Italy
Palazzo del Monte di Pietà

Here you’ll find travel reports about Palazzo del Monte di Pietà. Discover travel destinations in Italy of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

3 travelers at this place:

 • Day28

  Antipasto for dinner

  September 23, 2017 in Italy

  Because we can't possibly have walked enough today, Craig and I decided to find a delicatessen and buy some various antipasto ingredients for dinner tonight. Google Maps gave us an option which was a 3km round trip, which seemed reasonable for some authentic Roman fare. So off we set. Unfortunately, Erzinio Food has not lodged the correct opening details with Google Maps! Our other option was Roscioli which turned out to be a 4.2km round trip.

  Finding ourselves in a stuffed-to-the-hilt deli where everything was in Italian was only slightly daunting ;-) We walked away with fresh pesto, whole baby caramelised onions, artichoke hearts and more than what we asked for of the €150/kg prosciutto. It took him a good 20 minutes to cut the prosciutto by hand, so it was a bit of a masterpiece.

  Roscioli also had a forno (bakery) a little further down the lane, so we bought some crusty bread there from an equally stuffed-to-the-hilt-with-bread-and-people shop, and some cheese and salami and grapes from yet another shop, and our hunter-gatherer duties were done.

  A meal fit for a king, only topped by gelati from the shop downstairs (dangerous to live close to too many gelati shops!) I feel slightly vindicated by the additional 4.2km walk we squeezed in on top of all the other walking we did today.

  On the topic of lots of walking, and tangentially related... the kids are somewhat enamoured by the bidet and keep asking us if we have used it yet. After the extra walking this afternoon, I think the perfect use would be to fill it up with some warm water, add a splash of Radox, sit back on the loo next to it and soothe the sore feet!
  Read more

 • Day1

  Hotel Regola

  March 26, 2015 in Italy

  És végül-mint aki jól végezte dolgát- vacsi a Baccanaleban, a Campo sarki szokásos éttermünkben, spaghetti alla vongole és bolognese sok parmival, vino rosso de la casa és egy kis macchiato ahogy az olaszok isszák... Aztán már csak pihi, holnap újra szétcsapunk!

 • Day1

  Róma, hotel Regola

  March 26, 2015 in Italy

  Akkor mégis folytatom.Lisztfecóbeli szokásos Vipezés, majd szerencsére eseménytelen repülőút-Róma mindig mosolygós/napsütéses arcát mutatja, olyan mintha hazajönnénk.Minden a szokásos, mégis imádjuk, már az olasz nyelvet hallva is mintha simogatnák a fülünket...Vonattal Trasteveréig, 8-as villamos és máris a város szívében vagyunk, a Campo Di Fiorinál, kedvenc sétálóutcánkon át besétálunk kedvenc szállodánkba, ahol a recepciós a Ciao köszönésre Mariannázva üdvözöl, csak a hangom alapján.Read more

 • Day3

  Harmadik-uccsó nap :(((

  March 28, 2015 in Italy

  Ma végra süt a nap, gyönyörű koratavaszi hidő- ez az amit Rómánktól elvárunk! Szombat délelőtt jó kis paradicsomkiegészítéses reggelink után irány a Campo, isteni a délelőtti piac,egyszerűen beleszeretek a broccolikba a melanzanokról nem is beszélve! Végül is két helyes sajtos fiúkánál addig kóstolgatunk, amígbeadjuk a derekunkat és veszünk is- zseniális! Persze jó kis bevásárló utcánk sem maradhat ki, kedvenc üzletünk eladója régi ismerősként köszönt és ékes olasz nyelven hosszan elcsevegünk a gyönyörű Farnese palota csodás esti díszkivilágításáról. Aztán némi vásárlás után irány a kedvenc táskásunk, aki elmeséli hogy kell egy kis közönséges vazelinnel regenerálni a táskámat, majd a Trasteverénk kacérkodunk Mackó szandálcsináltatásával, de végül nem jön össze.Tiszta haszon, spóroltunk egy halom pénzt.Kis pizzaszelet, majd az Isola Tiberina túlpartján egy aranyos kézműves lánnyal cseverészve ellessük a gyűrűkészítés rejtelmeit. Innen a zsidó negyeden keresztül végre eljutunk kedvenc Campidoglionkhoz és bemegyünk az Aracoeli templomba, ami azért kívülről sokkal szebb a maga egyszerűségében, mint belülről. Herevere a lépcsőkön a szikrázó napsütésben, közben pisztácia fagyit nyalva -mint Örkény "magyarni egypercesében"- ez az élvezetek netovábbja. Még egy panorámakép a Traianus csarnokról, kupolákkal, pineákkal és a valószínűtlenül kék éggel, majd futunk a délutáni traccspartira Eszterrel. Jó kis Aperol mellett újra felvesszük a fonalat egymás életéről, Eszter szép, fiatal és nagyon édes minden baja ellenére, aztán irány haza mert Mackó megy a fiúkkal az esti rómázásra.Aranyosak, nagyon hívnak de ezt most kihagyom, irodalmazok és pakolok egy kis vbor mellett...Read more

 • Day1

  Hotel Regola

  March 26, 2015 in Italy

  Kis pezsgőzés után nyakunkba vesszük a várost- először végigjárjuk kedvenc üzleteinket-persze némi shopping azért jár-és utána jöhet mi szem-száj ingere, azaz sült gesztenye, macaron, fagyi, Navona,Trevi (még mindig tatarozzák :(( ), Pantheon,Corso, stb.

 • Day2

  Második nap a Regolaban

  March 27, 2015 in Italy

  Szokásos kiadós reggeli (én még a maradék pezsgővel is megkoronáztam) nyakunkba vettük Rómánkat. Az idő so-so, de a Fiesta lelőhelyet is felderítettük :) Aztán át a hídunkon a lusta táskásunk mellett Trastevere külsőre, ahol elmélyedtünk a sarucsináltatás rejtelmeiben- de a megvalósulás még függőben van.Utána szokásos SanPietro körünk, napfény sehol de zaránd minden mennyiségben, úgyhogy futóra vettük a dolgot.Közben az idő is bekaka, ezért kénytelenek voltunk kedvenc üzleteinkbe visszavonulni az Ottavianon és a Corso Popolohoz közeli részén- nem eredménytelenül :) Mire a Spagnara értünk a nap is kisütött,aztán kis pihi otthon majd esti Trastevere.Isteni prosciutto tál és csokipohárban rum...Read more

You might also know this place by the following names:

Palazzo del Monte di Pietà, Palazzo del Monte di Pieta

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now