Portugal
Lagoa das Furnas

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

6 travelers at this place

 • Day11

  Furnas tó körséta

  September 7, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 18 °C

  Ebéd után sétaljuk le amit kell. Irány a tó. Elvileg ha óramutató járásával megegyezően sétálsz, nem kell belépőt venni. Már csak egy parkoló kell. Ami persze fizetős volt :D óránként max 40 cent, jól van, legyen.
  Először egy csodás csipkés hangulatos templom van a tó partján, valami főúr akart itt francia kertet építtetni és hívott egy francia építészt is, ő készítette ezt. Nagyon szép. A park is elkészült, pár euró belépő lenne, de parkot láttunk már ezret itt a szigeten (igazából szinte minden zuga olyan, mint otthon egy nagyon szuper botanikus kert vagy kastély park), szóval sétáltunk tovább.
  Igazából nem ez a legérdekesebb tó a szigeten. Bár hülyén hangzik, mert ha otthon lenne ilyen, össze pisilnénk magunkat tőle, csak itt elég magasra tette a lécet a többi 😁
  Persze ez is csodaszép, körbe az útvonal végig érdekes, buja növényzet mindenhol, a tó tele szép nagy halakkal és körbe a környezet is meg a látvány is remek.
  Ami nagyon tetszett, hogy sok helyen a kivágott fákat nem tőből vágták ki, meghagytak vagy két métert, és abból helyi állat szobrokat faragtak. Vagy egy nessiet, aki a loch nessi szörny távoli rokona, csak fázott Skóciában és elúszott idáig 😂 Legalábbis, ez van oda írva 😉
  Ha valaki itt jár, mindenképpen megéri körbe sétálni. És tényleg nem kérnek belépőt a caldeiras részhez, ha erről jössz, mi is oda értünk, tátva maradt a szánk. De erről kicsit később, külön.
  A forró bugyogó talaj után mentünk tovább a tóparton, itt már sok érdekes nem volt, a főút mellett visz az ösvény végig, bal kézről csodás privát kis nyaralók (de nem az a fajta, mikor tele van építve egy szép hely ronda nyaralókkal, szellősen vannak és mind ilyen békebeli hangulatú) jobbról a tó és a hegyek.
  Vissza értünk a parkolóba, sorompó felnyitva, ma már nem kell fizetni, akkor se ha korábban jöttél, hát rendben 😉
  Read more

 • Day14

  Miradouro do Castelo Branco

  September 10, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 17 °C

  Ezt már akkor kinéztem, amikor a Furnas tó körül sétáltunk. Egy bástya, szerű valami egy hegy tetején a tó fölött. Nem tudom mi lehet, de nagyjából útba esett Ponta Delgada felé, kis kerülő csak, megnéztük. A GPS szólt, hogy megérkeztünk, de nem láttunk semmit. Tovább gurultunk, a hegygerincen ott volt egy tehén csorda meg a gazda, épp fejés volt. A gazda elkezdett integetni nekünk, hogy merre menjünk, és tényleg volt egy földút amit nem láttunk eddig. Kocsi leparkol, gyalog tovább. Pár száz méter után megláttuk. Baromi jól néz ki ott a kis hegy csúcson. Fel is lehet mászni rá, nagyon jó hangulata van. A tetejéről meg látszik Furnas a mélyben, a tó is, körbe a kráter pereme (10 perce még sütött lent a nap, most sűrű fekete felhők vannak lent, tényleg nagyin gyorsan változik az idő itt), körbe az óceán, a partvonal, balra Vila Franca do Campo meg a sziget, mögöttünk az élénk zöld dombok és az óceán a sziget másik oldalán
  Nagyon megérte felgurulni ide. Na de hol vannak a bálnák?

  Castelo Branco Viewpoint
  São Miguel, Vila Franca Do Campo, Portugal
  https://maps.app.goo.gl/GRBfwwN21ccad77s8
  Read more

 • Day12

  Vízesések az országút mellett

  September 8, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 21 °C

  Ebéd után át akartunk menni a szomszéd faluba az óceán partra, elvileg ott van egy jó partszakasz, útközben meg valamilyen nagy vízesés.
  Hétvége van, baromi jó látni, hogy minden megállóban ott vannak a helyiek, az asztalokon abrosz, megy a grill, pokróc takaró kirakva, nagyon meg tudják élni ezt az egészet, irigylem őket :) Az egész család kint pocol, sütöget és pihizik.

  Az egyik kanyar után egyszer csak egy hatalmas, tényleg nagy vízesést láttunk meg. A robaja betöltötte a völgyet. Viszont érdekes, nem nagyon van parkoló, mint mindenhol máshol. Kicsit magas padka, mögötte kis rét szerű tökéletesen lenyírt fűvel, de mindenki az út szélén állt meg, ami azért necces, mert záró vonal volt és persze a forgalom ment. Viszont annyira nyugisak itt, senki nem dudált, szépen megvárták míg lehet menni, aztán előztek.
  A képeken nem látszik, de nagyon magasról ömlött a víz, és a fák között látszott hogy még fentebbről jön, mint ami látszik. Kicsit gyanús is volt, mert nem szokta ennyire benőni a növényzet a vízeséseket.
  Az út másik oldalán is volt egy kisebb vízesés, tiszta vasas volt a fal mögötte, na ez is valamilyen vulkáni ásványi anyagok lehet.
  Elvileg a kanyar után lenne a forró vízesés (Hot waterfall of Ribeira) de a fotók alapján nem így néz ki, a kanyar után, ahol jelzi a térkép alagút van és nem vezet ösvény, szóval valami nem okés. Na mindegy, ez akkor vaklárma. De ezek is szépek voltak. Menjünk tovább
  Read more

 • Day12

  A rejtett vízesés és egy meglepetés

  September 8, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 21 °C

  A faluból vissza felé láttuk meg. Két alagút van közvetlenül egymás után, köztük egy pár méter sima út
  Oldalra néztünk, és láss csodát, a magas hegy falak között a mélyben ott egy nagyon nagy vízesés 😯 de hogy lehet idejutni? Mások raktak fel képeket róla.
  Az alagút után jött az a nagy vízesés, amit ide felé láttunk. Most egy rendőr is ott állt, nagyon fotózta a környéket, valami nem okes. Lentebb ment, ott van egy vízmű, a hegy tetejéről jön le egy vízvezeték a lenti erőműbe, azt is nagyon fotózta. Hát ahogy néztük, a nagy vízesés kb onnan indul, ahonnan a vízvezeték, valószínűleg ez nem természetes képződmény, hanem csőtörés vagy gátszakadás, annak is durva, mert elég nagy mennyiségben zubogott lefelé a víz.
  Na, de hogy lehet a rejtett vízeséshez jutni? A híres neves hot waterfall-hoz? Google segít. Igazából nem is "hot", csak nem olyan hideg mint a többi egy leírás szerint. Ráadásul a két alagút között vezet az ösvény, tehát át kell jutni a főút alagútján valahogy gyalog. Nem hosszú szakasz, de na. Nem részletezem, sikerült oda is, vissza is, elég volt.
  Viszont ahogy oda értünk, a látvány megérte. Dzsungel szerű ösvényen vezet az út, az alagúttól max 100 méterre van, hatalmas, gyönyörű, látványos. Nem igazán jó ötlet megközelíteni ebben a formában, de nagyon szép volt tényleg. Azt nem néztük meg meleg e, mert a víz eléggé megközelíthetetlen volt, valószínűleg elmosta a víz a partjait, lent ömlött.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Lagoa das Furnas

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now