’47” E
    1Linkerkant van de weg
    3Rechterkant van de weg op dezelfde plek!2Door die regenbui van 3 dagen geleden, bij de hijskraan is een stukje berg naar beneden gegleden.

13-11 Franz Josef Glacier

13 ноября 2018 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 13 °C

Leuke dag, tot aan Franz Josef. Weer mooi weer, gezien op het weerbericht dat de regendagen die er aan kwamen zijn veranderd in "bewolkt". Fietsen ging lekker; af en toe uit voorzorg een wat langere pauze met mijn voet omhoog. Ik was om kwart over 12 al op de helft, en ik was pas om 10 uur vertrokken. Door naar de gletsjer.
    Grrrr. Alle campings in het dorp zijn alleen voor campers (alleen gravel). Ik kon wel bij het Chateau staan, tussen een gebouw en een hoge rotswand, op een groen tapijtje (letterlijk!) in altijd schaduw. Kom ik toch bij Top 10 terecht, waar ik langs gefietst was want die zijn altijd duur. Nou, deze niet hoor, deze is héél duur. Baalde ik al van, zijn ze ook nog de paden opnieuw aan het aanleggen met een buldozer, een schraper en zo'n aanstampding. Lekker rustig. Gelukkig gaan ze morgen "pas" om 8 uur verder. En dan wel hoogseizoen prijzen vragen! Nu maakt die herrie niet zo veel uit, want er zijn 5 of zo aanbieders van helicoptervluchten en zo te horen doen die goede zaken. (? Het is echt dúúr!). Gletsjertocht is ook heel duur. Vind ik het opeens niet zo erg dat ik mijn schoenen nog niet aan kan. Morgen wandelen naar de gletsjer (dus niet er op). Blijf ik toch maar niet 3 nachtjes 🙁. Gelukkig is het nu wel rustig al komen er andere tenten op "mijn" veldje staan. Zal wel even wennen worden in het zomerseizoen.

Rino Voogd

ПутешественникMogge Astrid. Mooi dat het nu beter weer is geworden, fietst /reist toch lekkerder. Een dure camping was 21 jaar geleden 28 NZ$ voor 2 personen plus tent. Dus nu ben ik wel benieuwd wat een hele dure camping in 2018 kost. Blijf tenslotte Nederlander. 😆

Astrid van der Zouwen

Путешественник27 nzd en dat is dan nog met 10 procent korting. Ze berekenen alles per persoon. Volgens mij betaal ik net zo veel als 1 persoon in een mega camper.

Astrid van der Zouwen

ПутешественникLinkerkant van de wegLinkerkant van de weg

14.11.2018Ответить

• День 27
    • среда, 14 ноября 2018 г., 18:48
    • ☀️ 15 °C
    • Высота: 127 м
    • Новая ЗеландияFranz Josef43°22’21” S  170°10’48” E

14-11 Franz Josef glacier

14 ноября 2018 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 15 °C

Om 8.20 op weg want de werklui beginnen. Voor een goed doel! Ik ben gelukkig zo slim om meteen mijn wandeling naar de gletsjer te doen. Op de terugweg zit hij al in de wolken! De rotsen en watervallen onderweg zijn mooier dan de gletsjer vind ik.
    Op de terugweg nog een miniwandelingetje naar een ketelmeertje.
    Daarna boodschappen en met oordoppen in toch voor de tent. Het was te heet in de zon! Internet is hier zwaar kl... dus ik doe eerst tekst en ooit foto's erbij.

Marijke van der Zouwen

Marijke van der ZouwenPrachtig! Zo ruig

ПутешественникWat een prachtige foto’s. 😍

ПутешественникMooi!

Astrid van der Zouwen

ПутешественникDit is diezelfde gletsjer op de terugweg. Zo'n mazzel dat ik hem op de heenweg wel mooi gezien heb!

