• Katjusa Zajec

Malezija

Et 44-dags eventyr af Katjusa Læs mere
  • Miri➡️ Johor Bahru

22. april 2023, Malaysia

Za sabo puščam pr čudovit pustolovski Borneo in hitim proti najnižji točki Malezije, Johor Bahru.
    Na letališče pridem čisto prezgodaj, ko se usedem na klop pa do mene že pristopi simpatična gospodična, ki dela za WWF (World Wildlife Fund), organizacijo, ki dviga ozaveščanje o ogroženih živalih. Pove mi malo o malezijskem tigru, ter o težavah, ki jim jih povzroča divji lov.
    Sva klepetali ene petnajst minut, dodali druga drugo na Instagramu in naredili par selfijev.
    Sledi dvourni let čez lužo✈️🌊.

• Do hostla ali v Singapur?

22. april 2023, Malaysia ⋅ 🌧 30 °C

Iz letališča skočim na avtobus do glavne avtobusne postaje v centru JB. Vse izgleda ok, okoli mene peljejo tako avtobusi kot avtomobili, želim naročiti Grab taksi do hostla, pa mi povejo, da sem čisto v sredini ogromne postaje in da moram do glavnega vhoda. Kako? Kam? Vidim neke stopnice in sprobam najprej to. Prečkam most in dve cesti, pogledam na zemljevid in sem še bolj daleč kot prej. Nove stopnice, tokrat tekoče, po njih nekam hitijo gruče ljudi. Ziher prava smer. Se predam toku in res pridem v notranjost neke fensi zgradbe, ljudje se gredejo po ozkem koridorju v eno smer. Ko se pririnem na drugo stran vidim velike znake "passport control". Stopim do okenca in gospoda vljudno vprašam kje je izhod. On me pogleda malo postrani in reče, da je to vhod v Singapur. Od tu samo skočiš na 10minutni vlak in si v centru. Opala. 😬😅
    Ker je zelo jasno da sem zmedena in nimam pojma kam it, prijazni oficir zapre svoje okence in gre z mano do službenega dvigala, s katerim se spustiva dve nadstropji dol, da mi par napotkov in me pusti spet samo. Ševedno mi ni jasno kje sem, vidim na zemljevidu da čisto nič bližje izhodu kot prej. Zdaj za smer vprašam enega prodajalca v 7-elevenu, me usmeri po hodniku, kjer je znak 'prepovedan vstop'. Na tej točki mi je že malo vseeno, grem naravnost in levo in še parkrat zavijem in sem spet na moji začetni točki. Let's try this again. Pristopim do dveh security guardov, ki sta najbrž vedela, da mi ni čisto jasno, in zakaj sem spet nazaj tu. Me usmerita čisto drugam in predlagata, da naj na poti še koga vprašam. Še s pomočjo ene dveh zaposlenih KONČNO najdem izhod, zdaj že čisto prešvicana in precej slabe volje. Od tam taksi in v hostel, pojest instant nudle in spaaaaat.

• Johor Bahru, busy city

23. april 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 28 °C

Spoprijateljila sem se s prijaznim Indonezijcem, tako da sva dopoldne skupaj šetala naokrog. Rian je študiral rusko literaturo in je velik navdušenec Evrovizije, me je čisto šokiral ko je znal Carpe Diem od Joker Out na pamet🤯.
    Ker je bil konec Ramadana, je sultan območja Johor prišel v JB in imel neke vrste meet-and-greet, v šotorih v bližini pa so bili zastonj bifeji s hrano. Plan je bil it to prečekirat, vendar je bil moj sopotnik Rian neprimerno oblečen (kratke hlače), tako da naju niso spustili notri.
    Sva šla skozi China Town, Indian town, na zajtrk in potem do razgledne točke na most med Malezijo in Singapurjem.

• JB➡️Melaka

24. april 2023, Malaysia ⋅ ⛅ 34 °C

Nek par v JBu mi je svetoval, da moram nujno do Melake. Tako da sem se zgodaj zjutraj spokala in v veliki gužvi na avtobusni postaji kupila karto. Vožnja prijetna vendar dolga, zaradi konca Ramadana smo se peljali skoraj dve uri dlje.
    Med pavzo za WC skočim do štanta s sadjem in po dolgem času jem sveže sadje; mango in lubenica z tamarin prahom! 🥭🍉

