Spain
Playa El Veril

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

17 travelers at this place

 • Day1

  Zenuwen zenuwen en nog eens zenuwen-Dag1

  May 5, 2019 in Spain ⋅ ⛅ 18 °C

  Toen ik deze ochtend om half 2 wakker werd door de wekker dacht ik bij mezelf: wat doe ik mezelf in hemelsnaam aan?! Die gedachte is niet echt meer weggegaan totdat ik aankwam in mijn kamer. Maar laten we beginnen bij het begin:

  Aangekomen op Schiphol kon ik gelukkig snel mijn bagage afgeven. Het afscheid met mijn ouders vond ik wel even lastig. Normaal gesproken gingen we dit soort avonturen met z’n drieën aan. Nu moest ik de douanepoortjes alleen door. Dat duurde niet voor heel lang want toen ik eenmaal bij de douane stond besefte ik me dat ik mijn jas nog aanhad, die ik bij m’n ouders had willen laten. Gelukkig mocht ik hem nog afgeven dus was dat het tweede afscheid.

  Toen waren we binnen op Schiphol. Ik heb het nog nooit zo rustig voor mezelf ervaren. Ik kon winkeltjes kijken, een rondje lopen, rustig aan doen. Dat vond ik fijn. Het was nu tijd om te wachten tot ik kon boarden bij gate C13!

  Eenmaal in het vliegtuig kneep ik hem wel een beetje. Ik wilde eigenlijk alleen maar dat het vliegtuig zo snel mogelijk opsteeg en onderweg was. Gelukkig verliep alles volgens schema en waren we binnen no-time in de lucht. Na een paar hazenslaapjes, een toiletbezoek, muziek te luisteren en een begin te hebben gemaakt in mijn nieuwe boek, waren we alweer klaar voor landing!

  Na enigszins zoeken bij de aankomsthal naar de juiste balie (waar ik een beetje in de stress schoot) werd ik erg vriendelijk ontvangen door de mannen van Canary Shuttle en zat ik alweer in de bus naar het appartementencomplex!

  En zo verliep eigenlijk alles prima volgens schema, waar ik heel blij mee was. Het personeel bij de receptie ontving mij ook vriendelijk en ik kreeg mijn kamer toegewezen, kamer 306. Ik heb gemerkt dat dit complex vooral bezocht wordt door de locale Canariaanse mensen en het is verder vrij rustig.

  Ik besloot na alles uitgeruimd te hebben en boodschappen te hebben gedaan om mezelf even een moment van rust te gunnen. Dit had ik zeker nodig. Ik heb tweeënhalf uur aan een stuk door geslapen. Dit heeft me even goed gedaan, zeker omdat ik eigenlijk geen nachtrust heb gehad van afgelopen nacht.

  Nu zit ik dit verhaaltje te typen op mijn zonnige balkonnetje en heb ik een luxeprobleem; ga ik vanavond naar de boulevard of ga ik naar Yumbo, het winkelcentrum? Ik kijk het nog even aan. Ik ben allang blij dat ik heel ben aangekomen, nu is het alleen een kwestie van; knop omzetten en genieten!
  Read more

 • Day3

  I WAS BORN TO SING!-Dag3

  May 7, 2019 in Spain ⋅ ☀️ 22 °C

  De British School of Gran Canaria! Wat een leuke school. Vanmorgen om 7 uur stond mijn wekker, om daarna om 8 uur te vertrekken met de bus van 08:12. Die bus had dezelfde Spaanse houding als de rest van de eilandbewoners (manana) en die kwam tien minuten te laat. Maar niet getreurd, ik was voorbereid en was dus alsnog ruim op tijd bij de school!

