Portugal
Furnas

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

56 travelers at this place

 • Mar22

  The Boiling Sulfur Pools of Furnas

  March 22, 2019 in Portugal ⋅ ☀️ 14 °C

  On we drove and back to the hot springs we had visited with the kids in Furnas. This time we stopped, not to swim in hot waters but to see the boiling, smoking hot springs in town and tried not to breath in the sulphur smells. We did have a late lunch here but not eat the famous stews that cook for 5 hours in the hot springs. The smell was a bit overpowering so we headed home. It was a great day.

  When we got back, we saw the tire tracks from the morning rally and decided to follow them to check out the route. Not a good idea! Even driving at 5 km/hour we were so afraid that our rented car would have a flat tire or get stuck or hit a wall. It was brutal and they go down this lanes as fast as possible. Argh! We only did a section of the route and as soon as we could, we headed home. This time for real!
  Read more

 • Day12

  Terra Nostra Park

  September 8, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 19 °C

  Már megint egy park, mi? 😁 Dehát mindig van egy újabb. Ez annyiban más, hogy itt nem csak park van hanem fürödni is lehet a termál medencékben. És ez is egy csoda. Buja, nagyon rendben van, van séta ösvény, van nagy medence kis kúriával a partján, vannak kis meghitt medencék a növények közt megbújva, van tó, patak, kacsák, barlang, ezer féle különleges növény.
  Korán mentünk, nyitásra, 9kor. A belépő 8 euró per fő, de jó fejek, mert ha kimész és még vissza akarsz jönni, adnak pecsétet.
  Először persze a nagy medencébe mentünk. Nem vagyunk nagy fürdőzők, de ez a környezet miatt meg amúgy is nagyon király.
  Ráadásul mivel korán mentünk, rajtunk kívül a nagy tóban voltak vagy tízen max. Így egész jó 😉
  Akik azt mondták, hogy csak sötét fürdőruhában lehet menni, nem hazudtak: két percen belül mindenünk barna trutyis lett (vas talán?). A víz is, ettől ilyen rozsdabarna. De egyáltalán nem zavaró. Kellemes meleg a víz, süt a nap, szép a környezet.
  Akkor menjünk a kisebb medencékbe
  Picivel arrébb tényleg kis cuki rejtett medence, csobogókkal. Itt egy idő után már kezdte nagyon nyomni a mellkasunkat a víz, nem lehet sok időt kibírni ilyen meleg és anyagos vízben. Szóval zuhanyozzunk le, és séta a parkban. Na, a zuhanyzás. Hát, nem jön le annyira könnyen ez a vasas anyag 😁 De nagyjából sikerült.

  Innen sétáltunk egy jó nagyot a parkban, nem lehet róla mit mondani, csodás.

  Közeledett az egy óra, amikorra foglalásunk van a vulkán kajás helyen, szóval elindultunk kifelé. Ekoor néztük meg a térképet, a parknak még a harmadát sem jártuk be. Tényleg hatalmas. Lehet még ma vissza jövünk kicsit sétálni.
  Read more

