Netherlands
Driemond

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

13 travelers at this place

 • Day3

  Abendstimmung

  July 5, 2019 in the Netherlands ⋅ ☀️ 17 °C

  Die Mädels spielen mit anderen, Philipp ist überraschender Weise am Handy und wir genießen die Abendstimmung (In Wahrheit zählt Anne die Flugzeuge, die gerade gen Amsterdam herunter kommen). Jede Minute ein Flugzeug ...Read more

 • Day4

  "Another brick in the wall..."

  July 12, 2018 in the Netherlands ⋅ ☀️ 21 °C

  Dags att packa ihop och lämna denna camping och bege sig västerut. Vaknade vid 9 det är ju semester och färdigpackade vid 12. Och rullade sakta men säkert mot väster och sikte på Amsterdam. Räknade väderkvarnar och tvtorn på vägen.
  Vi åkte på den beryktade vallen som skyddar Holland från vattnet. Ett fantastiskt bygge de har lyckats med.
  Intressant att läsa hur de gjorde denna vall. Vilka vyer.
  Sedan var det dags att fixa lunch hittade ännu en rastplats där de hade service samtidigt. Mysigt not när de bränner ogräs medan man äter sina burgare. Som fixades i vagnen. Tur vi har toalett i vagnen för alla toaletter var ur funktion.
  Vi hittade en camping utanför Amsterdam som verkar helt ok. Inte lika fint som förra men helt ok.
  Kul och se grabbarna spela fotboll med andra barn. Det var verkligen internationell prägel på den fotbollsplanen. Det var engelsmän,tyskar, norrmän o svenskar etc. Barn förstår verkligen varandra. De hade hur kul som helst.
  Sedan blev det cykeltur till närmsta affär för köp av kött för grillen. De har verkligen fint kött i butikerna här. Funderar om man kan smuggla hem en holländsk ko, för det köttet är prima...
  Avslutade dagen med att gå runt campingen och göra "varvet" med familjen. Dvs man kollar hur andra har det.
  Imorgon blir det Amsterdam.
  Tills dess krama varandra i trafiken. Over and out.
  Read more

 • Day5

  "In to the city.."

  July 13, 2018 in the Netherlands ⋅ ☀️ 21 °C

  Storstad på programmet. Dags att göra Amsterdam. Och se vad det har att erbjuda för oss.
  Vi tog metron in till staden, låg ca 10 min från campingen. Och det tog ca en halvtimme in. Perfekt hamande mitt i smeten vid centralen i Amsterdam.
  Där vi började att vandra runt i staden, fin stad. Var ca 30 år sedan jag var här senast och det var sig likt. Skrämmande att se hur deras syn på cannabis är. Dessa coffeshop man gick förbi, lukten var speciell. Och alla känns det som röker. Lite manyana över de som bor i Amsterdam.
  Vi testade på de berömda pommes som de har här. Charlie var helt galen i dessa. Riktigt goda.
  Sedan har de underbar öl i detta land. Några pubar blev det på vägen medan vi gick runt hela old town.
  Kevin undrade varför tjejer stod i fönstren på vägen. Vi sade de visade kläder som de sålde... 😯
  Det går inte att undvika red light district för det ligger i old town.
  Hade fått tips att besöka 2 bryggeri via nätet att besöka det var intressant o gött.
  Käkade gott kött på Argentinask restaurang på kvällen.
  En trevlig dag i staden blev det kan vi summera. Var väl hemma vid 22 på kvällen.
  Bestämmde att morgondagen blir en slappa dag vid sjön bredvid.
  Krama varandra i trafiken, over and out.
  Read more

 • Day6

  "Bang som en boumerang.."

  July 14, 2018 in the Netherlands ⋅ ☀️ 20 °C

  Den här dagen blev det till en början en slappar dag vid stranden. Bor nära en sjö/ parkområde påminner lite om Slottsskogen fast utan djur. Misstänker ett andningshål för Amsterdamsbor.
  Vi tog våra cyklar och cyklade runt tills vi hitta en riktig fin strand med toaletter och ett lekland bredvid.
  Jag lämpade av familjen vid stranden. För jag hade sett att det fanns en massa geocacher runt sjön. Är ju inte den som gillar och ligga på en strand. Hittade väl en 10 cacher på den turen. Fint område.
  När jag kom tbx blev det simtur med barnen o lite löpning med kidsen runt stranden.
  Hade sett på Google Maps att det fanns ett fort i närheten. Endast 20 min med cykel. Funderade att åka dit frågade resten av familjen om de var intresserade. Grabbarna var på. Så jag tog kidsen och cyklade bort.
  Vilka fina cykelvägar de har här och helt platt. Underbart. Men när vi kom till byn som låg vi fortet hade de någon form av byfest. Det var kaos där inne i byn. Det var bilar, bussar, cyklar och massa folk. Och ingen cykelbana. Där kom jag o grabbarna in. Men de skötte sig galant i detta kaos. Lätt nervös blev man.
  När vi kom till fortet så fick vi en privat guidning av en grym guide som nog talade mer om Sverige han hade besökt för 2år sedan. Han visade sin käraste ägodel, en keps med Hälge på...
  Fortet var ett gammalt fort som hade använts för att försvara Amsterdam. Det lades ner efter andra världskriget. Men hade gjorts ordning. Ungarna tyckte det var kul och se allt. Helt plötsligt så kommer en annan guide och talar om att de kommer skjuta en kanon och vi fick vara med och se. Ungarna blev helt i extas. De hade typiska kläder och laddade med krut o mjölkpulver? Mjölkpulver hade de för effekten ryker mer sa guiden.
  Håll för öronen sa guiden till barnen. Jag tänkte det poffar lite, men j*dra vad det small. Det skakade i marken. Roligast var Kevins skratt åt min reaktion när det small.
  Sedan var det bara att cykla hem till sambon på stranden. Vi cyklade nog en mil och ingen klagade. Härlig dag. Avslutades med att vi grillade 2 kilo kycklingklubbor.
  Krama varandra i trafiken, och over and out.
  Read more

