United States
Daniel Webster Statue

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 3

   D.C.:troppi musei per due giorni

   July 29, 2017 in the United States ⋅ 🌙 19 °C

   A Washington c'è un'atmosfera che mi ricorda Expo ma dieci volte più grande. Lo foto forse danno un'idea della grandiositá dello Smithsonian Museum che conta 19 musei su una strada lunga 2km: troppi da visitare in due giorni. Optiamo per il Museo Naturale della scienza dove vedo per la prima volta un albatross e una meteorite!Read more

  • Day 10

   Day 6/7/8 : washington DC

   December 6, 2015 in the United States ⋅ ☀️ 5 °C

   We first arrived at Washington and went out for tea we then done a tour at night around to all the monuments and such, the Lincoln memorial was very impressive it looked unreal! We then headed home had couple drinks and called it a night. The following morning we had breakfast then caught the bus into town. We checked out the space musuem which i didnt find all that interesting really. Went to the holocaust musuem next which was fairly full on! Alot of very disturbing photos and videos. After the holocaust we needed a pick me up socwent for lunch n few beers. Ended up going home and everyone went out to shenanigans which was a fun night. Next day i didnt bother with anymore musuems. Lounged around until the nba which was washington wizards vs dallas mavericks. Was a close game with the mavericks winning by about 10 in the end.Read more

  • Day 27

   Memorial Day.......Gaap

   May 29, 2007 in the United States ⋅ ☀️ 25 °C

   Het blijft onverminderd heet in Washington. Over de 30 graden en super vochtig. Gisteravond heeft een zeer korte, maar zeer heftige, storm wel even wat (boom)schade aangericht, maar nog niks geholpen aan de hitte. De dag maar begonnen met een lekker kop koffie bij Dean & deLuca. Da’s een mooie zaak uit New York, met allerlei lekker etens- en drinkwaren. We hebben ook maar gelijk wat eten gekocht voor de avond. Echt op z’n Amerikaans. Alles in een grote pastic beker (beef curry met selderij, broccoli, ui, wortel en rijst), zo de microwave in. Gezien het geringe aantal supermarkten en groentezaken in de stad, lijkt het er op dat maar HEEL weinig mensen zelf koken.

   Na een lange wandeling langs de Potomac-rivier opnieuw de Mall op gedoken. Een echte gore, kleffe, zoute, melige, vage, frikandellerige, halflauwe, zompige hotdog met klef broodje gegeten, cola gedronken, ons in het gras neergelegd en kijken naar de Memorial parade.....LET THE SHOW BEGIN!!!!

   Of het de hitte was, te hoge verwachtingen, eerbied, instelling, voorzichtigheid of gewoonte, ik weet het niet. Maar wat het ook was, de show duurde langer dan lang, was ongelooflijk saai en duf. Een lange reeks marcherende (matige) higschool-orkesten, veteranen in auto’s en op knullige praalwagens, veteranen in een jeep, geinig bedoelde verkleedpartijen van historische figuren in een koets, slecht marcherende kindsoldaten (of padvinders zoals wij ze ook wel noemen), twee dansende negerinnen op zydecomuziek, een paar frontsoldaten uit 1800 op paarden, een man in een boot met wieltjes er onder, met crepe-papier versierde karren met daarop zwaar gewonde Iraq-soldaten (u kent ze wel: been eraf, gezicht verminkt, arm eraf, in rolstoel, oog er uit, verbrand gezicht, 2 vingers, half verlamd.......en maar zwaaien), een vage generaal der strijdkrachten met zijn lelijk maar duur verbouwde vrouw (zo’n mooi strak huidje op haar 60e......er kon geen lachje meer vanaf....letterlijk) ging in een tergend langzaam tempo aan ons voorbij. Met pauzes tussen de verschillende onderdelen waarin gerust 10 minuten reclame had gepast (of wellicht was dat de bedoeling). Gelukkig deed de Afro-Amerikaanse gemeenschap af en toe een duit in het zakje door met swingende orkesten en dansmariekes langs te komen.
   Gelukkig stond er achter ons een dolgedraaide Amerikaanse die als een waanzinnige naar alle Amerikaanse militairen schreeuwend (THANK YOU FOR SERVING!!!!!) en kwam er nog een verdwaalde protestant (niet qua geloof maar qua opvatting) langs, werden er kaartjes verkocht voor een Hillary-meeting en hadden onze achterburen een hondje van 10 weken oud.
   Maar met deze hitte was zitten op het gras in het park met een ijsje en een beetje dom kijken toch eigenlijk het enig echt aangename om te doen.

   Maar Robbie, die genoot. Ze wil later ook werken in Amerika...vlaggeren.....
   Read more

  • Day 26

   One million Harleys.......

   May 28, 2007 in the United States ⋅ ⛅ 26 °C

   Hoe beschrijf je 1 miljoen Harleys in een rij....’k weet het niet. Als je klikt op de foto met de koffiebeker kun je een filmpje zien wat ik snel in elkaar geknutseld heb.