 • Day11

  Furnas tó körséta

  September 7, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 18 °C

  Ebéd után sétaljuk le amit kell. Irány a tó. Elvileg ha óramutató járásával megegyezően sétálsz, nem kell belépőt venni. Már csak egy parkoló kell. Ami persze fizetős volt :D óránként max 40 cent, jól van, legyen.
  Először egy csodás csipkés hangulatos templom van a tó partján, valami főúr akart itt francia kertet építtetni és hívott egy francia építészt is, ő készítette ezt. Nagyon szép. A park is elkészült, pár euró belépő lenne, de parkot láttunk már ezret itt a szigeten (igazából szinte minden zuga olyan, mint otthon egy nagyon szuper botanikus kert vagy kastély park), szóval sétáltunk tovább.
  Igazából nem ez a legérdekesebb tó a szigeten. Bár hülyén hangzik, mert ha otthon lenne ilyen, össze pisilnénk magunkat tőle, csak itt elég magasra tette a lécet a többi 😁
  Persze ez is csodaszép, körbe az útvonal végig érdekes, buja növényzet mindenhol, a tó tele szép nagy halakkal és körbe a környezet is meg a látvány is remek.
  Ami nagyon tetszett, hogy sok helyen a kivágott fákat nem tőből vágták ki, meghagytak vagy két métert, és abból helyi állat szobrokat faragtak. Vagy egy nessiet, aki a loch nessi szörny távoli rokona, csak fázott Skóciában és elúszott idáig 😂 Legalábbis, ez van oda írva 😉
  Ha valaki itt jár, mindenképpen megéri körbe sétálni. És tényleg nem kérnek belépőt a caldeiras részhez, ha erről jössz, mi is oda értünk, tátva maradt a szánk. De erről kicsit később, külön.
  A forró bugyogó talaj után mentünk tovább a tóparton, itt már sok érdekes nem volt, a főút mellett visz az ösvény végig, bal kézről csodás privát kis nyaralók (de nem az a fajta, mikor tele van építve egy szép hely ronda nyaralókkal, szellősen vannak és mind ilyen békebeli hangulatú) jobbról a tó és a hegyek.
  Vissza értünk a parkolóba, sorompó felnyitva, ma már nem kell fizetni, akkor se ha korábban jöttél, hát rendben 😉
  Read more

 • Day11

  Este Furnasban

  September 7, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 17 °C

  Nézzük meg este is a sok gőzölgő helyet, sétáljunk egyet.

  Nagyon érdekes, hangulatos, ahogy a lámpák fénye világítja a füstös utcákat.

  Megláttunk egy nagyon cuki teázót a patak parton, beültünk. Pultos lány nagyon kedves volt, elmagyarázott sok mindent, ajánlott teát, ami nagy segítség volt, mert több száz féle volt. Ha már itt vagyunk, természetesen helyi teát kértünk, bergamontos fekete tea, hozzá néhány féle tea süti, meg egy helyi specko, olyan mint a mi tejberizsünk, de kicsit szilárdabb, torta formában van, szeletelik, citromosabb és izesebb, bár Kata szerit olyan, mint amit a nagymamája csinált régen 😊
  Megnéztem a wct, olyan meleg szauna volt bent, hogy teljesen leizzadtam. Hát persze, a WC hátsó fala mögött van a sok caldeiras, és ez is gőzölög ezerrel. Kint van egy szép folyamatosan csobogó kis csap a falon, bele tettem a kezem, persze megégetett 😁 itt sose tudod melyik forrásból jön hideg és meleg víz.
  Lassan zártak volna, mikor rájöttem hogy a pénzt a szálláson hagytam 😂 Sprint vissza, kocsiba be, kifizettük, kicsit már durcin néztek ránk 😉

  Utána még séta a caldeirosok között a gőzben. Este még jobban látszik, hogy mindenhonnan jön a gőz. Még az összes csatorna fedél alól is ömlött. Ijesztő és varázslatos.

  Hazafelé a patak parton még megálltunk. Itt is folyik a falból a víz, és itt van, egy kis medence is kialakítva, nagyon forró víz folyik bele és onnan tovább a patakba. Mások is áztatták a lábukat, mi is megálltunk. Ingyenes természetes termál lábfürdő 👍
  Read more

 • Day14

  Indulás előtt - viszlát Furnas

  September 10, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 17 °C

  Jaj persze, még egyszer meg kellett nézni a várost, mielőtt itt hagyjuk 😊 Egy kávé és szendvics a szokásos kedvenc kis kávézóban és egy utolsó letekintés a kora reggeli kráterre egy kanyarból. Annyira fantasztikus az egész, nehéz itt hagyni.Read more