 • Day7

  "Chesses and clogs..."

  July 15, 2018 in the Netherlands ⋅ ⛅ 24 °C

  Idag bestämde vi för att ta en dag bakom ratten för att se utanför Amsterdam. Lite av den delen vi missade när vi körde till Amsterdam.
  Hittade en underbar liten väg där vi trängdes med cyklister och hade vattnet bredvid oss hela vägen. Åkte till en ö som hette Marken. Tänkte åka till deras fyr men då hade vi vart tvungna att cykla dit för det var visst bilförbud att åka dit. Det viftades av en holländare att här fick vi inte köra.
  Stack därifrån och styrde mot en ost och träskosfabrik. Fick en privat guidning hur ost tillverkas samt deras klassiska träskor. Intressant och god ost som man fick provsmaka. Köpte lite rökt ost som är så god.
  Jeannette hade fått ett tips på en fin stad i närheten. Volendamn. En fin hamn med trevliga pubar och restauranger o annat krimskrams. Härligt att strosa omkring där bland båtar.
  Drog vidare till en tulpan fabrik för att kolla hur de odlar tulpaner. Men tyvärr är det inte säsong för detta nu så det var stängt. Fick bli en tur på landet samt på en låååång vall som gick över vattnet.
  Mitt på den så stannade vi och stekte korv med tiranga köket. Mysigt.. Och holländsk korv är god..
  Vi körde hemåt hela tiden med vattnet bredvid oss.
  Med tanke på att AC i bilen fungerar lite när den själv vill så blir det varmt ibland. Passerade en jättestrand och det fick bli ett snabb bad. Och det var riktigt skönt.
  Sedan insåg vi att det var söndag och då stänger affärerna tidigt. Plattan i botten till närmsta affär som låg i en liten by. Vi kom inspringande 5 min innan de skulle stänga. Fick roffa åt oss något som man kunde grilla när vi kom hem.
  Blev någon form av köttfärsbiffar som rök väldans över campingen, påminde säkert om slaget i Lützen...
  Avslutade kvällen med en annan familj som vi hade träffat på campingen o umgicks med de.
  Tills för hörs igen, krama varandra i trafiken och over and out.
  Read more

 • Day8

  "Back to the city..."

  July 16, 2018 in the Netherlands ⋅ ☀️ 27 °C

  Ibland är det gött att ha semester. Vi bestämde oss för att ta en dag till i Amsterdam, kan ha lite att göra med att det blev lite sent kvällen innan. 😏
  Men då fick vi göra det vi missade förra gången.
  Dagen började att med Kevin hade det värsta humöret någonsin, sur att vi inte stannade på campingen. Så han lyckades få att oss missa ett tåg precis.
  Men efter ett tag blev han på bättre humör. Vi började vår tur med att besöka ett diamantsliperi. Gassan. Intressant att höra lite om diamanter samt se det man inte har råd att köpa. Men fint vad det. Jeannette köpte ett armband på detta ställe men det var inga diamanter i det, utan ett vanligt smycke. Intressant var det när de visade en diamant lika mycket värt som vårt nybyggda garage. Svårt att välja i det läget.
  Fortsatte sedan med spårvagn till Anne Franks hus som ligger i Amsterdam. Gick inte på museet, den kön var lång..
  Käkade en lunch bestående av BLT sandvich och Kevin fick den största pannkaka jag sett. Gott o mätta blev vi, så mätta att vi inte åt något mer på dagen, förutom rökt ost. Hade lovat killarna att vi skulle åka kanalbåt i Amsterdam, samt jag fått tips på det. Grymt fint o fräckt. Det är en stor stad. Värt pengarna.
  Avslutade med en promenad genom Amsterdam till centralen för tåg hem.
  Avslutade kvällen med lite rött vin o rökt ost vid vagnen. Imorgon är det dags att dra vidare mot nya mål på vår resa.
  Krama varandra i trafiken och " over and out".
  Read more

You might also know this place by the following names:

Driemond

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now