Italy
Montaione

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 37

   Day 33: San Miniato to Gambassi Terme

   May 25 in Italy ⋅ ☀️ 20 °C

   Tuscany delivered again! Certainly, the first six kilometres were along the road, but after that, the Way moved to a dirt and rock pathway called the Val d'Elsa and I was treated to spectacular views and vistas on both sides as I walked up, down and around the hill crests. I encountered 14 pilgrims today; only two, Tammy and Alan, had I met before. All of the others were Italian, except for Stephan, who's German and an incredibly fast walker! Both yesterday and today, I had to climb into town and me being me, I happened to choose accommodation at the highest point in the area! The walk (27.41 km) wore me out, but on the plus side, I have panoramic views! Another great day on the VF.Read more

  • Day 2

   Csodaszállás Toscanaban

   September 17, 2019 in Italy ⋅ ⛅ 26 °C

   Szóval nem sokkal később (kb 15 perc) megérkeztünk a Toscanai szállásunkra ahol péntek reggelig fogunk megszállni. A helyet is pontosan leírom mert eddig csak ajánlani tudom mindenkinek: Boccioleto Resort&Spa (Via Collegalli, 50050 Montaione FI, Olaszország, https://www.boccioletoresortspa.it/en/index.php )
   A helyet amúgy bónusz brigádon találtuk, 4 nap 3 éjszaka kevesebb mint 60.000 Ft-ért. Már az időpont egyeztetés során tök rugalmasnak és kedvesnek tűntek, gyors reakcióidővel. Annyit tudtunk, hogy fotókon teljesen rendben van, és Toscana szívében, szóval még ha nem is annyira fullos, akkor is könnyű lesz innen kirándulni.

   Ahogy közeledtünk az már látszott hogy klasszikus toszkán környéken vagyunk. Dimbes-dombos, mindenhol elszórtan kis villák, kúriák a dombtetőn.
   Aztán mikor Corazzanoba értünk gondoltam szép kis falu, jó lesz itt sétálni este, mert már mindjárt a hotelnél vagyunk a Waze szerint. Erre nem kiértünk a faluból? És nem befordultunk egy kavicsos alléra, oldalt ciprusokkal-cédrusokkal? Hát de... aztán pár száz méter elhagyatott kavicsos ösvény után (mert útnak azért mégsem hívnám) egy tábla hogy parkoló balra. Mintha láttam volna a parkoló előtt valami épületet, de annyira azt néztem hogy nem jön e senki hogy fel se fogtam.
   Parkolóba be, ablakon kinéz, szájat kitát, úgymarad... Kb ez volt a reakció.

   Klasszikus olasz kúria melléképületekkel, mint ha a Keneth Branagh féle rendezésű Sok hűhó semmiértbe csöppentem volna. Esküszöm vártam hogy mindjárt belovagol Benedetto és elkezd élcelődni Emma Thompsonnal.
   Aztán a következő meglepetés, amikor az egyébként tök kedves személyzet bemutatta a szobánkat. Előtte gyorsan jelezte az ajtóban, hogy bàr két helyiséges szobát kértünk, ők kicsit felülírták a gyerek miatt, szóval kapunk egy apartmant. Ahogy beléptünk leesett az állunk. Vagyis esett volna ha már be tudtuk volna csukni az előző ámulatból. Egy kb 90m2-es, Konyha-nappalis, óriás hálós és hatalmas fürdőszobás lakosztály. A fürdő kb akkora mint Milánóban az egész szobánk.
   Persze jelezték hogy ha a hűtőt fel akarjuk tölteni, adnak közeli kisbolt elérhetőségeket, de eleget vezettem mára, maradunk a haciendán, és irány a medence... (sok kép lesz, szóval folyt.köv...)
   Read more

