Andiamo!

Végre megyünk nyaralni!!! El sem hiszem.
Tegnap este meg egy kis kerti party, szóval picit fáradt a reggel, szerencsére Marcus tartja a frontot, nagyon draga, pakol és szendvicseket is őBaca lagi
Piran, a szlovén (olasz) ékszerdoboz

Szóval első desztinacionk a Budapesttol kevesebb mint 5,5 orara levő Piran. Mivel ez kb felut Toscana fele és én meg sosem voltam itt (Marci itt töltött két hetet nyári egyetem keretében ésBaca lagi
Reggeli es Szt György templom kilatoval

Már tegnap kineztuk Marcussal a Hotel Piran hívogató teraszat egy jó kis brunchra. Minden volt mi szem szajnak ingere és meg egy sirály is társult a lakomahoz (állítólag Levi ismeri is :))).Baca lagi
First diving

A nap megpróbáltatása pedig csak ezután következett.
Miután strandoltunk egy jót és felavattuk az új matracokat, 17h-ra volt időpontunk a Subnet nevű búvár helyre, ugyanis befizettunkBaca lagi
Agriturismo Signorirni

Reggel búcsú Pirantol- köszönjük, hogy ilyen jó kis vakáció-kezdést biztosított nekünk!
Toscana (konkrétan Lajatico, ami mellett a szállasunk van) 5,5 óra autókazast jelent ismét.Baca lagi
Volterra, kötelező!

Sikerült 11h-ig aludni! :) nem is értem, úgy látszik nagyon kifaradtunk a nyaralás első 3 napjába :)))
Szóval kontinentális reggeli (csak édesség,szinte osszetapadt a szám a sokBaca lagi
Montecatini Val di Cecina,a szellemváros

Volterraban 3,5 órát töltöttünk, teljesen beszippantott minket a város. De ideje volt indulni, mert mára meg további 3 uticelunk van terv szerint.
Második városka a kb 10km-re szintenBaca lagi
Utkozben

Nehany ízelítő kép arról, hogy két város között milyen hihetetlen látvány tárul elénk...(és meg egy esküvőbe is "belebotlunk")
Lajatico, Bocelli szülővárosa

Lajatico fele meg volt egy betervezett uticel, Orciatico, azonban végül ez a hely annyiban merült ki, hogy atautoztunk rajta, tekintve hogy nem nagyon láttuk, mit is kellene nézni, viszontBaca lagi
Ristorante da Nella & Teatro de Silenzio

Aperitivo után meg kicsit éhesek maradtunk,szóval a helyiek ajánlására meglátogattuk a Ristorante da Nella éttermet.
Helyiek apraja nagyja itt van, és este 9-10 óra magasságban vacsizgat.Baca lagi
Capuccino kilatassal

Ma elég feszes a programunk, mert egy kupacban (potom 2 óra autokazasra) van egy csomó minden amit meg szeretnénk nézni. Ráadásul a mai progik nekem is teljesen újak, egy helyen sem voltam megBaca lagi
(Brunello di) Montalcino, a vörösboros

Két lonely planet is a segítségünkre van: egy Toscana és Umbria (köszi Nori/Berci) és egy Italian Best trips. Utóbbiban találunk egy kb négynapos Toscan borút ajanlast, aminek az utolsóBaca lagi
Bagno Vignoli, a csoda

Bagno Vignoli és környéke a melegvizu fürdőirol híres, azonban szinte mindenhol csak a szállodákban lehet fürdeni.
Viszont hála Lindanak kaptunk egy szuper tippet: Vignoli fele balra egyBaca lagi
Pienza, a cuki

Miután kipancsoltuk magunkat (tényleg zseniális hely, aki erre jár annak szerintem kihagyhatatlan!) folytatjuk a varoslatogatasokat. Pienzarol nem sokat tudunk csak h picike (2200 lakos), ezértBaca lagi
Montepulciano, avagy a "pulcsi"

Utolsó uticel "Pulcsi", ahogy Marci csak lazán nevezi.:)
Jóval nagyobb mint az előzőek (12k lakos), és ez egyébként a Lonely Planet bortrip utolsó állomása is, Vino Nobile nevű borarolBaca lagi
Chillin'

Ma délelőtt semmit de semmit nem csináltunk, csak fekszunk a medenceparton, isszuk a proseccot és élvezzük a holidayt!!!
Spiagga di Baratti

Délután pedig lemegyunk a tengerhez, kinezem San Vincenzo környéket, ami top10 Toscan Beach között szerepel. Haaat...azért azt nem mondanám, hogy szebbet sose láttam.
Homokos part ok, szépBaca lagi
Siena, az elkepeszto foteru varos

Adós vagyok a tegnapi nappal, amikor is Sienat látogattuk meg. Nem terveztünk mást erre a napra, mert Sienat eleve minden útikönyv több napi proginak javasolja, nekünk meg így is "csak" egyBaca lagi
Torre de Mangia

400 lépcső fel a magasba, viszont a kilátás igen pazar, megérte felcipelni magunkat meg a kanikulaban is!
Merthogy az előző napokkal szemben ma oltári meleg van, alig bírjuk és nap végéreBaca lagi
Kacskaringos szerpentineken...

Kicsit kezdünk elfáradni a nagy szabadságban uh mára csak San Gimignanot terveztük, utána egy kis medencezessel.
Megint meg kellett állnunk fényképezni (meg modellkedni, lassan belejovok! :PBaca lagi
San Gimignano,a kozepkori Manhattan

Na szóval irány San Gimignano, ami eddig nekem sosem okozott csalódást, Marcinak is beharangoztam, hogy csúcs lesz. Ma itt is piac van, gondoltuk, megnézzük a véget, 12h-re érkeztünk. AzBaca lagi
Egy tokeletes este margojara

Mivel Mamma legnagyobb sajnalatunkra ma estere nem főzött, így kitaláltuk hogy elmegyünk vacsizni valahova a környékre. Előtte meg a lemenő nap sugarainal (egyre koltoibb vagyok:)))Baca lagi
Jajj ugy elvezem en a strandot

Délelőtti semmittevés...és utolsó nap elvezese.
Monteriggoni, vissza a kozepkorba

Már az út elején kineztuk,h középkori fesztivál lesz Monteriggoniban, naná, h ott a helyünk! :) En meg voltam róla győződve, hogy Monteriggoni új lesz nekem- hat nem...kiderült, h annoBaca lagi
Colle Val d'Elsa es vegre igazi pizza

Igazából mára csak Monteriggionit terveztük, de mivel az egy hetünk alatt legalább négyszer elmentünk emellett a városka mellett, mondtam Marcinak h utolsónak ezt meg meg kell néznünk,Baca lagi
PengembaraJó utat, jó pihit nektek! 😊😘
PengembaraHave fun, erezzetek jól magatokat! 😘
PengembaraKoszi Csajok 😘