Ance Marcel
November 29, 2025 in the United States ⋅ ❄️ 0 °C
Dzisiejszy dzień mozna powiedzieć bardziej podróżniczo nudny niż odkrywczy. Cały dzień spędziliśmy w różnych samolotach i samochodach próbując dostać się do hotelu w Anse Marcel BayRead more
Anse Marcel day 2
November 30, 2025 in the United States ⋅ ⛅ -2 °C
Kolejny raczej gospodarczy dzień. Posypaliśmy do oporu czyli do 8 rano, niestety nie aż tak dlugo, bo po odjęciu różnicy czasu o 2 godziny, to wychodzi o 6 rano😁. Po śniadaniu i zimnym piwkuRead more
Crocus Bay
December 1, 2025 in the United States ⋅ ☁️ -5 °C
Zaczął się piekny dzień, słońce przyjemny wiatr z perspektywą żeglowania za parę godzin. Rozpoczęliśmy przygotowania już o 7 rano. Przegląd łódki odkrywanie niedociągnięć i braków,Read more
Crocus Bay dzień drugi
December 2, 2025 in Anguilla ⋅ ☀️ 26 °C
Kolejne dzień w raju żeglarskim. Kotwica utrzymała bez potrzeby interwencji. Powolnymi ruchami posuwisto zwrotnymi zabraliśmy się za życie. Miłośnicy słonej wody i przygód ruszyli do wodyRead more
Simpson Bay
December 3, 2025 in Sint Maarten ⋅ 🌙 27 °C
Na razie pogoda nam bardzo dopisuje pod względem słońca jak i wiatru. Dzisiejsza pobudka była około 7 rano i pomalutku wszyscy odnajdowali życie. Łódka naszych przyjaciół jeszcze nie byłaRead more
Saba Island
December 4, 2025 in the Netherlands ⋅ 🌬 28 °C
Piękny dzień żeglarski, pasat w najlepszym wydaniu. Wiało pomiędzy 18 a 23 węzły i można powiedzieć, ze na jednym hałasie przelecieliśmy z Simpson Bay do Wells Bay na Saba Island.
DzieńRead more
Saba Island Day two
December 5, 2025 in the Netherlands ⋅ 🌬 28 °C
Saba jest przepiękną wyspa, można powiedzieć perła Karaibów. Położona troszkę na uboczu głównych szlaków turystycznych, historycznie przechodziła przez ręce różnych państw poczynającRead more
Saint Barthelemy
December 6, 2025 in Saint Barthélemy ⋅ 🌬 26 °C
Dzisiejszy dzień, będzie bardzo krótki w opisie, ale bardzo długi w czasie i pokonanej odległości. Przepłynęliśmy 43 mile morskie, w bujającej atmosferze, hałasując dookoła, gdyżRead more
Saint Barth Day Two
December 7, 2025 in Saint Barthélemy ⋅ 🌬 27 °C
Kolejny przepiękny dzień, obudziliśmy się do szumu fal poganianych stałym ciepłym passatem. Zapach świeżo parzonej kawy i herbaty uzupełnił rytuał przebudzenia. Krzysiu przy pomocyRead more
Grand Case Saint Martin
December 8, 2025 in France ⋅ 🌬 27 °C
Juz naprawdę jest mi wstyd zaczynać tym sam zdaniem, że jest pięknie ale co mogę poradzić ze każdy dzień jest cudowny no i tak było dzisiaj również...piękny dzień.
Rano kąpiel i plażaRead more
Ile Tintamarre
December 9, 2025 in France ⋅ 🌙 27 °C
Przedostatni dzień bez stresu i zobowiązań, konieczności bycia gdzieś na czas, czy też robienia czegoś co trzeba. Po wspaniałym wczorajszym obiedzie w restauracji nad morzem, gdzieRead more