Start
23/08/2023 Amsterdam - San Francisco 14:50 16:45
23/08/2023 San Francisco - Salt Lake City 18:50 21:38
Vertrek naar Amerika
23. august 2023, Nederland ⋅ ☀️ 20 °C
We zijn onderweg naar station Den Bosch. Deze week nog iedereen uitgezwaaid en met Evy's verjaardag weer terug.
De Reis naar Amerika
23. august 2023, Forente stater ⋅ 🌙 20 °C
De rit naar het station, de treinreis en het inchecken op Schiphol zijn allemaal voortvarend verlopen. Eventjes schrikken in Utrecht omdat er medegedeeld werd dat er een stroomstoring was. GelukkigLes mer
San Francisco
24. august 2023, Forente stater ⋅ 🌙 17 °C
We zijn nu in San Francisco voor de overstap naar Salt Lake City. In Nederland is het middernacht 3 uur.
We moeten nog een paar uur vliegen naar Salt Lake City en dan een bed.
Salt Lake City centrum
24. august 2023, Forente stater ⋅ ⛅ 29 °C
Donderdag 24 augustus
Vandaag onze eerste dag in N-A en we willen vandaag rustig van start gaan. We gaan Salt Like City bezoeken.
SLC is midden negentiende eeuw gesticht. De mormonen werdenLes mer
Salt Lake City 24 augustus
24. august 2023, Forente stater ⋅ ⛅ 29 °C
Na een verlate start zijn we goed in Salt Lake City aangekomen.
We hebben de hele vlucht met United Airways gevlogen. De zitruimte viel ons mee, ook bij de binnenlandse vlucht.
De maaltijdenLes mer
Pocatello
25. august 2023, Forente stater ⋅ ☀️ 26 °C
Op de route naar Pocatello bezoeken we Antilope Eiland gelegen in het Grote Zout meer. Het Great Salt Lake (GSL) wordt gevoed door 4 rivieren. Het water wordt niet afgevoerd, maar verdwijnt alleenLes mer
26 Augustus Craters of the Moon.
26. august 2023, Forente stater ⋅ ☀️ 21 °C
Vandaag zijn we naar het nationaal park Craters of the Moon geweest. Zeer indrukwekkend.
De weg er heen was al zeer bijzonder. Buiten de stad eerst landbouw en daarna niets. De grond is welLes mer
Harriman State Park. 27 augustus
27. august 2023, Forente stater ⋅ ☀️ 24 °C
Vandaag blijven we in hetzelfde hotel en hebben daarom een tocht met de auto in de omgeving gemaakt. We zijn naar het Harriman State Park geweest, Ruim 70 km hier vandaan.
We hebben al ruim 700 kmLes mer
Yellowstone dag 1
28. august 2023, Forente stater ⋅ ☀️ 21 °C
Vandaag aankomst Yellowstonepark.
Het park is een groot vulkaangebied. De naam yellow (geel) is afkomstig van de sulfiet afzetting.
De natuur in Yellowstonepark is onbeschrijfelijk. Ik heb geprobeerdLes mer
Yellowstone park 28 augustus
28. august 2023, Forente stater ⋅ 🌙 13 °C
Het Yellowstonepark heeft een grote diversiteit aan landschappen. Het park is over een groot oppervlak vulkanisch en alle vormen van vulkanische uitbarstingen komen voor: mudpots ( naar buitenLes mer
Yellowstone park 29 augustus.
29. august 2023, Forente stater ⋅ ☀️ 18 °C
We gaan een rondrit door het park maken van ongeveer 250 km.
We zien prachtige uitgestrekte prairies geel oplichtend in de zon.
We bezoeken de grand canon van Yellowstonepark. Ook een prachtigLes mer
Cody
30. august 2023, Forente stater ⋅ 🌬 19 °C
Vandaag uit het Yellowstonepark vertrokken. We zien nog een bizon van dichtbij. We rijden door een prachtig stuk Rocky Mountains. Ook weer zeer indrukwekkend.
Cody is vernoemd naar William Cody, beterLes mer
Naar Buffalo
31. august 2023, Forente stater ⋅ 🌙 19 °C
We zijn op doorreis van Cody naar Custer met een tussenstop in Buffalo.
