Jungle trekking
12 Disember 2015, Nepal ⋅ ⛅ 9 °C
Om 07:30 uur staan we klaar om de kano in te gaan. Het eerste uur zakken we langzaam de rivier af. Het is enorm mistig en dat maakt het nog wat spannender in een wankele kano... er zwemmen hier nogalBaca lagi
Leopard kill
13 Disember 2015, Nepal ⋅ ⛅ 9 °C
De ochtend begint net zo mistig als gister. In het begin lopen we over een zandpad waar ook alle dorpsbewoners gebruik van maken en daardoor is er zoveel menselijke activiteit dat de kans op wildBaca lagi
Boekje lezen
15 Disember 2015, Nepal ⋅ 🌙 -4 °C
Vandaag geen avonturen gepland. Nadat we na het ontbijt afscheid hebben genomen van Nadia nestelen we ons in een hangmat in de mooie tuin van het restaurant KC's - waar we tot onze verbazing een fotoBaca lagi
Slurfschrobben
16 Disember 2015, Nepal ⋅ ⛅ 11 °C
Tijdens ons verblijf in Sauraha zijn we regelmatig na het ontbijt gaan kijken bij de olifanten die in de rivier hun bad nemen. Vandaag is niet anders. Het blijft een mooi gezicht om deze enorme dierenBaca lagi
We gaan naar Kathman-toe
17 Disember 2015, Nepal ⋅ ☀️ 14 °C
When in Rome, do as Romans do... Met de local bus gaan we van Sauraha terug naar Kathmandu. Dit houdt in dat we met opgevouwen knieën 148 km. moeten afleggen waar de bus een whopping 7 uur voorBaca lagi
A bit nippy
18 Disember 2015, Nepal ⋅ ⛅ 11 °C
Het is officieel koud in Nepal. Twee weken geleden was het overdag nog prima te doen in korte broek, maar nu is het koud. Niet dat we klagen - we zouden niet durven - maar het is hier anders koud. ErBaca lagi
Patan
19 Disember 2015, Nepal ⋅ ☀️ 13 °C
In de Kathmandu vallei liggen een aantal kleine steden rond Kathmandu die vroeger zelfstandig waren maar tegenwoordig aan Kathmandu vastgegroeid zijn. Vandaag is het plan om naar de (thans) wijk PatanBaca lagi
Durbar Square
20 Disember 2015, Nepal ⋅ 🌙 10 °C
Gister waren we er niet meer aan toegekomen, dus vandaag willen we het grote plein in Kathmandu bekijken. Na wederom een gezellig ontbijt met Nadia, Mike en Stephan (onze nieuwe Franse vriend) gaan weBaca lagi
Bhaktapur
22 Disember 2015, Nepal ⋅ 🌙 9 °C
Gistermiddag hebben we weinig bijzonders gedaan. Het was meer een regel middag. We hebben nog een week te vullen in Nepal, omdat we onze visa voor India op zijn vroegst op 29 december kunnen krijgen.Baca lagi
Dagje mens en cultuur
23 Disember 2015, Nepal ⋅ 🌙 6 °C
Ons hotel staat naast een tempel en dat levert een mooi uitzicht op. Om 04:00 uur 's nachts levert dat ook het gebeier van klokken op. Dat is namelijk het tijdstip dat de eerste offers gebracht wordenBaca lagi
Nieuw hotel
25 Disember 2015, Nepal ⋅ 🌫 5 °C
Na een koude nacht besluiten we het anders aan te pakken. De dag voor we naar Bhaktapur vertrokken hebben we een hotel gezien met kamers met balkon in het zonnetje. Na het ontbijt, checken we in inBaca lagi
Merry X-mas!
25 Disember 2015, Nepal ⋅ 🌙 4 °C
Vanaf de andere kant van de wereld:
Fijne kerstdagen!!!
