• Berit - Lars Hausen
  • Berit - Lars Hausen

Rundt i Europa

Den 31.03.2018 kunne vi starte vor rejse, som foreløbigt er planlagt til 18 måneder Leer más
  • Villada

23 de septiembre de 2018, España ⋅ 🌙 24 °C

Vi er på vej til byen Sarria hvor Caminoen går forbi.
    Efter en rolig nat ved olivenolie fabrikken sammen med 8 andre campere hvor månen skinnende over søen og for første gang i de 6 måneder vi har været afsted fik vi også et foto af en solopgang, ikke fordi vi var så tidligligt oppe, men måske snarere fordi solens opgang nærmer sig vores døgnrytme 🙂
    Vi valgte byen Vallida som midtvejs stop.
    Den har fine autocamper faciliteter til fri afbenyttelse.

• Sarria

24 de septiembre de 2018, España ⋅ 🌙 18 °C

Sarria er vort udgangspunkt for den sidste del af Camino Frances, vandreruten til Santiago og der en en ac plads med alle faciliteter til fri afbenyttelse, der er desværre en del trafikstøj fra tunge kørertøjer om natten, men tæt ved centrum.
    Berit startede kort efter solopgang, ruten er nem at finde og næste stop er Portomarín

• Portomarín

25 de septiembre de 2018, España ⋅ ☀️ 17 °C

Caminoen går næsten lige forbi ac pladsen, som har fire afmærkede arealer til ac’er, alle faciliteter til fri afbenyttelse.
    Gåturen fra Sarria til Portomarín var på ca 23 km, en meget fin og varieret tur, mange nationaliteter, unge og ældre. Nogen i grupper med høj musik, andre alene eller to og to. I byerne er der utallige overnatnings og spisesteder. Der er sokker, tøj til tørre, liv og glade dage i bybilledet.Leer más

• Melide

26 de septiembre de 2018, España ⋅ ⛅ 28 °C

Vi havde beregnet at turen skulle gå til Palas de Rei, jeg fik drejet forkert af og endte faktisk på den lille vej hvor store strækninger bliver brugt som Caminoen. Hold da fast hvor er der mange der går, dele af vejen er kun lige så bred at når en person går på vejen kan bilen lige komme forbi, der er en gå sti ved vejen.
    Jeg mødte Berit og vi fik lige en kop kaffe sammen.
    Vi spiste til middag sammen i Palas de Rei og der besluttede hun at tage 13 km mere ialt blev det til 37 km. Jeg kørte så til Melide hvor vi holder for natten, der er alle faciliteter til ac til fri afbenyttelse.
    Der er så to etaper tilbage inden Santiago.

• Santiago

28 de septiembre de 2018, España ⋅ ⛅ 22 °C

Så kom “pilgrimmen” til Santiago Compostela efter hun har vandret 130 km. Turen her tilbydes af rejseselskaber fra hele verden, jeg talte med et par som kom fra Mexico, man flyver herned, går fra Sarria til Santiago med overnatninger undervejs.
    Vi var her jo alligevel, så hvorfor ikke tage den oplevelse med :-)
    Vi overnattede på en p plads ikke langt fra den gamle bydel, den har Campercontact nr. 19333, der er en del støj.
    Om aftenen en tur gennem den gamle bydel, meget speciel atmosfære og flot når Katedralen får lys på.

• As Catedrais-Aguas Santas

29 de septiembre de 2018, España ⋅ ⛅ 19 °C

Vi ankom fredag eftermiddag og a/c pladsen fra Campercontact var fyldt op, delvis med biler og autocampere, der er heller ikke et officielt skilt, vi søgte lidt rundt og fandt en græsmark anvist som p plads, hvor vi overnattede to nætter, her lidt fra ankomstdagenLeer más