  Eenmaal aangekomen werd ik verwelkomd door Mr Bailey waar ik sinds januari contact mee heb gehad en ik mocht als eerste mee kijken bij de klas van Miss Maria; Nursery. Dit zijn de kinderen vanaf 3 jaar oud. We begonnen de ochtend met het oefenen van de letters en de uitspraak ervan. Dit vond ik al heel knap voor 3 jarigen, totdat ze de opdracht kregen om hun eigen naam maar eens te gaan oefenen! Dat deden ze gewoon even!
  Miss Maria werkte samen met Miss Nadine en Miss Sharon van Reception, de kleuterklas. Ik mocht de ochtend met ze meekijken waarbij ze lekker een half uur hebben buiten gespeeld, daarna nog hebben gegymd (ja, ik ook!🥵) en na een rondje mediteren lekker konden gaan lunchen!

  Op het menu stond pasta bolognese, salade, kerriesoep en yoghurt met een banaantje. Ik mocht ook mee eten! Dat vond ik bijzonder. Ik had nog nooit gezien dat kinderen zo uitgebreid mochten lunchen (en dat kinderen zo braaf alles konden opeten🤣)

  Na de lunch had ik nog een uur pauze! Voor m’n gevoel was ik nog maar net begonnen. Na m’n pauze zou ik een uurtje doorbrengen bij Miss Paula van Year 1. Dit was heel gezellig! We gingen namelijk naar buiten om zonnebloemzaadjes te planten en andere planten en insecten te bekijken. De kinderen waren erg enthousiast en schreven allemaal woorden op de stoep die te maken hadden met wat ze zagen. Ik kreeg een groepje kinderen mee om het schoolplein te verkennen.

  Toen we weer terugkwamen vroeg de docent van Year 2, Miss Rachel, of we even met z’n allen voor het schooloptreden wilden komen oefenen. De klas van Year 1 ging naar de klas van Year 2 en ze hebben de rest van de middag geoefend met de liedjes die ze gaan optreden. Toen Miss Rachel vroeg aan de kinderen of ze klaar waren om te zingen kreeg ik te horen van álle kinderen, luid in koor: “I was born to sing!” Dit vond ik de mooiste uitspraak van de dag😍

  Toen was het alweer half 4 en de schoolbel was gegaan. De kinderen deelden zich op voor de buitenschoolse activiteiten zoals koken, tennis, Duits, Spaans, ballet, judo en nog veel meer!

  Wat ik zo bijzonder vond aan deze dag is dat de leerkrachten stuk voor stuk heel positief waren tegenover de kinderen. Ik merkte dat er enorm veel respect was naar alle leerkrachten toe. De leerkrachten zijn erg streng wanneer het moet, maar zodra het goed gaat wordt elk kind individueel geprezen om zijn goede gedrag. Dit vind ik heel mooi. Ook de samenwerking tussen de kinderen van Year 1 en Year 2 was super leuk om te zien. De kinderen waren allemaal gemotiveerd om het zo goed mogelijk te doen.
  Ik heb Mr Bailey niet veel gesproken, omdat hij na lunchtijd naar de noordelijke locatie van de school moest voor een vergadering, maar wat ik heb gezien is dat hij echt een passie heeft voor zijn baan. Tijdens de kleine pauze vertelde hij me dat hij veel liever bij zijn kinderen zou willen blijven i.p.v. naar vergaderingen en tijdens lunchtijd at hij mee met de kinderen aan tafel.

  Ik vond het een hele inspirerende dag en ben blij dat ik op bezoek heb mogen komen. Vanavond doe ik het even rustig aan en blijf ik in m’n kamer.
  Read more

 • Day6

  Puerto de Mogán-Dag6

  May 10, 2019 in Spain ⋅ 🌬 23 °C

  Goedenavond iedereen die m’n blog nog volgt. Nog even en dan is de pret voorbij, maar het is nog even! Dus we genieten er nog van.

