Greece
Rethymno

Here you’ll find travel reports about Rethymno. Discover travel destinations in Greece of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

38 travelers at this place:

 • Day27

  Rethymnon

  November 18, 2016 in Greece

  Rethymnon ist eine süße kleine Stadt, super um durch die Straßen zu flanieren und die Sonne und den langen Sandstrand zu genießen.

  Außerdem schaue ich mir die Festung der Stadt an, zusammen mit Seven, der währenddessen ein Video darüber dreht. (Link zum Video: https://youtu.be/kUuqzvWfTo4)
  An meinem letzten Abend in Rethymnon treffe ich Jaime und wir entscheiden uns spontan dazu, am nächsten Tag ein Auto zu mieten und die Insel zu erkunden.

  Travelmate: Seven (US)
  Read more

 • Day8

  Ihr wollt gut essen ? Ihr wollt während ihr auf das Essen wartet einen schönen Blick auf Rethymno genießen ? Ihr wollt während des essens eure Ruhe ? Dann seit ihr hier genau richtig !

  In dieser Taverne bekommt man direkt nach der Bestellung erstmal direkt einen Gruß aus der Küche, der die Wartezeit auf das Essen verkürzt.

  Ist das bestellte Essen dann da, wartet eine sehr leckere Speise auf Sie, die mit Liebe aus der Küche zubereitet wurde.

  Die Bedienung ist stets freundlich und freut sich sehr über positives Feedback.

  Kleiner Tipp : Überlegen sie sich gut, wie viel sie als Hauptspeise bestellen. Bei unserem zweiten Besuch, bekamen wir einen Brotkorb mit einer Creme, einen Rohkostteller, gefüllte Weinblätter und in Öl eingelegte Olivenblätter als Gruß aus der Küche.
  Read more

 • Day11

  ...po zajtrku zapustimo Heraklion kar se da hitro, mesto nas pač ni prepričalo...ob 12 smo že v Rhetymnu, kjer najdemo svoj hotel, vendar je check in komaj ob 14 uri, zato po hitrem kosilu krenemo kar na izlet in sicer na južno stran Krete, na Preveli beach. Po cca 45 minutah vožnje pridemo do točke, kjer pustimo avto in spet malo hribolazenja dol proti plaži Preveli. Res lepo, vredno videt, plaža leži ob gozdu palm, vmes pa teče in se izteka v morje praktično reka Preveli. Pod sencami palm in ostalega rastja nam družbo poleg turistov seveda, delajo tudi štiri goske, ki se suvereno sprehajajo med ljudmi na plaži. Po trikratnem kopanju se spravimo nazaj na hribolazenje proti avtu, ob vetru, ki hladi vroče poletje smo deležni res krasnih razgledov na Kreto in morje.

  Vrnemo se proti Rhetymnu, kjer se končno vselimo v naš apartma (Golden coast apartments), odlično porihtano, čisto ko suza, z lastnim mini atrijem, morje in plaža je pa samo 10 korakov preko ceste. Danes bomo kuhali "doma", ker je na vrtičku pred apartmajem res prijetno in se slišijo samo valovi. Raziskovanje mesta Rhetymno bomo opravili jutri.
  Read more

 • Day12

  Kreta dan 12 - Rethymno

  August 31, 2015 in Greece

  ...zbudimo se v sončno jutro in si na vrtu pred našim apartmajem privoščimo zajtrk. Malo popotnico razveseli obisk neke mačke, ki mu naloži hrenovke in mleko, se z njim igra in ga poimenuje Nano. Nano se veselo naje in odide, nema ga više.

  Kasneje se odpravimo v mesto Rhetymno, ki je cca 3.5 km stran od naše lokacije. Sprehodimo se skozi mesto, pristanišče, naužijemo se maloh ozkih ulic z trgovinicami in se usedemo v gostilno Maria v beneškem pristanišču, kjer imajo zraven igralnico za otroke. Dejansko je to po turističnih vodičih najbolje ocenjena gostilna, natakarji vse mimoidoče veselo in vztrajno nagovarjajo v vseh jezikih, ko mu povemo, da smo iz Slovenije nam reče, "lepo, kako ste?", baje tisti najbolj vztrajen in najbolj glasen govori cca 10 jezikov. Cene pa ob ogledu menuja nekje pričakovane za ribjo restavracijo, plošča za dve ljudi je med cca 40 - 60 eur. Ni malo, z lahkoto te verjetno olajšajo za 100 eur, ampak to nekako je "normalna" cena.

  Mi bomo imeli kosilo "doma", saj smo v super marketu nabavili vse kar rabimo in po počitku bomo še tukaj preizkusili plažo in valove, ki jih poslušamo.

  Spali smo do 18 ure, potem pa sli do sončnega zahoda na plažo in se metali v valove. Večerja bo kar "doma", ne gremo nikamor več, jutri še zadnji premik na Stavros beach.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Dimos Rethymno, Rethymno, Ρεθύμνης

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now