• Prvi vtisi Melake

24. april 2023, Malaysia

V soparno Melako pridemo okoli pol treh, najdem hostel, se stuširam in grem na en sprehod. Prečekiram vegetarjansko restavracijo, kjer prvič v treh tednih najdem vegetarjansko lakso (tradicionalno malezijsko jed, nek mixs karija in tajskih žup). Ujame me dež, tako da pobegnem v en kafe na mango shake. Po dežju se pokaže sonček, naredim še en krog in najdem malo sadja. V hostlu najprej dve uri klepetam z Garethom iz Irske, začnem malo pogrešati Cork in najino popotovanje z atijem. Zvečer me na biljard povabita dva potatovirana modela in seveda rečem ja. Imamo ful fajn večer, jaz valda vsako partijo izgubim ampak se počasi učim.Læs mere

• Kolesarski dan🚲

25. april 2023, Malaysia

Z mojima novima prijateljema; Ginger iz Malte in Mikel iz Španije, za dan rentamo kolesa. Najprej naredimo en krog skozi mesto, gremo na zajtrk, potem pa pičimo do plaže. 'Plaža' je samo peščen odsek ob cesti, morje pa mali zaliv, tako da je voda kar ornk segreta. Ševedno seveda paše skočit notri po eni uri kolesarjenja po vročem opoldanskem soncu😮‍💨. Častimo si en mango smoothie, potem pa počasi pičimo nazaj, saj se začne nekaj temnit. Nismo bili dovolj hitri, niti 10min ne mine preden začne najprej rositi in potem liti! Premočeni smo celi, pred nami pa še pol ure vožnje. Ah, bolje da stisnemo, zdaj ko smo že mokri in se posušimo nazaj v hostlu.
    S fantoma se hecamo in pojemo pesmice medtem ko se mimo nas vozijo lokalci, ki si ziher sprašujejo, iz kje smo se vzeli😅🌧️.

• Večerno šetkanje

25. april 2023, Malaysia ⋅ 🌧 28 °C

Za zadnji večer v simpatični Melaki gremo pogledat ostanke zadnje Portugalske trdnjave in na en sprehod ob rečici. Mesto mrgoli s posebnimi kolesi, ki tematsko našemljeni v karakter iz filmov ali risank, iz zvočnikov pa kriči popularna muzika. Otroci so nad tem navdušeni, starši potrpijo. Mi turisti moramo narediti premor v pogovoru vsakič, ko se peljejo mimo, saj so tako glasni, da se nič ne sliši.Læs mere

• Melaka➡️Taman Negara

26. april 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 26 °C

Zgodnjega vstajanja smo na tej točki že navajeni😅. Midva z Mikom greva sicer na par avtobusov kasneje in se z Gingerjem skupaj spet dobimo v Kuala Lumpurju, saj je moral on it iskat svoj aparat, ki je bil na popravilu. Ob enih že pičimo proti Največjemu nacionalnemu parku Peninsular Malezije, Taman Negara (dobesedni prevod je nacionalni park). Avtobus iz KL do Jerentuta je uživantska, saj imaš stalno pogled na plantaže palm ali pa tropski gozd🌴. V majhnem mestu Jerentut menjamo avtobus za mini-van, ki nas po ovinkasti cesti 90 na uro pelje do parka.Læs mere

• Čakanje na hrano povezuje

26. april 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 28 °C

Okoli šestih prispemo v srce jungle, malo vasico po imenu Kuala Tahan. Naš Delimah Guesthouse se nahaja čisto ob robu, z veliko kokoškami in malimi piščančki🐥. Noro lepo je že zdaj, komaj čakamo, kaj prinesejo naslednji trije dnevi!
    Ko smo sveže stuširani gremo na šetnjo in srečamo veliko skupino, ki nas prijazno povabi, da se jim pridružimo za večerjo. Gremo do plavajočih restavracij na reki, in izberemo eno, vse so precej busy. Ker smo velika skupina skupaj stisnemo tri mize in dve Nizozemki malo prisilimo v druženje, a pravita, da ju ne moti. Bogi lastnik je čisto zmeden, saj ima zdaj polno restavracijo, postrežen ni nihče. Mogli bi vedet, da bo pred nami dolg večer, ko smo samo na menije čakali 20 minut😬. Naročimo, in čakanje se začne. Vendar v dobri družbi čas hitro mine in četudi smo se komaj spoznali imamo super vibe, veliko se nasmejimo in čakanje na hrano obrnemo na hec. Na moj fried rice kuhinja pozabi, ampak vsi novi prijatelji z mano delijo njihovo večerjo❤️. Svet je poln dobrih ljudi.

