• Maria Steensgaard

Steensgaard 2025

Sri Lanka, New Zealand, Australien, Hong Kong, Sydkorea og Japan Læs mere
  • Sunny Nelson

4.–6. feb., New Zealand ⋅ ☁️ 22 °C

Vi har haft to overnatninger i Nelson og havde ikke lagt de store planer, så uden videre formål (i hvert fald ikke noget, jeg havde sagt højt 😉) gik vi tirsdag ind til byen og kiggede os omkring. Vi landede bl.a. i fine Queen’s Gardens og gik derfra ind i et kunstmuseum, som havde en krog til børn, hvor de kunne lave deres eget kunstværk (billedkunst i denne uge ☑️). Børnene var helt opslugt, så imens de tegnede, tjekkede vi udstillingen i fred og ro. Stedet havde en hyggelig café lige ud til Queen’s Garden, så der blev vi hængende en rum tid og vi blev enige om, at det er en kæmpe luksus ved denne her tur: At vi ind imellem bare kan lande et sted og blive ligeså længe vi orker, for der er intet andet, vi skal nå. Heldige, heldige os 🙏🏼 Oliver arbejdede på sine papirsfly-skills og Josefine er ved at udvikle sig til en mini-me, der sætter stor pris på en god bog og en havre-latte 🤭🥰

Vi fik også klaret lidt indkøb til de næste par dage, hvor vi skal bo i en lille strandby uden de store butikker og spisesteder. Og indkøb i andre lande er bare sjovere! Bl.a. fandt vi hylden med scandi-magasiner og gangen med alternativer til mælk, som slår udvalget derhjemme med flere banelængder (ind imellem skal man lede længe efter fx havremælk for til sidst at finde det i en krog et sted 😉).

Efter aftensmad lokkede vi børnene med op til “Centre of New Zealand” - en temmelig stejl gåtur op til et monument, der markerer, at man befinder sig lige i midten af landet og selvfølgelig havde en vild udsigt til bjergene og bugten ved Nelson. Dagen sluttede med solnedgangen ved Tahunanui Beach, som så ud til at være nærmest uendelig.

• Kajak-eventyr i Abel Tasman

5.–6. feb., New Zealand ⋅ ☀️ 19 °C

Her til morgen tog vi turen fra Nelson til den lille by Marahau, som ligger lige ved Abel Tasman Nationalpark. Her bor vi de næste par dage for at udforske den smukke park både fra vandsiden og landsiden.

I dag stod den på kajaktur til Split Apple Rock med picnic på en øde strand i Towers Bay - igen med en engelsk instruktør, Tom, som har forladt regnvåde UK for at leve drømmen her i parken.

Pga. den store forskel på lav- og højvande blev vi og kajakkerne kørt ud i vandet med en traktor, da vi skulle afsted og derefter startede turen perfekt med, at en stor eagle ray svømmede under pige-kajakken og lige bagefter var vi (vil nogen sige 🤓) heldige at se en meget sjælden hejre. Lige som vi kom rundt om pynten og den flækkede sten (som Tourism New Zealand har brugt en del i deres reklamer, så måske nogen genkender den 😉), brød solen igennem og det klare vand blev endnu mere funklende og turkisblåt. Kæmpe wow!!

Ungerne er blevet megaseje til at padle og turen har helt sikkert givet os alle sammen endnu mere blod på tanden!

Området her har den største forskel på høj- og lavvande i New Zealand og her til aften havde vandet igen trukket sig tilbage i bedste Vadehavs-stil.

• Hike i Abel Tasman Nationalpark

6. februar, New Zealand ⋅ ☀️ 18 °C

Torsdag var vi tidligt oppe for at springe på en vandtaxa, som satte os af ved Bark Bay i Abel Tasman Nationalpark. Her startede vi vores hike gennem regnskov, langs kridhvide sandstrande og over floder det meste af tiden med udsigt til det krystalblå vand.

Turen gik bl.a. over en 40 meter lang hængebro, som Oliver selvfølgelig skulle have til at gynge mest muligt, og gennem Torrent Bay, som man kan krydse i lavvande. Vi endte ved Anchorage, hvor vi satte os på stranden og spiste vores frokost og badede lidt i det klare vand, inden vi blev hentet af vandtaxaen og fragtet retur til vores campingplads i Marahau.

Inden dagen var omme havde vi gået 12 km i de smukkeste omgivelser, og ungerne klarede det i flot stil - de snakkede så meget det meste af vejen, at de dårligt havde tid til at overveje, om de havde ømme ben 😅

Succesen blev fejret med virkelig lækker nyfanget snapper (og brownie til ungerne) på den lille lokale restaurant.

