- Hari 1
- Kamis, 10 November 2016 13.35
- ☁️ 4 °C
BelandaStation Apeldoorn52°12’40” N 5°58’12” E
apeldoorn

Deze trip via een nieuw medium, omdat de andere site toch wel erg prijzig werd..
Mini instructie: Log in via Facebook of je email en dan kan je mij volgen!
Nog een paar laatste daagjes in het koude en regenachtige Nederland en dan gaat het weer beginnen. Backpack op en met het vliegtuig naar Indonesië.
Hier heb ik eerst drie weken om Java en Bali te verkennen en dan vlieg ik alweer door naar Nieuw Zeeland waar ik op 6 december zal gaan landen.
Vind het leuk als jullie een reactie achterlaten als je het gelezen hebt,schrijf ik het in ieder geval niet voor niks ;-)Baca selengkapnya
- Hari 7
- Rabu, 16 November 2016 08.20
- ☀️ 29 °C
- Ketinggian: 18 mi
IndonesiaKebonsirih6°10’38” S 106°49’50” E
Jakarta & Yogyakarta

Na 16,5u vliegen op Jakarta aangekomen, hier de damri (shuttlebus) naar Jakarta genomen. Ik zou bij Blok M opgehaald worden door Cindy, de zus van Yenny, dus opzoek naar de goede damri. Die is moeilijk te missen, aangezien elke bestemming wel 10x geroepen wordt, depok, depok, depok, depook... Depok, depok, depok, depok... Depok, depok, depok, depok... En zo bij elke Damri.. Vaak wordt er uitgegaan dat je 2u onderweg bent vanaf het vliegveld, vanwege alle files in de stad. Gelukkig had ik er weinig last van en was ik binnen een uur bij Blok M. Cindy volgde ook al snel. Onderweg, aangezien we toch telkens vaststonden, meatballs gegeten. Vanwege de regen, lekker warm eten :-) ik heb voor een mix gekozen met gehaktballetjes, vis, garnalen en kip. Dit wordt in een kommetje gedaan met een soort bouillon eroverheen. Dat was best lekker. Toen door naar het huis van Yenny's moeder. Ik had een klein huisje verwacht, maar het was een behoorlijk huis en ik had een eigen slaapkamer met badkamer :-) wat een luxe!
De eerste dag Jakarta ingeweest, naar de Monas geweest. Het monument van de onafhankelijheid en vrijheid. Is gebouwd in 1991 en was klaar in 1997, het ligt op een park van 80 hectare. Na ruim een uur gewacht te hebben met de lift naar de top geweest, en daar heb je een uitzicht over heel Jakarta. Het duurde zo lang, omdat er maar 10 mensen tegelijk in de lift naar boven kunnen en het niet een hele snelle lift is.
Hier was ik de attractie, zoveel die met mij op de foto wilden, je zou bijna denken dat ze nog nooit een buitenlander gezien hebben ;-)
Zo ook groep dames voor mij, eerst foto's en selfies, maar daarna namen ze mij ook op sleeptouw. Er was 1 plek over in de lift, dus haalden ze mij naar voren en zo ging dat de hele tijd door. Dit is ook de typische vriendelijkheid die ik hier gemerkt heb tot nu toe.