• День 28
    • четверг, 15 ноября 2018 г., 17:49
    • ⛅ 15 °C
    • Высота: 17 м
    • Новая ЗеландияPita Creek43°33’48” S  169°42’4” E

15-11 Vlak voor Jacobs River

15 ноября 2018 г., Новая Зеландия ⋅ ⛅ 15 °C

Tsjonge, dat was best een heftig stukje tussen Franz Jozef en Fox. Van de andere kant volgens mij wat minder steil, maar het blijven 3 dikke heuvels. Wel héle lekkere ijsmokkacino in Fox.
    Het fietspad naar Fox Glacier is dicht vanwege een landslide. Ik neig nog even naar een andere weg nemen, maar zie dan dat alles boven de 1500 meter in de wolken zit. Prima, door. Dat is toch niet zo 2 vingers in je neus naar beneden als Maps en Me zei, dus na 50 km ben ik het spuugzat en mijn teen doet zeer en ik zou toch nu al bij dat motel en camping zijn? Nee hoor, nog bijna 8 km met wind tegen. Ik denk dat ik een valk zie, maar is toch een duif. Wordt morgen een kort dagje naar de Doc site, want Haast is weer net te ver met die pas er tussen. Een tegenligster gaat om 3 uur nog 30 km fietsen (wel wind mee) ondanks dat ze moe is. 2 andere fietsters Anna en Ruth staan hier wel.Читать далее

ПутешественникMooiiiii!!! ❤ E.

Edo, Ilse en Mats van der Zouwen

ПутешественникVan alle stadjes in NZ vond ik Haast de minst leuke! Een logische stop maar niet voor heel lang ... X Ilse

ПутешественникGaaaaf!

16.11.2018Ответить
    Astrid van der Zouwen

ПутешественникIk zou sowieso niet voor de stadjes naar NZ gaan. Ik vind Haast net zo suf als de rest...... 🙄

16.11.2018Ответить

• День 29
    • пятница, 16 ноября 2018 г., 22:13
    • 🌧 12 °C
    • Высота: 34 м
    • Новая ЗеландияPotters Creek43°42’42” S  169°25’23” E

16-11 Lake Moeraki

16 ноября 2018 г., Новая Зеландия ⋅ 🌧 12 °C

De enige bezienswaardigheid vandaag was een "historical plaque". Ik werd weer aangevallen door een bonte kraai, maar toen ik dat wilde filmen deed hij het niet meer. De Doc site waar ik wil stoppen heeft alleen gravel, of een weiland vlak aan het meer, ruim achter het bord "als het heftig regent kan het meer tot hier stijgen". En bedankt, want er wordt regen voorspelt en het drupt al vaag. Dan toch maar door naar Haast. Ik neem me voor om bij de eerste mogelijkheid te stoppen, ik ben aan het haasten en gisteren klopte mijn teen toch wel behoorlijk. Nu niet meer, maar toch een beetje voorzichtig.
    Eerste mogelijkheid blijkt een Lodge, 300 nzdollar per nacht. Toch gedaan! Inclusief 4 gangen diner en ontbijt, koffie en thee en koeken en fruit op de kamer. Ook gratis wassen. Ik zit een tijd met mijn voet omhoog en loop dan naar de gele wenkbrauw pinguins. Niet thuis. 20 min staan wachten. Ik vertrek als het behoorlijk begint te regenen. Gelukkig gaat het echt storten als ik thuis ben. 's Avonds mijn Maori oorbel terug gevonden in mijn stuurtas, helemaal blij.

Anne Mieke

ПутешественникDoe maar luxe! Gelijk heb je

ПутешественникHeb ik van Karin geleerd😉

• День 30
    • суббота, 17 ноября 2018 г., 18:54
    • ⛅ 14 °C
    • Высота: 13 м
    • Новая ЗеландияHaast Aerodrome43°51’56” S  169°2’47” E

17-11 Haast

17 ноября 2018 г., Новая Зеландия ⋅ ⛅ 14 °C

Het regent tijdens het ontbijt, maar om 9 uur is het soort van droog. Ik krijg nog fruit en een stukje quiche mee.
    Inderdaad een paar flinke klimmetjes maar ik heb alle tijd. Kijk nog even rond bij Shipwreck bay en ben om kwart over 1 op de camping vlak voor Haast. Wel vlakbij de weg, maar de volgende is weer alleen voor campers. Ik fiets nog naar Haast voor pleisters, eten en wijn. Het mist nog steeds, maar wel droog en af en toe voel je de zon wel.Читать далее

ПутешественникTerugblik op de lodge

Pieter van der Zouwen

Путешественник(weer) prachtige foto's. Wat een rust.

ПутешественникMooi!