• Mārahau til Greymouth

7. februar, New Zealand ⋅ ☀️ 19 °C

I dag måtte vi desværre forlade Mārahau - en skøn by, som har budt på mange dejlige oplevelser, men vi skulle videre til Greymouth. En tur på 329 km og 4 timer og 30 min. ifølge Google Maps, som ikke tager højde for Autocamper-situationen🤣. De friske typer (læs: Maria) fik endnu en skøn solopgang, mens vi andre fin-planlagde vores kommende tur fra hver vores plads (liggende) i autocamperen.

Turene i autocamperen går som en leg - og ungerne elsker det. I dag havde vi fået dem overtalt til, at hvis de lavede lektier først, så måtte de se en film bagefter. Det gjorde lidt for motivationen for at lave lektier - og Josefine var en fremragende lærerinde👩‍🏫

Vi tog et frokost-stop ved Buller Gorge, hvor gourmetmiddagen, bestående af snackgulerødder og minutnudler, blev nydt til en fantastisk udsigt. Det er så vildt med de udsigter - de er stort set over alt, og hvis man stoppede alle steder, eller bare ved alle skilte med skriften “Epic view”, så når man ikke ret meget andet 😃

Vi kørte videre mod Greymouth og stoppede undervejs i Punakaiki. Her man man se Pancake Rocks og Blowholes. De karakteristiske kalkstensformationer, der ligner stabler af pandekager, er skabt af erosion over millioner af år. Når tidevandet er højt, tvinges havvandet gennem sprækker i klipperne og skaber imponerende vandsprøjt gennem blowholes. Om det var børnenes manglende fascination af kalkstensformationer eller om deres øjne generelt bare drages imod havet - det ved vi ikke, men det gav pote denne gang. Vi spottede nemlig igen delfiner, og denne gang Hector-delfiner. Det blev fejret med pandekager på den nærmest cafe😀

Der var nu lagt op til, at vi havde haft dagens sidste oplevelse, og at de sidste 48 km. bare skulle tilbagelægges, så vi kunne komme frem. Men på rastepladsen bemærkede vi godt, at der kun var to pinde tilbage på tanken - og sådan en badboy af en autocamper kører ikke langt på literen. Specielt ikke, når det går en del op og ned. Dertil kom det, at vi inden vi forlod Buller Gorge var blevet mødt af et skilt, som sagde: “No fuel for 90 km” - hvilket betød, at vi SKULLE nå frem til Greymouth, inden vi kunne tanke. Endnu en gang var vi heldige - og selvom den sidste streg på tanken blinkede aggressivt af os, så nåede vi frem, så vi kunne tanke i Greymouth. (Note-to-self: der går ca. 25 km på en streg😆).

//Brian

• Shantytown, Hokitika og Fox Glacie

8. februar, New Zealand ⋅ ☁️ 17 °C

Lørdag fortsatte vi - efter en enkelt af os 😉 havde nydt endnu en morgenstund ved havet og et helt andet og meget mere voldsomt et af slagsen! - turen sydpå fra Greymouth til Fox Glacier og gjorde et par stop på vejen. Først var der historie på skemaet i Shantytown, som er en genopførelse af en gammel guldgraverlandsby fra da guldfeberen ramte Vestkysten i 1860’erne (tror jeg nok 🤓). Her fik vi en tur i et gammelt damplokomotiv, ungerne fandt guld, og vi så os omkring i de forskellige butikker, værksteder og hospitalet, som mindede lidt om noget fra en gyserfilm 😱

Derefter ræsede vi i den vældige vogn videre til Hokitika Gorge, hvor vi krydsede en 90 meter lang hængebro over den smukke Hokitika-flod. Vi har ikke snydt med farverne - de var så vilde og det her er ovenikøbet i gråvejr.

På vejen fangede vi et skilt med “Pas på kiwier” - lidt noget andet end det med “Pas på elefanter”, som vi så i Sri Lanka 🙃

Vi skal overnatte på en campingplads i den lille landsby ved Fox Glacier, men vi havde i forvejen opgivet at komme tæt på gletcherne i området. De er nemlig krympet så meget, at man ikke kan komme tæt på dem uden at flyve i helikopter dertil. For 17-18 år siden gik min bror og jeg op på Franz Josef Glacier, men siden da har den trukket sig mere end en kilometer tilbage på pga. stigende temperaturer 😔 Vi forsøgte at få et glimt af Fox Glacier og Mount Cook fra et udsigtspunkt, men skyerne drillede os, så vi måtte nøjes med at finde retningen og forestille os synet 😅

• Over Haast-passet til Queenstown

9.–11. feb., New Zealand ⋅ ⛅ 19 °C

For de(n) morgenfriske bød søndag morgen på endnu et smukt syn, da solen stod op over Mount Cook 🫠 Det er med sine 3.700 meter New Zealands højeste bjerg og man kunne lige skimte lidt sne på toppen.