  Vanmorgen stond de wekker op 7:45 en wilde ik totaal niet opstaan! Ik had het helemaal niet laat gemaakt gisteravond, ik heb namelijk alleen nog maar een strandwandeling gemaakt voordat ik besloot weer terug te gaan. Maar ik wilde perse naar Puerto de Mogán toe, omdat er vandaag een markt zou staan. Volgens mijn ouders was de markt heel groot en moest ik erheen zijn geweest, dus zo gezegd zo gedaan.
  Ook hadden m’n ouders me aangeraden om de directe bus te nemen, waardoor we niet langs de kust reden, maar door de bergen (ja, letterlijk dóór de bergen). Dit was heel mooi om te zien. We reden van tunnel naar tunnel en tussendoor zag je hoe groot de bergen allemaal waren en af en toe een klein dorpje aan het water. Dit was dus zeker de moeite waard.

  Aangekomen op de markt besloot ik lekker rond te lopen. Het weer was heerlijk, het was immers nog maar 10 uur ‘s ochtends dus het was nog niet zo broeierig. Ik heb het lange gedeelte van de markt twee keer belopen, omdat ik tijd zat had😋. Daarna besloot ik om op zoek te gaan naar mijn favoriete cafe; Marina. Mede omdat ik héél nodig moest plassen😂 Maar goed, ik heb gelukkig een plekje kunnen bemachtigen want het was enorm druk! Ik had net geluk dat er één tafeltje vrij was. Ik heb dus heerlijk (en uitgebreid) geluncht. Ook kon mijn favoriete drankje niet ontbreken, de Frappilattie😁, zoals m’n vader ze noemt.

  Eenmaal uitgegeten besloot ik nog effies rond te lopen. Op deze plek huurden we altijd waterfietsen waarmee we een uur lang op het water konden dobberen. Dat had ik heel graag weer willen doen, maar alleen op zee in een dobber bootje vond ik toch net iets te eng🤭

  Op de weg terug naar de bushalte waren er mannen bezig met capoeira dansen. Vroeger vond ik dit ook al supertof. Toen ik echter langsliep werd ik tegengehouden door een van de mannen, waardoor ik al zo’n gedachte had van; oh nee🙃 Ze dollen altijd met de voorbijgangers en ik was het slachtoffer. Het duurde gelukkig niet heel lang. Nadat hij mij een kus op m’n wang wilde geven wist ik weg te glippen🥴

  De bus terug was druk. Zo druk dat ik moest wachten op de volgende bus omdat de eerste bus vol was. Zelfs de bus waar ik uiteindelijk in kon komen, zat zo vol dat die bus ook weer mensen moest achterlaten. Ik was dus blij dat ik een plekje had.
  De terugreis was weer net zo mooi als de heenreis, en voordat ik het wist stond ik alweer bij de bushalte terug in Playa Del Ingles.

  Ik zou voor mijn ouders een slof sigaretten meenemen, omdat dit simpelweg heel goedkoop is hier. Dit was de eerste keer dat ik sigaretten zou gaan kopen en ik vond het wel heel grappig dat het er gelijk 200 in een doos waren! Dus dat wilde ik even delen🤣

  De rest van de middag ben ik in m’n kamer gebleven, omdat ik alweer een beetje was verbrand op m’n schouders. Ook besloot ik om nog een beetje te leren voor mijn muziektentamens.
  Na lang denken heb ik besloten om mijn laatste avondmaal te gaan hebben bij restaurant El Toro😍 het restaurant met de beste biefstukken. Daar ga ik me dus zometeen voor klaarmaken. Ook wil ik daarna m’n avond gezellig afsluiten in Ricky’s Cabaret bar, dus dat gaan we ook doen.

  En dan is het morgen alweer tijd om afscheid te nemen van alles! Om 12 uur moet ik ingepakt en al uitgecheckt zijn en heb ik nog drie uurtjes voordat de bus me komt ophalen om weer naar het vliegveld te gaan. Maar dat is morgen pas. Voor nu ga ik nog lekker genieten in Yumbo🥳
  Read more

 • Day7

  Hasta la vista-Dag7

  May 11, 2019 in Spain ⋅ ⛅ 24 °C

  Gisteravond heb ik mijn vakantie heerlijk afgesloten in Yumbo. Nadat de bus weer eens een kwartier op zich liet wachten, heb ik heerlijk gegeten bij El Toro. Na het eten wilde ik graag weer naar Ricky’s dus dat heb ik gedaan. De drag queen die me had begroet twee dagen geleden had me herkend en ik kreeg twee zoenen van hem/haar. Ook de barman had me herkend dus het was gelijk een gezellige boel. De show van de avond was weer een groot succes! Ik heb me rot gelachen.

