Taiwan
Cihua

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 19

   Dinsdag 26 november 2019

   November 26, 2019 in Taiwan ⋅ ⛅ 21 °C

   Afscheid genomen van Hualien en van onze gastheer Arthur. Vandaag is ook de laatste dag dat we met de huurauto op pad zijn. De rit van Hualien naar de hoofdstad Taipei is 164 kilometer en duurt ruim 3.5 uur, via de oostkust van Taiwan in noordelijke richting en dan bijna helemaal in het noorden van Taiwan ter hoogte van Taipei het binnenland in. Deze laatste rit is ook schitterend met links de groene massale bergen en rechts de oceaan met allerlei kleuren blauw. We hebben de afgelopen jaren meerdere mooie landen mogen bezoeken maar aan deze oostkust is het echt schitterend. Het is veel sturen, bochtje na bochtje, meerdere keren stilgestaan in verband met werkzaamheden aan de weg maar des te meer tijd om te genieten. Het laatste stuk van 55 kilometer is snelweg en we passeren meerdere tunnels waarvan er één zelfs 13 kilometer (!) lang is. In Taipei leveren we de auto in bij het verhuurbedrijf en gaan met een taxi naar ons hotel: deze heeft een industrieel interieur, is vrij nieuw en bevindt zich in de wijk New Taipei.
   Fijne kamer, kunnen hier zelfs een wasje doen en het gaat zeker lukken om onze laatste vakantiedagen hier door te brengen.
   Naast de mooie foto’s die we van Esther en Bernd doorgestuurd krijgen ontvang ik ook de foto’s van mijn snorkel avontuur van vorige week vrijdag. Ben ik heel blij mee.
   Read more

  • Day 21

   Donderdag 28 november 2019

   November 28, 2019 in Taiwan ⋅ 🌧 17 °C

   Vandaag is onze laatste vakantiedag: we vertrekken 20:30 uur uit het hotel en nemen een taxi richting het internationaal vliegveld. We vliegen om 0:20 uur met de KLM rechtstreeks vanuit Taipei naar Amsterdam en de vlucht duurt 13:20 uur. Verwachte aankomsttijd vrijdagochtend 06:40 uur.
   Het is een hele relaxte dag, eigenlijk wachten we tot de terugreis gaat beginnen. Nog een keer de straat op en wat ronddolen, ondanks dat het af en toe miezert van de regen. We hebben geen zin om nog echt iets te ondernemen dus in de loop van de middag keren we terug naar onze hotelkamer. Ook wel lekker, we lezen wat, kijken een uitzending gemist en pakken onze koffer en handbagage in. Tegen etenstijd op zoek naar een hotpot restaurant dichtbij het hotel. Daarna douchen, voor het eerst sinds ruim 2 weken weer een spijkerbroek aan en dan zijn we klaar voor vertrek.
   Het volgende en tevens laatste verslag van de Seoel & Taiwan reis zal gemaakt worden in Broek in Waterland.
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Cihua

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android