Da der var kommet liv i resten af flokken, indstillede vi GPS’en på Wānaka, og så var det ellers bare at fortsætte ad vejen de næste 241 km gennem Haast-passet for at krydse The Southern Alps på vej til Queenstown.

Igen blev vi ramt af de vildeste udsigter ved hvert eneste (hårnåle)sving og hver eneste gang vi krydsede Haast-floden. Ind imellem lignede det nærmest et månelandskab, andre gange så vi vandfald og andre gange igen bare uendelige udsyn til bjerge på alle sider 🏔️

Efter at have passeret Lake Hawea spiste frokost i hyggelige Wānaka, ved den enorme Wānaka-sø, hvor Scotty havde anbefalet os et sted 😋 Der blev også lige tid til at sludre med lidt ænder og sende morfar (ande-hviskeren, som dagligt fodrede 50-80 ænder i haven i Allerød) en kærlig tanke 🫶🏼

På vej til vores campingplads fik vi et fantastisk kig til Queenstown og kunne bl.a. se landingsbanen i lufthavnen, som min bror kan huske, at vi landede i, da vi rejse her sammen. Det er en af de vildeste i verden pga. den korte landingsbane, nærheden til husene og ikke mindst indflyvningen mellem bjergene 😬

Fra vores campingplads er udsigten til bjergene også ret genial og her til aften blev vi forkælet med candyfloss-himmel for alle pengene 😍

• Fart på i Queenstown

10. februar, New Zealand ⋅ ☀️ 15 °C

Mandag havde vi en VIRKELIG fed dag i Queenstown! For det første fordi Queenstown er en superhyggelig by, for det andet fordi den er fuld af action!

Vi startede dagen med at tage med en tur i en jet boat på Lake Wakatipu - som i øvrigt er NZ’s tredjestørste, 80 km lang og fyldt med isblåt smeltevand fra de omkringliggende bjerge, bl.a. bjergkæden The Remarkables, som er et yndet skiområde om vinteren (bad ingen om af blive belært om - sowwyyyyy 🫣🤭🤓). Båden sejler op til 85 km/t igennem vand helt ned til 8-10 cm’s dybde og så kan den lave nogle vilde donuts! Det var VIRKELIG sjovt, og når man mellem grineflippene så sig om, var omgivelserne ned ad Kawarau-floden SÅ flotte.

Efter turen tog vi gondolen knap 500 meter op til Bob’s Peak, hvor der en den mest fantastiske udsigt over hele området og endelig snuste vi rundt i byen, nød solen, Ollie fandt en stund til at meditere (ikke set før - måske det her orlov er ved at have ham heeeeelt nede i gear 🧘) og nød en tur i campingpladsens hot tub 🤌🏼

• Lysende orme i Te Anau

11.–13. feb., New Zealand ⋅ ☀️ 18 °C

Efter endnu en skøn morgen med solopgang for de morgenfriske hev vi teltpælene op (hvilket i autocamper-sprog betyder, at man slukker for gassen, lukker toilettet og hiver strømstikket ud🤣).

Vi satte retningen mod Te Anau, hvor vi havde en aftale kl. 15.15. Ret hurtigt efter afgang blev Oliver lidt utilpas, så vi tog et hurtigt og tilfældigt stop på en rasteplads. Og igen føler man sig bare utrolig heldig - lige et smut ned ad en sti, og så står man med den mest fantastiske udsigt. De udsigter er bare altid lige rundt om hjørnet. By-the-way var Oliver nærmest okay igen inden bilen stoppede - og vi har hverken oplevet noget køresyge, søsyge eller andet fra nogen af os før eller efter.

Vi nåede frem til Te Anau i tide til endnu en gourmet-middag med minutnudler og snackgulerødder - jo jo, vi lever det søde liv😛

Nu var tiden kommet til at opleve en anden af de ting, som vi har talt meget om. I Europa kan man opleve ildfluer (vi så også nogle i Sri Lanka) og i New Zealand kan man opleve en anden version: Glow Worms.

Glow worms er små fascinerende væsner, der bruger bioluminescens til at tiltrække bytte eller partnere. Disse glow worms lever i grotter og skaber et næsten magisk stjernehimmel-lignende syn, når de hænger fra lofterne og udsender et blåt-grønt lys - afhængigt af øjet, som kigger på dem. Glow worms lever kun som larver i denne bioluminescerende fase, som kan vare op til et år. Deres voksne liv varer kun få dage, som lige er nok til at parre sig og lægge æg. Dette gør dem til et af naturens mest imponerende, men også mest kortlivede lysfænomener!

