Croatia
Babin Kuk

Here you’ll find travel reports about Babin Kuk. Discover travel destinations in Croatia of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

6 travelers at this place:

 • Day1

  Longa viagem

  September 7 in Croatia

  Sexta-feira, dia de trabalho, começámos bem o dia, tinha uma missão simples que era deixar as minhas chaves no correio da casa da Filipa, mas enganei-me na caixa de correio e só dei conta já estava a caminho do trabalho. O resto do dia foi a pensar como iria tirar as chaves de lá se ninguém respondesse a campainha. Fita cola? Iman? O braço de uma criança? Felizmente, tudo ficou resolvido ao final do dia, morava lá alguém e já tinham trazido a chave para casa.
  O voo era às 22h, uma hora de atraso no voo, pelos vistos muito recorrente em Lisboa.
  Mais 5 horas de espera em Barcelona, com duas cervejas e uma toalha de praia no chão, deu para fazer um cesta entre as 3 e as 4 da manhã.
  Chegámos a Dubrovnik às 8h, com uma surpresa, mais 2h de espera na Sixt para levantar o carro, pelos vistos toda gente alugou o carro nesta companhia, todas as outras estavam vazias.
  Com esta noite agitada depois de um dia de trabalho, conduzimos rumo a Dubrovnik, aproveitando para parar e aproveitar a vista no ponto mais alto, à chegada do cable car, com uma vista brutal sobre a cidade.
  A próxima paragem foi as 13h, à frente da casa que alugamos, para fazer uma cesta de uma hora no parque de estacionamento, à espera do tipo do airbnb, para estarmos frescos para começar o dia.
  Read more

 • Day5

  Low Batteries

  August 14, 2016 in Croatia

  Vacsora borozas Alvas reggeli strand és rengeteg olvasás vacsora borozas. Nagyjából ennyi az elmúlt 2 nap történése. Kinga napközben még kap egy szabadonválasztott jégkrémet, Erik pedig egy presszókávét :-) Hétvégi Dubrovniki városnézést jobb kihagyni, így az holnap délelőtti progi lesz :-) 500 mes körzetben mozgunk. De a lépésszámláló kiakadt mert a hotel egy labirintus. :-) tegnap reggel háromszor tévedtünk el. Amúgy pedig mindenki nagyon kedves, fantasztikus az idő, tiszta a tenger (Copacabana Beach). Esténként mindig valami koncert van, pechünkre kb a teraszunk mellett, zs kategóriás fellépőkkel:-) De amúgy boldogság van. Egy negatívum: a szunyogok nagyom éhesek.fotók: a hotel medence, a vacsi és a staff, a parkra néző terasz, és a partRead more

 • Day3

  Az út

  August 12, 2016 in Croatia

  Reggel gyors reggeli, pakolás és elindultunk a városon kívüli autónkért. Egy pillanatban Erik felkiált itt a Kertész Miki. Bemutatkozás majd közli Miki, hogy Kinga, Veszprém, Lovassy, Cimbora kocsma :-) kiderült h ő az a Kertész Miki akivel kb 16 éve együtt tengettük fiatal estéinker a Cimbiben. Egyszerre volt vicces és megdöbbentő mennyire kicsi a világ. Ugyanis Miki Erikék konyhatechnológia szállítója. :-) nem ismertem volna meg, hiába, 16 év sok.
  Na ezután a vicces találkozás után nekiindultunk a hosszú útnak. Útközben Eriket a jövendőbeli szállodánkról szóló értékelésekkel szórakoztattam és minél többet olvastam annál bizonytalanabb lettem hogy jó választás volt e a hotel. Igazi ipari szálloda képe rajzolódott ki előttünk aminek egyetlen pozitívuma az étterme és a vacsora. Erik már pedzehette mennyi ott egy vacsi, nem fizetjük be magunkat oda. Ahogy ezt kutattam kiderült hogy félpanziós a szállás 😂. Az út hátralévő részén azon poénkodtjnk és gyárottunk forgatókönyveket h akkor mi a csudát csinálunk a beváltott kunákkal.
  Na de elékeztünk az út Neretva völgyi szakaszához. Azt hiszem ehhez fogható gyönyörű tájat életemben nem láttam. Meg is beszéltük, hogy nem véletlen h itt forgattak rengeteg filmet, fantasyt. Érintrtlen gyönyörű végtelen táj.
  Nagyjából 8 óra út után elértük a szállást, ami valóban ipari, de ezt a vacsorán kívül nem érzékeltük. Teraszos kis szobánk egy gyönyörű parkra néz, van medence, a tenger 3 perc sétára. A vacsi pedig nem a kötelező minimál, chefek sütötték frissen a lazacot és más húsféléket, önmagában a halak vagy saláták kiérdemeltek egy egy külön pultot. Elsőosztályú. Csak hát sok ember... Tangóharmonikás zenekar, cirkusz a népnek. Úgyhogy jóllakottan feloldalogtunk a szobába, hogy a teraszon ismét borozzunk egy kellemeset. Reggeli után irány a tenger, Dubrovnik felfedezése még azt hiszem váratni fog magára muszáj kiheverni ezt az utat. De végülis ráérünk. Fotok az utolsó reggeliről Piranban, és a tenger mellrtt vezető útról.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Babin Kuk

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now