Greece
Evligia Hill

Here you’ll find travel reports about Evligia Hill. Discover travel destinations in Greece of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

10 travelers at this place:

 • Day12

  Kreta dan 12 - Rethymno

  August 31, 2015 in Greece ⋅ ☀️ 28 °C

  ...zbudimo se v sončno jutro in si na vrtu pred našim apartmajem privoščimo zajtrk. Malo popotnico razveseli obisk neke mačke, ki mu naloži hrenovke in mleko, se z njim igra in ga poimenuje Nano. Nano se veselo naje in odide, nema ga više.

  Kasneje se odpravimo v mesto Rhetymno, ki je cca 3.5 km stran od naše lokacije. Sprehodimo se skozi mesto, pristanišče, naužijemo se maloh ozkih ulic z trgovinicami in se usedemo v gostilno Maria v beneškem pristanišču, kjer imajo zraven igralnico za otroke. Dejansko je to po turističnih vodičih najbolje ocenjena gostilna, natakarji vse mimoidoče veselo in vztrajno nagovarjajo v vseh jezikih, ko mu povemo, da smo iz Slovenije nam reče, "lepo, kako ste?", baje tisti najbolj vztrajen in najbolj glasen govori cca 10 jezikov. Cene pa ob ogledu menuja nekje pričakovane za ribjo restavracijo, plošča za dve ljudi je med cca 40 - 60 eur. Ni malo, z lahkoto te verjetno olajšajo za 100 eur, ampak to nekako je "normalna" cena.

  Mi bomo imeli kosilo "doma", saj smo v super marketu nabavili vse kar rabimo in po počitku bomo še tukaj preizkusili plažo in valove, ki jih poslušamo.

  Spali smo do 18 ure, potem pa sli do sončnega zahoda na plažo in se metali v valove. Večerja bo kar "doma", ne gremo nikamor več, jutri še zadnji premik na Stavros beach.
  Read more

 • Day1

  Réthymno

  August 13, 2016 in Greece ⋅ ⛅ 29 °C

  Réthymno is the third biggest city of crete, an island from greece. There is an old lighthouse, a little venecian harbour and the old town.

You might also know this place by the following names:

Lófos Evligiás, Lofos Evligias, Evligia Hill, Λόφος Ευλιγιάς

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now