For at se de små orme skulle børnene gennemgå så utroligt mange ting - 30 minutters sejlads på en skøn sø, 15 minutters vandring til grotten, 15 minutters vandring i grotten og til sidste en kanotur på 10 min i totalt mørke - og det var det hele værd. Også selvom hele turen gentog sig på vej retur😄

Selvom vi gerne ville tage æren for billederne i grotten, så må man af hensyn til små væsener ikke tage billeder derinde, så de er stjålet fra indernet🤗

Og hele dagen blev afsluttet med endnu en skøn solnedgang med kæmpe-måne i horisonten - dem
    nyder vi sammen😜

• Cruising Milford Sound

12. februar, New Zealand ⋅ ☀️ 16 °C

Dagen i dag har vi brugt på at suge flere fantastiske udsigter til os - denne gang lod vi bare nogle andre om at transportere os 👌🏼 Fra morgenen hoppede vi på en bus - en ret smart én med vinduer i loftet og blev kørt gennem Fiordland Nationalpark til Milford Sound.

Undervejs på turen kørte vi langs NZ’s 2. største sø Te Anau (og igen lidt trivia: faktisk den største sø i hele Australasia, hvis man måler vandindhold fremfor overfladeareal, fordi den er så dyb 🤓) og stoppede ved Eglinton Valley for at få et kig på bjergene i baggrunden og derefter ved Mirror Lakes, som gav de mest fantastiske refleksioner af bjergene i det klare vand.

Men den helt store attraktion var i virkeligheden Milford Sound, hvor vi sejlede et par timer gennem fjorden og ud til det tasmanske hav - undervejs med udsigt til vandfald, regnskov, gletsjer (ingen grund til at ærgre sig over, at vi ikke kunne se FOX Glacier pga. skyer - i dag så vi mindst 3 gletsjere) og sæler 🫠

Fjorden er max. 400 m dyb, men klippevæggene, der omgiver den, er op til 1.200 m høje og brager direkte op ad vandet - ret svært at begribe den højde, når man sejler forbi! Der falder op til 7.000 mm regn om året i området, men vi havde det smukkeste solskin ☀️ Prisen for det fine vejr er, at man så “kun” ser de permanente vandfald og ikke alle dem, der opstår af regnen… Det klarede vi lige 😉 Til sidst kunne ungerne ikke tage mere udsigt ind, så de fandt tegnegrejet frem - lige indtil sælerne dukkede op 😍

Tilbage på campingpladsen fik vi selskab af en sød kat og børnene blev sat i arbejde - Ollie tog opvasken (næsten 😉) og Juzz hjalp Brian med det grove (læs: tømme spildevand og toiletkasette 🫣) og senere blev de sågar smidt udenfor i deres dyner for at se på fuldmåne, planeter og stjerner. Stakkels pus 🤭

• Dunedin Art Gallery og Moeraki Boulders

13. februar, New Zealand ⋅ ☁️ 17 °C

Turen gik i dag fra Te Anau til Oamaru via Dunedin - en tur på omkring 400 km.

Børnene vandt en tur på Taco Bell som belønning for den 12 km lange vandring tidligere på turen - og hver eneste gang vi har skiftet campingplads, så har de spurgt, om der var en Taco Bell på vejen. Og så endelig - i Dunedin findes der én, og lykken var gjort😀

Udover en Taco Bell, så er Dunedin en charmerende by, som er kendt for sin skotske arv. Byen har et livligt studiemiljø og en afslappet atmosfære med mange caféer, pubber og kunstgallerier. Vi gik ned til The Octagon, som er et centralt torv omgivet af barer, restauranter og Dunedin Public Art Gallery (DPAG)

Vi valgte at dagens skolelektion skulle være i kunst og kultur, så vi gik en tur på DPAG. Det viste sig at være en god beslutningen - en ting er deres udstilling, som vi voksne nød. Noget andet er deres børneafdeling, som Ollie og José brugte timer i. De lavede dukkespil og en bane til en bold. Det gav tid til, at vi voksne kunne få en velfortjent kop kaffe og lidt gulerodskage😀

Vi fortsatte mod Oamaru, og der var gæstevisit på forsædet i vores campervan - en ny co-pilot er på vej🤣

Vi havde besluttet os for, at vi ville stoppe ved Moeraki Boulders på vejen. Moeraki Boulders blev dannet for omkring 60 millioner år siden gennem en proces kaldet konkretion, hvor mineraler i sedimentlagene samlede sig omkring en kerne og langsomt voksede over millioner af år – lidt som en perle i en østers. Erosion af kysten har efterfølgende blotlagt stenene, som nu ligger frit på stranden. Det minder mest af alt om, at nogle giganter har haft sneboldskamp med stenene. De fleste sten i naturen bliver ujævne og kantede, men Moeraki Boulders er helt runde. Det skyldes, at mineralaflejringerne voksede jævnt i alle retninger, lidt som en snebold, der bliver større.