Vervolgens naar Tamal Mini geweest, ik dacht een soort madurodam, maar het was Indonesië in het klein, alleen de gebouwen waren op normaal formaat, maar wel alle delen van Indonesië kwamen er in voor. Hier ben ik met de kabelbaan overheen gegaan, aangezien ik de ingang niet echt goed kon vinden, wat ook niet zo gek was aangezien ik een andere verwachting had :-)
Van en naar Tamal Mini vele uren in de auto stil gestaan, hierdoor vergeten om naar de toeristische plek Kato te gaan. Nog een luxe, ik had een eigen auto en chauffeur, omdat de dochter van Cindy ziek was en zij een chauffeur en auto over had.
Ondanks dat ik blij ben om de grote en vooral drukke en chaotische stad weer uit te gaan, ben ik hier enorm gastvrij en vriendelijk ontvangen door Cindy en haar moeder. Haar moeder was helaas al weg vanochtend, dus daar heb ik geen foto van, maar wel een fijne herinnering :-)
Nog een klein weetje, in Jakarta is het gemiddelde loon 5.000.000 rupiah per maand, minimum is 3.000.000 rupiah (=200euro) en om een huis te kopen in het centrum van Jakarta is 15.000.000 per meter.
Na twee nachten in Jakarta vroeg de trein genomen naar Jogyakarta. Een 11uur durende treinreis door het mooie Java.
Meteen in Yogyakarta een trip naar 2 tempels geboekt met een zonsopgang. Dus de volgende ochtend om 3u de wekker. De zonsopgang zou ik bij Borobudur bewonderen. De zon zou om 5.30u opkomen, dus tot die tijd mijn nieuwe camera maar eens uitgevogeld. Helaas was het erg mistig, dus niet een hele mooie zonsopgang gezien,maar Bodobudur zelf was ook mooi dus dat scheelt. Jaren geleden is de Borobudur gerestaureerd door Unesco en ziet er dus redelijk gaaf uit.
Na een klein ontbijtje (sticky rice and banana snack) door naar Prambanan.
Prambanan was erg indrukwekkend. Bestaat uit meerdere tempels over een vrij groot oppervlak. Wel zijn er nog erg veel ruïnes, die ze opnieuw aan het opbouwen zijn. De eerste en de laatste zijn hindu tempels waarvan een staat voor de vrouw en de ander voor de man. De voorste tempel bestaat uit meerdere tempels met onder andere de kamasutra tempel. Hierin draait (volgens de meneer die het mij uitlegde) bijna alles om de penis en de vagina. Tenminste die benoemde hij bij elke afbeelding. Van huwelijksreis, naar zwanger zijn, een tweeling krijgen, borstvoeding, de man optillen etc etc... Heb me wel goed vermaakt :-)
Tussen deze twee tempels staan twee boeddhist tempels. Hieruit blijkt dat de 2 geloven erg tolerant naar elkaar waren.
Na een dagje relaxen en een bezoek aan de kraton (paleis van de sultan) in Yogyakarta. Hier aan de praat geraakt met een Engels docent. Hij liet mij de artschool zien waar ze batik (verven op katoen) maken. Hij vertelde mij ook dat hij 3.000.000 rupiah per maand verdient, maar dat is omdat hij al 20jaar werkt, als je net afgestudeerd bent verdien je maar 1.000.000rupiah, een stuk minder dan in Jakarta dus. Maar de huur voor een huis is ook maar 2.000.000rupiah per jaar. Dus dat trekt het wel weer iets recht.Baca selengkapnya

