Kuala Lumpur

Po téměř 13 hodinách letu jsme přistáli na mezinárodním letišti v Kuala Lumpur a do centra města jsme se dopravili autobusem za 10 ringitů (1 RM = cca 6 Kč) po asi hodině cesty. Náš Czytaj więcej
KL je velmi kosmopolitní a různorodé město, ostatně jako celá Malajsie. Na jedné hromádce zde žije spousta etnik, která vyznávají různá náboženství, ovšem tím státním a Czytaj więcej
Po prohlídce jeskyní jsme se vrátili vlakem zpátky do centra KL a procházeli se po obrovském Lake Park, které je takovým obrovským živým muzeem fauny a flory pod otevřeným nebem. Aby té Czytaj więcej
Během dopoledne jsme se autobusem dopravili o 150 km dále jižním směrem do historického přístavního města Melaka. Díky své atmosféře a koloniální architektuře na mě zapůsobilo Czytaj więcej
Dopoledne přejíždíme o dalších 250 km dále na jihovýchod do Singapuru. Na hraničním přechodu musíme všichni povinně dočasně opustit autobus a přejít přes rentgeny a pasovou Czytaj więcej
Na druhý den ráno jsme se procházeli po čínské čtvrti, kde jsme byli ubytovaní, a poměrně dost času jsme strávili v pěkném buddhistickém chrámu Buddha Tooth Relic Temple. Lze projít Czytaj więcej
Kameronské výšiny jsou nejrozsáhlejší kopcovitou oblastí Malajsie a jsou známé nejen díky čajovým či jahodovým plantážím, ale rovněž svou unikátní faunou a florou a divokou Czytaj więcej
Na druhý den jsme se rozhodli konečně využít i nejtypičtější způsob dopravy v jihovýchodní Asii, na který jsem se velmi těšil, a to jízdu na skútru. K jeho půjčení většinou Czytaj więcej
Ráno nastupujeme do autobusu a přesouváme se na ostrov Penang, který je s pevninou spojený dvěma několik kilometrů dlouhými mosty (druhý byl dokončen v roce 2013). Tady nás čeká již to Czytaj więcej
Dopoledne se trajektem přesouváme na ostrov Langkawi, největší ostrov stejnojmenného souostroví v Andamanském moři, které se od roku 2008 oficiálně jmenuje Langkawi Permata Kedah (v Czytaj więcej