På vej til Moeraki Boulders Beach havde vi set skilte - ligesom med kiwien - hvor man under kørsel skal passe på søløver på vejen (vi fik ikke et billede af skiltet pga. gæste-copilotens manglende intresse for vejskilte😅). Og da vi så så et skilt på vej ned til stranden, som gjorde os opmærksom på, at en søløve skulle ligge og hvile sig på stranden - så troede vi igen, at vi var heldige. Desværre havde vi overset, at skiltet var 2 måneder gammelt, så de eneste eksotiske dyr vi så i dag var alpacaerne, som var i en indhegning ved siden af caféen ned til Moeraki Boulders Beach🤪

Vi er nu så langt hjemmefra, som vi kommer. Der er 18.131,69 km hjem til København i fugleflugtslinje🥹

• Sidste stop i NZ: Christchurch

15.–17. feb., New Zealand ⋅ 🌬 22 °C

Lørdag var rimelig meget en køredag, hvor vi tog turen fra Oamaru tilbage til Christchurch. På mandag skal vi nemlig aflevere den vældige vogn i Christchurch og sige farvel til New Zealand 😭 Vi kunne alle fire godt blive her mindst en måned mere, så når nu vi skal afsted, kan vi ikke finde en meget bedre grund end den, at vi skal over og besøge Mette, Søren, Luna og Emil i Sydney - ÅHR, hvor vi glæder os 😍😍😍

Undervejs på turen fik Brian igen ny co-pilot og vi holdt ind og fik endelig smagt de traditionelle pies til frokost (kylling klart bedre en steak & gravy).

Inden vi ramte vores campingplads i Christchurch, tog vi gondolliften op ad Mount Pleasant, hvor man på en god dag kan se både udsigten over Christchurch, Akaroa med det smukkeste blå vand og helt til Southern Alps. Lige denne gang var vi ikke så heldige med vejret, at vi kunne se så langt, og det blæste helt tosset på toppen! Men hyggeligt var det - og hyggen fortsatte om aftenen hjemme i vognen med lidt iPad og popcorn 🥰

Vi fik også endelig lavet en lille House Tour, hvor børnene viser autocamperen frem 😉

• Sightseeing i Christchurch

16. februar, New Zealand ⋅ ☁️ 23 °C

Desværre er vi nået til den sidste dag med tid til sightseeing og oplevelser i New Zealand og mandag afleverer vi autocamperen og forlader landet. Heldigvis går turen videre til Sydney i Australien, hvor vi skal hygge med Mette og Søren og måske møde Lene og Tony igen.

Vi tog en tur rundt i sporvognen i Christchurch. Christchurchs sporvogn er en populær attraktion, der kombinerer byens historie med sightseeing. De smukt restaurerede heritage-sporvogne kører en rundtur på cirka 50 minutter gennem byens centrum, med i alt 18 stop undervejs. Vi fik lov til at sidde i chaufførens sæde og låne hans kasket (selvom det kan være svært at se for genskin på billederne😀)

Under turen med sporvognen blev sporene efter jordskælvet i 2011 meget tydelige. Jordskælvet målte 6,3 på Richter-skalaen. Byens centrum led alvorlige skader, og 185 mennesker mistede livet, hvilket gør det til en af New Zealands dødeligste naturkatastrofer. Mange historiske bygninger styrtede sammen, herunder den ikoniske Christchurch Cathedral, hvis tårn kollapsede. Efter skælvet blev store dele af byens centrum revet ned og genopbygget med moderne, jordskælvssikre konstruktioner. Byen har stadig synlige spor af katastrofen.

Vi fandt et lille food-marked, hvor børnene hurtigt spottede en Sushi-train-restaurant - altså en restaurant, hvor de har et rullebånd, hvor sushi kommer kørende og så tager man det af, som man har lyst til og betaler per tallerken.

Det blev også til en skøn gåtur rundt i gaderne, som er pyntet med kunst, hvilket ligeledes begyndte efter jordskælvet, som en måde at bringe liv og farver tilbage til byen. Med mange tomme grunde og ødelagte bygninger opstod en kunstnerisk bevægelse.

Imens vi fik købte og shoppede det sidste legede ungerne på en kæmpe legeplads i det skønne vejr. Vi shoppede blandt andet flere bøger - som vi nu slæber rundt med alt for mange af - og de er ikke alle med på billedet🤣

I morgen står den på rengøring af autocamper, aflevering af autocamper og derefter skal vi med eftermiddagsflyveren kl. 16.45 til Sydney.

