Costa Rica
Playa San Josecito

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 18

   Dag 18 Corcovado

   June 20, 2022 in Costa Rica ⋅ 🌧 26 °C

   Vandaag is een van de zeldzame dagen dat er geen programma is. We kunnen uitrusten van de drukke dagen die we hebben gehad en genieten van de prachtige plek waar we zitten. Na het ontbijt ga ik met een paar een paar vuilniszakken vullen op het strand. Want ook hier ligt het vol met aangespoeld afval. Het is duidelijk niet achtergelaten door de mensen of toeristen die er zitten, maar aangespoeld vanuit de zee. Op de stranden hier ligt ook heel veel hout, takken en hele boomstammen, doordat het bos gelijk aan het strand is. In 3 kwartier hebben we allemaal een grote vuilniszak vol met flesjes, dopjes, verpakkingen, plastic zakjes, slippers en weet ik wat nog meer. Er zal weer nieuw vuil aanspoelen en ook lang niet alles is weg, maar alles wat we hebben weggehaald groot en klein, is meenomen en helpt toch iets. Mijn westers schuldgevoel is niet helemaal gesust maar toch heb ik wel het gevoel dat ik zo het strand iets schoner achterlaat dan dat het was toen ik aankwam. Tijdens de wandelingen die we met verschillende gidsen hebben gemaakt, hebben ze ons erop gewezen dat dankzij het feit dat wij betalen voor onze bezoeken Costa Rica zoveel aan natuurbehoud en -herstel kan doen. Dat is mooi, maar zorgt ook voor een dubbel gevoel omdat we natuurlijk allemaal wel met het meest vervuilende vervoersmiddel hierheen zijn gekomen.
   Na het afvalruimen gaan we ook genieten van het mooie strand. We moeten een stukje lopen om naar een stuk te komen waar het water wat rustiger is en waar we kunnen zwemmen. Het water is heerlijk en het is een waar paradijs met uitzicht op de palmen terwijl ik lig te dobberen.
   We gaan tegen het middag uur weer terug naar de lodges om daar te lunchen. Alle maaltijden zitten hier er voor een vast bedrag bij, er zijn nauwelijks reastaurants in de buurt dus het is makkelijk maar ook erg lekker, gezond en afwisselend. Na de lunch spotten we een grote slang van ongeveer 2 meter op het terrein van de lodges die een vleermuis aan het verorberen is. Het is een zeer indrukwekkend gezicht en we blijven kijken hoe die na de maaltijd wegkruipt en verassend snel een palmboom in gaat om uit te buiken. Het is inmiddels wat gaan regenen em we schuilen maar bij de bar. Gelukkig hebben we s ochtends van het strand genoten. We nemen lekker een paar biertjes het is tenslotte vakantie. In de namiddag gaan we nog een korte strandwandeling maken en genieten we van het prachtige uitzicht. Ik word er steeds bewuster van dat het einde van de reis in zicht komt en dat maakt me wat weemoedig.
   Tijdens en na het eten is er echter wel weer gelukkig meligheid om dat even te vergeten.
   Read more

  • Day 16

   Dag 16 naar Corcovado

   June 18, 2022 in Costa Rica ⋅ 🌧 27 °C

   Vandaag moeten we weer vroeg op om naar onze volgende bestemming te gaan. We gaan naar Corcovado, een plek waar we het al meerdere keren over hebben gehad deze reis. Het is een zeer afgelegen plek waar we met de boot naartoe moeten. We rijden eerst met de bus naar het kustplaatsje Sierpe hier laten we de bus, met het grootste deel van onze bagage achter en ook de chauffeur gaat niet mee. We gaan met alleen onze handbagage in het bootje naar het schiereiland waar we de meest ongerepte plek van deze reis zullen meemaken.
   We zitten ongeveer 1.5 uur op de boot en gaan ook echt de open zee op om er te komen. Het kost de kapitein wat moeite om door de branding heen te komen want de zee is heel erg wild. Uiteindelijk komen we er aan zonder dat iemand ziek is geworden. We lopen een stukje over het strand om bij de lodges te komen.
   Dan zijn we er, het is wat eenvoudiger dan dat we tot nu toe hebben gehad maar de plek is prachtig. We installeren ons in de kamer en hebben dan de lunch in het bijhorend restaurant. De middag gaan we een wandeling maken over het strand met een groepje. We komen een paar honden uit de buurt tegen die met ons meelopen. We zien slingerapen in de bomen en heel veel krabbetjes op het strand. Als we terug zijn pakken we een welverdiend biertje bij de bar. De barman zet muziek aan en een voor een gaan we allemaal dansen. Het is een spontaan en superleuk feestje. Om 7 uur gaan we eten en dan al snel richting bed. Want een groot deel van ons waaronder ik gaat morgen er heel vroeg uit voor een bijzondere excursie.
   Read more

  • Day 39

   Schildkrötlis

   February 18, 2023 in Costa Rica

   Mir sind imene Hostel wo es Schildkrötli Hilfsprojekt leitet. Sie dönd d Eier usgrabe und gschützt wieder unter d Erde. (Sus werdeds gstohle vo de Lüt wel d Eier ä Delikatesse sind). Wenn die chline den gschlüpft sind, sammleds die ih und bringeds as Meer. Döte dönds es 8 Meter vorem Strand enternt frei loh, wels d Mineralie vom Sand bruched. Mir hend den d Vögel, Krebs und d Lüt fernphalte, bis ali im Meer verschwunde sind. Uhh herzig gsi!Read more

  You might also know this place by the following names:

  Playa San Josecito

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android