 • Day14

  Miradouro do Castelo Branco

  September 10, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 17 °C

  Ezt már akkor kinéztem, amikor a Furnas tó körül sétáltunk. Egy bástya, szerű valami egy hegy tetején a tó fölött. Nem tudom mi lehet, de nagyjából útba esett Ponta Delgada felé, kis kerülő csak, megnéztük. A GPS szólt, hogy megérkeztünk, de nem láttunk semmit. Tovább gurultunk, a hegygerincen ott volt egy tehén csorda meg a gazda, épp fejés volt. A gazda elkezdett integetni nekünk, hogy merre menjünk, és tényleg volt egy földút amit nem láttunk eddig. Kocsi leparkol, gyalog tovább. Pár száz méter után megláttuk. Baromi jól néz ki ott a kis hegy csúcson. Fel is lehet mászni rá, nagyon jó hangulata van. A tetejéről meg látszik Furnas a mélyben, a tó is, körbe a kráter pereme (10 perce még sütött lent a nap, most sűrű fekete felhők vannak lent, tényleg nagyin gyorsan változik az idő itt), körbe az óceán, a partvonal, balra Vila Franca do Campo meg a sziget, mögöttünk az élénk zöld dombok és az óceán a sziget másik oldalán
  Nagyon megérte felgurulni ide. Na de hol vannak a bálnák?

  Castelo Branco Viewpoint
  São Miguel, Vila Franca Do Campo, Portugal
  https://maps.app.goo.gl/GRBfwwN21ccad77s8
  Read more

 • Day21

  Kukoricázás

  September 17, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  Tegnap a nagy tanácstalanságban kinéztük, hogy bár sokan szidják a helyi buszjáratokat, de közben meg járnak folyton, és bárhova el lehet jutni. Van még egy teljes napunk, hova menjünk? Együnk főtt kukoricát Furnasban 😂 Ponta Delgada-ba amúgyis esőt mondanak egész napra.
  Reggel 9-kor indult a busz a kikötőtől, 10.30-ra ér Furnasba. Egy jegy 4.5 euró körül van. Normál távolsági busz, végig ment a parton, láttunk szép homokos strandokat, Villa Franca do Campo-t, majd befordult a hegyek felé, onnantól felhőben haladtunk.
  Időben Furnas-ba értünk, ahol sokkal jobb idő volt, bár szürke minden. Most hogy gyalog voltunk és volt egy egész napunk, végig tudtunk sétálni sok helyen, ahova kocsival eddig nem volt idő. Igen, hülyén hangzik, de tényleg ez van, kocsival mindig mész valahova időre meg még egy kicsit utána és nem marad idő helyben kovájogni. Na most volt 6 óránk.
  A Terra Nostra Park bejáratánál szálltunk le. Innen séta a patak felé, találtunk egy cuki kis házikót vízimalommal, meg egy gyönyörű kertet a túlsó partján a pataknak, amiről kiderült, hogy magánkert de minden augusztusban ingyen látogatható. Szerencse hogy már szeptember van...
  Tovább le a völgybe, ott is patak partján, új park, vízeséssel, helyi halak akváriumban, sok szép buja zöld növény és virágok, felette a helyi camping, ahol még most is sátoroztak.
  Kedvenc lábáztató a patak partján pont üres, leültünk, jó meleg sőt forró termál víz, ami csak úgy jön a falból, egy kis medence felfogja, onnan meg folyik a patakba. Remek egy hely, Kata kedvence 😊
  Na jöhet a kukorica, amiért jöttünk. Csak előtte nézzük meg a kedvenc teázót is. Ja, persze, az keddenként zárva. Mint a Caldeiras & Vulcões, ahol cozido-t ettünk a múltkor, most is akartunk rájuk írtunk, és válaszoltak: keddenként sajnos zárva vannak 😣 Tehát maradt a kukorica. Isteni, meleg, édes, és egy euró, hát nem tökéletes? Elmajszoltuk a teázó teraszán majd körbe sétáltunk a füstölgő gőzölgő furmeolák között megint. Még mindig egy csoda.
  Próbáljunk mégis cozidot szerezni, nézzük meg Tony's-nál, sokan azt ajánlják. Nem derült ki lett volna e, mert rögtön közölték hogy teljes full house van. Hát ok. Találtunk egy másik helyet, ott is mondták, hogy ha nem volt előre megrendelve, nem tudnak adni. Akkor ennyit a cozido-ról, feladatuk.
  Így jutottunk el egy nagyon hangulatos de tök üres kerthelyiséges étterembe, nagy fa asztalokkal, szép parkos környezettel. Gyorsan ettünk nap levesét (répa leves, persze hogy Kata ette meg) sajt válogatást és hamburgert helyi marhából. Remek volt, egyszerű, semmi extra, de finom, olcsó és kellemes maga az ebéd.
  Még volt időnk, így vissza mentünk a caldeirakhoz. Vagy furmeolák? Fogalmam sincs már. Oda, ahol gőzöl a föld, mintha a pokol akarna kitörni alóla, hol víz jön, hol gáz, itt kéntől sárga, ott vastól barna, jó erős szaga van, forró, mindenhonnan ömlik és hihetetlen. Na és ebben fő a kukorica. Amiből gyorsan vettünk így ebéd után még ötöt 😂 Jó lesz holnapra. Meg jégkrémet. Azt csak úgy mostanra.
  Még egyszer vissza mentünk lábat áztatni aztán irány a busz, haladjunk, lassan fél 5.
  Pojta Delgada-ba visszaérve gyorsan vettünk még egy kis kaját, nasit, sört, grillcsirkét, kiültünk a kikötő partjára, falatoztunk, megittuk, sétáltunk egy rövidet majd mentünk haza össze pakolni. Reggel korán Moby Dick, és onnan már nem ide jövünk, hanem a reptérre.
  Read more