• New Zealand - tak for nu😢

17. februar, New Zealand

Autocamperen er rengjort og afleveret, vi har pakket taskerne og nu boarder vi - klar til flere og nye oplevelser i Australien. Og vi glæder os sådan til at se Mette, Søren, Luna og Emil lige om lidt😀

New Zealand har været helt fantastisk - både turen rundt på nordøen i bil på hoteller og turen rundt i autocamperen på sydøen. To vidt forskellige måder at rejse på - og to vidt forskellige måder at opleve landet på. Begge har sin charme, fordele og ulemper😜

New Zealand er smukt og storslået - og et land, som ingen af os er færdige med.

• 💕Gensyn 💕 og fødselsdag🇩🇰 i Sydney

18.–24. feb., Australien ⋅ ☁️ 18 °C

Mandag ankom vi til Sydney med maverne fulde af sommerfugle, for nu skulle vi endelig gense Mette, Søren, Luna og Emil, som vi ikke har set siden juli 😍 Åh, hvor var det dejligt at få ægte, levende krammere!! Og som en bonus var Lene, Tony og drengene derhjemme, da vi ankom - yaaaayyy!!!

Inden sengetid nåede vi lige lidt catch-up og forberedelser til en stor dag tirsdag - nemlig Lunas 12 års fødselsdag 🥳

Tirsdag morgen startede med morgensang og fejring, inden vi tog turen til Bondi sammen med Søren. Bølgerne var GIGANTISKE, så det var mest de to badejern, der var i vandet, mens vi andre tre så på 😉 Efter frokost gik vi turen langs Bondi, forbi den ikoniske Iceberg Pool og op til pynten for at se udsigten 🤩

Eftermiddagen blev brugt på et dyp i familien Hyllebergs pool og dagen sluttede med mere fødselsdagsfejring på den lokale Sushi Train - det bliver vi aldrig trætte af 😋

Simpelthen så dejligt at se den lille familie og deres fuldstændigt vidunderlige sted her i Sydney 💕💕💕

• Sightseeing i Sydney

19. februar, Australien ⋅ ☁️ 24 °C

Onsdag havde vi en skøn dag med sightseeing i Sydney! Vi tog færgen direkte fra Mosman Bay, hvor Mette og Søren bor, til Circular Quay med den mest fantastiske udsigt til Operahuset, broen og skyskraberne.

Vi besøgte Operahuset, som sjovt nok ser helt anderledes ud tæt på. De store buer er opbygget af små fliser i forskellige farver, som man ikke lægger mærke til på afstand. Vi vidste heller ikke, at formerne er inspireret af forskellige snit af en kugle.

Vi valgte den absolut mest turistede frokost og spiste lige under Operahuset med udsigt over vandet 😉 Men maden var superlækker og det betød, at Oliver efter 1,5 måneds ventetid fik sin længde ønskede Onigiri - han var lykkelig😋

Vi besluttede os for at besøge Sydney Maritime Mu(sea)um. På vejen kom vi forbi baren Slip Inn, som havde det danske flag oppe - det var nemlig dér Frederik og Mary mødte hinanden under OL i Sydney i 2000.

Sydney Maritime Museum var en rigtig god oplevelse, hvor vi både var nede i en ubåd og inde i et krigsskib. Specielt ubåden var spændende, og vi prøvede både at ligge i deres køjer og bruge deres toilet. Måske meget godt, at Brian aldrig har drømt om at arbejde på en ubåd 🤣 og selvfølgelig måtte ungerne lige lave lidt LEGO 😉 Derudover så vi den flotteste fotoudstilling med billeder af dyrene i havet - virkelig imponerende!

Vi tog færgen retur til Mosman, hvor Emil stod klar og vinkede til os fra altanen 😍 Aftenen bød på Sørens hjemmelavede mexi-mad og endnu den smukkeste aftenhimmel over Sydney 🫠

//Maria og Brian

• Gensyn med Lene og Tony i Blacksmiths

20. februar, Australien ⋅ ☁️ 21 °C

Lene og Tony er nået til den del af deres rejse, hvor de skal rejse rundt i Australien i autocamper, og lykken ville, at vi kunne nå at mødes på en campingplads ved Blacksmiths Beach. På vej derop mødte vi dem på motorvejen til stor glæde og overraskelse🤪

Vi spiste frokost sammen og selvom vejret indtil frokost ikke havde været ret godt, så gik vi en tur bagefter og heldigvis klarede det op undervejs. De fleste af børnene blev skyllet i ‘Grannies Pool’ og på Blacksmiths Beach. På stranden mødte vi en flok børn, som var i gang med pendanten til vores førstehjælpskursus - livredderkursus ved vandet, som de gik til en gang om ugen hele sommersæsonen.

Vi gik videre hjem, fordi Oliver og jeg havde en vigtig aftale kl. 18.00, som er kl. 8.00 dansk tid. Vi havde nemlig en aftale med Olivers lærer Lars om, at Oliver skulle hilse på klassen over Teams og fortælle lidt om, hvad han har oplevet og klassen kunne give en update på, hvad de har lavet. Oliver elskede det - og der blev hurtigt en par guest-stars i form af Josefine, Travis og Marvin. Det var skønt at hilse på vennerne i Danmark. Oliver havde valgt at fortælle, at han har lært at køre tuktuk, at vi har set to hvaler og en masse delfiner og om vores tur i en jetboat.

