Testloopje
10 ноября 2015 г., Непал ⋅ 🌙 28 °C
Na de enorm luie dag van gisteren, voelen we ons goed uitgerust en begint het weer te kriebelen om iets te gaan doen. Na het ontbijt besluiten we in de buurt van Pokhara wat lokale bijzonderheden teЧитать далее
Schipper mag ik overvaren?
11 ноября 2015 г., Непал ⋅ ☁️ 19 °C
Tijdens ons ontbijt in de binnentuin ontmoeten we Sammie, een Londense die in Spanje woont. Zij brengt al een tijd door in dit stadje met yoga, meditatie EN het binnen sneaken van het luxe resort metЧитать далее
"Niet eens in Dehli"-Belly
15 ноября 2015 г., Непал ⋅ ☁️ 19 °C
De afgelopen dagen hebben we erg weinig ge-post, met name omdat we de afgelopen dagen niets hebben gedaan. De reden hiervoor is dat Michelle's ingewanden hebben besloten om de Annapurna trekking totЧитать далее
Herstel-garnituur
18 ноября 2015 г., Непал ⋅ ☀️ 21 °C
Na ruim een week kwakkelen, lijkt Michelle nu echt redelijk hersteld! Dit betekent dat we nu weer wat kunnen gaan plannen :) Het is zeker geen straf geweest om ruim een week in Pokhara rond te hangen,Читать далее
Shoppen
19 ноября 2015 г., Непал ⋅ 🌙 13 °C
Nu we besloten hebben om de hike te gaan doen, kunnen we voor de laatste spullen gaan shoppen. We hebben al heel wat meegesjouwd dus veel hoeven we niet. Omdat het langzaamaan steeds kouder begint teЧитать далее
Uitgerust
20 ноября 2015 г., Непал ⋅ ⛅ 8 °C
We zijn er klaar voor. We zijn driewerf uitgerust: 1) we voelen ons fit, 2) we zijn het rusten zat en 3) we hebben alle spullen! Vanochtend hebben we de slaapzakken opgehaald en de rugzakken ingepakt.Читать далее
'We hebben er trek in'
21 ноября 2015 г., Непал ⋅ 🌙 18 °C
Bij het krieken van de dag staan we naast ons bed. 06:10 vertrekken we richting busstation. De bus vertrekt stipt 6 minuten te laat. We nemen dit keer een 'local' bus met als gevolg dat deze al snelЧитать далее
Dag 2
22 ноября 2015 г., Непал ⋅ ⛅ 16 °C
Na een lange en welverdiende nacht slapen zitten we om 07:30 uur aan het ontbijt. De pap en warme muesli met banaan smaken prima en 08:00 uur hangen we de tassen weer om. We hebben de eerste dag goedЧитать далее
Dag 3
23 ноября 2015 г., Непал ⋅ ⛅ 16 °C
Vandaag zou volgens de verhalen de zwaarste etappe moeten worden. De benen zijn enigszins vermoeid van twee dagen lopen. Na wederom een prima nacht in een primitief hotelletje lepelen we om 07:30 uurЧитать далее
Dag 4
24 ноября 2015 г., Непал ⋅ 🌙 15 °C
Het plan is om vandaag vroeger te vertrekken (07:30 uur), maar uiteindelijk wordt het toch 20 minuten later. Onze loopvrinden gaan er wel eerder vandoor omdat zij een ander schema lopen en meerЧитать далее
Dag 5
25 ноября 2015 г., Непал ⋅ ⛅ 9 °C
Het was de eerste koude nacht. In de ochtend was het 7 graden in de kamer, buiten zal het slechts iets kouder geweest zijn. De kieren in de vloer en rond de ramen zullen niet veel kou tegen gehoudenЧитать далее
Dag 6
26 ноября 2015 г., Непал ⋅ ⛅ 29 °C
Al voor dat de wekker gaat zijn we wakker. We voelen ons goed en dat komt mooi uit want vandaag wordt een pittig dagje. We pakken de high trail vanaf Lower Pisang (3200 meter), welke na een kleinЧитать далее
Dag 7 - Rustdag
27 ноября 2015 г., Непал ⋅ ⛅ 9 °C
We kunnen vandaag uitslapen, maar als je om 21:00 uur in bed ligt is wakker worden om 07:00 uur al heel wat. Na het ontbijt doen we een ochtend hike naar een klooster vlakbij Manang. De weg erheen isЧитать далее
Dag 8
28 ноября 2015 г., Непал ⋅ ☀️ 20 °C
We verlaten Manang om nu serieus de hoogte op te gaan zoeken. Om 08:15 uur registreren we ons bij de trekking autoriteiten en gaan we op pad. Het is vandaag bewolkt en dus is het minder heet als weЧитать далее
Dag 9
29 ноября 2015 г., Непал ⋅ ☀️ 20 °C
Na een ellendig koude nacht eten we ontbijt in een koude eetzaal. We hebben inmiddels de dikste kleding aangetrokken. Gelukkig schijnt de zon vandaag weer en dus wordt het onderweg weer warmer.Читать далее
Dag 10 - D-Day
30 ноября 2015 г., Непал ⋅ ☁️ 14 °C
Gebroken van de kou staan we midden in de nacht op. Het is kraakhelder en de sterren staan er mooi bij. Dit betekent ook dat het gruwelijk koud is. In de kamer is het één graad(!), buiten vriest hetЧитать далее
The day after...