Wietske NijhofWat een verhaal! Prachtig! Geeft een goed beeld van de afgelopen weken en erg leuk om te lezen! Succes met het vokgende stuk! Veel plezier! Liefs en dikke knuffel 😍😘

Liz OsieckiFantastisch verhaal, lekker aan het genieten! Heel veel plezier met het volgende stuk...ik kijk uit naar je volgende verhaal 😘

Franka Bjorn Jay-jayGenoeg leesstof! Leuk om te lezen dat je zo veel leuke dingen doet. 💋

Renske van der GrijnLeuke start van je reis! Geniet nog even van het mooie Indonesië! 💕 van ons
- Hari 9

- ⛅ 15 °C
- Ketinggian: 1.702 mi
IndonesiaKali Pranti7°55’16” S 112°59’60” E
Bromo en Ijen

Vanuit Yogyakarta een trip naar Bromo en Ijen geboekt. Dus na 11u in een minibusje in de bergen aan gekomen. Meteen maar een vest aangedaan, want het is best frisjes hier. Onderweg een Hongaarse man leren kennen die 2 nachten bij Bromo bleef en daar een motor wilde huren. Dat klonk goed, dus heb me daarbij aangesloten.
De volgende ochtend bleek het wat lastig om in dit dorpje een motor te huren, dus besloten alvast naar het hoogste punt te hiken. Behoorlijk steile weggetjes en paadjes omhoog, maar wat een uitzicht!! Vervolgens weer naar beneden gelopen de krater in en toen maar met de motor omhoog... Mijn benen wilden niet meer :-/
Onderin de krater wat mul zand en veel hobbels en steil de weg omhoog, dus achteraf ook wel heel blij dat ik niet zelf reed :-)
De volgende ochtend werden we om 3.30u opgepikt om met de jeep de hoogste berg op te gaan en de zonsopgang te zien, ondanks dat de zonsopgang niet mooi boven de krater kwam was het uitzicht wederom geweldig! Wat een apart landschap de kraters! Na de zonsopgang naar beneden om de Bromo zelf te beklimmen. De Bromo is nog een actieve vulkaan. Ook de vulkaan erachter is nog actief, en begreep dat als de vulkaan niet rookt het niet goed is, want dan slaapt ie. Bovenop de Bromo kun je de rook zien, je hoort hem actief zijn en de rotzooi komt met vlagen op je neer. Wat een rare gewaarwording om boven een actieve vulkaan te staan!
Vervolgens door gereden naar Ijen. Hier zaten we bij leuke mensen in de groep, dus meteen wat meer gezelligheid. Uiteindelijk toch besloten voor het blauwe vuur van Ijen te gaan met als gevolg dat ik om 1u in de ochtend opgepikt werd. Na een uur rijden, ruim anderhalf uur omhoog de berg op hiken. Het begint met een heel steil pad waar je zo'n 400 meter klimt. Daarna verloopt het pad iets minder steil gelukkig. Daarna mochten we weer 600 meter omlaag de krater in om het blauwe vuur te zien. Gelukkig hadden we maskers op, want wat een rook kwam ervan af. Wel super gaaf om te zien. Vervolgens weer 600 meter omhoog geklommen over de rotsen om het uitzicht vanaf boven te vewonderen. Terwijl we naar boven klommen begon het ook licht te worden en zag je super mooi blauw meer ontstaan. Zag er echt super uit! Vervolgens weer naar beneden de steile berg af, wat een aanslag op je knieën.. Maar het was het absoluut waard!
Hieronder alvast een paar foto's. De rest volgen nog heb ze nog niet allemaal binnen... :-)Baca selengkapnya
- Hari 13
- Selasa, 22 November 2016 09.08
- ☀️ 29 °C
- Ketinggian: 8 mi
IndonesiaGili Trawangan8°21’6” S 116°2’27” E
Foto's Bromo

Hierbij wat foto's van onze hike om Bromo en de klim naar boven.
- Hari 15
- Kamis, 24 November 2016 13.37
- ⛅ 26 °C
- Ketinggian: 528 mi
IndonesiaManjan8°23’17” S 115°11’43” E
Ijen - foto's

Hierbij de foto's van Ijen

Denise DeniseDat ziet er idd uit als een beste klim haha. Word je sterk van 😆 gaaf om gezien te hebben!
- Hari 24
- Sabtu, 03 Desember 2016 09.10
- 🌫 27 °C
- Ketinggian: 1 mi
IndonesiaSanur8°40’28” S 115°15’52” E
Ubud, Gili Trawangan & Uluwatu

