Kilometers vreten

Het was vandaag de dag van de Nederlandse Climate Classic, die ik vorig jaar fietste tussen Breda en Utrecht (https://www.wendelawaller.nl/blog/carbon-commit… ). Met deLäs mer
Bijna op bestemming

Pas vlakbij Sunndalsøra werd het dal waar we al kilometerslang doorheen fietsten zo mooi als ons beloofd was door Matthew Norway (https://youtu.be/QgBVeJbXb9Y nummer 2 op zijn lijstje nota bene).Läs mer
Wasmachine gevonden!

Het hotel was... niet wat we verwacht of gehoopt hadden. Van binnen leek het een soort bouwkeet, erg lelijk, alles was van plastic, het rook er naar mottenballen en we stonden bijna te kokhalzen bijLäs mer
De start van de 1.200m klim

Deze dag startte meteen met een uitdagende klim die zou leiden naar een prachtige hoogvlakte, over een weg genaamd de Aursjøvegen. In het dal nog over een slingerend asfaltweggetje langs eenLäs mer
De Aursjøvegen bergweg op

Alles is mooi hier, gewoon de héle tijd. De variatie, de watervallen overal... En de combinatie van kleuren: de bergtoppen met spierwitte vlakken sneeuw erop, lichtblauwe beken, donkerblauwe meren,Läs mer
Elke haarspeldbocht een mooier uitzicht

We waren op tweederde van de klim dat het bij mij z'n tol begon te eisen. Ook al hadden we gisteren voornamelijk afgedaald, de 120 kilometer voelde ik wel in de benen, not to mention alle fiets- enLäs mer
Héél veel waterkracht in dit land

De hoogvlakte die hierna volgde was fenomenaal, maar ik kan het niet bewijzen want de foto's zijn niet gelukt. 😭 Lang verhaal kort: voor de foto's en trouwens ook voor dit landschap moeten we nogLäs mer
Toch nog een foto van de Aursjøvegen!

Bier en chipjes bij de Aursjøen stuwdam

De eigenaar van deze DNT vond ons zó cool dat we de klim hier naartoe hadden gedaan op de fiets, dat hij een foto van ons heeft gemaakt die hij op de Facebookpagina van de Aursjøhytta zou zetten.Läs mer
Geen tijd om te schrijven!

Na onze borrel zouden we nog een klein stukje doorfietsen de wildernis in, achter de stuwdam. Daar moesten we een vlak stukje voor de tent vinden. Dat bleek nog niet zo makkelijk. Het pad kronkelendeLäs mer
4u de wekker voor zonsopkomst-check

Niet echt een spectaculaire zonsopgang, dus tentdoek dicht en hoofdband weer over mijn ogen voor nog een paar uurtjes slaap.
Nog wat fotografie in de achtertuin

Stel, je wordt wakker, doet de gordijnen open en dit is je uitzicht. Dat was wat wij nu meemaakten. Dit landschap moest natuurlijk op de foto. Dus na het ochtendritueel van koffie, ontbijt, wassen enLäs mer
Close-ups van de toendraplantjes

Kijkje nemen bij fameuze base jump cliff

Pas in de middag vertrokken we van de plek waar we geslapen en daarna gefotografeerd hadden. Fietsen weer door de bosjes naar boven duwen, het stoffige gravelpad op, en dan kan je weer op het zadelLäs mer
Aurstaupet gezien vanaf de zijkant

Foto van internet

De afdaling was bijna volledig gravel. Pas helemaal onderaan werd het einde van de briljante Aursjøvegen gemarkeerd door de overgang naar asfalt. Daar was ook een brug over het water dat uit deLäs mer
Goeiemórgen wat een uitzicht!

Het had vannacht geregend, maar ongeveer toen de wekker ging was de wolk overgedreven en dat was mooi, want dan kon de tent nog drogen voordat hij zou worden ingepakt.
Als de tent al is ingepakt nog één foto

Deze ochtend kreeg ik een ongelukje, dat ik pas 2 weken later beschrijf vanwege eventuele bezorgde moeders die meelezen. Dus mam, disclaimer: niks aan de hand!
Maar toen ik voor de zoveelste keerLäs mer
Weer zo'n rustplek met gratis schone wc

Een paar kilometer verwijderd van onze kampeerspot vonden we alweer zo'n brandschoon openbaar toilet. Dat doet Noorwegen echt goed! Sowieso is dit een heel prettig land. Alles is gewoon zo goedLäs mer
Motors, oldtimers, campers en 2 fietsers

Op deze weg werden fietsers door de Noren stil aangemoedigd met dit soort felgekleurde fietsen in de berm. Toch waren er naast de vele motorfietsen, camperbussen en oldtimers maar 2 rijdende fietsenLäs mer
Drop op de top

Na een nogal hete beklimming met veel zonnebrandcrème, een grappige ontmoeting met een jong Nederlands stel in een campertje bij de picknicktafels langs de kant van de weg, een hele hoop passerendeLäs mer
Pizza op de camping

We hoopten op deze camping in een cabin te kunnen slapen, wat we niet hadden geboekt, dus op hoop van zegen naar de campingbaas dan maar. Een beetje een viezige man ontving ons uitermate vriendelijk.Läs mer
Zintuigen op scherp

Vanochtend pakten we de grotendeels nog vochtige kleding in, en na nog een bezoek aan het winkeltje aan de overkant reden we om 10:30 uur weg. Er stond een harde wind (tegen) die de geur van zeewierLäs mer
Bloemenpracht gewoon langs de weg

Groetjes uit trollenland

Waar we nu waren beland... op de bovenverdieping van het sanitair- en keukenblok van een grote camping waar overal gigantische (lelijke) beelden van trollen staan. Ongeveer elke bezoeker behalve wijLäs mer