Vefsn

Gisterenavond hebben we nog een heerlijke wandeling gemaakt op en rond de Poolcirkel. Het landschap ziet er vlak uit en is bezaaid met grote keien waar we omheen of overheen moesten lopen. Kleine Czytaj więcej
Lierne

We gaan vandaag een afwijkende route rijden. De normale route is over de E6 maar Frits blijft het te druk vinden. Even voorbij de plaats Grong slaan we een "gele" weg in, de 74. We komen door Czytaj więcej
Hotagen

Vandaag gaan we Noorwegen verlaten en inruilen voor Zweden.
We passeren de Riksgrensen van Noorwegen en Zweden zelfs een paar paar keer maar uiteindelijk zien we de besneeuwde toppen van de bergen Czytaj więcej
Nas

We gaan weer verder op pad naar Östersund want daar wil ik graag eens een kijkje nemen en .......... omdat mijn internet er enige tijd uit lag, een data kaartje kopen en dat lukt.
Met ons wifi Czytaj więcej
Sund

We willen vandaag richting de kust gaan en wel naar Sundsvall en laat daar nu net een Ikea zijn 😂
Dat komt goed uit denk ik dan want mijn theedoeken zijn versleten. Ikea zal er wel hebben en dan Czytaj więcej
Sundsvall

Vandaag gaan we de stad Sundsvall eens bekijken. De stad is door de eeuwen heen 4 keer afgebrand en daardoor werd in 1888 de stad in steen herbouwd waarna het de bijnaam Steenstad kreeg.
Wij hadden Czytaj więcej
Njurunda

We rijden weer verder want hier is niets te beleven.
We eten een boterhammetje in de camper en dan gaan we verder naar een CP die aan zee moet liggen.
Daar aangekomen zien we dat er een festival is. Czytaj więcej
Njurunda

Vandaag zijn we nog op ons plekje gebleven. Het was heerlijk weer. Tijd voor een wasje 😁 en tussen de wasjes door mag ik mijn leesboek weer ter hand nemen. Ik verveel me niet. Frits gaat nog even Czytaj więcej
Njurunda

Vanmorgen waren we klaar om weer te vertrekken. Alle service achter de rug want we wilden weer iets zuidelijker gaan.
Terwijl Frits nog bezig was met de laatste restjes maakte ik een praatje met een Czytaj więcej
Hudiksvall

Vanmorgen eerst nog samen koffie gedronken met de buurtjes en daarna weer op pad. Eerst naar de Lidl waar we natuurlijk ook weer onze buurtjes tegen kwamen 😂😂 Wij waren echt aan boodschappen toe Czytaj więcej
Bollnäs

We hebben heerlijk geslapen en vanmorgen waren we heerlijk uitgerust.
Bolnäss wordt onze volgende bestemming. We vinden er weer een mooie gratis CP.
We staan 100 meter van het centrum verwijdert en Czytaj więcej
Sundborn

Vandaag zijn we weer meer het binnenland in gereden. We willen Stockholm omzeilen en dan later weer een stukje oostkust rijden en het eiland Öland bezoeken.
We zijn in Sundborn natuurlijk het huis Czytaj więcej
Sundborn

Vandaag zouden we er een "werkdagje" van maken.
Eerst maar eens de stofdoek laten wapperen en de stofzuiger zijn werk laten doen. Na dit "intensieve" werkje zijn we een wandeling gaan maken.
Falun

We hoefden vandaag maar 18 km te rijden naar onze volgende bestemming, de kopermijn.
De Zweedse naam voor het monument is Kopparbergslagen. Het bevindt zich bij Falun, rondom de berg Kopparberget. Czytaj więcej
Ludvika

Na het bezoek zijn we weer verder gereden. We wilden naar een service plaats want dat was hoog nodig maar de E50 was gedeeltelijk afgezet en zo gebeurde het dat we totaal de weg kwijt waren en op een Czytaj więcej
Valdemarsvik

Aangekomen in Valdemarsvik en tijd voor een ochtendwandeling door het toeristische stadje Valdemarsvik. Allereerst lopen we naar de haven en we zien hier allemaal boten liggen die van hout zijn Czytaj więcej
Gamleby

We rijden verder naar Gamleby en ook dat lijkt een mooi stadje op het eerste gezicht.
Het park is prachtig maar dat is dan ook weer alles. Wat wel grappig is zijn de oude telefooncellen en deze wordt Czytaj więcej
Resmo

Vandaag rijden we naar Öland.
Öland is een Zweeds eiland in de Oostzee. Het is het op een na grootste eiland van Zweden, na Gotland. Het is 137 km lang en maximaal 16 km breed.
Het eiland is Czytaj więcej
As

We gaan vandaag naar de Långe Jan, de grote vuurtoren. Er is maar één hoofdweg op het eiland en dat is de 136.
Wij volgenden hem want zo zouden we vanzelf langs de vuurtoren moeten komen. Tja Czytaj więcej
Hogby

Vandaag een eilanden tocht gemaakt van zuid naar noord.
Heel bijzonder om te zien is de Runesteen die we tegen komen en al helemaal als hij zo vrij in de natuur staat.
Runenstenen zijn stenen waarin Czytaj więcej
Alboke

Na een mooie rit waar we kamelen tegen kwamen, ja heus hoor Echte kamelen kwamen we op een wondermooi plekje.
Wat een pareltje!!!! We waren hier compleet alleen op de wereld. We zochten een recht Czytaj więcej
Borgholm

We rijden naar Borgholm, de hoofdstad van het eiland Öland en gaan hier het oude slot bezoeken.
Het barokke Slot dateert uit de 17de eeuw en is in 1806 verwoest door een brand.
Voordat we het Slot Czytaj więcej
Borgholm

In de namiddag maar eens actie ondernomen en gaan wandelen richting de zee. Eerst een stuk door een dor grasveld gelopen en daar door een "koninklijk" hek gegaan dat niet op slot was.
Frits dacht dat Czytaj więcej
Borgholm

We blijven vandaag nog op ons plekje staan. Voormiddag willen we gaan wandelen hier in de buurt en namiddag naar Borgholm fietsen maar ons kennende pakt dat weer helemaal anders uit.
We lopen Czytaj więcej
Kalmar

Het belooft vandaag een hete dag te worden. Niet zo heet als in Nederland maar toch te heet tenminste 30 graden vind ik heet.
De zon schijnt onverbiddelijk op ons dak. Ik zie andere camperaars al Czytaj więcej