• Megleno jutro

27. april 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 22 °C

Zgodnje vstajanje se v tropskem gozdu splača, saj imaš možnost videt naravo, kako se počasi prebuja. Nemorem verjet svoji sreči, da sta nas pred zajtrkom presenetila kar dva Hornbilla!!! Zdaj sem jih pa že kar nekaj videla, lucky me🥰.
    Za zajtrk odličen Roti Kanai, omakica je lečin indijski daal.

• Canopy walk

27. april 2023, Malaysia

Slabo urco skozi prečudovit gozd po leseni potki in prispemo do začetne točke za sprehod skozi krošnje. Osem visečih mostičkov, najvišji na višini kar 45ih metrov 🤭. Mike, Ginger, naš nov sopotnik Adriaan in jaz se povzpnemo v višine in uživamo v razgledih iz tropskih krošenj. Lušten easy-going način, kako preživet dopoldne v Taman Negari.Læs mere

• Priprave na dvodnevni pohod

28. april 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 27 °C

Gremo na dvodnevni pohod v najstarejši tropski gozd na svetu; Taman Negara! Ker bomo hodili vsak dan ene 5 ur, si skuhali dve kosili, eno večerjo in en zajtrk in naredili kemp znotraj jame, rabimo sabo vzeti en kup stvari. Vodiči pripravijo kupčke; vsak dobi tri velike plastenke vode, dvoje instant nudle, piškote, pomarančo, spalno vrečo, armafleks, krožnik, kozarec in žlico, potem pa si skupno hrano razdelimo po težki. Jaz sem nesla eno piksno curryja, kruh in kavo!
    Ko vse spakiramo in podpišemo papir, kjer so navedene vse stvari, ki jih nesemo v nacionalni park (vsa plastika, oblačina, piksne...) in jih bomo naslednji dan tudi ven prinesli, krenemo na pot!

• V srce jungle

28. april 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 33 °C

Prvi dan začnemo naš trek z uro in pol dolgo vožnjo z ladjico, ki nas že na začetku nagradi z dvema velikima vidrama, ogromnim kimono zmajem in divjimi bivoli.🐉🐂🦦
    Na ladjici pojemo pre-packed lunch, potem pa začnemo naš 11,5km trek do jame, kjer bomo prevedrili noč! Prva ovira je polomljen viseč most na višini cca2,5m, kar nas kar malo prestraši, a vsi pogumno prečkamo!
    Trek je easy-going, naš super kul vodič Zam nas tri z Adriaanom in Gingerjem spusti naprej, da drzimo tempo! Prvi water break je ob mali rečici, kjer se prvič pojavijo pijavke🪱. Te mali hudički se previdno prisesajo na tvoje gležnje in počasi po nogi plezajo gor, dokler ne najdejo idealnega mesta za njihov obrok; tvoja kri seveda. Hecno je, da se jih sploh ne čuti, tako da je treba stalno pregledovat svoje noge in roke.
    Smo že na 3/4 poti in slišimo orrrrnk grmenje. Veter glasno šumi med tropskimi vrhovi krošenj in vsi vemo kaj prihaja.⛈️
    10 min kasneje smo vsi premočeni. Tako debele kaplje padajo, da lahko samo sprejmeš usodo in nadaljuješ pot. Nam je to valda nora dogodivščina in po poti pojemo pesmice in se smejemo vsakič, ko nekdo stopi pol metra v blatno lužo (so neizogibne na tej točki🤭) . Dež se ravno umiri, ko pridemo do našega zavetišča za noč⛰️.

