Tanzania Boma la Ngombe

Oppdag reisemålene til reisende som skriver reisejournal hos FindPenguins.
  • Dag 57

Ahsante sana Arusha

1. mars 2020, Tanzania ⋅ ⛅ 28 °C

Grazie al cielo ho controllato il giorno della partenza, se no mi sarei presentata in aereoporto un giorno in anticipo!
    Per fortuna ho guadagnato un giorno in Tanzania, perché veramente l’idea di partire mi spezza il cuore, lasciare questo posto, la gente locale, i bambini. Mamma mia che tristezza.
    Voglio tornare, voglio dare il mio contributo a questa società che ne ha tanto bisogno. Voglio scalare mount meru e il Kilimanjaro! Quindi ne ho di cose da fare!
    Voglio tornare a vedere la piccola ilham, sperando che riesca a fare qualche passo.. le mamas e huruma e Halima.. le persone migliori che ho incontrato in questo viaggio!

Due settimane non sono bastate, ho assaporato la bellezza di questa cultura ma mi sto già informando per tornare 🤩
    Quindi non stupitevi se tra un po’ di mesi troverete altri post qui ad Arusha!

Asante upendo ❤️

• Dag 55

Hotsprings

28. februar 2020, Tanzania ⋅ ⛅ 27 °C

Oggi è stata una giornata carina, con Halima e Alma, ci siamo dirette alle “hot springs”. Tecnicamente dovevano essere due ore.. ma qua con le tempistiche non ci azzeccano mai! Bisogna sempre aggiungere un’ora o qualcosa in più tra ritardi, benzina, traffico. Partiamo e andiamo in direzione del Kilimangiaro, ma anche oggi è timido pure lui e non si fa vedere!! Non posso partire senza vederlo!!! Qua c’è un’unica strada che collega tutte le città più grandi ad una sola corsia, quindi se ti becchi l’orario di punta o un camion che blocca sei letteralmente fregato!
    Dopo la strada ad una corsia inizia il pezzo divertente, una strada assolutamente senza asfalto che aveva delle voragini, attraversava fossi/fiumi! Noi con una macchina che vi giuro che pensavo di non arrivare!
    Il mio stomaco non ha tanto apprezzato, ma per fortuna è durato in totale mezz’oretta!
    Siamo arrivate a destinazione, arriviamo in questo posticino che veramente aveva il suo perché! Una specie di laghetto con l’acqua che e limpidissima, un blu che neanche in mare vedi! Intorno ci sono dei baretti che ti fanno da mangiare e ti puoi godere così la giornata.
    C’è anche una tarzan swing, dove la gente faceva di quelle cose allucinanti! La cosa divertente è che la maggior parte delle persone qui non sa nuotare, arriva il genio che decide di buttarsi comunque! Vi giuro che ci è mancato poco che non ne rimanesse secco! Allucinante! Si sono dovuti buttare a recuperarlo e l’hanno letteralmente tirato fuori dall’acqua!
    Ah dimenticavo.. quando ho deciso di fare il bagno mi sono accorta che il peeling era compreso, appena stavi fermo due secondi i pesciolini venivano a mangiarti i piedi (cosa molto fastidiosa) e poi.. che l’acqua non era calda!!!! Forse meglio così perché fuori di moriva di caldo!!

Il pranzo è stato piacevole, e ci siamo godute al massimo ma giornata!!
    È ora di tornare indietro.. ovviamente la macchina non parte!
    Inizio a pensare di essere io il problema 🤦🏼‍♀️

Dopo una quindicina di minuti ce l’abbiamo fatta! E via con quella bellissima strada!

• Dag 13

Laatste dag Tanzania

23. november 2019, Tanzania ⋅ 🌧 24 °C

Aangezien we in de avond zouden vliegen, hadden we nog een dagje te vullen. We besloten nog een keer met een minibusje voor 50 cent een uur richting Moshi te rijden (dit keer minder vol gepropt). In Moshi hebben we de laatste souvenirs gescoord, koffie gedronken en geluncht. Eenmaal terug in Boma Ng'ombe moesten we avond eten zien te scoren in dit gehucht. We kwamen een tuk tuk chauffeur tegen die ons al 3 keer had gegroet die dag en hij wees ons naar een vrouwtje bij het busstation die ons Chipsi Mayai (omelet met friet) serveerde in haar kinder kleding winkel. Al met al heel random en een gokje of we niet de laatste dag alsnog voedselvergiftiging zouden krijgen. Gelukkig niet! Hierna was het tijd voor onze eerste vlucht terug via Dubai.Les mer