• День 31
    • воскресенье, 18 ноября 2018 г., 17:30
    • ⛅ 11 °C
    • Высота: 13 м
    • Новая ЗеландияHaast Aerodrome43°51’56” S  169°2’47” E

18-11 Nog steeds Haast

18 ноября 2018 г., Новая Зеландия ⋅ ⛅ 11 °C

Ik twijfelde of ik nog een stukje langs de kust wilde fietsen. Het regent. De Haastpas beklimmen terwijl alles in de wolken zit lijkt me niets. O.k. Blijf ik nog een nachtje en fiets naar Okuru, kan ik langs de kust naar dolfijnen zoeken. Bij de receptie zeggen ze dat de kans minimaal is daar. Ze verwijzen naar waar ik vandaan kom (en waar het niet gelukt is) of 50 km verderop. Da's te ver heen en weer. Om 11 uur droog en zon. Ik op weg. Knetter saaie weg en geen zee te zien. Zo zie je inderdaad geen dolfijnen nee. Ik haal tegen de wind in Haast Beach (4 km) en houd het voor gezien. Bij aankomst tent: nieuwe stortbui. Goed besluit. 's Middags droog maar storm, puzzel, boekje. Wat een suffe dag, daar ben ik nu wel klaar mee. Wel eindelijk mijn teen niet meer zo aan het bloeden. Is het toch nog ergens goed voor. 🙁Читать далее

Astrid van der Zouwen

ПутешественникNiet echt mijn favoriete camping

ПутешественникWel mooie foto!

ПутешественникDuh..

Anne Mieke

ПутешественникSaai is wel ns nodig!! Wel mooi land weg, Nieuw Zeeland!

19.11.2018Ответить

• День 32
    • понедельник, 19 ноября 2018 г., 17:48
    • Высота: 371 м
    • Новая ЗеландияMuddy Creek44°9’41” S  169°17’15” E

19-11 Camerons flat

19 ноября 2018 г., Новая Зеландия

Ik pak in met zon, maar na 3 km of zo al keihard wind tegen (ik rijd 10 km per uur vlak) en even later ook nog regen. Ik de pest in, want die zuidenwind zou zorgen dat het aan de andere kant van de pas regent. Niet dus. Pas als ik bedenk dat ik dan misschien straks wel in de sneeuw terecht kom en wat ik in mijn footprint ga schrijven (bv mijn ultra technische regen outfit) krijg ik er weer lol in. En breekt de zon door, en gaat de wind liggen (15 km per uur met beetje klimmen). Toffe ochtend met veel watervallen. Om 1 uur ben ik bij de eerste Doc (Department of Conservation, in dit geval met camping), ik wil door, wil ook naar de blue lakes wandelen morgen.
    Ik dacht dat iemand gezegd had dat het zo fijn klom. 15 procent. Grrr. Duwde fijn ja. Achteraf was het maar 2 km 10-15 % en daar heb ik het meeste van gefietst. Helaas is het sinds de Doc ook gaan regenen en dat blijft de hele middag zo. Ik wandel nog naar fantail falls (2 min) en haal de volgende Doc camping. Van mijn teen niets gevoeld, maar die was waarschijnlijk bevroren. Het was bij Haast 16 graden in de zon, en op de pas 4,5. Niet leuk, wel indrukwekkend. Met handschoenen aan naar beneden, al moest ik toch nog klimmen af en toe. Na de pas zou het beter weer worden, maar daar merk ik helemaal niets van. Lekker met mijn warmste sokken onder 2 lagen slaapzak.....
    Speciaal een vodafone abonnement genomen voor als er geen Wifi is. Nu dus. Geen service. Duh.

Rino Voogd

ПутешественникAltijd leuk om je stukkies te lezen tijdens m'n pauze. Gisteren dus zonder 😢 vandaag weer goed gemaakt met 2 stukkies. Het voordeel van veel regen is, al voel jij dat waarschijnlijk niet zo, mooie volle watervallen. Ride On.

Joke Rijken van Olst

ПутешественникIk doe het je niet na..... Blijf vooral genieten.