Vandaag eindigt het Indonesië avontuur alweer. Na een geweldige week in Java waar ik veel gezien en gedaan heb doorgegaan naar Ubud. Volgens iedereen is dat super. Misschien in het droge seizoen, maar in het regenseizoen vond ik het minder.. Eerste dag veel regen gehad en bijgekomen van mijn actieve dagen op Bromo en Ijen. De dag erna maar een scooter gehuurd en wat rond gaan rijden in de omgeving. Mega veel rijstvelden, maar heb de bekende rijstterrassen helaas niet gezien omdat het begon te regenen (storten kun je gerust zeggen) en ik helemaal doorweekt nog een uur terug moest. Helaas...
De dag erna naar Gili Trawangan vertrokken. Wat een paradijs is dat, witte stranden, mooie zonsondergangen en heb maar 1 klein buitje gehad :-) hier heb ik mijn padi open water gehaald, wat betekent dat ik mag duiken tot 18meter en zonder instructeur en alleen met gids. Hier super gave dingen gezien, mega schildpadden, rifhaaien en enorm veel vissen. In de avond telkens bij de exile bar (bij de zonsondergang) afgesproken met vrienden die ik de eerste avond had leren kennen en daarna lekker borrelen in de kroeg met live muziek of in de karaoke bar, enorm veel lol gehad! En het mooiste vind ik dat je elke avond/dag weer andere mensen spreekt, daarmee afspreekt in de avond en een super leuke avond mee hebt. Na het behalen van mijn padi open water nog 2 dagen op Gili T gebleven. Ik kreeg nog een gratis fun dive bij mijn padi en heb wat yoga gedaan, een rondje gefietst om het eiland (ongeveer 10km) en niet te vergeten een paar geweldige massages gehad. Al met al een super week gehad op Gili T. Ook wel fijn was dat het laagseizoen was, weet niet of ik daar op hoogseizoen ook zou willen zitten, of dat ik dan toch liever naar Meno of Air zou gaan.
Na 6 dagen doorgegaan naar Nusa Lembongan een eiland bij Nusa Penida. Hier uiteindelijk nog een duik kunnen regelen naar Manta Bay, hier Manta Ray's gezien en wat zijn die dik en groot!!! Zo gaaf! Hier 2 avonden lekker met een biertje aan het strand gezeten om door te gaan naar Uluwatu waar ik mijn laatste 2 dagen in Indonesië doorgebracht heb.
Altijd als ik op mijn kamer ga, laat ik vaak de deur open, dus ook in Uluwatu, tot ik een geluid hoorde, mij omdraaide en een aap voor mijn deur zie zitten... Leuke beesten maar niet voor in mijn kamer :-/
Die middag afgesproken met een vriendin van Gili T, zij vertrok die avond weer naar huis. Eén van de leuke dingen van reizen het ontmoeten en weder ontmoeten van mensen :-). Wij zijn wezen SUP-en, Stan Up Paddle. Dus staan met een peddel op een surfboard. In het begin best lastig om je balans te houden, maar na een uur behoorlijk onder de knie. Verder gerelaxed aan her strand en wederom gedag gezegd.
De tweede dag in de ochtend naar de tempel van Uluwatu gereden, de tempel mocht je niet betreden maar de uitzichten en kliffen waren gaaf om te zien. Vervolgens doorgereden naar het surfstrand. Dit viel wat tegen want er was geen strand, kon je alleen op met eb en het was vloed helaas. Dus vanuit een bar naar het surfen gekeken en daarna maar weer doorgereden naar padang padang beach, erg mooi strand en nog even een laatste duik genomen. Nu klaar maken voor mijn vlucht naar Nieuw Zeeland!Baca selengkapnya

Wietske NijhofWat een schitterende weken heb je daar gehad! Dat was echt genieten! Nu op naar NZ, ook daar een hele fijne tijd! 😍

Mia JellemaBen op je vaders verjaardag. Karen heeft het net ingesteld. Mooi in Indonesië hé. Ik hou je in de gaten. Fijne reis. Tante Mi
- Minggu, 04 Desember 2016 16.55

- Minggu, 04 Desember 2016 18.55
- 🌙 27 °C
IndonesiaTukad Labuansait8°48’43” S 115°6’24” E
Foto's duiken Gili T en Nusa Lembongan

Hierbij de foto's van mijn verschillende duiken.. Gelukkig had ik bij de manta's een mededuiker met een super goede camera :-)
- Minggu, 04 Desember 2016 18.57
- 🌙 27 °C
IndonesiaTukad Lebah8°48’43” S 115°6’24” E
Foto's Uluwatu

En hier de laatste foto's van Indonesië van Uluwatu

Dimitri PapareGaaf hoor..!!! Lekker genieten zie en lees ik!!! Op naar de volgende uitdaging !!!
- Hari 36
- Kamis, 15 Desember 2016 09.40
- ⛅ 17 °C
- Ketinggian: 4 mi
Selandia BaruWellington Port41°17’29” S 174°47’10” E
Roadtrip Auckland - Wellington