• Dag 12

Kikuletwa hotsprings

22. november 2019, Tanzania ⋅ ⛅ 30 °C

Van Arusha zouden we met de locale bus terug gaan naar Happy family lodge bij Mama K, om daar nog 3 nachtjes te slapen voor we naar huis zouden vliegen. Ieder kwartier zou er een grote bus naar Boma Ng'ombe rijden, die we moesten hebben. Na 10 minuten kwam er een minibus (misschien iets groter dan de andere minibusjes) die Piet aanzag voor een grote bus en voor ik kon tegensputteren lagen onze backpacks al bovenop de bus gebonden en werden we de overvolle minibus ingeduwd. Er was geen zitplek, dus iedereen zat met zijn tweeën op een enkele zitplaats. Ik ben maar bij Piet op schoot gaan zitten, zodat ik niet tegen mijn zweterige buurman aan hoefde te plakken. Ook zo konden we het niet ontlopen aangezien de nog zweterigere conducteur steeds over ons heen hing om zijn geld te innen van de mensen achter ons. Toen de rit bijna voorbij was kregen we alsnog beide een zitplek.. We waren opgelucht toen we eindelijk uit konden stappen en onze bagage zelfs nog op het dak lag! In happy family lodge hingen we onze natgeregende was op en vertrokken we met extreem langzaam rijdende taxi chauffeur Omar naar de hotsprings. Hij mocht in Mama K's auto rijden en kreeg pas betaald als hij hem heelhuids terug bracht haha. De hotsprings waren super mooi helder en er was een leuke mix van locals en toeristen. We ontmoetten een groep coassistenten uit Utrecht en Duitsland die in Moshi coschap liepen, waarmee we nog leuk gechilld hebben. Piet heeft lekker de aap uitgehangen door in bomen te klimmen en kunstjes te doen van het touw. Ik daarentegen liet meteen zien wat een klungel ik ben door binnen een seconde face down van het touw in het water te vallen..
    Op de terugweg kregen we een verrassing: de Kilimanjaro was eindelijk uit zijn wolkendeken gehuld en lag er prachtig bij tijdens de zonsondergang. En dat op de een na laatste dag!

• Dag 1

Reunie Kilimanjaro Airport

11. november 2019, Tanzania ⋅ ⛅ 21 °C

Na elkaar 2 maanden niet te hebben gezien, toch weer knikkende knieën terwijl ik het vliegveld uit liep op zoek naar Piet. Super blij om elkaar dan eindelijk weer te zien en in de armen te springen! We hadden namelijk allebei de hele dag op een ander vliegveld zitten wachten. De potente Ethiopische koffie hield Piet op de been. De eerste nacht hebben we doorgebracht vlakbij het vliegveld in Happy Family Lodge, bij Mama K; een super vriendelijke vrouw die Afrikaanse gastvrijheid uitstraalde.Les mer

• Dag 25

Hot Springs

15. februar, Tanzania ⋅ ☁️ 34 °C

Aus meinem Tansania-Guide habe ich von diesem wunderbaren Ort erfahren und heute ist es endlich so weit, dass ich dorthin komme. Bereits eine Woche zuvor habe ich Dilenga bereits gefragt, ob wir die Hot Springs besuchen können - es ist eine Art natürliches Freibad. Wir planen einen Ausflug, auch mit den Schülern von der ABC und fahren am Vormittag bereits schon los zu den Hotsprings. Als wir dem Ganzen näher kommen ist es staubig trocken und ich denke mir "Wir sind irgendwie falsch" 🫣 Doch dann gehen wir auf eine kleine Waldgruppe zu und nachdem wir das Tor durchtreten haben ist es nur noch ein Paradies. Es sind zwar keine heißen Quellen, wie der Name schon sagt, aber durchaus sehr warmes klares Wasser. Es gibt 2 Bereiche: Im vorderen Teil kann mit einem Seil ins Wasser gesprungen oder auch nur dran herum geschwungen werden, wie ich es am späten Nachmittag mindestens 30 mal tue. Dabei wurde ich immer fleißig von Tareeq gefilmt - es macht mir richtig Spaß!
    Der 2. Teil der Hot Springs gleicht einem kleinen runden See welcher umgeben ist von Palmen genauso wie eigentlich das ganze Areal. Hier fühlt man sich wirklich wie in einer Oase Mitten in der wüste, das trifft es wirklich auf den Punkt. Mit den Schülern die mitgekommen sind, plantschen wir im Wasser die meisten mit Schwimmreifen, da sie nicht schwimmen können. Mit Jackson mache ich aber ein kleines Wettrennen 😁
    Es gibt glaube ich kein schöneres Freibad als dieses hier, wenn man es so nennen möchte. Es fehlen natürlich die Essensbuden, aber ganz ehrlich das würde hier nicht rein passen in diesen recht naturbelassenen Ort - einem Ort zum Wiederkehren 😌

• Dag 1–2

Arrivée à bon port

30. oktober 2024, Tanzania ⋅ ☀️ 31 °C

Parce que 8h30 de vol ça fait beaucoup, j'ai pu passer le temps avec une sélection de films 🤌
    Mood très romantique mais en même temps, y'avait la recommandation de ma soeur "how to be single" que j'avais toujours pas vu depuis de temps donc obligée 😬
    Enfin arrivée à l'eco-lodge. La bourgeoise que je suis se sens encore un peu démunie avec ce réseau éclaté 😅 et dispo QUE dans les logements le soir, sinon pas de 5G (merci FREE).
    Mais je suis sûr que les animaux occuperont assez mon esprit pour me faire oublier tout ça pendant la journée 🦒🐘🐅

