- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Feb 17, 2025, 4:16 AM
- ☁️ -2 °C
- Altitude: 302 m
SloveniaVižmarje46°6’56” N 14°27’41” E
CarSharing

Tale CarSharing je res ena fajn zadeva, še posebej, kadar letiš z Brnika in stanuješ v Ljubljani (se pravi zame zadnja taka fura).
Vedno dajem le slikco avta s kufrom, danes pa mal več, če koga to zanima.
Odkar je Stanka, soseda, pogruntala, da lahko avto rezerviraš, je tale biznis še precej lažji. Jaz ponavadi pokličem kak dan prej na njihov klicni center, povem kam in od kod in prosim za Zoe (sem ga najbolj navajen). Ob uri in dnevu, ko avto rabiš, spet pokličeš na klicni center, kjer ga "vrnejo v sistem". Takoj zatem ga rentaš in čez minuto se že voziš z njim.
Bere se komplicirano, pa ni. Na ta način je avto vedno na voljo zate, ko ga rabiš, z dovolj baterije, da prideš komot do cilja.
Na letališču imaš pred garažno hišo rezervirane parkplace, tako da vedno puščaš avto na istem mestu. Priklop na elektriko je malo bolj tečen, ker ima vsak avto neke svoje fore. In ko na koncu pogruntaš, kako odpret loputko in kam vtaknit kabel, je treba s telefonom še poskenirat črtno kodo polnilca in se v spletno stran prijavit s svojim elektronskim naslovom, da začne zadeva sploh polnit avto. In ta postopek ni nikjer opisan, nabasat moraš enkrat na skrbnika, ki ti vse to prijazno pove. Potem znaš in si car :)
Mogoče slabost (ali prednost) vsega najema še, da rabiš imet delujoč telefon in internet. Drugače zadeva ne funkcionira in greš lahko peš al pa s taksijem.
Mene vožnja od Broda do Brnika košta slabih 13 eur, kar je vsaj še enkrat manj od mestnega taksija oziroma krepko manj od parkirne hiše na letališču ali oderuških taksistov brniških.
Ko grem domov je podobna pesem. Če le dobim kufer, sem navadno prvi na cesti. Prehitijo me le potniki, ki jih pobirajo štajerski ali primorski sorodniki direkt pred izhodom. Jaz "vzamem" avto takoj, ko se kovček začne majati ma traku, potem pa direkt do avta in domov. Simpl ko pasulj!Read more
Traveler Aaaa zato si bil tako zgodaj pokonci, sredi noči lajkal mojega pinkvinčka😅varno pot✈️da bo uspešno&naj hitro mine
Traveler Thanksi! Hvala 🥰