Da vi var færdige med mødet var der forberedt den skønneste middag og vi havde en skøn aften i dejligt selskab. Og nu er det jo nok sidste gang vi kommer til at løbe ind i Lene og Tony på denne tur😢 Godt vi mødes på Bryggen igen til april 😍

Da mørket faldt på kørte vi videre til hotellet Mercure i Charlestown. Vi er flere, som har savnet en morgenbuffet😜

//Brian

• Featherdale Wildlife Park og raffles

21. februar, Australien ⋅ ☀️ 25 °C

Fredag morgen kørte vi fra Charlestown tilbage mod Sydney og på vejen stoppede vi i Featherdale Wildlife Park. Her fik vi set alle de særlige australske dyr og kunne endda fodre og kæle Quokka’er (som minder om en miniaturekænguru og efter sigende er verdens gladeste dyr 🥰), kænguruer og koala’er. For dyreglade børn som vores var det himmelsk 🤩

Retur i Sydney hentede vi først Emil og så Luna fra skole, og aftenen spenderede vi i den lokale sejlklub, hvor de hver fredag har lotteri - super hyggeligt og mega lækker mad, og Aperol’er bragt af søde Luna 💕

• En dag på vandet

22. februar, Australien ⋅ ⛅ 24 °C

Et par morgenfriske typer startede dagen med en lang gåtur, imens vi andre passede på puden🤣

Da alle var kommet op gjorde vi os klar til at komme afsted, fordi Søren og Mette havde inviteret os på vandet🤗 Det var en skøn skøn dag med høj solskin og ungerne hyggede sig på båden og den medbragte måtte. På vej hjem nåede vi lige et smut forbi Operahuset. Vi savner vores lille båd derhjemme - men man må sige, at gearet var opgraderet lidt i Sydney havn😜

Vi lavede mad sammen, og Søren tændte op i grillen. En dejlig aften med dejlig vin, lækker mad, godt selskab og endnu en flot solnedgang, men også aftenen, hvor vi desværre skulle skåle farvel til Mette, inden hun flyver til Istanbul med arbejde søndag 🥲

Inden alle gik i seng, nåede vi at slappe af i sofaen sammen til filmen De Grønne Slagtere.

• Spit til Manly og hjemmehygge

23. februar, Australien ⋅ ⛅ 21 °C

I dag var vores sidste hele dag i Sydney, før vi mandag formiddag flyver videre til Hong Kong.

Mette og jeg startede dagen med en morgenfrisk gåtur fra Spit til Manly, og det var den smukkeste tur på ca. 10 km forbi den ene fantastiske udsigt efter den anden. Vi gik i lige knap 3 timer og løb aldrig tør for noget at tale om - det gør vi sjældent 😉🥰

Brian og Søren havde sørget for at få børnene op og afsted, så de kunne møde os til morgenmad ved den lille, fine Shelly Beach 💪🏼🤩 Og efter at have nydt først maden og derefter udsigten, brugte vi eftermiddagen derhjemme med bingo, LEGO, pool, lidt lektielæsning og pakning - og så sendte vi Mette godt afsted med job.

Det har været et kæmpe privilegie at kunne besøge familien Hylleberg i deres fantastiske hjem i Sydney og at have fået en fornemmelse af deres hverdagsliv her på den anden side af kloden. Tusind tak, begge to, for at tage så varmt imod os og for at dele så gavmildt ud af jeres liv hernede. Vi savner jer allerede, inden vi er taget afsted! 🫶🏼

Heldigvis venter der flere gode ting: Nemlig en uge hos australske Louisa, som jeg mødte i NZ tilbage i 2006, og som nu bor i Hong Kong med sin kinesiske mand, Simon, og deres to drenge, Alexander og Oskar. Det bliver fantastisk at gense Lou og Simon, som vi sidst så, da de kom til København for at være med til vores bryllup i 2017, og ikke mindst at lære deres børn at kende! Josefine og Oliver glæder sig meget til at skulle tale engelsk med dem og opleve et sted så eksotisk som Hong Kong!

• Hong Kong Yacht Club og Aqua Luna

25. feb.–3. mar., Hong Kong ⋅ ☁️ 15 °C

Vi har haft en fantastisk start på vores uge her i Hong Kong! Mandag morgen tog vi med Louisa til den lokale Yacht Club, hvor Lou kunne klare et par online møder og vi kunne få lavet lidt lektier og klaret lidt praktik. Der var også masser af legemuligheder for børnene, så vi hyggede os gevaldigt! Lou viste os, at klubben faktisk har deres egen dansker stående og børnene var ikke længe om at spotte hende: Den Lille Havfrue i halv størrelse (som om hun ikke er lille nok i forvejen 😉).