Na een korte vlucht en een lange overstap in Brisbane aangekomen in Auckland. Hier de stad een beetje verkend en de regelzaken geregeld.
De 3e avond maar de kroeg ingegaan en hier Rob (een Engelsman), Alex (een Amerikaan) en Benjamin (een Belg) leren kennen om mee te gaan reizen. Zij kenden elkaar net een dag langer, dus een mooie combi. Samen een auto gehuurd voor 5 dagen die afgeleverd moest worden in Wellington.
De eerste dag naar Hobbiton geweest. Hier zijn de lord of de rings en de hobbiton films gemaakt. Was wat prijzig, maar moet je toch geweest zijn vond ik.. Eind van de middag in Rotorua aangekomen en reden gelijk langs een park met allemaal geisers. Hier eerst maar eens rondgelopen. Overal plekken waar stoom uit de aarde komt en water en modder kookt, stinkt er wel overal naar rotte eieren, maar wat een apart natuurverschijnsel is dat.. S avonds ook maar gelijk naar Kerosine Creek geweest. Dit was een hotspring, dus hier heerlijk in gelegen.
De volgende dag zijn we naar het blue and green lake gereden, 2 verschillende kleuren meren naast elkaar. Helaas was het erg bewolkt en de kleuren wat minder goed zichtbaar en te koud om te zwemmen, dus doorgereden naar Hamurana spring. Daar een wandeling naar de bron gemaakt, enorm helder water en dansend zand gezien :-)
Dag nummer 3 doorgereden naar Taupo, dit lag aan een meer, maar wat een enorm meer! Hier dezelfde dag nog naar de Haka Waterfalls geweest. De volgende dag hebben Rob en ik mountainbikes gehuurd en zijn we eerst via een supergave track langs de haka falls naar moon craters gereden, dit was al ruim 7 km, daar een track gedaan en toen bleek dat we voor de mooncraters nog 2 km verder omhoog moesten om daar een wandeling van een uur te maken. De wandeling was de tocht absoluut waard, wat een ander landschap weer hier. Vervolgens de weg weer terug, dus een lekker sportieve dag met ruim 4 uur op de mountainbike en een wandeling van een uur..
De volgende ochtend vroeg de wekker want we moesten anderhalf uur rijden om de Tongariro Crossing te doen. Een hike van 19,4km waar je tussen de 6 tot 8 uur over doet. Een hele pittige hike, maar zo mooi! Uiteindelijk stonden we zelfs tussen de sneeuw en aan het eind kwamen we in een bos terecht met een grote rivier! Na deze gave hike nog 4 uur de auto in, om aan te komen in Wellington waar de auto de volgende ochtend vroeg weer terug gebracht moest worden. En toen zat onze 5daagse roadtrip er al weer op.. Hier maar even een paar dagen rust gehouden en een middag aan het strand gelegen. Nu weer plannen maken voor mijn vervolg.
Hierbij de foto's van AucklandBaca selengkapnya
- Jumat, 16 Desember 2016 21.28

- 🌙 13 °C
- Ketinggian: 363 mi
Selandia BaruTaupo38°41’23” S 176°3’48” E
Foto's Taupo deel 1

Hierbij de eerste foto's van Taupo
- Jumat, 16 Desember 2016 21.32
- 🌙 13 °C
- Ketinggian: 363 mi
Selandia BaruTaupo38°41’23” S 176°3’48” E
Foto's Taupo deel 2

En hierbij de foto's van Thermal Wonderland in Taupo

klariena boumaWauw als ik deze fotos zie krijg ik heimwee!!! Wat een heerlijke geuren he haha x
- Jumat, 16 Desember 2016 21.37
- 🌙 2 °C
- Ketinggian: 1.604 mi
Selandia BaruMangatoetoenui Stream39°16’29” S 175°37’1” E
Foto's Tongariro Crossing

En hierbij de foto's van de geweldig mooie en diverse Tongariro Crossing

Wietske NijhofEllen, wat een prachtige trip en foto's heb je gemaakt! Een aantal herkenbaar en nu ik het zo lees, hebben tante Mia en ik de vorige keer ook veel moois gemist 🙄 geniet ervan en tot de volgende berichten! Dikke knuffel 😍😘
- Hari 67
- Minggu, 15 Januari 2017 09.47
- 🌬 24 °C
Happy Newyear!