• As Catedrais-Aguas Santas 1

30 de septiembre de 2018, España ⋅ ⛅ 18 °C

Et strand-landskab med arkitektur af kong Neptun.
    Området har i år 2000, ved hjælp af EU midler til udvikling af landområder, fået et løft med træstier og udsigtsplatforme m. m.
    Skal man se hav “katedralen” fra 1. Juli til 30. September så skal man registreres, dette kan gøres på nettet, se her
    I menuen kan der skiftes til engelsk.
    Man må åbenbart maks være omkring 4.500 personer på stranden om dagen, da jeg bestilte til os to var der 3256 pladser tilbage :-)
    Kontrolørerne hjalp nu også folk med at registrere sig hvis de ikke havde internet og er der også først når der er mest lavvande, og der bliver scannet om man er registreret. I højsæson kan det åbenbart være et problem med at komme derned.
    Stranden er også kun tilgængelig ved lavvande og f. eks den 30 september er det fra kl. 11 - 14.00
    Vi gik lidt før derned og med lidt held og uden fodtøj kan man være i området blandt de første.
    Afspærring ind i hulerne kom også først op senere, derfor billeder derindefra.
    Vi fik en tur rundt lige før lavvande uden alt for mange folk og en tur senere med mest lavvande, solskin og mange folk :-)
    Det er fordelen ved autocamperen :-)
    Flere billeder derfra her....

• Fisterra

1 de octubre de 2018, España ⋅ 🌬 19 °C

Fra Santiago de Compostella går pilgrimsruten videre ud til fyrtårnet, som ligger efter Fisterra.
    Herude ligger også en ac/p-plads, højt oppe på et plato for enden af en vej, med en utrolig flot udsigt ud over Atlanterhavet.
    Tak til Jette Anni for tippet.
    Jeg satte Berit af 10 km før, hvorefter hun gik med pilgrims stien derud.
    Før solnedgang gik vi en tur op på bjerget, hvor man kan se havet hele vejen rundt.

• Ponte de Lima

3 de octubre de 2018, Portugal ⋅ ☀️ 25 °C

Vort første stop i Portugal, en af de ældste byer. P pladsen har ingen faciliteter, men wifi, ligger bynært og flot beliggende ned til floden Lima.
    Romerne har åbenbart bygget den første bro her, det blev for besværligt at krydse floden, man har med figurer forsøgt at vise hvor.
    Vi vil bruge tiden til at se om det er mulighed for at købe et portugisisk simkort til internettet.
    Ligeledes vil vi se om det er muligt at købe eller leje en portugisisk gasflaske, det kan være lidt køligt om morgenen, så lidt varme vil ikke være af vejen.
    Det er meget hyggeligt her, fredag er republikkens dag så forretningerne er lukket, så vi planlægger at blive her til søndag.

• Parque Natural do Alvao

7 de octubre de 2018, Portugal ⋅ ☀️ 15 °C

Efter en overnatning i Mondim de Basto tog vi tidlig afsted op til naturparken, vi havde udset os et kapel hvor bilen kunne parkeres og hvis alt gik godt, tage en overnatning der.
    Parkens største attraktion efter naturen, er et af Portugals større vandfald.
    Man kan køre op til et udsigtspunkt, eller som vi gjorde, stille bilen ved kapellet og så tage vandrestien derop. Lige på dennne årstid og med tørke syner vandfaldet ikke af meget, men en flot natur og gode vandrestier.
    Men giv agt, vejene er smalle, der er megen stigning og efter den hvide stribe yderst på asfalten er afgrunden (hvis striben er der :-))
    Vi overnattede deroppe, stedet er lige udenfor nationalparken, man må ikke overnatte i den.
    Total ro, helt mørk, flot stjernehimmel, om natten kom der af og til nogle kraftige kastevinde ud af ingenting og så vindstille igen, man kan godt forstå at skovbrande i bjergene kan være svære at styre.
    Nu går det videre mod Porto

