Miri➡️ Johor Bahru
22 апреля 2023 г., Малайзия
Za sabo puščam pr čudovit pustolovski Borneo in hitim proti najnižji točki Malezije, Johor Bahru.
Na letališče pridem čisto prezgodaj, ko se usedem na klop pa do mene že pristopi simpatičnaЧитать далее
Do hostla ali v Singapur?
22 апреля 2023 г., Малайзия ⋅ 🌧 30 °C
Iz letališča skočim na avtobus do glavne avtobusne postaje v centru JB. Vse izgleda ok, okoli mene peljejo tako avtobusi kot avtomobili, želim naročiti Grab taksi do hostla, pa mi povejo, da semЧитать далее
Johor Bahru, busy city
23 апреля 2023 г., Малайзия ⋅ ☁️ 28 °C
Spoprijateljila sem se s prijaznim Indonezijcem, tako da sva dopoldne skupaj šetala naokrog. Rian je študiral rusko literaturo in je velik navdušenec Evrovizije, me je čisto šokiral ko je znalЧитать далее
JB➡️Melaka
24 апреля 2023 г., Малайзия ⋅ ⛅ 34 °C
Nek par v JBu mi je svetoval, da moram nujno do Melake. Tako da sem se zgodaj zjutraj spokala in v veliki gužvi na avtobusni postaji kupila karto. Vožnja prijetna vendar dolga, zaradi konca RamadanaЧитать далее
Prvi vtisi Melake
24 апреля 2023 г., Малайзия
V soparno Melako pridemo okoli pol treh, najdem hostel, se stuširam in grem na en sprehod. Prečekiram vegetarjansko restavracijo, kjer prvič v treh tednih najdem vegetarjansko lakso (tradicionalnoЧитать далее
Kolesarski dan🚲
25 апреля 2023 г., Малайзия
Z mojima novima prijateljema; Ginger iz Malte in Mikel iz Španije, za dan rentamo kolesa. Najprej naredimo en krog skozi mesto, gremo na zajtrk, potem pa pičimo do plaže. 'Plaža' je samo peščenЧитать далее
Večerno šetkanje
25 апреля 2023 г., Малайзия ⋅ 🌧 28 °C
Za zadnji večer v simpatični Melaki gremo pogledat ostanke zadnje Portugalske trdnjave in na en sprehod ob rečici. Mesto mrgoli s posebnimi kolesi, ki tematsko našemljeni v karakter iz filmov aliЧитать далее
Melaka➡️Taman Negara
26 апреля 2023 г., Малайзия ⋅ ☁️ 26 °C
Zgodnjega vstajanja smo na tej točki že navajeni😅. Midva z Mikom greva sicer na par avtobusov kasneje in se z Gingerjem skupaj spet dobimo v Kuala Lumpurju, saj je moral on it iskat svoj aparat,Читать далее
Čakanje na hrano povezuje
26 апреля 2023 г., Малайзия ⋅ ☁️ 28 °C
Okoli šestih prispemo v srce jungle, malo vasico po imenu Kuala Tahan. Naš Delimah Guesthouse se nahaja čisto ob robu, z veliko kokoškami in malimi piščančki🐥. Noro lepo je že zdaj, komajЧитать далее
Megleno jutro
27 апреля 2023 г., Малайзия ⋅ ☁️ 22 °C
Zgodnje vstajanje se v tropskem gozdu splača, saj imaš možnost videt naravo, kako se počasi prebuja. Nemorem verjet svoji sreči, da sta nas pred zajtrkom presenetila kar dva Hornbilla!!! Zdaj semЧитать далее
Canopy walk
27 апреля 2023 г., Малайзия
Slabo urco skozi prečudovit gozd po leseni potki in prispemo do začetne točke za sprehod skozi krošnje. Osem visečih mostičkov, najvišji na višini kar 45ih metrov 🤭. Mike, Ginger, naš novЧитать далее
Priprave na dvodnevni pohod
28 апреля 2023 г., Малайзия ⋅ ☁️ 27 °C
Gremo na dvodnevni pohod v najstarejši tropski gozd na svetu; Taman Negara! Ker bomo hodili vsak dan ene 5 ur, si skuhali dve kosili, eno večerjo in en zajtrk in naredili kemp znotraj jame, rabimoЧитать далее
V srce jungle
28 апреля 2023 г., Малайзия ⋅ ☁️ 33 °C