• Noč v jami

28. april 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 28 °C

Po petih urah prvič odložimo svoje premočene ruzake in se malo razgledamo, kje bomo preživeli večer in prespali skozi noč. Jama je veliko večja kot smo si mislili, ima dve odprtini in veliko predelov, ki so v čisti temi. Na tla pogrnemo plastične podloge, razglasimo, kje je prostor za prtljago, kje bo kuhinja in kje bomo spali. Potem pa je čas it nabrati les za ogenj. Ognja ne rabimo za kuhat, za to imamo plinske gorilnike. Rabimo ga, da se nam v jami ponoči ne pridružijo živali! Pogosto sem zahajajo namreč divji sloni, ježevci in celo malezijski tigri! 🐅🐘
    Po sekanju in prenašanju lesa gor in dol je čas za osvežilen tuš v malem potoku, potem pa gremo kuhat večerjo. Jaz se javim pomagat kuhat in skupaj z vodičem druge skupine skuham vegetarjanski del večerje; zelenjavno omako!
    Pojemo riž, omako in curry potem pa se vsi počasi odvlečemo v spalne vreče. Nihče ni zares utrujen in netopirji so glasni, tako da slabi dve urci po manjših skupinah kartamo.
    Okoli enajstih se ulezemo in potiho klepetamo. Nekdo v žarometu glavne svetilke na stropu jame z rokami kaže zabavne podobe, vsi se hihitamo. Adriaan nam zapoje uspavanke, malo Frank Sinatre, potem pa preklopi v španščino in vsi smo mu hvaležni, da nas s svojim žametnim glasom povabi v spanec. 😴
    Spimo bolj izmensko. Par ur tu in tam, netopirji so glasni, na podlogi je malo prostora, tako da se vsi stiskamo. Jutro pride hitro, ob sedmih smo že pokonci in več kot pripravljeni na jutranjo šalco kave.

• Dobro jutro

29. april 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 25 °C

Za zajtrk imamo banana bread, kruh z marmelado in pa čaj ali kavo. Prvi se zagrebemo že preden voda sploh vre, šalice v nizkem štartu v vrsti. Pomljaskamo zajtrk potem pospravimo za sabo, se oblečemo nazaj v mokra oblačila in obujemo blatne čevlje. Ready for the day, jungle part 2 let'sgooo😆!Læs mere

• Nazaj proti civilizaciji

29. april 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 28 °C

Day 2: trek začnemo okoli 9.30, danes naj bi bil malo krajši (cca. 4 ure in pol), a z več gor in dol, z bolj pogostimi ovirami na poti. Prečkanje podrlih dreves, spolzki mostički čez reke, preskakovanje kamnov... Gozd je še precej svež od včerajšnjega dežja, zravn seveda pride tudi drseča podlaga in blato. A vsi smo sveži in z novim zagonom, tako da veseli čofotamo in pljuskamo po lužah. Družbo nam spet delajo pijavke, danes bolj kot včeraj. Narava je neopisljiva, od malih rečnih potočkov, glasnih ptic&žuželk, do nore flore(10m bambus, ovijalke, plame, ki rastejo iz čistega kamna, itd.).
    Do prve pavze za vodo smo od humidnega ozračja celi prešvicani, ampak vsaj vemo, da smo vsi na istem in da nas ob koncu čaka tuš! Ko prilezemo do končne točke treka, si vsi zaploskamo in zakadimo do zunanjega tuša, ki je ubistvu ena pipa ki štrli iz stene. Sledi pregledovanje celega telesa za pijavke in klope in pa izogibanje divjim čebelam, ki imajo rade prešvicane turiste. Na plan povlečemo instant nudle in vodiča nam skuhata much-needed kosilo. Ko so želodčki polni se počasi sprehodimo do jettyja, kjer nas pobereta dve ladjici. Sledi zelo prijetna in pljuskava vožnja nazaj do civilizacije.
    Noro noro noro, how lucky are we!!!

• Zaslužen počitek

29. april 2023, Malaysia

Ko se vrnemo v Kuala Tahan, me čaka iskanje prenočišča. Prej sem si sobo delila z Mikom in Gingerjem, potem pa so se naše poti razšle, tako da sem nazaj pri hostlih! Najdem suuuuper hostel za 9€ na noč, z razgledom na reko in gozd. Ko se check-inam, mi prijazni lastnik Jason poda en kup flajštrov in reče, naj si zaflajštram vse grize pijavk. Poheca se, da bom za pranje krvi iz bele rjuhe plačala sama.
    Pohitim pod NUJEN tuš, potem pa se lotim projekta umivanja svojih smrdečih cunj. Umijem jih kar s svojim balzamom in obesim zunaj na sonce, potem pa grem malo zadremat v svojo hladno sobo. Seveda pa se zvečer začne obetati grozen naliv, tako da moja oblačila nimajo možnosti za posušit se😔. S klapo iz treka gremo na večerjo, ko vrže ven elektriko. Lokalci so tega seveda vajeni, tako da so generatorji že v pogonu in svečke po vseh hodnikih in v vsakem stranišču🕯️!
    (Slikce so samo moje poflajštrane nogice hihi)