  Even later kwamen er twee (homo) mannen naast me zitten en na nog geen minuut zongen we met z’n drieën keihard mee met Bohemian Rhapsody. Vanaf dat moment waren we besties volgens mij🤞🏻De rest van de avond heb ik het gezellig gehad met de Britse Nick en de jongen wiens naam ik vergeten ben. Ook heb ik een boterham in m’n gezicht gekregen (onderdeel van de show, soortvan...) en is mijn drankje wel twee keer compleet omgevallen (de tweede keer was níet mijn schuld).

  De volgende ochtend.. de dag van vertrek😞 de wekker ging om 09:00 en had daarna dus nog drie uur om even te douchen, eten en in te pakken. Dit ging allemaal vlotjes en voor ik het wist stond ik met mijn koffer gepakt bij de voordeur. Ik heb het heel fijn gehad in mijn kamer. Weliswaar zonder tv aansluiting, een kraakbed en nog een baby kakkerlak vermoord te hebben😅

  Ik had nog drieënhalf uur te gaan voordat ik weer opgehaald zou worden door de Canary Shuttle. Ik heb deze drie uur nog even bij het zwembad gezeten waar ik weer eens zonder weten ben verbrand🙃

  Eenmaal aangekomen op het vliegveld waren de rijen overal erg kort en was ik binnen vijf minuten ingecheckt en gecontroleerd door de douane. Ik besloot nog wat te gaan eten, maar natuurlijk kies ik altijd te verkeerde rijen!! Ik was van rij gewisseld omdat die kassa net openging. De vrouw voor mij ook, die acht man vertegenwoordigde. Dus dat heeft even geduurd😅

  Nu zit ik uit te buiken en wacht ik tot ik over een half uur kan gaan boarden bij gate C17. Het begint al goed; de vlucht is een half uur vertraagd. Maar goed, zolang we maar heel aankomen op Schiphol.

  Zodra ik thuis ben gesetteld zal ik nog een laatste keer dit blog updaten met mijn algemene indruk van deze reis en hoe ik dit nou ga toepassen in mijn leven en toekomstige carrière.
  Tot over een paar uurtjes. Hasta la Vista Gran Canaria!🏝
  Read more

 • Day1

  perfekter Start

  May 25, 2019 in Spain ⋅ 🌬 23 °C

  :) super Flug mit Rückenwind pünktlich gestartet, früher gelandet als geplant ...
  Tolles Hotel mit Sekt Überraschung und am Abend noch den DFB POKAL 3:0 gegen rb Leipzig gewonnen 😊🥰

 • Day3

  Unterwegs mit dem Auto

  May 27, 2019 in Spain ⋅ ☀️ 29 °C

  Nachdem wir, da wir nicht auf s navi gehört haben, durch -SEHR ENGE- Straßen endlich oben angekommen sind war es ein super Tag.

  Cruz de Tejeda
  Firgas
  :) unterwegs in den Bergen 🥰

 • Day1

  Avenida Tenerife 16- Playa del Ingles

  February 13, 2016 in Spain ⋅ ⛅ 22 °C

  Ferien bei der Verwandschaft! Herzlich aufgenommen und umgeben von symapathischen "Best - Agern" in einer kleinen Osen inmitten einer Touristen Trabantenstadt. Das ist nicht die Art von Urlaub, die ich sonst mache, aber für eine Woche lässt es sich sehr gut aushalten, denn die Sonne scheint!

You might also know this place by the following names:

Playa El Veril, Strand der Schweinchen

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now