Peru
Leymebamba

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
4 travelers at this place
 • Day40

  15-8 Leymebamba

  August 15, 2018 in Peru ⋅ ☁️ 15 °C

  Na een ruzie, huilbui en verduidelijking van Karin waardoor ik minder boos ben, gaan we toch maar fietsen.
  Mooie tocht, beetje grijs weer. We komen langs de toegangsweg naar Revash, dat willen we allebei graag zien. Maar 16 km 10% klimmen zien we niet zitten. Taxi of bus duurt maar en duurt maar, en de laatste gaat om 4 uur al weer terug. Wel een processie gezien!.
  We besluiten door te fietsen naar Leymebamba. Is de weg afgesloten! Maar wij mogen door, als we maar niet op de verse teer rijden. Hebben we toch het mooiste fietspad in Zuid-Amerika gefietst. Helemaal genieten is het voor mij nog niet.
  Leymebamba ís me toch een relaxed dorp! Zowat geen verkeer, veel oude huizen zo te zien, waar behoorlijk aan opgeknapt wordt. En ons hotel heeft alweer een knetter warme douche. Zalig. Gaat prima sinds mijn "wist je dat". Die foto van dat broodje is om te laten zien wat voor teleurstellingen wij te verwerken krijgen. Denk je: bruin brood, is het wit en mierzoet. Zelfs de straathond krabde zich eerst achter zijn oren voor hij het op at.
  Read more

  Merle Niens-Blomsma

  Samen nog even goed genieten van al het bijzonders... X

  8/16/18Reply
  Anne Mieke

  Kus

  8/23/18Reply
   
 • Day41

  16-8 Museum Leymebamba

  August 16, 2018 in Peru ⋅ ⛅ 13 °C

  Ken je die van die fietsers die vandaag naar Revash zouden? Die gingen niet.
  Het hoost stort als ik wakker word. En blijft bij vlagen miezeren/regenen. Perfecte dag voor een museum. Dus we fietsen de 2,5 km (is 4 natuurlijk) bergop naar het museum. Alle uitleg alleen Spaans. Als troost krijgen we een langdradige film over de berging van de mummies in het Engels. En de suppoost probeert af en toe wat uit te leggen. Erg lief. Onze boodschap: het hoeft niet góéd, een papiertje met vertaling is ook fijn, komt echter denk ik niet aan. Toch een leuk museum.
  We gaan eten in het tentje tegenover het museum: ziljoen kolibries. Héél erg gaaf.
  We zouden ook nog naar 3 sites in de buurt kunnen. Klinkt erg gaaf om te zien, maar is wel heel veel gedoe met taxi's of eindeloos klimmen over een weg die nergens op staat. En kan je dan de site vinden? We weten het nog niet. Morgen eerst maar Revash. Dat is trouwens ook al gedoe.
  Read more

 • Day42

  17-8 Revash

  August 17, 2018 in Peru ⋅ ⛅ 14 °C

  Omdat het "fietspad" zo goed beviel, fietsen we het nog 2 keer vandaag.
  Nee hoor, maar anders moesten we om 5 uur vanochtend met een busje (want de weg wordt afgesloten) en konden we pas om 2 uur terug. (en volgens mij gaat die weg pas om 5 uur weer open.
  Dus zakken we zelf stroomafwaarts om half 10. Zoeken best lang naar een taxi en belanden uiteindelijk voor 60 soles in een vracht-tuctuc met wij op een plankje en de fietsen achter ons. 2 mensen hadden gezegd dat de weg prima te fietsen was, 1 gaf nog met zijn hand aan dat het wel slingerde, maar redelijk vlak was. Ik twijfelen. We hadden toch dik 800 hoogtemeters zien staan? Dus toch de tuctuc.
  Duh. Vlak? Zelfs de tuctuc explodeerde zowat en zie verder foto 5. We zijn om half 1 pas boven: 1 uur drie kwartier!
  We moeten een gids voor uitleg (spaans) en anders is het gevaarlijk. We willen niet en ik kom er onderuit door te zeggen dat ik eerst even naar de baños moet.
  Dan 20 minuten lopen (dus 30) naar Revash zelf. Dat is mooi, maar ik vind het toch afstandelijk. En waar is het gevaarlijk dan?
  Om 4 uur zijn we pas weer beneden en haasten ons enigszins over ons "fietspad".
  We zien het allebei niet meer zitten om de drie sites langs het nergens op staande weggetje te gaan proberen. De info varieert weer nogal. Nu proberen we ons morgen met de bus op 3600 meter te laten droppen. Moeten we wel al om 6 uur 's morgens instappen. Oeps.
  Read more

  Anne Mieke

  Spectaculair!

  8/23/18Reply
   

You might also know this place by the following names:

Leymebamba