• День 33
    • вторник, 20 ноября 2018 г., 18:29
    • Высота: 371 м
    • Новая ЗеландияHawea River44°36’35” S  169°15’14” E

20-11 Lake Hawea

20 ноября 2018 г., Новая Зеландия

De hele nacht gestorthoosd (denk ik, ik heb ook veel geslapen). De "shelter" staat zo vol in de wind en het is zo koud dat ik alle kampeerregels breek en in mijn tent kook. Gaat goed. Het is 3,5 graad als ik vertrek, en dan reken ik poolwind kracht 8 niet mee. Helaas weer pal tegen. Grrrr. Daarom pas ik mijn plan aan van Wanaka naar Lake Hawea. Is al vermoeiend genoeg, want het heuvelt als een malle en steil, dus het voelt alsof ik vooral aan het klimmen ben. Lekker, met je regenpak aan en wind tegen. Bij de blauwe meertjes zijn mijn voeten al zo koud dat ik links mijn schoen aan doe en rechts sok, plastic zakje, nog een sok, nog een zakje. Helpt wel. Sandalen zijn niet echt warm toch.
    Het uitzicht onderweg is op andere momenten ook mooier denk ik. Wel imposant, die verse sneeuw vlak boven je hoofd!
    De camping heeft geen huisjes meer en hun plek om te zitten is ruk. Dus hotel, die hebben een bunk bed voor 30 dollar en nu zit ik bij de open haart. Morgen weer slecht. Ik baal wel. Enige troost is dat het overal slecht is.

Barbara de Groot

ПутешественникIk vind je wel heeeeeeeel stoer!

Edo, Ilse en Mats van der Zouwen

ПутешественникZo eens met Barbara 👍E.

Astrid van der Zouwen

ПутешественникDank jullie wel. Ik mis jullie.

Еще 8 комментариев

• День 34
    • среда, 21 ноября 2018 г., 07:43
    • ☀️ 3 °C
    • Высота: 366 м
    • Новая ЗеландияHawea River44°36’34” S  169°15’14” E

21-11 Verrassing!

21 ноября 2018 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 3 °C

Betrouwbaar joh, dat weerbericht.
    Maar nu wel even héél fijn!
    Ik veegde de pickninktafel droog voor mijn ontbijt; ijs! Wow.

ПутешественникLucky you!

Astrid van der Zouwen

ПутешественникVoordeel van een aantal van die natte dagen is, dat dit echt als een kado voelt!

ПутешественникWauw 😳

11 лайков

• День 34
    • среда, 21 ноября 2018 г., 20:28
    • Высота: 304 м
    • Новая ЗеландияBeacon Point44°39’54” S  169°8’52” E

21-11 Wanaka

21 ноября 2018 г., Новая Зеландия

Na een barre tocht van 10 km (wel twee hellinkjes van 10 procent) door een fantastisch zonnetje blijkt het voetpad ook een fietspad en beland ik op die manier op de rustigste camping met het mooiste uitzicht tot nu toe.
    Ik fiets hetzelfde pad verder naar Wanaka. Mijn Weka-tent komt vrijdag. Ik kijk nog naar anderen maar die zijn 3 keer zo duur. Msr is wel veel lichter, maar dat vind ik nou juist een beetje eng. Doe mij maar waterdicht. Dus ik denk dat ik hier blijf tot vrijdag. Het weerbericht is óf regen vannacht en verder niet, óf morgen nog een beetje o.k. en daarna naatje. Ik kies voor de eerste. Wel blij dat ik niet linksom gefietst ben, want dan zat ik nu in Otago en daar overstroomt alles vanwege de regen.
    Ik koop voor achterlijk veel geld waterdichte sokken. En het werkt als een trein! Zodra ik ze aantrek wordt het droog! (het drupte redelijk).

Barbara Mansvelt

ПутешественникMet zo'n uitzicht kun je het wel een paar dagen uithouden! Echt heel mooi!

ПутешественникMooi!!😄

Astrid van der Zouwen

ПутешественникIs "mijn" camping. Tof hè.

• День 35
    • четверг, 22 ноября 2018 г., 18:58
    • ☀️ 16 °C
    • Высота: 305 м
    • Новая ЗеландияBeacon Point44°39’53” S  169°8’52” E

22-11 Wanaka: puzzling world

22 ноября 2018 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 16 °C

Leuk hoor, bell birds, maar niet om 6 uur boven op je tent. Jeumig, slaap daar maar eens doorheen. Het miezert, maar na het ontbijt kan ik droog nog naar een bouwmarkt (geen tenten, dacht Fay, mijn buurvrouw, van wel) en daarna naar puzzling world. Leuk hoor, al blijk ik een heel aantal dingen al eens gezien te hebben. Ik word oud 🤢. Ik vind alle 4 de hoeken in het doolhof maar heb uiteindelijk geen zin meer in de uitgang zoeken en smokkel.
    Nog een keer naar de msr tent gekeken. Toch maar niet. Die kiwitent is waterdichter. Nog 2 boodschapjes en de kapper en dan retour tent via kortere route. Hm. Moet je niet verdwalen. Op de camping tips van Fay en het wordt nog warm!