Allereerst iedereen nog de beste wensen voor 2017! Hoop dat iederen goede feestdagen gehad heeft!
Ondertussen alweer een aantal weken geleden dat ik wat geschreven heb. Dat krijg je als je wat langer op 1 plek blijft ;-)
Na een aantal dagen Wellington, waarin ik niet zo veel gedaan heb behalve door de stad wandelen, op het strand liggen en een paar laatste borrels met de jongens voordat we zouden opsplitsen. Ook een beetje plannen proberen te maken voor kerst en oud en nieuw, de planning was naar Raglan (westkust) voor kerst, maar toen zag ik een leuk festival om te werken met oud en nieuw in Gisborne (oostkust) waardoor ik mijn plannen omgegooid heb en in plaats van een bus te boeken naar de westkust heb ik een bus geboekt naar de oostkust. Hierdoor na Wellington in Napier aangekomen. Een klein plaatsje met een zwart strand. Napier is in de aardbeving van 1931 heel hard getroffen, 250 mensen overleden, meeste gebouwen verwoest en het was ineens 40 km2 groter(!!) doordat een stuk land boven de zeespiegel kwam te liggen. Alle gebouwen zijn vervolgens opgebouwd in Art Deco stijl, wat het een bijzondere en mooie uitstraling geeft. Vervolgens ook de gevangenis bezocht, erg interessant en Bluffs Hill beklommen voor het uitzicht.
Vervolgens doorgegaan naar Gisborne. Gisborne draait om de zee en het surfen. Het plaatsje zelf is een stuk groter dan ik verwacht had, maar wel met een lekker relaxte sfeer. Meteen de 1e dag in contact gekomen met de surfschool Surfing with Frank en na een aantal dagen begonnen met helpen waardoor ik nu gratis kan huren, en de laatste paar lessen zelfs betaald kreeg :-) Dus ondanks dat ik zelf niet kan surfen, kan ik wel lessen ondersteunen. Ik help met de kinderen in de golven duwen (vooral kleintjes en alleen beginners) en help ze met de basis.
En toen was het al kerst... kerstavond met een clubje de kroeg in geweest en 1e kerstdag 's ochtebds gesurft en 's avonds een heerlijk diner met het hele hostel gehad. Iedereen heeft wat gemaakt en we hebben heerlijk gegeten.
Na de kerst maar begonnen met een baan zoeken, vooral omdat Gisborne me wel bevalt en er toch geld binnen moet komen als je ergens langer blijft.
Oud en nieuw gewerkt op het Rhythm and Vines festival. Dit is een 3-daags festival met een camping tussen de wijngaarden, ziet er erg leuk uit. Hier heb ik 3 dagen gewerkt, erg leuk en hard werken. Wat mij vooral opviel is wat enorm duur alles is en vooral wat mensen uitgeven.. Een van mijn collega's vertelde dat zij er ook wel eens heen geweest was en dat zij een budget van 300 dollar per dag had. Daar kan ik een mooi tijdje van op vakantie :-) Nu zijn festivals in Nederland ook duur, alleen hebben wij andere drinkgewoontes. Wij drinken vooral bier en wijn, hier drinken ze zo veel mogelijk, voor de laafste prijs met de meeste alcohol. Dat werd mij ook regelmatig gevraagd, wat is het goedkoopst met de meeste alcohol, in plaats van dat vind ik lekker...
Ook opvallend is dat de politie bij de barren en op het festival rondhangen om te kijken hoe dronken de festivalgangers zijn en of er geen alcohol aan dronken mensen wordt verkocht. De main bar is dan ook 2 avonden op rij eerder gesloten, omdat het laatste wel het geval was... Dit was niet de bar waar ik werkte overigens ;-)
Op het festival een mooie vuurwerkshow gehad en het nieuwe jaar begonnen met een prachtige zonsopgang toen we klaar waren met werken. Op 1 januari een gave vuurwerkshow in het dorp gehad en toen was het alweer 2017!
De eerste week van 2017 op 1 dag 2 banen gevonden, in de maisvelden (detassling) en in het restaurant Gisborne Wine Centre (bediening). Dus fijn voor de afwisseling, maar hierover de volgende keer meer!Baca selengkapnya

Renske van der GrijnLeuk om weer wat te lezen! Fijn dat het zo goed bevalt en je lekker aan het werk bent! 'En we gaan nog niet naar huis' ;)

Wietske NijhofLieve Ellen, het is toch weer een heel mooi verhaal geworden, ondanks dat je op een plek bent momenteel! Erg leuk om te horen hoe het de afgelopen maand is gegaan. Geniet en nog heel veel werkplezier vooral in het wine centre! Dikke knuffel 😘
- Hari 70
- Rabu, 18 Januari 2017 20.57
- 🌬 24 °C
Foto's Napier & Gisborne

Hierbij 1 foto van Napier en de rest van Gisborne :-)
- Hari 101
- Sabtu, 18 Februari 2017 11.47
- ☀️ 28 °C
Selandia BaruWaimata River38°40’13” S 178°1’59” E
En zo vliegt de tijd