  • Day 3

   Olasz vacsi 4.85 EUR-ból

   September 18, 2019 in Italy ⋅ ⛅ 23 °C

   Ha már semmittevős nap, és egész nap csak a reggeliből hozott gyümölcsöt meg sütiket ettük, kéne azért megint valami meleg kaja vacsira ( Igen, egy 5 évessel is lehet már olyat mint ketten hogy egész nap semmi normális kaja, és kb 1 hátizsáknyi víz meg 2 törcsi). De nincs kedvünk megint az étteremhez, legyen klasszik olasz, gyors, és finom.
   Irány a helyi szupermarket, a CONAD. Sikerült elköltenünk annyit mint első este a vacsira, de itt ebből a 65 EUR-ból a nagyja sör, bor, ajcsi, keksz, édesség, szóval a szokásos felesleges, meg néhány extra (olivabogyó, olivás fokhagyma, sali). A tényleges vacsi alapanyagunk 4.85 volt belőle, ami 2 féle friss tészta ( spagetti, de nem az otthoni száraztészta, hanem puha friss, meg Cappelletti con prosciutto crudo) egy paradicsomos szósz, meg reszelt, zacsis parmezán mix.
   Hazaérve gyors szauna-gőz-jacuzzi-hideg medence mix, kombinálva a hotel által 5kor közkincsé tett falatkákkal ( prosciutto-s sajtos piritós, croissant, chips, mogyi ingyen). Aztán zuhany, kis pihi és indulhat a vacsi főzés. Ha már van konyhánk...
   A 2 tészta 3-3 perc forrástól, a szósz kb 5 így negyed óra alatt tálalva a saját teraszunkon. Mivel vettünk bort meg sört, kinyittattuk a bort a pincérekkel és mehet a homemadeparty. Most 10 óra van, megy a színezés a teraszon, meg a könyörgés tőlünk hogy feküdni kéne, mégiscsak 5 éves, és holnap hosszú napunk lesz. Újra kirándulás...
   Read more

  • Day 2

   Boccioletto due

   September 17, 2019 in Italy ⋅ 🌙 20 °C

   Szóval fedezzük fel a kúriánkat túrát csináltunk. Először is köpeny fel, irány a kinti medence. A víz ugyan jéghideg, ami a szeptemberi estében nem tart magában sokáig, de a látvány a medencéből valami csodás. Körben dombok, egyiken teljesen felújított kúria, másikon elhagyatott romtanya a maga bájával, lent a szőlősorok, távolban dombok dombok hátán. Mindez úgy hogy könyökölsz a medence szélén és forgatni se nagyon kell a fejed.
   De az idő már nem olyan forró, fedezzük fel a wellness részleget. Gyors körbenézés, jakuzzi megvan, jussunk be. Persze az is úgy van beépítve hogy 2 oldalt az ablakon àt látod a tájat. Mellette gőzkamra és szauna, meg külön szobában masszázs lehetőség ( ezzel nem éltünk, de a gőz majd rohanás utána a hideg kinti medencébe aztán vissza a jakuzziba Brúnóval megvolt). A legcukibb az egészben, hogy a wellness részlegen, meg a bár előtti részen 5 után kipakolnak egy rakat édes sütit, szőlőt, mogyorót, meg teákat hogy a jónép kibírja vacsoráig amiből bàrki csipegethet.
   A gyors wellness után rohanás felöltözni mert vizesen hideg van de előtte a bárban sör/fanta/aperol hármas lerendel. Nem olcsó, de nyaralunk vagy mi. És irány az udvari kiülős szürcsölgetni.
   Persze meg is éheztünk így leültünk vacsorázni a teraszon. Nem 100 féle kaja, hanem néhány helyi specialitás az A'la Carte de találtunk magunknak valót (sajnos San Miniato egyetlen híressége a fehér szarvasgomba, amit nem nagyon eszünk, főleg én mert nem bírja a gyomrom, de anélkül is volt mit enni). Sült csirkecomb sült krumplival a gyereknek (a comb az kb a csirke fél oldalával együtt), toscan hamburger zsuzsinak ( sajttal sütve, salátával, buci nélkül-ez a spec, de nagyon rendben van) és mentás-rukkolás-pestos gnocchi nekem. Le akartam fotózni mikor kihozták de annyira jól nézett ki minden hogy mire észbe kaptam csak falatok vannak a képen. Utána egy panna cotta, sör, olasz espresso, és már kész is az esti progi.
   Még egy kis barchoba az udvaron, holdnézés és fotó, aztán irány a lakosztály...
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Montaione

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android