Monique de Jong

ПутешественникEn wat nou als use-less is?

Astrid van der Zouwen

ПутешественникTsja, hij had bv parapluutjes voor op je schoenen. Geniaal.

Monique de Jong

ПутешественникGrappig. Use-full voor de mind & spirit dus!

Еще 7 комментариев

• День 36
    • пятница, 23 ноября 2018 г., 18:36
    • Высота: 305 м
    • Новая ЗеландияBeacon Point44°39’53” S  169°8’52” E

23-11 Wanaka: tent

23 ноября 2018 г., Новая Зеландия

Vanochtend vroeg: raar geluid uit een boom. Is het zo'n kuifkwartel. Ik wist niet eens dat die in bomen kwamen.
    Mijn teen wil niet goed dicht, dus ik week in waspoederwater en later in baking soda. Daarna veel in de zon zitten er mee. Om 12 uur word ik gebeld: mijn tent is er. Ik fiets die mooie route weer en haal hem op. Wel groot en zwaar inderdaad, maar ja, voor Nieuw Zeelands klimaat ontworpen. Als ik hem wil opzetten: allemaal instructies dat ie vooral zus en zo in de wind moet staan, en geen garantie op stormschade. Ja jemig, de wind draait hier 180 graden in een uur, daar had ik nou juist deze tent voor. Heb ik hem terug gebracht (Fay heeft me gebracht met de auto) en een msr gekocht. Die stond nog toen de mijne aan gort ging, dus daar heb ik nu het meeste vertrouwen in. En een stuk kleiner en lichter, toch wel fijn. Ik ben benieuwd.Читать далее

ПутешественникWat een uitzicht! 🙃

ПутешественникGoede beslissing 👍

Linny van der Weijden

ПутешественникDapper tentje, dat zie je zo!

Еще 11 комментариев

• День 37
    • суббота, 24 ноября 2018 г., 16:15
    • Высота: 419 м
    • Новая ЗеландияBush Creek44°56’38” S  168°50’14” E

24-11 Arrowtown

24 ноября 2018 г., Новая Зеландия

Yeah, Crown Range over! Aldoor fijn stroomop,alleen de laatste kilometers waren zwaar. Maar wel alles gefietst, incl. stukjes van meer dan 10%. Ha!
    Veel gegiechel van Murphy (regenpak aan: droog, en vice versa) zodat ik uiteindelijk met mijn fietsbroek, lang shirt én waterdichte sokken naar de pas fiets. Ziet er niet uit, maar was precies warm genoeg.
    Zodra de tent staat houdt het op met zachtjes regenen. Ik doe een spelletje, douche en vertrek in regenpak voor een wandeling langs een afgesloten wandelpad (?) naar historisch Arrowtown. De Lord of the Rings site herken ik niet, het Chinese dorp is vooral een serie uitleg-borden. De hoofdstraat is tof. Ik ga uit eten en doe niet de goedkoopste fish en chips, maar een leuke tent. Het is zalig..

Barbara de Groot

ПутешественникToch goed getimed.... Ik blijf je echt zoooo stoer vinden! Door alles wat je meemaakt wel gewoon door gaan, ik weet dat het voor ons er als ‘gewoon’ uitziet en dat het soms waarschijnlijk veel moeite kost. Daarom stoer💪🦵🤜. Kus 😘

Astrid van der Zouwen

ПутешественникDa's lief. Het is ook leuk. Als ik het echt niet (meer) leuk zou vinden mag ik nl. ophouden van mezelf. Kus terug. 😘

Edo, Ilse en Mats van der Zouwen

ПутешественникDeze post heb je op Noordereiland 'geboekt', maakt niet veel uit maar je reisroute is nu wel bijzonder 😃 E.