• Ferie i Porto

9 de octubre de 2018, Portugal ⋅ ☀️ 22 °C

Hvad er nu det, 🙂 jo det er jo rent faktisk anstrengende at rejse rundt, der er mange indtryk der skal bearbejdes, man skal hele tiden tage stilling til hvor skal vi nu sove i nat, skal man have en plads med faciliteter eller går det en dag mere osv.
    Her i Porto har vi valgt en campingplads, her kan man lade stole og borde stå når man går fra bilen, der er varmt bad inkluderet og faktisk er det på dette tidspunkt, ikke dyrere end nogen af de camperpladser som ligger ved storbyer, hvor der bare er en indhegning.
    Derfor kalder vi det ferie 🙂🙂
    Man kan ikke sammenligne campingpladsen her med en i DK, det er rent men nedslidt, personalet er venlige og hjælpsomme
    Berit var med bussen inde i den gamle bydel, i morgen tager vi begge derind. Vi tog cyklerne til en aftentur ind mod byen, så et vaskeri som stadig var i brug og gik en tur i de små gader, hvor der er en hel anden kultur end vi er vandt til, man sider ude på gaden, man spiser sammen i små restauranter som sikkert ikke kunne godkendes i DK.

• Porto

10 de octubre de 2018, Portugal ⋅ ☀️ 19 °C

Vi ville tage bussen 8.25 ind til Porto, men 9.30 var der kun kommet en ud af fire linie 15 forbi set officielle stoppested, og den den ville ikke tage imod penge, vi opgav og fik resten af dagen til at gå med at omrokere og gøre rent i bilen.
    Om eftermiddagen lykkedes det at komme med, jeg havde en fantastisk guide på turen hun vidste hvad vi skulle se og hvor 🙂
    Livraria Lello, en boghandel, var et af målene, skuffelsen var stor da vi troede vi havde fundet den, en flot butik også med en trappe, men fyldt med designvarer mm. 🤨
    Vi havde sat næsen op efter noget lidt mere specielt.
    Det viste sig at det var den forkerte, den anden lå lidt længere oppe af gaden, men der var kø for at komme ind, så vi valgte at udsætte det til i morgen.
    Så tog vi ud at spise med gademusikanter lige over for, hyggeligt, stadig lunt og fin aftenstemning.

• Livraria Lello - porto

11 de octubre de 2018, Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

I dag prøvede vi så igen, med bussen, men heller ikke denne gang lykkedes det, den kom ikke.
    Vi bestilte en taxi, for vi ville godt tidligt derind.
    Vi kom til på den hårde måde at forstå hvorfor bussen ikke kom, der er simpelthen så megen kø ind til byen når alle skal på arbejde. Taxa chaufføren måtte også give op han kørte os så til metrostationen, hvorfra det tog fem minutter at komme til centrum.
    Vi stoppede lige før jernbroen, hvor metroen kører over, for at gå over, broen er lavet af “lærlingen” hvis mester har bygget Eiffeltårnet 🙂
    Vi ankom til boghandlen, omend lidt forsinket, men køen var rimeligt.
    Læg mærke til på den lille film, hvor meget køen er vokset, da vi kommer ud.
    🎬 https://youtu.be/4Qqlq0FoiJ8 📽
    Her lidt om boghandlen....
    I Porto ligger en af verdens tre smukkeste boghandel, bygningen er meget flot, boghandlen blev startet i det 18 århundrede. Indvendig er den endnu mere speciel, ud over bøger også rummer den et meget flot og bevaringsværdigt interiør.
    Men hvorfor besøger over en million mennesker denne butik ? Det kommer sig af at forfatteren til Harry Potter bøgerne har opholdt sig i længere tid i Porto og har hentet inspiration fra denne boghandel.
    I 2015 besluttede man sig for at tage entre til butikken, idet de fleste bare skulle ind og fotografere, pt. koster det 5 Euro for at komme ind, de refunderes ved køb af en bog.
    Nu står man timer i kø for at få en billet og bagefter for at komme ind.
    Vi besøgte også banegården med de flotte blå mosaikfliser, som tiltrækker rigtig mange turister.
    Guiden afsluttede med en kop kaffe og kage ☕️🍰på strøget, hvorefter vi tog bussen tilbage.
    På dette tidspunkt er det ikke et problem med bussen, nu nærmest raser og skramler den afsted gennem de smalle gader, hvor der nogen gange kun er en cm fri på hver side af spejlene, som i forvejen er sat meget ind 😏