• Nazaj v KL

30. april 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 28 °C

Včasih zaradi super fajn ljudi malo spremeniš svoje potovalne plane. Tako se je zgodilo z Adriaanom iz Belgije, s katerim sva instantno navezala noro povezavo, ki jo redko kdaj najdeš. Oba sva si želela vsaj par dni skupnega popotovanja, najprej naj bi bilo to snorklanje na severovzhodu. A ker so Adriaana začeli nekaj matrat učki, se nama je zdelo odgovorno, da greva raje nazaj do Kuala Lumpurja, kjer je obilica zdravnikov, in si vzameva par dni malo bolj v easy. Obadva sva namreč veliko preleta zadnjih par tednov in nama bi pasalo umirjenih nekaj dni. Po zajtrku torej odrinemo na 4,5 urno vožnjo s kombijem nazaj proti glavnemu mestu Malezije🤭. Na pot greva skupaj s super luštnima mladima poročencema, Federicom iz Argentine in Maio iz Belgije, s katerima smo se stalno srečavali na zajtrku ali pa večerji.Læs mere

• Food; our love language

1. maj 2023, Malaysia ⋅ 🌩️ 29 °C

Oh, kako je lepo potovat z nekom, ki na isti način ceni hrano, kot jo sam!!!! Adriaan in jaz sva se odločila, da bodo najini trije dnevi v Kuala Lumpurju polni hrane; dobre hrane! Najin hostel je v indijskem predelu mesta, torej ulice že tako in tako dišijo in mamljivo vabijo. Prvi večer me Adriaan pelje v korejsko restavracijo, kjer je sam že bil in mi zagotovi, da je 'a must'! Ko pride do Korejske hrane me ne rabi preveč prepričevati, tako da si, ko končava s temeljitim pranjem vseh oblačil in ruzakov iz Taman Negare, privoščiva ornk večerjo. Jaz jem Bibimbap, Adriaan sladko kislo tofu juhico, deliva porcijo kimchija. 😋😋😋
    Za zajtrk seveda probava indijsko, za priporočilo prosiva natakarja, ki naju preseneti z dvema ekstra omakicama za najin idly in roti. Kosilo je vietnamski tofu Banh mi sendvič, sladica sveži juice.
    Med vsemi gurmanskimi obroki se veliko šetkava naokoli.

• Karaoke night!

2. maj 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 26 °C

Za večerjo se dobimo z Federicom in Maio, v moji najljubši restavraciji v KL, Sweet Veggie (tam sem bila že mesec nazaj, ko mi jo je pokazala so-veganka Tina). Zelo me veseli, ko vsi trije delijo moje navdušenje in že brskajo skozi meni, kaj bodo jedli naslednjič. Po dobri večerji rečemo, da si bomo privoščili eno pivo in se sprehodimo do nekega puba, ki ga najdem na Google mapsih. Naročimo prvo rundo (tudi edino, saj eno pivo stane toliko kot dve večerji) in vsi komplimentiramo muziko v lokalu. Rabimo skoraj 10min preden ugotovimo, da so to v resnici karaoke in da gospod pri sosednji mizi poje tako dobro, da sploh nismo ločili od originala (poje Frank Sinatro, John Lennona in mehki jazz)! Vsi mu ploskamo in potem sami začnemo pisat pesmi na listke, ki jih oddamo natakarici. Seveda je v naši skupini največji car Adriaan, ki poje prečudovito. Zapoje nam Michael Bubléja in Amy Winehouse, potem pa vsi skupaj združeno kričimo Queene, Stinga, Despacito, The police, itd. itd. Gospod, ki odlično poje, Clerance, nam časti kar tri runde pijače, ker noče da gremo domov🥹. Tam ostanemo do dveh zjutraj, na neki točki se nam celo pridruži ena punca, ki smo jo spoznali v Taman Negari in je slučajno tudi ona v KL!
    Prva fotka smo mi 4je (Adriaan, Federico in Maïa), zadnji video pa je duet Adriaana in Cleranca!

• Še hrane😋

2. maj 2023, Malaysia ⋅ ⛅ 34 °C

Ponovni trip v Korejsko restavracijo, jaz moram probat Topokki (spicy rice cakes)! Pride v setu z malo kimchija, fermentiranih kalčkov in praženih arašidov v gochujangu, za predjed pa miso juha. Večerja je spet v Sweet Veggie restavraciji, tokrat jaz jem BBQ juhico z rumenimi noodli! Pred spanjem greva z Adriaanom na lov za dober pravi topel čaj in najdeva noro luštno čajnico. On pije kamilice, jaz mentol. Ostaneva tam in klepetava dokler naju ob desetih ne vržejo ven, potem pa šetnja do hostla in movie 'throwback' night: Mummy, starring Brendan Fraser. Spet en odličen kulinarični dan!Læs mere