 • Day11

  Furnas szállás - hányadik is? Ötödik :O

  September 7, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 18 °C

  Korán indultunk, mert elvileg 9kor van checkin, ami furcsa, mert 12.30kor meg checkout, szóval valami nem okes, de ne ne rajtunk múljon.
  Átautóztunk a hegyeken, csodás kráter völgybe érkeztünk meg. Találtunk egy már nyitva lévő pékséget, Kata szerint itt volt az első jó coffe latte a szigeten 😁 plusz egy sajtos sonkás szendvics meg valami kis helyi süti, ami sajnos tegnapi volt, nem friss, de azért jó.

  Megérkeztünk a címre, basszus egy botanikus kertben van egy ház, ahol vannak apartmanok, meg a kért mélyén egy nagyobb sátor. Gyönyörű környezetben.
  Viszont a házigazda sehol. Nem találtuk. Írtam neki smst, aztán elindultunk körbe nézni a környéken.
  Válasz is jött, kiderult majd csak 12.30kor vehetjük át. Fasza, akkor addig nézelődjünk. Felmentünk egy miradouroba, ahonnan láttuk körbe a hegyeket/kráter szélét, meg a várost lent, ahogy füstöl itt ott. Megnéztük utána a várost gyorsan, erről később.
  Végül vissza mentünk a helyre, kicsit durcisan hogy elment a fél nap, de olyan hihetetlenül kedves házigazda volt itt is, hogy rögtön elszált a harag. Körbe vitt a kertben, mondta hogy most akkor az egész a miénk amíg itt vagyunk, mutatta a grillezőt, fa kikeszitve, használjuk nyugodtan, majd megmutatta hogy a tiszteletünkre még egy magyar zászlót is felhúzott, meg elmesélte hogy volt Budapesten két éve, mennyire tetszett neki és hogy a magyar emberek mennyire de mennyire kedvesek (🤔).