We hebben een gedeelte van de dag nog doorgebracht in het Cody Buffalo Bill museum. Buffalo Bill werd uitgebreid tentoongesteld.Les mer
Van Buffalo naar Custer
1. september 2023, Forente stater ⋅ ☁️ 28 °C
Vandaag zijn we naar Custer gereden. Onderweg hebben we het het nationale park Devils Tower bezocht. Het wordt saai maar het was weer zeer indrukwekkend.
De Tower is een verbazingwekkend geologischLes mer
Custer en omgeving
2. september 2023, Forente stater ⋅ ☁️ 30 °C
Vandaag een rondje gereden rondom Custer.
We hebben eerst het Crazy Horse Memorial bezocht.
Dit moet een sculptuur worden met eerbetoon aan de Indianen, de oorspronkelijke bevolking. Er wordt al 75Les mer
Van Custer naar Scottsbluff
3. september 2023, Forente stater ⋅ ☁️ 21 °C
Vandaag rijden we door naar Scottsbluff. Het is warm en daarom geen weer om lichamelijk actief te zijn in de buitenlucht.
Een afstand van ongeveer 300 km, maar een reis door eindeloos leeg gebied. DatLes mer
Scotts Bluff
5. september 2023, Forente stater ⋅ ⛅ 15 °C
Vandaag is het labourday in de USA. De dag van de arbeid en een vrije dag voor de Amerikanen.
Scottsbluff is bekend omdat deze plaats aan 3 bekende trails, gaande van oost naar west (en vise versa)Les mer
Estes park
5. september 2023, Forente stater ⋅ 🌙 12 °C
Vandaag gaan we overnachten in Estes Park, het begin van de Rocky Mountains. Zo'n kleine 300 km van Scottsbluff .
We rijden weer door glooiende gebieden die gedeeltelijk agrarisch geëxploiteerdLes mer
Rocky Mountain
6. september 2023, Forente stater ⋅ ☀️ 19 °C
Vandaag hebben we Rocky Mountain National Park bezocht. Veel toeristen bezoeken het park. Je moet een tijdslot reserveren om binnen te komen. Gelukkig hadden we dat van iemand gehoord, zodat weLes mer
Denver
7. september 2023, Forente stater ⋅ 🌙 22 °C
Vandaag een dagje Denver.
We beginnen bij het Red Rocks Amphitheatre. 25 Km buiten Denver. Dit theater ligt in het gebied waar de grote vlaktes en de Rocky Mountains samenkomen. Een magnifiekLes mer
Salida, 8 september.
8. september 2023, Forente stater ⋅ 🌙 20 °C
Vandaag via Colorado Springs naar ons overnachtingsadres in Salida gereden.
Geen rustige wegen, veel verkeer. We zijn nu in een dichter bevolkt gebied.
Ook veel treinverkeer met de meerdere kilometersLes mer
Mont Rose
9. september 2023, Forente stater ⋅ ☀️ 25 °C
Vandaag rijden we verder naar Mont Rose. We passeren de Monarch Pass. De weg gaat over de grootste tafelberg; de Grande Mesa van de USA. Een tafelberg is een berg met platte top en steile, uit puinLes mer
Naar Durango via Million Dollar hwy
10. september 2023, Forente stater ⋅ ☁️ 15 °C
Vele stops en bezichtigingen zijn vermoeiend. Daarom was de planning vandaag een stop onderweg bij de Box Canon Falls Park en daarna door naar Durango ( 180 km) zodat we tijd zouden hebben om hetLes mer
Van Durango naar Moab
11. september 2023, Forente stater ⋅ ☀️ 22 °C
Vandaag hebben we het Mesa Verde Nationaal Park bezocht. Weer een aparte belevenis. Weer een hele klim naar boven, maar nu met vangrails langs de ravijnen. Dit reed een stuk ontspannender danLes mer

ReisendeGoede reis Petra en Nico
ReisendeGoede reis Petra en Nico. Geniet van jullie vakantie!!
ReisendeEen hele fijne mooie reis! Genieten!