בבת-אחת ישראל נוכחת
30 апреля 2023 г., Испания ⋅ ☁️ 18 °C
היום ישראל הייתה נוכחת עבורי הרבה יותר מהרגיל, משני טעמים. קודם כל, כשהזמנתי את המקום לאלברגה אמרתי את שמי ואזЧитать далее
שלושה שבועות מאז הכריך של יערה
30 апреля 2023 г., Испания ⋅ ☁️ 19 °C
בהליכה חשבתי על זה שבעצם עברו שלושה שבועות מאז היציאה מהבית והטיסה. זה מטורף. מצד אחד עברתי כל-כך הרבה דברים,Читать далее
הכלבות הכי חמודות שפגשתי
30 апреля 2023 г., Испания ⋅ ☁️ 21 °C
אמו של מייסד האלברגה בת 97, היא גרה כאן ולה שלוש כלבות: לונה, לולה ואיה (הכהה).
איה הייתה קצת יותר hard to get בהתחלה, אךЧитать далее
תרגול נפלא של יין יוגה
30 апреля 2023 г., Испания ⋅ ⛅ 21 °C
המייסד ביקר בהודו כמה פעמים ומאוד האמין ביוגה, והוא רצה להנחיל קצת יוגה אצל הצליינים בדרך. לשם כך בנו מבנה קטן,Читать далее
ארוחת ערב צמחונית, ביתית וטרייה
30 апреля 2023 г., Испания ⋅ ⛅ 21 °C
ארוחות הערב והבוקר הן donativo, כלומר ללא תעריף אך כן מצופה להשאיר משהו (לא חינם).
קיבלתי המלצה חמה על הארוחה אזЧитать далее
הישראלית הראשונה בקמינו
30 апреля 2023 г., Испания ⋅ 🌙 17 °C
כפי שכבר כתבתי, אתמול הזדמנה הפתעה של ממש בהזמנת המקום באלברגה: אחרי הצגת שמי החלה מי שהייתה על הקו לדבר איתיЧитать далее
הקמינו זה כל חייו
1 мая 2023 г., Испания ⋅ ⛅ 9 °C
בבוקר כשצעדתי עברנו בכפר ככל הכפרים, אך בשביל עצמו היה פתאום איזשהו מקום שכשהצצתי לתוכו האדם שם הציע להחתים אתЧитать далее
Pronouns
1 мая 2023 г., Испания ⋅ ⛅ 10 °C
לקראת המשלחת למחנה הקיץ בארה״ב ביקשו מכל אחד לפרסם פוסט בקבוצת פייסבוק סגורה של המדריכים לטובת היכרות. עשיתיЧитать далее
ירח הדבש המיוחד ביותר ששמעתי עליו
1 мая 2023 г., Испания ⋅ ☁️ 15 °C
כשהלכתי אל העיר אסטורגה הכרתי את דוד הברזילאי, מהנדס תוכנה שגר כבר שנתיים וחצי בברלין, ואת הזוג Jie מטאיוואן ואתЧитать далее
העיר אסטורגה — גאודי וגבינה
1 мая 2023 г., Испания ⋅ ☁️ 16 °C
המסלול עובר בעיר אסטורגה. לפי החלוקה של המקטעים בספר, אמורים לעצור בה ללינה, אבל מכיוון שהלכתי הרבה ביום שלפניЧитать далее
כל אלברגה שונה
1 мая 2023 г., Испания ⋅ ☁️ 21 °C
על פניו, אפשר לדמיין שכל האלברגה יהיו דומים זה לזה באיזושהי מידה, קצת כמו אכסניות של אנ״א בארץ. לכולם יש מטרהЧитать далее
הכל donativo
1 мая 2023 г., Испания ⋅ ☁️ 22 °C
האלברגה מוגדר כ-donativo. בכניסה דוד הצהיר שהכל בחינם, ובסוף משאירים תרומה כל אחד כרצונו.