1 декабря 2015 г., Непал ⋅ ⛅ 21 °C
Na de avond rond de haard te hebben doorgebracht, hebben we toch weer een nacht moeten doorbrengen in een ernstig koude kamer van drie graden. Nu zijn we er wel een beetje klaar mee. Om niet weer eenЧитать далее
Bijkomen
2 декабря 2015 г., Непал ⋅ ☀️ 13 °C
We kunnen vandaag uitslapen. Dit komt echter slechts neer op 08:30 uur omdat we steeds vroeg naar bed gaan. Na het ontbijt hobbelen we met Jesse en Odiel naar een hip koffie tentje waar ze alle luxeЧитать далее
Terug in Pokhara
3 декабря 2015 г., Непал ⋅ ☀️ 13 °C
Het vliegveld van Jomsom ligt direct achter ons hotel. We zijn binnen een minuut in de 'vertrekhal'. Uiteraard zijn we precies om 07:00 uur aanwezig omdat ons dat verteld is. De vlucht staat geplandЧитать далее
Alsof we thuis zijn
4 декабря 2015 г., Непал ⋅ ☀️ 13 °C
Na lekker te hebben uitgeslapen ontbijten we weer eens buiten in de tuin. Jesse en Odiel zijn vanochtend vroeg vertrokken richting Thailand, dus we kletsen met Mike en Nadia in de tuin over reizen enЧитать далее
Sinterklaas
5 декабря 2015 г., Непал ⋅ 🌙 9 °C
Beste Sint en Piet,
In een land hier ver vandaan,
Waar geen windmolentjes staan,
Reizen wij twee vol goede moed,
Een land vol vreemde gebruiken tegemoet,
En ondanks 'Sinterklaas kapoentje',
TroffenЧитать далее
A Fish Called Wanda
6 декабря 2015 г., Непал ⋅ ⛅ 30 °C
Wat is er nou beter dan een zondagje boekje lezen in de zon, white water raft tourtje plannen en in de open lucht een oldskool comedy kijken...? Nou, dat alles met een pizza en een biertje ;)
Adventure 'Я' Us
8 декабря 2015 г., Непал ⋅ 🌙 9 °C
Gister en een groot deel van vandaag zijn we bezig geweest met het regelen van onze grensverleggende activiteiten. Vandaag hebben we Pokhara van uit de lucht bekeken hangend aan een parasail! HeelЧитать далее
I'm on a boat...
10 декабря 2015 г., Непал ⋅ ⛅ 4 °C
Na wederom een kleine week Pokhara nemen we afscheid van Raj en New Pokhara Lodge. We worden opgehaald met een taxi en naar de bus gereden. Onderweg pikken we Nadia op. Zij gaat met ons mee, terwijlЧитать далее
Olifantenbad
11 декабря 2015 г., Непал ⋅ ☀️ 9 °C
Bij het ontbijt zien we vanaf het terras van ons hotel de eerste olifant bij de rivier aankomen. We pakken snel onze camera's en hobbelen naar de oever. Al snel liggen er drie dikhuiden te badderen.Читать далее