Prvi dan začnemo naš trek z uro in pol dolgo vožnjo z ladjico, ki nas že na začetku nagradi z dvema velikima vidrama, ogromnim kimono zmajem in divjimi bivoli.🐉🐂🦦
Na ladjici pojemoЧитать далее
Noč v jami
28 апреля 2023 г., Малайзия ⋅ ☁️ 28 °C
Po petih urah prvič odložimo svoje premočene ruzake in se malo razgledamo, kje bomo preživeli večer in prespali skozi noč. Jama je veliko večja kot smo si mislili, ima dve odprtini in velikoЧитать далее
Dobro jutro
29 апреля 2023 г., Малайзия ⋅ ☁️ 25 °C
Za zajtrk imamo banana bread, kruh z marmelado in pa čaj ali kavo. Prvi se zagrebemo že preden voda sploh vre, šalice v nizkem štartu v vrsti. Pomljaskamo zajtrk potem pospravimo za sabo, seЧитать далее
Nazaj proti civilizaciji
29 апреля 2023 г., Малайзия ⋅ ☁️ 28 °C
Day 2: trek začnemo okoli 9.30, danes naj bi bil malo krajši (cca. 4 ure in pol), a z več gor in dol, z bolj pogostimi ovirami na poti. Prečkanje podrlih dreves, spolzki mostički čez reke,Читать далее
Zaslužen počitek
29 апреля 2023 г., Малайзия
Ko se vrnemo v Kuala Tahan, me čaka iskanje prenočišča. Prej sem si sobo delila z Mikom in Gingerjem, potem pa so se naše poti razšle, tako da sem nazaj pri hostlih! Najdem suuuuper hostel zaЧитать далее
Nazaj v KL
30 апреля 2023 г., Малайзия ⋅ ☁️ 28 °C
Včasih zaradi super fajn ljudi malo spremeniš svoje potovalne plane. Tako se je zgodilo z Adriaanom iz Belgije, s katerim sva instantno navezala noro povezavo, ki jo redko kdaj najdeš. Oba sva siЧитать далее
Food; our love language
1 мая 2023 г., Малайзия ⋅ 🌩️ 29 °C
Oh, kako je lepo potovat z nekom, ki na isti način ceni hrano, kot jo sam!!!! Adriaan in jaz sva se odločila, da bodo najini trije dnevi v Kuala Lumpurju polni hrane; dobre hrane! Najin hostel je vЧитать далее
Karaoke night!
2 мая 2023 г., Малайзия ⋅ ☁️ 26 °C
Za večerjo se dobimo z Federicom in Maio, v moji najljubši restavraciji v KL, Sweet Veggie (tam sem bila že mesec nazaj, ko mi jo je pokazala so-veganka Tina). Zelo me veseli, ko vsi trije delijoЧитать далее
Še hrane😋
2 мая 2023 г., Малайзия ⋅ ⛅ 34 °C
Ponovni trip v Korejsko restavracijo, jaz moram probat Topokki (spicy rice cakes)! Pride v setu z malo kimchija, fermentiranih kalčkov in praženih arašidov v gochujangu, za predjed pa miso juha.Читать далее
Umirjeno jutro
3 мая 2023 г., Малайзия
Na zajtrk v sosednjo indijsko restavracijo, kjer nama idly dostavi robot🤖🤯. Obeta se vroč dan, tako da za osvežitev na vrsto pride lubenica🍉.
Ponovni obisk Thean Hou templja
3 мая 2023 г., Малайзия ⋅ ☁️ 32 °C
Med sprehajanjem opazim, da sva zelo blizu budističnega templja Thean Hou in ker je Adriaan zelo navdušen nad to vero, ga peljem pogledat. Četudi sem jaz tam že bila, dober mesec nazaj, imamЧитать далее
Nočni market
3 мая 2023 г., Малайзия ⋅ 🌧 28 °C
Za zadnji večer v KL se z Adriaanom odpraviva na nočni market malo izven centra. Taksist naju skensla in se odločiva it kar z metrojem. Metro vožnja sicer še gre, problem so malezijski pločnikiЧитать далее
Še en adijo😔
4 мая 2023 г., Малайзия ⋅ ☁️ 32 °C
Najtežji in najlažji adijo do zdaj. Najtežji, ker je bil Adriaan moj popotniški soulmate za teh kratkih par dni, najlažji, ker vem, da je samo telefonski klic stran in da bo vedno vesel slišatiЧитать далее