Demain, en route vers le Kilimandjaro himself! Visite de village et repas, puis rando jusqu'à une Cascade (je c plu lakel).
    Lever 7h 😁

Il est 23h ici donc au programme :
    - me démaquiller 💄
    - essayer de choper un peu de réseau pour regarder un épisode (ou 2) de Charmed 🪄
    - manger les petites crêpes que mon chéri m'a préparées 🥞
    - ododo 💤

• Dag 13

Weekend trip

26. oktober 2024, Tanzania ⋅ ☁️ 23 °C

Pönktlich am halbi 8ti esches losgange, mer send zom andere Hostel gfahre, wo au Mädels vo Meditrip uf eus gwartet hei. Alli zäme semmer de vo eusem Fahrer imne Büsli nach Moshi gfahre worde. Det heimer korz icheckt ond send de aber witer i Kilimanjaro Nationalpark. D Strosse det send emmer wie steiler ond houpriger worde aber mer send acho😉. Vom Büsli semmer de ane wonderschöne Wasserfall gwanderet. D Natur esch wonderschön gsi ond es hed so guet da, mal weder frischi Loft chöne ischnufe🤪😄. Bem Wasserfall acho, send es paar go bade ond d Kollegin ond ech hei met de Drofkind vo det afo Steitörmli baue, sie hei so freud gha😊. Nach ca 1h semmer de weder zrög ufne Kaffiplantage. Det heimer döfe meterlebe, weli Schritt alles meu dörlofe wärde, bis mer de euse Kaffi endli em Tassli hei. Es esch sehr spannend gsi ond d Lüt det heis rechtig zelebriert, met ehrem wonderschöne Gsang. Nachdem mer alli e Tasse frösche Kaffi gha hei, hets de am 15:00 Uhr de endli Zmettag geh😄. Nachem Mettagesse ond chlie usdehntere Pause, heimer d Röckfahrt is Hostel en Moshi en Agriff gnoh😊.
    Det acho, heimer die perfekti Ussicht ufe Kilimanjaro gha, schöner hätti de Obe ned chöne sie. Bem Znacht hedme euse Groppezämehalt langsam so rechtig gspört ond mer 7be vo eusem Hostel, heis fängs rechig guet. Da esch schön, verallem, welmer au alli anderi Sproche rede, esch die Barriere ned emmer ganz eifach zom dörbreche. Aber höt Obe esi definitiv brochr gsi ond es esch vell glacht ond gredet worde. Met vell Idröck, heisst för eus jetzt ab is Bett, wel morn esch am 6i weder Tagwach😉.

• Dag 2

Kilimanjaro airport

13. oktober 2024, Tanzania ⋅ ⛅ 29 °C

Nachdem mer weder mit chle verspötig los sind, simmer den eher chle holprig glandet. Scho eher en provinz flughafe gsie, dementsprechend ischs chaos vorprogramiert gsie wo euses grosi flugi glandet isch. Trotz vorab glöstem visum simmer en guete moment agstande.
    Bim usgang simmer abgholt worde und es isch los gange zum hotel.

• Dag 2

Airport Kilimanjaro / Moshi

21. september 2024, Tanzania ⋅ ☁️ 20 °C

Zum Glück konnte ich bei der Ankunft am Flughafen zu den ersten Passagieren sein, die die Passkontrolle passieren konnten, danach war mächtiger Stau angesagt, denn hier läuft alles viieell langsamer 😉!
    Mit dem Gepäck funktioniert es nicht, ob Eco oder Business es kommt alles zusammen. Aber egal, die beiden Taschen waren zeitnah da.
    … und jetzt geht’s zum Hotel.
    Nach der Zollkontrolle, standen im Warte-/Empfangsbereich rund 100 Fahrer, die Ihre Kunden abholen.
    Somit beginnt dein Blick und Suche nach deinem Namen von links nach rechts!!!
    Auf dem Weg zum Hotel in Moshi, habe ich noch ein paar lokale Infos vom Fahrer erhalten.
    Am Hotel angekommen, war noch Zeit für das Frühstücksbüffet! 🤣
    Richtigen Kaffe gibt’s hier nicht …
    Um 11:00 Ihr war noch der Treffpunkt und Besprechung mit meinem Guide.
    Jetzt wird gepackt, so dass für morgen alles bereit ist.
    … vielleicht auch noch hinlegen und sich ausruhen! 🤣🤣🤣
    Das Hotelzimmer ist einfach und bescheiden, aber für eine Nacht reicht dies völlig!

Gegen Nachmittag waren die Wolken verschwunden und man konnte von meinem Hotelzimmer aus den Uhuru Peak sehr gut sehen …

Bli med hos oss:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android