  A lényeg, hogy nehéz kezdés után remekül sikerült a szállás foglalás.
  Read more

 • Day11

  Egy délelőtt Furnasban

  September 7, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 19 °C

  Mivel volt még vagy 2-3 óránk, ezért körbe néztünk a környéken. Először természetesen a Furnas tavat akartuk, de kiderült hogy pár euró belépő van, ha be akarunk menni abból az irányból, ahonnan kocsival lehet jönni. Mivel amúgy is körbe akartuk sétálni, ezért most ezt kihagyjuk.
  Láttunk egy táblát, miradouro valami nem messze, menjünk. Miradouro do Lombo dos Milhos, és innen látszik az egész település. Nagyon szép, plusz megláttuk hogy itt ott gőzölög a város. Juhuuu, furmeolák vagy mi, vissza a kocsiba, keressük meg őket :)
  Caldeiras Vulcânicas, már a neve is izgi. A caldeira itt nem kaldérát jelent, hanem kazánt, úgymint gőzölgő tűzforró gáz, víz és sár kitörések a földből. Volt egy, ami tiszta kén volt körben, az konkrétan a fortyogó pokol bugyrára emlékeztetett.
  Amikor leparkoltunk, ott volt egy ananászos pult és egy srác batman pólóban, én is abban voltam, össze mosolyogtunk, hát muszáj volt tőle venni ananászos vodkás koktélt :D
  Utána körbe jártuk a sok caldeiras-t. Tényleg sok van, körülötte szokás szerint rendezett gyönyörű park, meg sétány. Mindenhonnan folyik a víz a kő falvakból, van ahol langyos, van ahol tűzforró. Plusz random helyeken is gőzölgő lyukak vannak, van ahol a szuvenir bolt mellett be van szakadva a talaj és az alján fortyog a szürke sár, vastól barnás sok helyen a patak és a falak, kéntől sárga itt ott a föld, szóval nagyon izgalmas, ahogy rájössz, hogy itt tényleg aktív vulkáni tevékenység lehet a föld alatt mindenhol.
  Említettem a kénes bugyrot. Körbe volt rakva zsákokkal, nem is értettük miért. Biztos hogy ne fojjon ki. Jött egy srác, kampóval kivett egyet, basszus, főtt kukorica 😁 ami ott fő meg. Megkérdeztük egy lánytól aki azt majszolta hogy honnan vette. Biztos őrült, tele volt a szája, de elmondta. Tőlünk pár méterre. Azonnal venni kell. Isteni volt, nagyon édes, roppanós, valahogy kicsit más. Ja, és 1 euró összesen 👍Elmajszoltuk mi is a gőzölgő parkban.
  Read more

 • Day11

  Jól megérdemelt ebéd

  September 7, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  Miután átvettük sikeresen a sátor szállást, elmentünk kajálni. Előre kinéztük már a helyet, mert akarunk cozido das furnast enni, ami igen híres itteni kaja, de majd erről később. A neten sokan a Tony's-t ajánlják, de egyrészt voltak furcsa vélemények róla, másrészt kívülről sem volt annyira szimpatikus a hely. Páran írták, hogy inkább a Caldeiras & Vulcões-ben érdemes, ezért ide jöttünk. Szóltak is, egyből hogy ma már nincs, mi mondtuk hogy amugyis holnapra szeretnénk, most csak enni valamit 😁 Szuper panorámás asztalt kaptunk, ettünk furnasi bruschettát (a híres neves furnasi édes kenyérből van, nagyon jó), azori fish and chipset (kis halak voltak megsütve) és egy fura nevű valamit, ami sült sertés és gombóc formára sütött tört krumpli helyi sajttal és kolbásszal. Remek volt.
  Lefoglaltuk holnapra az asztalt és a cosido-t is. Láttuk mások asztalán hogy nagynak tűnik az adag, elég lesz egy, a pincér csaj furcsán nézett, hogy csak egy? Kérdeztük az mekkora adag. Hát attól függ mennyit eszünk. Mondtuk jó lesz az egy, az a biztos, lehet nem is jó.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Furnas