Vi spiste lækker frokost med Lou, og børnene fik deres længe efterspurgte Bento Box 🍱 Bagefter lod vi Lou koncentrere sig om arbejde, mens vi gik langs havnefronten til IFC Mall, hvor vi fik klaret lidt småting.

Dagens højdepunkt var - på Lous anbefaling - et evening cruise med Aqua Luna, som er de traditionelle kinesiske sejlbåde. Vi stod på lige som mørket sænkede sig over byen og alt begyndte at funkle af lys. Det var SÅ hyggeligt og vi havde en snak om, at selvom kontrasten til al den naturlige skønhed, vi har set indtil nu, er kæmpestor, så var det her syn faktisk ligeså bjergtagende. Vi sad pakket ind i tæpper (temperaturen er lige dalet til det halve ift. Australien 😉) i sofaer på dækket og nød stilheden, lyset og et lille droneshow. Ifølge Oliver var det den bedste båd, han nogensinde har været på, og Josefine var meget taknemmelig for, at Lou havde foreslået netop den her tur 🥹

Tilbage på landjorden tog vi de mange rulletrapper op til Lou og Simons lejlighed og blev enige om, at Hong Kong OGSÅ er et ret fantastisk sted 🥰

• Palace Museum og BBQ

26. februar, Hong Kong ⋅ ☀️ 17 °C

Onsdag morgen tog vi turen ned med rulletrapperne, som er så praktisk indrettet, at de kører det arbejdende folk ned til centrum om morgenen og så skifter de retning i løbet af formiddagen, så de kan køre dem retur op ad bakken om eftermiddagen ✌🏼 Herefter sprang vi på en Star Ferry over på den anden side af Hong Kong på fastlandet og satte retning mod The Palace Museum. På vejen kom vi forbi nogle vilde højhuse og en flot kinesisk drage!

The Palace Museum er fyldt med ting fra Den Forbudte By i Beijing og fortæller historien om de forskellige kejsere og dynastier, som regerede i Kina i sin tid. Det var ret så spændende og børnene fik bl.a. trænet deres kaligrafi-evner. Vi fik en traditionel Dim-Sum-frokost på museet og ungerne skal virkelig have point for at kaste sig ud i alt, hvad der bliver på bordet 💪🏼

På vej hjem satte vi os og lavede lidt lektiecafé og til aften forberedte Lou og Simon den lækreste BBQ. Oliver fandt et af sine største ønsker og købte et Demon Slayer-spil, som alle børnene fik prøvet på Nintendo’en. De hygger sig virkelig i hinandens selskab og har ufatteligt mange fælles interesser til trods for at komme fra hver sin ende af verden.

Efter middag havde Lou arrangeret, at vi kunne få massage derhjemme - KÆMPE luksus 🤩

• Ocean Park og Chinese Hot Pot

27. februar, Hong Kong ⋅ ☀️ 19 °C

Torsdag havde vi skønt vejr i Hong Kong og vi besluttede at tage til Ocean Park, som er en kombination af en dyre- og forlystelsespark. Parken er GIGANTISK og man tager med en laaaaaang svævebane for at komme fra den ene del til den anden. Ungerne var allermest optaget af at se de to søde pandaunger, Lillebror og Ældre søster, som er blevet født for nylig. Vi besøgte også det sted, hvor de kan pleje deres havpattedyr og Josefine havde en lille kærlighedsudveksling med en delfin 🥹 Vi talte om, at de store smukke dyr hører bedst hjemme i havet, sådan som vi så dem boltre sig i New Zealand, men heldigvis så de ud til at blive passet godt på… Dagen fløj afsted med at kigge på dyrene, så vi nåede kun en enkelt forlystelse og så turene frem og tilbage med svævebanen. Endnu en god grund til at komme tilbage en anden gang 😉

Om aftenen tog Lou og hendes ældste søn Xander os med til en lokal hot pot restaurant, mens Simon arbejdede og Ollie og Lous yngste søn Oskar blev hjemme hos deres hjælper, Auntie Irma, for at hygge og lege. De er virkelig blevet BFFs (som de selv siger 😉) på ingen tid 🫶🏼

Hot pot var en spændende og lækker oplevelse! Vi gik udenom de - for os - vildeste ting på menuen (se foto 😱) og hyggede os med at tage hvad end, vi havde lyst til hver især, koge det i de to forskellige supper, vi havde valgt og dyppe i den sauce, vi også selv havde sat sammen. Skøn aften og fedt at se, hvordan Josefine kastede sig ud i at prøve de forskellige ting 💪🏼