   Het is vandaag bloed en bloed heet. Bij alles wat je doet loop het zweet je in watervallen langs de rug. Vanmorgen hebben we bij het Vietnam-memorial ontbeten. Beetje rare plek natuurlijk, maar het is toch bijzonder al die mensen langs al die namen te zien gaan. Mensen zoeken in boeken en op het monument naar namen van vrienden en bekenden, komen na 40 jaar spontaan dienstmakkers tegen, kinderen van overleden soldaten eren hun vader, mensen “trekken” de naam over van familie op het monument.

   Robbie had wel wat opstartproblemen vanwege de hitte. Er was geen land mee te bezeilen. Maar na mate de dag vorderde nam haar energieniveau toe. Om 12 uur begon dus “Rolling Thunder”. Een eerbetoon van alle Harley-rijders uit heel de States en publiek aan de Veteranen. De hele stad ruikt, voelt en hoort naar Harleys (tenminste...rond de Mall).

   Alle Harley-rijders zijn geheel in eigen kostuum komen opdraven, inclusief bierbuiken, te dikke vrouwen (in knoepert strakke strech-spijkerbroeken en te kleine hemdjes), staartje in het resterende haar, hangsnor, tattoo ontbloot op inmiddels flubber-armen, vuile spijkerbroek, laarzen met stalen neuzen, vale t-shirt met opdruk uit 1979, emblemen van eerdere Harley-festijnen op hun leren vest met veters aan de zijkant, zonnebrillen als buitenaardse wezens, pothelmen, riem met stoere buckle en leren handschoentjes (zo kinky).

   Na 1,5 uur kijken zijn wij vertrokken naar een Museum, en toen was het einde van de tocht nog niet in zicht. Waarlijk indrukwekkend. En noisy too.

   De musea zijn hier allemaal gratis en erg mooi (hoe zo commercieel.....). Vandaag het Natuurmuseum gezien en het Vliegtuig en Luchtvaart museum. Erg druk, maar erg mooi van opzet.

   Oh ja en jullie moeten de groeten hebben van George en zijn vrouw....we zijn ook nog even bij hem langs geweest
   Read more

  • Day 24

   Capital of the free world

   May 26, 2007 in the United States ⋅ ⛅ 28 °C

   We zijn in Washington DC....de capitol of the free world en democracy...vinden ze hier. De camper is ingeleverd. We moesten wel even wachten op een taxi, maar toen die uiteindelijk kwam, waren we binnen 30 minuten in het hartje van DE hoofdstad van de wereld. En de eerste indruk is uitsluitend goed:
   - ons hotel is hartstikke leuk. Een soort klein appartementje, met een bed, luie stoelen, bank, kantoortje, keukentje
   - we wonen tijdelijk “three blocks away” van “The Whitehouse”. We mogen George W dus wel buurman noemen.
   In de wijk waarin we zitten, wonen ook alle ex-presidenten en ministers ...tenminste ze hebben daar een huisje.....dus wie weet of we Bill nog ontmoeten
   - toen we het centrum binnen reden zagen we eerst 10 Harleys, toen 100, toen 1000, toen 10.000, toen wellicht 100.000. En volgens de taxichauffeur zullen we er morgen rond 1 miljoen zien. Echt een waanzinnig gezicht, al die prachtmotoren en hun berijders. Morgen is er een grote Harley Davidson-parade door de stad, met duizenden Harley’s, voorzien van vlaggen, rijkelijk versierde berijders met alle toeters en bellen. Maar het zet wel gelijk de sfeer van de stad.
   - ons hotel zit om de hoek van het wijkje Georgetown. Alsof je in Londen bent, zo gezellig. Allemaal leuke winkels, cafe’s, kunstverkopers, terrasjes. Echt een gezellige stad dus. Niet iets wat je direct verwacht bij het horen van “Washington DC”. We hebben al een flink stuk gelopen......maar de temperatuur.....loopt alleen maar verder op......

   Een nabrandertje: ‘t is nu bijna 23.00 uur en ik kom net terug van een avondwandeling over de Mall. De Mall is het enorm grote park van Washington, waaraan alle belangrijke gebouwen en musea liggen. Tevens is het een groot herdenkings, vierings, overdenkings, mediterings, ontmoetings park, vol monumenten ter herinnering aan iedereen en alles die zich hard heeft gemaakt voor vrijheid en gevochten heeft tegen onderdrukking. Of het nu gaat om de tweede wereld oorlog, Holocaust, Martin Luther King, JFK, Vietnam-veteranen. Alles wordt hier gevierd, aanbeden en herdacht.

