- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Apr 20, 2025, 8:28 AM
- 🌩️ 29 °C
- Altitude: 28 m
Sri LankaKatunayake7°10’27” N 79°53’9” E
Dag 15 - Galle

Onze laatste dag.
Terwijl iedereen uitslaapt, geniet ik van de apenfamilie die terug in de tuin zit en speelt in de bomen en op het dak. Doordat de fikfakkende (geen idee of dit werkwoord bestaat🤔) jonkies op en af het dak vallen, is de rest van onze familie ook gewekt.
Ontbijten doen we uit huis in een leuk barretje aan zee.
Nadien is het alle hens aan de dek. Tuktuks worden gecontroleerd en opgehaald, koffers ingepakt.
Voor de laatste rit hebben we een taxibus geregeld die onderweg halthoudt bij Galle. Werelderfgoed. Een mooi, oud, Nederlands vestigingsstadje. Charmante straatjes, toffe souvenirwinkeltjes en een zeer oud versleten gebouw waar twee eeuwen geleden een handelspost gevestigd was. De conciërge was net geen twee eeuwen oud, maar zo enthousiast als een klein kind toen hij erin slaagde om Bart (en heel onze familie in zijn kielzog), naar binnen te lokken en rond te leiden. We moesten wel volgen want hij had Bart's gsm afgenomen en begonnen aan een heuse fotoshoot. Hij liet ons poseren in elke deuropening en elke kamer. Meer dan 90 foto's later hebben we hem vriendelijk, maar kordaat moeten vertellen dat we door moesten.
We dachten hem blij te maken door 500 roepies te geven. Hij dacht daar anders over🙈 en had liever 1000 roepies gehad.
Na twee uur stapten we terug onze taxibus in richting Colombo. Daar waren we net op tijd om nog even in het rooftoppool te duiken alvorens een laatste keer te gaan dineren.
Ook dat deden we in een rooftoprestaurant. Helaas ging alles wat kon misgaan met een bestelling mis. Verkeerde gerechten, ontbrekende gerechten, spicy gerechten terwijl we net het omgekeerde hadden gevraagd. Heel vies water (bleek achteraf tonic te zijn), rare biriani met kip die achteraf met schaap bleek te zijn....
Het is precies een signaal om terug naar huis te gaan. Free verlangt trouwens plots heel hard naar een boterham met frikadellenkoek.😋Read more
Zo leuk om te lezen,al jullie verhalen,mooie foto's en filmpjes,het zit erop,met weer een berg ervaringen rijker,het was een geweldige reis denk ik!👍😊 [Oma Mai]
Ik heb genoten van jullie reis verslagen! Goede reis terug 🛩️🛬 [Opa Paul]
Wat een reis!! We hebben mee kunnen genieten van jullie avonturen. Zal effe wennen worden : van een tuktuk naar een Tesla ! Veilige reis . [Oma, mama]