האמת שיש בזה משהו משחרר.Читать далее
אין דרך אחת טובה לחיות
1 мая 2023 г., Испания ⋅ ☁️ 22 °C
אחרי שדיברנו על דוד, כל אחד שיתף על הרקע שלו. Merle, שנראית די דומה לחווה אלברשטיין, סיפרה שהיא ו-Melanie מכירותЧитать далее
Jimmy
1 мая 2023 г., Испания ⋅ ☁️ 23 °C
כבר פגשתי את Jimmy לפני הרבה זמן, ואפילו הצטלמנו, אבל רציתי להקדיש לו כמה מילים כאן.
הוא גר ב-Chattanooga בג׳ורג׳יה, בןЧитать далее
קבלת פנים אחרת
1 мая 2023 г., Испания ⋅ ☁️ 22 °C
כשמגיעים לאלברגה מקובל לתת לצליין להתרחץ ולהתארגן, ובמילים אחרית לעזוב אותו לנפשו.
כשהגעתי לאלברגה La Bohème,Читать далее
ערב ססגוני ורגשי
2 мая 2023 г., Испания
בכלל לא היינו בטוחים שתוגש ארוחת ערב, אבל נתנו אמון בדוד ובמקום. הצליין האירי המבוגר פול וחברותיו לעבודהЧитать далее
החצי השני של הקמינו
2 мая 2023 г., Испания ⋅ ☁️ 10 °C
כעת אני עמוק בחצי השני של הקמינו, והאמת שהוא מרגיש שונה. אני כבר לא מתעסק בהבנה של איך הדברים עובדים ומה נדרש אוЧитать далее
ארוחת ערב נינוחה, and another first
2 мая 2023 г., Испания ⋅ ☁️ 21 °C
הערב אכלתי ארוחת ערב עם מוריאלה ומוניק מהולנד, שהכירו בקמינו למרות ששתיהן גרות באוטרכט. לעתים הן מטיילות גם עםЧитать далее
עליות ומורדות
3 мая 2023 г., Испания ⋅ ⛅ 11 °C
בגלל הכאב בכתף שמאל ובאופן כללי העובדה שלא הרגשתי טוב שילמתי בעד העברת התיק מהאלברגה של אתמול לזה של היום. זוЧитать далее
מזג האוויר
3 мая 2023 г., Испания ⋅ ☁️ 27 °C
ביומיים האחרונים מזג האוויר היה חם מהרגיל, היום לפי הטלפון השיא היה 27 מעלות. לא כיף.
החל מהכניסה לעיר הייתהЧитать далее
Ponferrada
3 мая 2023 г., Испания ⋅ ⛅ 27 °C
הגעתי לעיר בדרך הארוכה, וזה היה קצת חבל. הייתי רעב מאוד אך נגמרה אספקת הלחם שלי, אז לפני ההגעה לאלברגה קניתי לחםЧитать далее
ארוחת ערב צליינית
3 мая 2023 г., Испания ⋅ ☁️ 21 °C
האלברגה השכיח בעיר הוא donativo ומכיל 175 מיטות. זה די הרתיע אותי, רציתי מקום קטן יותר, אז הלכתי על אלברגה אחר (18Читать далее
ואולי ההשוואות הן בכלל מתוך געגוע
4 мая 2023 г., Испания ⋅ ☀️ 11 °C
ביציאה מפונפראדה חשבתי על זה שההר נראה כמו התבור, הגפנים מזכירים לי את היין בארץ, ובכללי בכלל לא חסר הרבה כדיЧитать далее
Casa Susi
4 мая 2023 г., Испания ⋅ ☁️ 15 °C
יובל שכבר טייל בקמינו המליץ המלצה די מחייבת: ללון ב-Casa Susi. הייתה לו שם חוויה יוצאת דופן עם בעלי האלברגה והואЧитать далее
אומרים שאני מצחיק/שנון
5 мая 2023 г., Испания ⋅ ⛅ 11 °C
אני חשבתי על זה כבר הרבה זמן, עוד לפני הקמינו, ואני באמת חושב שאני אדם מצחיק ואני די בטוח שגם בסביבה של המשפחהЧитать далее