   ‘T was ook een beetje een vreemde wandeling door het park.
   De lucht is nog steeds bloedheet en de hemel helder. In het park rollen gehandicapte oorlogsveteranen hun rolstoelen voort (“it’s my first time in Washington”), Harley Bikers hangen op hun motoren, groepjes scholieren kwebbelen en giechelen, trotse Amerikaanse gezinnen wijzen ontroerd naar het witte huis, jonge eendjes zwemmen in het reflectie-meer, treurende oorlogsveteranen staan voor de gedenkstenen, groepjes druk wijzende moslims maken elkaar duidelijk wat waar is, grote Indiaase families slenteren al etend voort, picknickende groepjes meisjes liggen op hun kleedje in het gras, op een bankje zitten vier zwaar gedecoreerde veteranen uit de tweede wereld oorlog, mensen lopen bezweet met ipod te joggen, fietsende stelletjes rijden zowat een hondje om, politie rijdt rond op mountain-bikes, vaders raken met 1 hand de enorm obelisk aan en overal maken mensen foto’s van elkaar en van de plek. In de lucht hangt een apache helikopter, vliegtuigen voor washington-airport vliegen laag over, rond de straten wordt je de adem ontnomen door de uitlaatgassen van de honderden Harleys, het geluid van ziekenwagensirenes en motoren lijkt constant aanwezig, de honderden flitslampjes bij het Arbaham-Lincoln-memorial ontnemen bijna het zicht.
   ‘T is gek maar op een of andere manier voelt dit ook als een speciale plek. Natuurlijk het is vals, groots, opportuun, grotesk, ongenuanceerd, partiotistisch, propagandistisch en kitsch. Maar op een of andere manier lijkt het wel of mensen op deze plek aanvoelen dat vrijheid niet helemaal van zelf komt en dat je daar soms voor moet vechten. En dat je het moet vieren. Wellicht hebben Amerikanen dat iets beter door dan wij Hollanders. Gek eigenlijk als je bedenkt dat historisch gezien Amerikanen nooit hebben hoeven vechten voor hun hachje......

   En nergens heb je het gevoel dat je op je hoede moet zijn, dat je risico loopt of dat het gevaarlijk zou zijn om in je eentje ‘s avonds laat door het park te lopen.

   Ik wou maar zeggen, het park pakt je toch een beetje..........
   Read more

  • Day 1

   Verslag uit de States

   May 3, 2007 in the United States ⋅ ⛅ 16 °C

   We hebben een prima vlucht gehad. Robbie heeft de show gestolen in het vliegtuig. T’is nu 4 uur in de middag en we zijn in ons hotel. Super deluxe kamer met een enorme tv. Roomservice laten komen met een (VETTE) tosti en twee kommetjes Clamchouder. Na 8 uur vliegtuigmaaltijden smaakt alles lekker.
   We gaan vroeg naar bed. En Robbie roept “ je moet ook opgeven dat ik van opa en oma hou.......en dat zij van mij houden...schrijf je dat ook op?”

   Tot de volgende “blog” (ja zo heet zo’n internet dagboekje).
   Read more

  • Day 3

   Selfie time @ Lincoln monument

   September 7, 2017 in the United States ⋅ ⛅ 14 °C

   Even we saw the Lincoln monument before, it's impressive every time you walk up the stairs and there he is!!! Amazing...
   After this we had a nice breakfast and visited the free Washington zoo. It was a very nice morning. But at 2 pm it was time to go back to the airport and fly back home.
   Yves could sleep.... but I was on duty and had to work all night. I was so tired! Haha

   But so so thankful and happy we could experience Morgantown and the sunrise at DC! ❤
   Read more

  • Day 3

   Royal breakfast time!

   September 7, 2017 in the United States ⋅ ⛅ 14 °C

   Goodmorning! It's already our last day here!
   Let's start the day with the best breakfast buffet on earth!! We skipped the breakfast at our crewhotel and drove to our previous crewhotel.
   BREAKFAST BUFFET AT OMNI SHOREHAM IT IS!!!! ❤

   Homemade waffles with all kind of toppings, bagels with cream cheese and salmon, eggs benedict etc.. etc... and of course... a 5-star service! 😍
   They make you feel like a prince or princess. Love it!
   Read more

  • Day 1

   Flying to Washington DC

   September 5, 2017 in the United States ⋅ ☀️ 30 °C

   Yay! I have a 2 nights layover @ Washington!
   Yves immediately wanted to join me so we could combine this with a short visit to Jeanne & Patrick in West-Virginia. We never went to Morgantown before, so this was our chance!!
   Yves was the lucky bastard... he could enjoy business class all the way to US. For me... it was another day at work... so I was on duty for 8 hours... 😉
   Read more

  • Day 4

   Smithsonian und Capitol

   October 25, 2017 in the United States ⋅ ⛅ 11 °C

   Heute ging es u.a. ins Smithsonian Museum für Luft- und Raumfahrt sowie ins Innere des Capitols. Washington, DC haben wir nun verlassen und unseren Trip fortgesetzt nach Philadelphia. Die Fahrt war prima, wenn auch etwas lang und unser Hotel Hampton Inn mitten in Philadelphia kann sich ebenfalls sehen lassen. Mal schauen, was es hier so alles zu sehen und zu erleben gibt🤗. Aber erstmal wird geschlafen...😴Read more

  You might also know this place by the following names:

  Daniel Webster Statue

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android