Italy
Palazzo Viti

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
7 travelers at this place
 • Day4

  Volterra, kötelező!

  July 9, 2017 in Italy ⋅ ☀️ 31 °C

  Sikerült 11h-ig aludni! :) nem is értem, úgy látszik nagyon kifaradtunk a nyaralás első 3 napjába :)))
  Szóval kontinentális reggeli (csak édesség,szinte osszetapadt a szám a sok cukortol:))) után elindultunk felderíteni a környéket.

  Első kiszemelt város Volterra, ahol én már egyszer voltam és annyi rémlett hogy dombtetőn hatalmas varosfal veszi körbe és nagyon szép középkori.
  Hála az égnek nem tűzött a nap így a szűk utcacskakban kifejezett jó volt a hőmérséklet.
  Megnéztük a Piazza Dei Priorit (főtér), valamint az ott helyet kapó Palazzo dei Priorit, ami Toscana legrégebbi önkormányzati székhelye és meg ma is üzemel! Megmasztuk a tornyot is ahonnan lélegzetelállító (wow:) kilátás nyílt a varosra. Aztán kiultunk egy prosecco- bruschettara, neztuk az embereket, majd ettünk egy isteni gelatot és en megleptem magam egy szuper olasz bőrcsizmaval.

  Nagyon durva hogy a város már Kr. Után 200 körül letezett (akkor foglaltak el a romaiak), tiszta középkor, mindenhol zászlókkal. Ja és megnéztük a teatro romanot is, ami egy középkori színház (illetve romjai), Marci teljesen odavolt érte!
  Read more

  marianna kustel

  Első pillantásra azt hittem te vagy- vagy voltál amikor együtt ...

  7/10/17Reply
  mel tur

  Latom azert melto alapozasa volt a delutani hangulatnak, es a dizsit se hagytatok ki ☺ a magaslati kep honnan keszult? Eloszor jut eszembe, hogy valahol az evek soran ez a kozepkori diszlet termeszetes kozegge valt szamomra...jok a kepek,koszi!

  7/10/17Reply
  Dori Matkocsik

  ☺️😘

  7/10/17Reply
  3 more comments
   
 • Day8

  Egy tokeletes este margojara

  July 13, 2017 in Italy ⋅ ⛅ 22 °C

  Mivel Mamma legnagyobb sajnalatunkra ma estere nem főzött, így kitaláltuk hogy elmegyünk vacsizni valahova a környékre. Előtte meg a lemenő nap sugarainal (egyre koltoibb vagyok:))) surlofenyben Marci csinált rólam pár képet- tényleg kezdek lassan belejonni a pozolasba:)))
  Végül Volterrat választottuk, valahogy nekünk ez lett a kedvenc, egyreszt mert egy domb tetejen valahogy uralja az egész regiot és meg az agriturismobol is erre látunk ra, nem túl kicsi, nem túl nagy, van élet, de nincsenek tömött sorokban turisták. Szóval tuti hely!
  Sétáltunk egy picit es találtunk egy nagyon hívogató cuki helyet az egyik szűk utcában közel a foterhez, ahol ráadásul állati jófejek voltak a pincérek és istenien foztek. Marci volterrai helyi specialitast, vaddiszno porkoltet evett fekete olivabogyoval, én pedig steaket kertem hatalmas salival. Mindkettő istenien volt elkeszitve. Hozza Chiantit ittunk, ami zseniális volt és desszertnek pedig Marci egy semifreddot kert (hideg narancsos bazsalikomos kicsit folyós csokis sütit - nyami!) én pedig egy újragondolt tiramisu mellett dontottem.
  Vacsi közben a foterrol odaszurodott a zene- koncert volt és egy no meg egy férfi olasz (és néhány nemzetkozi) örökzöldet énekelt, meg az O sole mio is repertoaron volt. Mondtam is Marcinak h nagyon jól megszervezte nekunk. :) vacsi után meg belehallgattunk a koncert vegebe, a Bocelli szám tette fel az "i"-re a pontot.
  Nagyon szuper este volt, ezt biztos nem fogom
  Elfelejteni és Volterra megmarad nekünk. :)
  Read more

  marianna kustel

  Tök jó - még jobb lett volna a melltartórángató hamis nő nélkül- de a pasi ok

  7/14/17Reply
  Dori Matkocsik

  Szerintunk pont a no volt zseniális, a pasi kevésbé :)

  7/14/17Reply
  marianna kustel

  Hat lehet hogy nekem a pasik jobban bejönnek 😜

  7/14/17Reply
   
 • Day13

  Day 13e. Volterra.

  August 17, 2019 in Italy ⋅ ⛅ 27 °C

  As we finished our self guided tour of the town hall the locals started their festival with cheese rolling and other theatrics just outside the front doors. We took a seat in the temporary stand and watched for awhile but the language was foreign to us.
  Then we moved our car because the brilliant spot we had was changing to a tow away zone in the morning because of the festival.
  We had a meat and cheese platter and beer for dinner then did a lap of the city before settling into a glass of white chianti wine at a street wine bar.
  Wouldn't you know it! More bands and flag throwing medievals marched up and down the street. These people really are pleased to see us!
  Read more

  LinaRogersTravels

  Love Volterra. My cousins live near there. She is even shorter than us Sue 🇭🇺

  8/18/19Reply
  Susan Green

  Loving it here. Haha. Good to hear Lina. Most of the Italians we are seeing are long limbed and elegant.

  8/18/19Reply
   
 • Day13

  Day 13d. Volterra, Priori Palace

  August 17, 2019 in Italy ⋅ ⛅ 26 °C

  We bought a tourist card for Volterra that is valid for 72 hours for 26 Euros for two people.
  There is a festival tomorrow in the town square so we visited the two attractions that will be closed to us tomorrow, Palazzo dei Priori and Acropoli Etrusca.
  The most ancient palace in the Piazza dei Priori is the Palazzo dei Priori, the present day Town Hall designed by Richard of Como.
  The building work began in 1208 and was completed in the middle of the 13th century.
  Volterra's Palazzo dei Priori is the oldest Government Palace in Tuscany. It served as the model for most of the Government Palaces built there during Medieval times.
  We walked to the public park about 5:15pm where the acropolis ruin is situated however the entrance was already closed and preparations underway for the festival tomorrow.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Palazzo Viti