• Ponovni obisk Thean Hou templja

3. maj 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 32 °C

Med sprehajanjem opazim, da sva zelo blizu budističnega templja Thean Hou in ker je Adriaan zelo navdušen nad to vero, ga peljem pogledat. Četudi sem jaz tam že bila, dober mesec nazaj, imam povsem drugo izkušnjo. Ta teden je namreč nek budistični praznik in so naju spustili notri pogledat in poslušat njihovo molitev. Veliko dišečih palčk in sveč, vidiva kar tri pare, ki imajo svoj wedding photoshoot.
    V pritličju se sprehodiva skozi souvenir shops in jaz si kupim eno zapestnico za srečo in en prstan kar tako🥰. Adriaan si vzame en kitajski dinar s podobo psa, ki je njegov kitajski horoskop. Po duhovnem dopoldnevu se sprehodiva skozi China Town in najdeva odličen bife za kosilo! 3€ za oba polna krožnika!

• Nočni market

3. maj 2023, Malaysia ⋅ 🌧 28 °C

Za zadnji večer v KL se z Adriaanom odpraviva na nočni market malo izven centra. Taksist naju skensla in se odločiva it kar z metrojem. Metro vožnja sicer še gre, problem so malezijski pločniki oz. vprašanje njihovega obstoja😆. Google maps tudi nič ne pomaga, kaze ti, da prečkaj 4pasovnico, splezaj čez tunel in po bližnjici pojdi čez 7nadstropno parking garažo🫣. Malo je hecno, malo pa tudi scary, a hvalabogu so vozniki navajeni tako domačih kot turistov prečkati sredi ničesar. Ko se končno privlečeva do marketa, si za predjed vzameva palačinkast wrap z arašidi, ocvrto čebulo in kislo repo! Zanimiva kombinacija, a zelo okusna. Adriaan nato proba njegove najljubše instant noodle, ovite v rice paper in popečene, potresene z norijem! Jaz komaj zgrabim vegi steam dumplinge ko začne grmet in bliskat. A midva sva prišla pripravljena, hitro oblečeva najini palerini in nadaljujeva. Žalostna kmalu ugotoviva, da sta najini palerini bolj modni dodatek kot dejanska zaščita pred tropskimi nevihtami. Skrijeva se pod streho, skupaj z premočenimi lokalci. ☔
    Ko se mickeno umiri izkoristiva možnost da stečeva do štanta z ledenim čajom, saj se obama lušta osvežilna pijača. Tam spoznava Leeja, noro simpatičnega fanta, ki nama pripravi ledeni čaj, meni passion fruit okus, Adriaanu lemongrass. Klepetamo, da čas hitreje mine in naredimo en Selfie (prva fotka smo mi 3je, Adriaan, Lee in jaz)😊.

• Še en adijo😔

4. maj 2023, Malaysia ⋅ ☁️ 32 °C

Najtežji in najlažji adijo do zdaj. Najtežji, ker je bil Adriaan moj popotniški soulmate za teh kratkih par dni, najlažji, ker vem, da je samo telefonski klic stran in da bo vedno vesel slišati od mene. Prvič sem se srečala s tako duhovno in spiritualno zrelo osebo, ki je brezdvomno prepričana sam vase in v svoja načela. Od Adriaana sem se veliko naučila. How to slow down, kako prioritizirati sama sebe in poslušati svoje telo, svoje misli. Koliko različnih oblik ima 'dati sebe na prvo mesto'. Postavil mi je vprašanja o sebi, na katera nisem imela odgovorov, pa si jih želim imeti. Razkril mi je novo perspektivo na spiritualnost in da življenja ne smemo vzeti tako resno. Ko sva se poslavljala na železniški postaji sem bila seveda žalostna, a sem se zavestno odločila biti hvaležna. Hvaležna, da sta se najini poti križali in da mi je moja odprtost pripeljala tako nežno in srčno osebo. Ravno se vrnem v hostel, si pripravim ledeno kavo in vidim sporočilo od Adriaana. Ko nisem gledala, mi je v nahrbtnik skril njegov 'good-luck' charm, velik amulet z Budo, ki je njemu prinašal srečo zadnja tri leta. Visel je v obeh njegovih kombijih, s katerima je prepotoval večino Evrope. Želi, da naj zdaj varuje mene, tako kot je njega.❤️
    Adriaan, hvala za vse. Until we meet again.