Sprong in het diepe
27 Disember 2015, Nepal ⋅ ☀️ 22 °C
Slechts 15 km. van de grens met Tibet loopt een canyon. Over die canyon is een hangbrug gespannen op 160 meter boven de rivier. Op het midden van de brug is een klein platform waar je vanaf kuntBaca lagi
India, here we come!
28 Disember 2015, Nepal ⋅ ☀️ 16 °C
We hebben er een week op moeten wachten, maar dan heb je ook wat :) Vanmiddag kregen we te horen dat onze visumaanvragen zijn goedgekeurd en dat we een vier maanden visum krijgen voor India. We hebbenBaca lagi
Afscheid van Nepal
29 Disember 2015, Nepal ⋅ ☀️ 18 °C
Onze tijd in Nepal zit er op. Bijna twee maanden hebben we mogen genieten van dit land. Het land van uitersten. Bergen en jungle, warm weer en bittere kou, rustgevend en chaotisch, lieve hulpvaardigeBaca lagi
Wat een rit...
30 Disember 2015, India ⋅ 🌫 21 °C
Zelfs als je al wat busritjes hebt meegemaakt is de bus van Kathmandu naar Varanasi een uitdaging. Omdat we eerst nog onze paspoorten moesten ophalen begint onze reis naar India om 15:30 uur. VanafBaca lagi
En dan is daar... India...
31 Disember 2015, India ⋅ 🌫 21 °C
Je kunt je voorbereiden tot je een ons weegt, maar India is een land waar je aan moet wennen. Het kan liggen aan het feit dat we allebei intens moe zijn van de busrit, aan het dubieuze hotel - datBaca lagi
नया साल मुबारक हो
31 Disember 2015, India ⋅ 🌫 16 °C
2015 was het jaar waarin wij onze droom hebben gevolgd. Het heeft ons door het "Oostblok" Rusland, het wijdse Mongolië, het drukke China, het onderdrukte Tibet, het avontuurlijke Nepal gebracht naarBaca lagi
Ghat in de dag
1 Januari 2016, India ⋅ 🌫 15 °C
Ons hotel staat aan de zuidkant van de strook met trappen (gaths) naar het water van de heilige rivier de Ganges. Voor Hindoes is dit een zeer speciale plek en dat is het al voor een lange tijd. DezeBaca lagi
Het begint te wennen
3 Januari 2016, India ⋅ 🌫 13 °C
Het heeft een paar dagen geduurd, maar langzaamaan beginnen we te wennen aan India en met name Varanasi. We kunnen nu al wat minder gestrest rondlopen, en we 'accepteren' de vuiligheid al wat meer. WeBaca lagi
Weer op pad
4 Januari 2016, India ⋅ 🌙 14 °C
Ons laatste dagje in Varanasi begint met uitslapen. Omdat we niet altijd ontbijt bij ons hotel hebben gegeten (om aan de ondervraging van de hoteleigenaar te ontsnappen), staat hij erop dat we vandaagBaca lagi
Sexy tempels van Khajuraho
5 Januari 2016, India ⋅ ☀️ 13 °C
Om 6.00 uur komen we - na een onrustige treinrit - aan in Khajuraho. Rond 1050 AD zijn er hier tientallen tempels gebouwd, waarvan er tegenwoordig nog een handjevol bewaard zijn gebleven. Pas in 1838Baca lagi
Dagje dakterras
6 Januari 2016, India ⋅ ☀️ 2 °C
Het hotel heeft een overdekt dakterras met lounge kussentjes. Het blijkt precies te zijn wat we nodig hebben vandaag. We hangen hier rustig rond tot halverwege de middag. Als de temperatuur wat overBaca lagi
Pffff
7 Januari 2016, India ⋅ ☀️ 29 °C
Vol frisse moed stappen we vandaag weer in de trein. Het zal een goede 8 uur gaan duren. Bepakt en bezakt met fried rice, koekjes en water stappen we aan boord. Toevallig zitten we - net als tijdensBaca lagi