• Arouca

12 de octubre de 2018, Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

Mellemstop til Passadicos do Paiva, en anlagt vandre sti, delvist opbygget i en trækonstruktion ca 8 km lang.
    Vi besøgte turistkontoret for at høre lidt mere om køb af billetter, det koster nemlig 1 euro pr person at benytte den.
    Den skal vi selvfølgelig prøve, men der er jo masser af andre ting omkring Arouca området, blev vi informeret om i de fantastisk flotte lokaler hvor turist kontoret har til huse. Vi valgte at dele området op og bruge et par dage i Arouca Geopark

• Arouca Geopark

13 de octubre de 2018, Portugal ⋅ 🌧 17 °C

Vi valgte “relativt” tidlig at køre op i nærheden af vandre rute 16.
    S. Pedro Velho ca 1000 m over havet. Denne rute har 3, seværdigheder et Udsigts tårn 1077 m, en udsigtsplatform og en sten som har givet navn til et majsbrød, pga sin specielle overflade.
    Se kort video her......
    🎬https://youtu.be/QZOjpCK1w8g 📽
    Efter turen derop med bil, den tog lidt hårdt på 1. Piloten, smalle veje, højden og tit ingen afskærmning, fandt vi en picnic plads med skygge så at vi kunne lade Freja være i bilen.
    Vandreturen er på 12 km og tager ca 3,5 til 4 timer, der har sidste år været mange skovbrande hvilket området stadig bærer præg af.

• Så har vi en speciel dag

15 de octubre de 2018, Portugal ⋅ ⛅ 14 °C

Som er fejret med et glas vin 🍷 🍷 og vi glæder os dagligt over turen, er taknemlig for at vi har muligheden for at få disse oplevelser sammen 🇩🇰🇩🇰

• Passadiços do Paiva, Arouca

16 de octubre de 2018, Portugal ⋅ ⛅ 16 °C

Kan kun anbefales.

Se videoen herunder.....
    🎬 https://youtu.be/SNkHWYq8DX8

Passadiços do Paiva er en 8 km lang træ trappe/gåsti ved floden Paiva. Den er en del af Arouca Geopark og ligger ca 14 km fra byen Arouca.
    Billetter kan købes på nettet, koster 1 € pr. person.
    Brug dette link

Med denne trævej er det nemt at følge floden ned/op der er ingen svære passager ud over trapper.
    Man kan parkere i begge ender og der er mulighed for at blive kørt tilbage med taxa.
    Den kan deles op i to etaper, en hvor man går på den flade del af strækningen fra Espiunca, se google Maps....

Midtvejs, hvor der også kan tilkaldes taxa, se Google maps

Praia Fluvial do Areinho....
    https://goo.gl/maps/naVWCDFzunx, der hvor trapperne er.

Vi valgte at parkere her, hvor der er
    p-plads til autocampere....
    vi overnattede også der.

• Mikki's place to stay

20 de octubre de 2018, Portugal ⋅ ☀️ 21 °C

En fastliggerplads nær Guia, lidt nord for Albufeira.
    Et hyggeligt sted med mange nationaliteter, afslappet atmosfære, egen restaurant, bar mm.
    Rigtig mange bor her i længere tid og sikket til en speciel pris. Vi gav på det her tidspunkt 9,5€ for den første dag og 7€ for de efterfølgende dage, hvilket må siges at være en fair pris. Mandag går det til Faro, hvor vi har en aftale, men mere om det senere.Leer más

• Faro

23 de octubre de 2018, Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

Så er vi indlogeret på hotel i Faro, bilen har problemer med gearskift den kører stadig, men for ikke at blive ansvarlig for evt. følge skader, blev den hentet ved vort sidste opholds sted og transporteret til Faro. Fiat Milano har sørget for logistikken med hensyn til transport og hotel indkvartering, som de står for.
    Status lige nu er at værkstedet i Faro, som er kæmpestort, har flere internationale mærker. Vi afventer nu ydeligere info fra Fiat, omkring reparationstid 🤨

