July 2017
 • Explore, what other travelers do in:
 • Day10

  Utolso allomas, Izola

  July 15, 2017 in Slovenia ⋅ 🌙 22 °C

  Hat itt a búcsú, eltelt egy hét, vége a Toscan nyaralasnak. Búcsú Mauriziotol, Timitol és a Mammatol, a Toscan domboktol, az isteni medencétol és persze a szerpentinektol, kocsi megpakolasa majd indulás hazafele. Megállunk meg egy Coopnal és bevasarolunk jó kis olasz vörösborokat, jól fog jonni az otthon. :)

  Szombat és nyár lévén az olasz autópályák csak úgy hemzsegnek az (idióta) autosoktol, dugó is van, de fel6-ra így is sikerül Izolara megérkezni.

  Miért pont Izola? Tegnap döntöttük el,nem volt lefoglalva szallasunk, és azért szerettünk volna meg egyet furcsizni a tengerben, egy jó halas vacsirol nem is beszélve. Viszont Pirant idefele láttuk, így abban nem gondolkodtunk, a booking pedig feldobott Izolara egy jó ajánlatot: Hotel Marina.
  Nem bántuk meg.

  Piran jellegű, bajos halászfalu, kikotovel, a parton rengeteg etteremmel és gelateriaval, szuk utcacskakkal.
  A szallasunk is teljesen ok, közvetlen a parton, raadasul Tripadvisor szerint is itt van a legjobb tengeri etterem, amit fürdés után ki is probalunk. Isteni dorata es calamaria menunk spenotos krumplival, utána meg egy mennyei csokitorta- szeruseg, hozza finom fehér bor, egy nagyon hangulatos lugasban, a kikötőre nézve, és a pohárba belegravirozva MD, azaz MarciDori. :)) Azt hiszem jó dolgunk van. :)
  Read more

 • Day9

  Colle Val d'Elsa es vegre igazi pizza

  July 14, 2017 in Italy ⋅ ☀️ 28 °C

  Igazából mára csak Monteriggionit terveztük, de mivel az egy hetünk alatt legalább négyszer elmentünk emellett a városka mellett, mondtam Marcinak h utolsónak ezt meg meg kell néznünk, nincs mese. :)

  Éppen a lemenő nap sugaraira értünk oda, csodálatos volt. Itt is szokásos varosfal, és tiszta hegyes volgyes maga a város is (nevében is benne van). Egyenesen be (illetve fel)értünk a foterre, ami itt tényleg a város szíve- egyetlen pizzériaval, ami kipakolja az asztalokat, elfoglalva gyakorlatilag a tér kétharmad reszet és a város apraja nagyja idejött vacsizni- hisz péntek este van.

  Mi azért sétáltunk egyet mielőtt lecsuccsentunk vegyulni, és megrendeltuk a jól megérdemelt pizzankat (Marci egész végig egy igazi, pizzeriaban készült pizza miatt rágta a fulemet, utolso estére sikerült is teljesiteni:)) illetve az elmaradhatatlan Aperolt és Birrat.

  Szuper volt ez így a végére, sajnáltam volna kihagyni.
  Read more

 • Day9

  Monteriggoni, vissza a kozepkorba

  July 14, 2017 in Italy ⋅ ☀️ 28 °C

  Már az út elején kineztuk,h középkori fesztivál lesz Monteriggoniban, naná, h ott a helyünk! :) En meg voltam róla győződve, hogy Monteriggoni új lesz nekem- hat nem...kiderült, h anno voltam itt is. De nem baj, mert most viszont a fesztiválnak köszönhetően tenyleg visszacsoppentunk a középkorba. Tiszta mestersegek ünnepe vagy Kapolcs, olasz módra. És a díszlet maga a kisváros.

  Középkori ruhákba beoltozott alakok: a kisasszonytol, az udvari bolondon keresztul a mestereken és leprasokon at egészen a szerzetesekig és biborosig mindennel találkoztunk.
  Váltani kellett középkori pénzt, mert benn csak azzal lehetett fizetni- Marcinak meg is vettük a kézműves sört és a kenyerlepenyt, nekem meg a keramiapoharas sangriat.

  A főterén folyamatosan szólt a zene- amikor megerkeztunk, éppen egy magyar dudás együttes zenelt. :)))

  Ami a legviccesebb volt, h vettünk hustalat zöldséggel, es azon rohogtunk Marcival, h kb 10en próbáltak egyszerre kiszolgálni minket és folyamatosan egymasba ütköztek. :) Eleg céhes volt, ahogy Marci mondana. Vagy csak szimplán olyan olaszos.:)

  Osszessegeben nagy elmény volt ez is, kar lett volna kihagyni!
  Read more

 • Day9

  Jajj ugy elvezem en a strandot

  July 14, 2017 in Italy ⋅ ⛅ 26 °C

  Délelőtti semmittevés...és utolsó nap elvezese.

