Úvodné slovo
10 April 2014, Itali ⋅ ⛅ 16 °C
Plaviť sa v Benátskej lagúne je určite sen mnohých námornikov. Vplávať však priamo do vnútorných kanálov Benátok to už je iná kategória...
... a vplávať tam s vlastnou loďou to užBaca lagi
Benátky na dohľad
14 April 2014, Itali ⋅ ⛅ 12 °C
8:00 ráno fúka svieži vietor. Predpoveď je, že sa ma postupne skludniť...
Ubytovaní sme v kempe Fusina, ktorý ma vlastnú marínu a po vode len cca 5km do Benátok. Doslovne na dohľad.
PodľaBaca lagi
Smer Benátky
14 April 2014, Itali ⋅ ⛅ 17 °C
Po cca hodine nasadáme do nášho člnku a v maríne ešte plne nepociťujeme dôsledky "sviežeho vetríku". Vplávame do kanálu dei Petroli Benátskej lagúny, kde sa okrem nás plavia ajBaca lagi
Sklamanie po neúspešnej plavbe
14 April 2014, Itali ⋅ ⛅ 19 °C
Do maríny dorážame mokrí a uzimení a to ešte treba ako tak spratať čln a pod.
Časom nasleduje teplá sprcha v našom minimobilnom domčeku, ktorý máme v kempingu prenajatý o vnútornýchBaca lagi
Benátky "napešatky"
14 April 2014, Itali ⋅ ⛅ 20 °C
Postupne sa predsa len rozhodneme, že my námorníci s vlastnou loďou (rozumej smiešnym nafukovacím člnkom) s veľkým sebazaprením navštívime Benátky osobnou loďou (loďobusom).
KedžeBaca lagi
Suchozemci v Benátkach :(
14 April 2014, Itali ⋅ ⛅ 19 °C
Postupne pešo prechádzame Benátky. Úžasné a jedinečné mesto. Akosi to však nie je ono. S hrdosťou ukazujem polovičke, v ktorých kanáloch som sa chcel plaviť a keď v nich vidím zápchuBaca lagi
Svetielko nádeje
14 April 2014, Itali ⋅ ⛅ 19 °C
Svetielko nádeje, alebo akúsi iskru, ktorá všetko zmení zažal v diaľke sa trepotajúci čln o dĺžke asi 3 až 4m s dvoma pasažiermi. Pripomínal mi, čo by asi bolo, keby sme tam na vodeBaca lagi
Iskierka nádeje sa rozhorieva
14 April 2014, Itali ⋅ ⛅ 18 °C
Do odchodu nášho loďobusu zostáva posledná hodina, keď znenazdajky zahlásim, že smerujeme späť na San Marco (úplne mimo nášho smeru k loďobusu a pôvodnému plánu preskúmať vnútroBaca lagi
Eufória
14 April 2014, Itali ⋅ ⛅ 18 °C
Letíme smerom k loďobusu, keď polovička znenazdajky zahlási - "nie je toto turistická informačná kancelaria?" Nie som si istý, vyzerá to skôr ako nejaká cestovka s ponukou lokálnychBaca lagi
Plán plavby
14 April 2014, Itali ⋅ ⛅ 17 °C
Večer sadám k mape kanálov a začínam plánovať trasu.
Má to jeden kvalitný zádrhel. Väčšina kanálov sú jednosmerky a tak vytvoriť akú takú rozumnú trasu bez toho, aby sme zavítaliBaca lagi
Ranné zemetrasenie
15 April 2014, Itali ⋅ ⛅ 11 °C
Ráno sa budíme na to, že sa celý domček trasie, okná drnčia... Zvonku počuť zvuk, akoby práve nariadili búracie práce v našom kempingu.
Pohľad von však stojí za to. Len 30 metrov odBaca lagi
Keď sa sny stávajú skutočnosťou
15 April 2014, Itali ⋅ ⛅ 12 °C
Vybavený som nadštandardne. 3 nepremokavé vrstvy na sebe, vetrovka, nohavice a topánky pohltili ešte navyše celý impregnačný sprej. Pripravený na všetko, už ma nič nezastaví.
Kanál smerBaca lagi
Nečakaná zmena plánu
15 April 2014, Itali ⋅ ⛅ 14 °C
Blížim sa k nášmu mostu (Paglia), keď zrazu počujem hvizd, za ktorý by sa jeho tvorca určite nemusel hambiť. Veď to je moja polovička...
Som tak blízko pri brehu, že dohadujeme pre mňaBaca lagi
Prvé metre v Benátskych kanáloch
15 April 2014, Itali ⋅ ⛅ 14 °C
Medzi tým sa okolo nás pretlačili dve gondoly. Snažím sa ich nasledovať, ale idú tak pomaly, že riadime systémom zapni voľnobeh, vypni voľnobeh a občas to ešte chce z rýchlosti cca 3km/hBaca lagi
Smer zakázaný Canal Grande
15 April 2014, Itali ⋅ ⛅ 15 °C
Polovička pochopí úlohu navigátora a zároveň ju pasujem na lodného fotografa.
S mapou kanálov vytlačenou na kancelárskom papieri a vloženou do "nepremokavého" euroobalu zvláda všetkyBaca lagi
Plavba po Benátkach a ostrov Murano
15 April 2014, Itali ⋅ ⛅ 16 °C
Časom sa preplavíme do kľudnejších štvrtí, vidíme iný život. Poštastí sa nám vidieť pri práci loďožeriav a nažhavení zážitkami kujeme nové plány. Vyrážame z Benátok smerBaca lagi
Záver životného zážitku...
15 April 2014, Itali ⋅ ⛅ 17 °C
Neskôr polovičku vyložím v odľahlej časti Benátok a ja okolo Benátok prefrčím občas aj v sklze až pekne do kempingu kde sa chvíľu po mne preplaví Spiritus of Singapore - obrovitáBaca lagi