Se hele forløbet, klik på link til blog

Vi vælger at se positivt på det vi har ikke været impliceret i uheld, ingen er kommet til skade og vi er ikke syge det var “bare” ikke med i vores plan. (Lige til at starte med, var vi selfølgelig kede af det, stresset og frustreret ) men nu må vi inkl. Freja, se det som en by ferie i Faro,
    Algarve😎

• Best Western Hotel, Faro

26 de octubre de 2018, Portugal ⋅ 🌧 17 °C

Om livet i et hotelværelse på 4. sal 🙂
    Også her går tiden hurtigt, vi bor centralt og kan gå os til det hele.
    Har fundet en fast lufte rute til Freja, hvis store fornøjelse er at køre med elevator, som er en af de små til 4-5 personer.
    Hun kan ikke forstå at uanset hvor meget hun skynder sig derind, så er jeg allerede derinde. Der er nemlig monteret et spejl ca 1 m fra gulvet og opad lige overfor døren, så for hende ser det ud som om jeg allerede står på den anden side af en lav skillevæg når hun går ind, hun forsøger at komme derover, det har vi meget sjov med.
    Vi får set lidt af byen, kan som sagt gå os til det hele, der er en tagterrasse som ikke bliver brugt af andre en rengørings personalet når der skal ryges, der tager vi ofte op og nyder udsigten.
    Der er pt. stadig ikke noget nyt om bilen, bliver dog jævnligt kontaktet af Fiat Milano, de afventer også besked fra deres service værksted.

• Turist i Faro

9 de noviembre de 2018, Portugal ⋅ ☀️ 18 °C

Efter tre uger ser det ud til at bilen bliver færdig mandag eller tirsdag altså ialt 21 dages “ufrivillig” storby ferie, på hotel med morgenmad.

Herunder en lille kort video, om livet som turist i Faro.
    🎬https://youtu.be/joErkOccRwU 📽

Træls var det at hotellet altid kun blev booket et par dage af gangen, vores ønske om at få en ferielejlighed, blev hele tiden udskudt fordi man ikke kunne få en tid fra firmaet om hvornår den kunne være færdig.
    Så efter tre uger er vi ved at være møre, vil godt have vores hjem på hjul tilbage.

Vi fik set lidt af byen, som endnu ikke er en udpræget turistby, det er nok mere Albufeira og Portima.

• On the road again tra la la la la.......

14 de noviembre de 2018, Portugal ⋅ 🌙 19 °C

Efter 23 dage på hotel.

Algarve motor home park.

Super dejligt at have friheden igen til at vælge hvor man vil være og overnatte.
    Humøret er tilbage, selvom vi sikkert vil huske tiden i Faro mere end som så mange andre steder, måske mest pga længden af opholdet.
    Det selv at lave mad, side ude, høre cikaderne, se Freja liggende med næsen konstant i bevægelse for at opsnuse nye ting og sager, nyde en sundowner, medens tusmørket falder på, det er alligevel livet 🙂🍹
    Da jeg her til morgen kom tilbage, sad den grønne seddel på døren.

• Algarve Motorhome Park

17 de noviembre de 2018, Portugal ⋅ 🌧 16 °C

Efter et par dage på Motorhome Algarve, med T-shirt vejr og fine ture langs med den eventyrlige kyst som er lidt speciel, gik turen lige et hurtigt smut forbi Albufeira som er en by baseret på turister. Vi skulle lige ind i et Shoppingcenter hvor der ligger en NOS telebutik for at lade vort sim kort op, 30€ for 30 dage fri internet forbrug, det er super så kan der streames lidt igen 🙂
    Så blev det Alvor, eller nærmere, turen gik videre til Alvor med overnatning der.
    Lidt mystik omkring elektronisk afregning ved kørsel på motorvej A22, da sker betaling nemlig ved registrering/affotografering af nummerplade.
    Alvor blev det da vi fandt ud af at der vanker bøde hvis ikke man har registreret sig, det kunne gøres på nettet, så det er ok nu.