 • Day8

  Egy tokeletes este margojara

  July 13, 2017 in Italy ⋅ ⛅ 22 °C

  Mivel Mamma legnagyobb sajnalatunkra ma estere nem főzött, így kitaláltuk hogy elmegyünk vacsizni valahova a környékre. Előtte meg a lemenő nap sugarainal (egyre koltoibb vagyok:))) surlofenyben Marci csinált rólam pár képet- tényleg kezdek lassan belejonni a pozolasba:)))
  Végül Volterrat választottuk, valahogy nekünk ez lett a kedvenc, egyreszt mert egy domb tetejen valahogy uralja az egész regiot és meg az agriturismobol is erre látunk ra, nem túl kicsi, nem túl nagy, van élet, de nincsenek tömött sorokban turisták. Szóval tuti hely!
  Sétáltunk egy picit es találtunk egy nagyon hívogató cuki helyet az egyik szűk utcában közel a foterhez, ahol ráadásul állati jófejek voltak a pincérek és istenien foztek. Marci volterrai helyi specialitast, vaddiszno porkoltet evett fekete olivabogyoval, én pedig steaket kertem hatalmas salival. Mindkettő istenien volt elkeszitve. Hozza Chiantit ittunk, ami zseniális volt és desszertnek pedig Marci egy semifreddot kert (hideg narancsos bazsalikomos kicsit folyós csokis sütit - nyami!) én pedig egy újragondolt tiramisu mellett dontottem.
  Vacsi közben a foterrol odaszurodott a zene- koncert volt és egy no meg egy férfi olasz (és néhány nemzetkozi) örökzöldet énekelt, meg az O sole mio is repertoaron volt. Mondtam is Marcinak h nagyon jól megszervezte nekunk. :) vacsi után meg belehallgattunk a koncert vegebe, a Bocelli szám tette fel az "i"-re a pontot.
  Nagyon szuper este volt, ezt biztos nem fogom
  Elfelejteni és Volterra megmarad nekünk. :)
  Read more

 • Day8

  San Gimignano,a kozepkori Manhattan

  July 13, 2017 in Italy ⋅ ☀️ 31 °C

  Na szóval irány San Gimignano, ami eddig nekem sosem okozott csalódást, Marcinak is beharangoztam, hogy csúcs lesz. Ma itt is piac van, gondoltuk, megnézzük a véget, 12h-re érkeztünk. Az őrület már ekkor elkezdődött, eszméletlen sok autó, hely meg nem nagyon, végül a negyedik parkolóban találtunk helyet, mindezt dogmelegben- M kezdte is elveszteni a türelmet. Sikerült jó messze megállni, caplatni kellett felfele az emelkedőn a 100 fokban, míg végül elértük az óvárosi részt. (Ha eddig nem lett volna egyértelmű: Toscana megnezesere nem célszerű a július hónapot valasztani.:)))

  Óváros meg mindig gyönyörűség, 52 torony agaskodik mindenfele, tényleg olyan mint egy középkori Manhattan felhokarcolokkal. Ami rögtön feltunt, hogy tele van magyarral,nem is értem, mintha ket busznyi magyart egyszerre kipattintottak volna San Gimignano közepén. Korbeneztunk a piacon, egy két apróság beszerezese után nyomtunk egy fagyit a Piazza della Cisternan (a világ egyik legjobb fagyizojaban), ami az óváros közepén elhelyezkedő haromszog alakú tér, közepén egy kúttal (innen kapta a nevet). Tomeg, tömeg, tömeg...
  Majd ebéd egy ristoranteban (semmi extra, sőt, Marci pizzaja kifejezetten csapnivaló volt), ujabb barangolás és a Piazza del Duomon (ahonnan vegre elmennek közben az arusok) a Dóm (Collegiata di Santa Maria Assunta) felfedezese. Kivulrol nagyon nagyon puritán (nekem mondjuk bejön), belül viszont ugyanolyan díszes mint a sienai, ketoldalt olyan mint egy képeskönyv, egyik oldalon az otestamentum, másik oldalon az ujtestamentum kepeivel, és persze körbe körbe az elmaradhatatlan fekete- fehér csikokkal. A tető pedig gyönyörű kék "eg" arany csillagokkal. Nem győztünk bámészkodni, ráadásul az sem utolsó szempont, h jó hűvös van benn. (Egyedül ami nem tetszett, h 4 eurót kellett fizetni belepodij gyanant, amit egy templom esetében nem érzek jogosonak, de nyilván a a városnak ez is egy marha fontos bevételi forrás).

  Templomozas után meg kiultunk egy teraszra mert feltetlen meg kellett kóstolnunk San Gimignano feherborát, a Vernacciat (annyira szerintem nem
  különleges, én egy idő után froccsnek ittam :))), illetve magunkhoz vettük a jól megérdemelt kávét. :)

  Ezután úgy döntöttünk, hogy amit kellett, láttunk a varosbol (meg egy gyors kilátás nézés), és hívogat minket a gyönyörű szallasunk medence partja, és meg csobbanunk egyet vacsi előtt.
  Read more

 • Day8

  Kacskaringos szerpentineken...

  July 13, 2017 in Italy ⋅ ☀️ 27 °C

  Kicsit kezdünk elfáradni a nagy szabadságban uh mára csak San Gimignanot terveztük, utána egy kis medencezessel.
  Megint meg kellett állnunk fényképezni (meg modellkedni, lassan belejovok! :P Ja, nem:))), mert egyszeruen lenyűgöző a látvány!