• День 38
    1Arrowtown
    3Arrowtown11

25-11 Queenstown

25 ноября 2018 г., Новая Зеландия ⋅ ⛅ 13 °C

Vroeg wakker en weg (8 uur) waardoor ik om even over tienen Queenstown in rijd, ondanks het feit dat ik onderweg nog een tijd sta te beppen met een Ierse fietser.
    Koffie, camping is net zo duur als mijn bunkbed in Lake Hawea! Maar wel gekke details. Daarna boot regelen voor morgen (hoeft niet) en boodschappen. Zelfs de oploskoffie is hier 30% duurder.
    Ik wandel door de gardens, daarna op zoek naar een frietje. Ik ben nog van alles van plan, maar zó moe. Tent en liggen met een boekje/spelletje. Af en toe drupt het. 7 uur douchen en naar bed.

ПутешественникArrowtownArrowtown

ПутешественникArrowtownArrowtown

Astrid van der Zouwen

ПутешественникBbq plaats op de camping

• День 38
    • воскресенье, 25 ноября 2018 г., 20:16
    • ⛅ 11 °C
    • Высота: 338 м
    • Новая ЗеландияQueenstown45°1’29” S  168°39’36” E

25-11 P.S.

25 ноября 2018 г., Новая Зеландия ⋅ ⛅ 11 °C

Morgen dus met de boot naar mnt Nicholas en dan de around de mountains track.
    Doc camping aan noorder lake Mavora en de dag daarna naar Te Anau als alles goed gaat. Weet niet of ik bereik heb morgen.

Barbara de Groot

ПутешественникVeel plezier! en hoop dat het enigzins droog blijft.

Barbara Mansvelt

ПутешественникEven die route opgezocht, ziet er mooi uit! Veel plezier en geniet onderweg!

Astrid van der Zouwen

ПутешественникGa ik doen! Deze route vind ik wel een beetje spannend in mijn eentje.

6 лайков

• понедельник, 26 ноября 2018 г., 17:27
    • Высота: 322 м
    • Новая ЗеландияQueenstown45°1’37” S  168°39’37” E

26-11 Nog ff Queenstown

26 ноября 2018 г., Новая Зеландия

Toch te leuk die parkeermeter op de camping.

Путешественник🤣😂

ПутешественникGeweldig😂

Dirk den Hamer

ПутешественникIk stel vast dat je je fiets er niet aan hebt vastgemaakt...

6 лайков

• понедельник, 26 ноября 2018 г., 17:30
    • ⛅ 17 °C
    • Высота: 628 м
    • Новая ЗеландияTe Anau45°16’55” S  168°10’24” E

26-11 Mavora lakes

26 ноября 2018 г., Новая Зеландия ⋅ ⛅ 17 °C

Hoe kan je dat gevoel nou beschrijven. Mixje van "iek, waar ben ik aan begonnen" en dan veel, heel veel "oh wauw, ik dóé dit". Wát een mooie weg, in the middle of nowhere en dan toch koeien. Gelukkig heel af en toe een auto en zelfs Dennis op de fiets van de andere kant. Ik neem maar voor lief dat ik twee keer tot mijn knieën door een rivier moet. De tweede keer stroomt het zo hard dat ik bijna mijn fiets niet houd.
    Heel lief stroomop, dat je het bijna niet in de gaten hebt, op weer de laatste kilometers na, maar toen kreeg ik gelukkig af en toe een duwtje van de wind. En toen gewoon een uur bijna niet trappen, grappig hoor.
    Ik eindig tussen de 2 Mavora Lakes aan de rivier, heerlijk in de luwte. Fiets nog even naar het noorder meer, maar ik ben alweer bekaf dus ik vind het wel best.
    Handig hoor, internet via Vodafone: geen bereik. Ik poedel me een beetje in de binnentent want buiten is sandfly paradise.

Monique de Jong

ПутешественникPrachtig! En heel eenzaam landschap. Bijzondere trip Astrid!

KarinBdV

ПутешественникIndrukwekkend en niet alleen het landschap. Maar ook je reis. Echt prachtig.

Barbara Mansvelt

ПутешественникWow, wat een tocht! Gaaf dat je het gedaan hebt. Stoere vrouw!

