Lututów
Podróż w pandemii COVID
Kraków
September 28, 2021 in Poland ⋅ ☁️ 14 °C
September 28, 2021 in Greece ⋅ 🌬 25 °C
Po wylądowaniu na wyspie Santorini, prosto z lotniska na pieszo udaje się do Kamari, szukam jakiegoś sklepiku, aby zrobić zapasy i wyruszyć na drugą stronę góry do Perissy. W tej miejscowościRead more
September 29, 2021 in Greece ⋅ 🌬 24 °C
Nie marnując dnia, każdą jego chwilę poświęcam na zwiedzanie wyspy. W jednym z małych sklepików udaje mi się kupić wino na litry lane do butelek na miejscu z tutejszych winorośli.Read more
September 30, 2021 in Greece ⋅ 🌬 22 °C
Kolejny dzień wędrowania po wyspie. Autobusy mimo tego, że nie są punktualne to działają dobrze. Wsiadam rano w autobus z plecakiem i okazuje się, że o tej godzinie jeździ sporo młodzieżyRead more
October 1, 2021 in Greece ⋅ 🌬 22 °C
Kolejnego dnia udało mi się znaleźć poszukiwane piwo czyli Red Donkey! Było małe i bardzo drogie ale w końcu produkowane na wyspie! Los tak chciał, że posmakowałem je przy małym urbexie zRead more
October 2, 2021 in Greece ⋅ 🌬 21 °C
W tym dniu próbuje greckiego fastfooda czyli pite gyros z baraniną. To przebiło sałatkę grecką! Jedno z lepszych dań, które jadłem i też tam wracałem. To jest po prostu genialne.Read more
October 3, 2021 in Greece ⋅ 🌬 19 °C
Na wyspie było można znaleźć wiele roślin, m.in oliwki czy granaty. Kolejny raz sałatka grecka i kolejny raz pyszna. Poranny lot do Aten przy wschodzi słońca. Miało to też swoje minusy gdyżRead more
October 3, 2021 in Greece ⋅ 🌬 20 °C
Po wylądowaniu w Atenach jednym z moich punktów było przejść się na targ rybny. Miejsce godne polecenia chociażby tylko do samego doświadczenia. Zapach był bardzo intensywny i z daleka byłoRead more
October 4, 2021 in Greece ⋅ ☀️ 25 °C
Trochę zdjęć z greckich bazarków. Zdjęcia z Aten i z Pireusu. Owoce ułożone i wygładzająco przepięknie. Ruch ogromny. Produkty też przepyszne. Największym minusem jest to bałagan, któryRead more
Pireus
October 5, 2021 in Greece ⋅ ☀️ 16 °C
Do Pireusu z Aten docieram metrem. Chodząc po mieście przez przypadek dostrzegam bananowce! I to z owocami! Kwiat, małe banany ale też i większe. Drzewo pełne pomarańczy. I stare samochody wRead more
Pireus
October 5, 2021 in Greece ⋅ ☀️ 23 °C
Pireus to piękne miasto z górkami i z dostępem do morza. Wąskie kręte uliczki co chwilę prowadzące w górę i w dół. Oraz klimatyczne stare, drewniane lub rybackie łódki. ŚmiesznąRead more
October 6, 2021 in Greece ⋅ ☀️ 15 °C
Tego dnia udaje się na pobliskie wzgórze aby ujrzeć panoramę Aten. Widok był niesamowity. Na tym wzgórzu jest również ciekawy kościółek. W mieście wybrałem się zobaczyć parlament.Read more
October 6, 2021 in Greece ⋅ ☀️ 21 °C
Tym razem kupuje bilet i wchodzę na wzgórze żeby podziwiać Akropol. Po drodze mijamy amfiteatr. Będąc już na górze podziwiam starożytne budowle oraz kolejny raz panoramę miasta. Chłopak zRead more
Kraków
October 7, 2021 in Poland ⋅ ☁️ 14 °C
Powrót do domu Buzzem! W końcu udało się polecieć tym pięknym samolotem.
Czekając na lot na lotnisku w Atenach zapytała się mnie starsza Pani czy to na pewno lot do Polski, później sięRead more
Lututów
October 7, 2021 in Poland ⋅ ☁️ 15 °C