• День 39
    • понедельник, 26 ноября 2018 г.
    • ☁️ 17 °C
    • Высота: 612 м
    • Новая ЗеландияSouth Mavora Lake45°17’34” S  168°10’34” E

26-11 Mavora lakes vervolg

26 ноября 2018 г., Новая Зеландия ⋅ ☁️ 17 °C
    Rino Voogd

ПутешественникWas ff in verwarring. Alweer naar New Zeeland. Kon zeker niet meer wennen in Nederland. En toen zag ik de datum. 😁 Mooie aanvulling.👍

20.06.2019Ответить
    4 лайка

• День 40
    • вторник, 27 ноября 2018 г., 18:32
    • ⛅ 18 °C
    • Высота: 209 м
    • Новая ЗеландияLake Henry45°25’33” S  167°43’13” E
    2Mijn kampeerdal
    2Zuid eiland versie, met roomkleurige borst!21Soort Blauwe Kamer.

27-11 Te Anau

27 ноября 2018 г., Новая Зеландия ⋅ ⛅ 18 °C

Als extra tractatie bij ontbijt met zon, krijg ik een Nieuw Zeeland vliegenvanger ongeveer op schoot. Geweldig. Daarna mooie tocht naar de highway, maar niet zo gaaf als gisteren, al gaat het een klein beetje naar beneden steeds. Ik heb nu meer wind tegen, en het is geciviliseerder. Wel mooi langs een soort "Blauwe Kamer", waar ze alle (niet native) wilgen er uit gerukt hebben en de oevers gestript, zodat de rivier weer zijn gang kon gaan. Door het alddoor naar beneden ben ik wel al voor tweeën in Te Anau. Bij de Top 10 moet ik voor 2 personen betalen, dus sta ik nu bij Lakeview. Daar boek ik een tour voor morgen naar Milford Sound. De weg is druk en smal met alleen maar mensen die de weg niet kennen. Dus dat ga ik niet doen. Slim hѐ?
    Ook boek ik een tour naar de glow worm cave voor het einde van de middag. Sta ik te douchen: ik wíl helemaal niet nu. Ik ben moe. Probeer te verzetten via de receptie, kan niet. Ik fiets langs op weg naar wat te eten, kan het toch. Nu ga ik overmorgen. Ondanks dat het wat drupt, geniet ik van het feit dat ik voor/in mijn tent zit. Morgen word ik om 7.45 al opgepikt! Internet tergend traag, dus foto's en footprints van gisteren volgen.

Astrid van der Zouwen

ПутешественникSoort Blauwe Kamer.Soort "Blauwe Kamer". Alle wilgen er uit gerukt en kaal gestript zodat de rivier weer zijn gang kon gaan.

ПутешественникMijn kampeerdalMijn kampeer-dal

Astrid van der Zouwen

ПутешественникZuid eiland versie, met roomkleurige borst!Zuid eiland versie, met roomkleurige borst!

• День 41
    • среда, 28 ноября 2018 г., 19:16
    • 🌧 17 °C
    • Высота: 211 м
    • Новая ЗеландияLake Henry45°25’33” S  167°43’14” E

28-11 Te Anau: Milford Sound

28 ноября 2018 г., Новая Зеландия ⋅ 🌧 17 °C

De weg was minder druk dan ik had gedacht, al lijkt het vanuit een andere auto altijd minder denk ik. Toch blij dat ik het gedaan heb, het was knetterhoog keer 2,1 bijna ongeluk gezien en eerlijk gezegd vond ik de busreis met stops en verhalen van Sacha leuker dan de "cruise". Kea's gezien. Brutaal als de neten, 1 pikte in mijn been! Sacha laat ons crayfish zien. En ik vond de "chasm" echt magnifique, maar alle foto's zijn raar geworden. Ook leuk "the misty mountains" van In de ban van de ring.
    Er gingen ook erg weinig minuten in de cruise van 2 uur, nl 100. We hadden van mij nog wel wat langer bij de Crested pinguins mogen stoppen, al schijnt het beremazzel te zijn dat we ze überhaupt gezien hebben in dit seizoen.
    Op verzoek van Annemiek (😉) vlak na thuiskomst mega onweersbui. Gaat zoals het hoort: goed dus. Hoera!

ПутешественникWauw!! E.

Astrid van der Zouwen

ПутешественникEn dit was níet mirror lake🙂

Путешественник👍🏻👍🏻👍🏻

Еще 9 комментариев

• День 42
    • четверг, 29 ноября 2018 г., 17:30
    • Высота: 211 м
    • Новая ЗеландияLake Henry45°25’33” S  167°43’14” E

29-11 Te Anau: Glowworm cave

29 ноября 2018 г., Новая Зеландия

Half uurtje over het meer, presentatie over gloeiwormen, grot in, laatste stukje in een bootje. Mooie (hele jonge) grot, met een soort pancake rocks en knetter stromende rivier, en gloeiwormen blijven gaaf. Het waren er niet zo veel nu zeiden ze (nadat je je kaartje hebt gekocht) omdat ze net eieren hadden gelegd. Er waren wel al jonkies, dat was super gaaf. Een soort sterren-nevel.
    Bij thuiskomst voel ik me soort van verplicht om te gaan wandelen. Gelukkig rommelt het onweer al dus ik ga niet😊. Ik geloof niet dat ik er veel aan mis.

Joke Rijken van Olst

ПутешественникWat een mooie foto's!

Astrid van der Zouwen

ПутешественникDank. Deze Tuï was ik wel heel dankbaar! Was me nog niet gelukt in de zon. Meestal lijken ze zwart!

ПутешественникJa! Goed gelukt!

ПутешественникPrachtige plaatjes!!!

• День 43
    • пятница, 30 ноября 2018 г., 19:34
    • Высота: 181 м
    • Новая ЗеландияMararoa River45°34’2” S  167°36’17” E

30-11 Manapouri

30 ноября 2018 г., Новая Зеландия

Vanochtend eerst naar het "wild life centre" geweest, wat bij ons een vogelopvang zou heten denk ik. Wel gaaf, ze hebben 2 paartjes Takahe, doen mee aan een fokprogramma. Ook parkieten, kaka's en een ruru (uil). Ik bleef voor het voeren, wat een rondleiding bleek te zijn die erg lang duurde maar ook leuk was. Gelukkig hoefde ik niet ver. Helemaal enthousiast over een nest met niet verstaan. Er zijn maar 3 paartjes op het meer! Bleek een fuut te zijn. Er schijnen minimale verschillen te zijn. Wie het ziet mag het zeggen...
    Er bleek een fietspad te zijn naar Manapouri. Erg mooi, erg rul, en veel meer hoogtemeters dan de stroomafwaarts deed vermoeden. Was ik dus best een tijdje zoet mee en werd ik op een gegeven moment ook een beetje zat. En toen bleek het nog niet klaar en moest ik verder over de highway. Helemaal niet druk en het schoot meteen een stuk beter op. Camping is klein en knus.
    Helaas de derde dag op rij onweer om een uur of vier.
    En mijn tent lekt op sommige aanbindtouwtjes. Zucht.
    Verder bevalt hij goed. 😢. Misschien trekt het nog bij als het garen uitzet of zo. 1 lekkage van gisteren is er nu niet.

ПутешественникHoe lief. 💕

Monique Hermans

ПутешественникBen het met je eens, lijkt verdacht veel op een fuut 😉

ПутешественникHeerlijk...

• День 44
    • суббота, 1 декабря 2018 г., 19:47
    • 🌧 17 °C
    • Высота: 180 м
    • Новая ЗеландияMararoa River45°34’1” S  167°36’16” E

1-12 Manapouri: Doubtful Sound

1 декабря 2018 г., Новая Зеландия ⋅ 🌧 17 °C

Ja mooi! Ik heb de boot van 7.15 genomen, scheelde 40 dollar, en inderdaad fantastisch licht. Wel 10 keer wakker om te kijken of mijn wekker het wel deed.
    Op de boot over Lake Manapouri (ook héél erg mooi) wist de schipper nog iets interessants te vertellen over Milford Sound. Raar dat ze dat daar niet vertelden. De schipper op Doubtful deed dat trouwens ook niet, raar. Ze hebben 7 ijstijden gehad in 300.000 jaar. Bizar gewoon. En dat kan je soms zien aan de stapjes op bergen langs de fjorden. Echt leuk. Nu ook de crested pinguins echt goed gezien. Gaaf. Morgen weer echt fietsen, ook zin in.Читать далее

ПутешественникJe bent een bofkont! X Ilse

ПутешественникMooie foto!!

Edo, Ilse en Mats van der Zouwen

ПутешественникEn? Who's the winner? Milford of Doubtful? 🤔 E.

Загрузить еще
  • 2025© FindPenguins