Alweer ruim een maand geleden zie ik, dus tijd voor een update..
Zoals ik de vorige keer al vertelde, 2 banen gevonden. Een baan in de bediening voor 2 dagen per week, de zondag en een doordeweekse avond en een baan in de maisvelden, dit voor maandag t/m zaterdag. In de maisvelden heb ik detasling gedaan, Susan jij hebt het opgezocht, dus hoop dat ik het goed beschrijf en begrepen heb... In de maisvelden staan om en om 1 mannelijke rij en 4 vrouwelijke rijen. Als de tessels (bloemen) aan de vrouwelijke plant blijft zitten, bevrucht deze zich vanzelf en kan de mannelijke plant het niet meer doen. Best cool dat ze dat zelf kunnen doen dacht ik zo ;-) onze taak was om alle vrouwelijke bloemen eraf te halen, zodat ze zichzelf niet bevruchten.. Erg interessante, afwisselende en uitdagende baan (not), maar eigenlijk wel prima, verstand op nul en lekker ouwehoeren met onze en een andere crew. Smoko werd vaak 30min ipv 15 min en lunchbreak heb ik 1x zelfs bijna 2uur gehad ipv 30min... Konden we lekker even slapen, niet geheel verkeerd dus. Uiteindelijk heb ik dit maar anderhalve week gedaan, omdat ik meer uren in het Gisborne Wine Centre kon krijgen en dat vond ik toch iets leuker. Dus daar nu alweer 4 weken full time aan de slag. Sinds deze week help ik ook in Frank & Albies, (een sandwichbar van dezelfde eigenaren) tot dat ze daar weer iemand anders voor gevonden hebben. Nu even veel dagen en veel uren, maar dat moet ook wel, want heb 2 weken geleden een auto gekocht..
Mijn huis op wielen is een Nissan Presage uit 1998, een 7-zits auto. Lekker ruim, er ligt nu een matras achterin, ga deze week een fatsoenlijk bed bouwen, maar voor nu is het heerlijk om mijn eigen ruimte te hebben en weer mobiel te zijn..
Vorige week gelijk zondag na het werk vertrokken richting East Cape. Na een uur in het donker aangekomen bij Kaiaua Bay. Hier de auto geparkeerd, heerlijk een wijntje gedronken en op tijd naar bed gegaan, maar goed ook, want om 5u werd ik wakker van een prachtige zonsopgang. Na een lekker ontbijtje doorgereden verder naar het noorden, onderweg vele mooie stranden, uitzichten en slingerweggetjes gezien. Heerlijk aan de zee een middagdutje gedaan en uiteindelijk via een flinke omweg bij East Cape aangekomen. Hier was het erg winderig, maar gelukkig kan ik picknicken in mijn auto, want de voorste stoelen kunnen omgedraaid worden. Dus lekker warm in de auto gebleven.
De volgende ochtend weer vroeg op om naar de vuurtoren (800 trappen omhoog) te wandelen en de 1e zonsopgang van Nieuw Zeeland te zien. Wat een mooi uitzicht, dus lekker ontbeten met het uitzicht en weer rustig aan richting Gisborne gereden, want ik moest 's avonds weer werken. Al met een al een heerlijk (te) kort tripje, maar meteen mijn auto beetje kunnen uittesten en kunnen inrichten..
De afgelopen 2 weken vooral gewerkt. Nog wel weer wat leuke weetjes te weten gekomen. Op het moment verblijf ik in Kaiti en dat is een echte Maori wijk. Veel werkloosheid, overgewicht en blijkbaar ook criminaliteit. Het schijnt namelijk dat in Gisborne de 2 grootste gangs van NZ domineren, Black Power (kleuren blauw en zwart) en the Mongrel Mob (kleuren rood en zwart). Het schijnt zich vooral binnen de maori's bezig te houden en de blanken hebben er geen last van. Wel grappig want een week later gingen we grey fish fishing en toen zagen we een gangmember met op de ene wang Black en de andere wang Power getatoeëerd had. Ze zijn er dus echt ;-)
Tot zover voor vandaag, foto's van mijn camera volgen later. Morgen naar de horse races en verder vooral werken aankomende maand en daarna eens even zien wat er gaat gebeuren :-)Baca selengkapnya

Wietske NijhofJe bent wel een echte pionier😀 En wat een schitterende route heb je gereden met prachtige zonsopgang!

Wietske NijhofAuto ziet er ook goed uit en je zult vast nog veel mooie routes rijden! Geniet ervan en spreek je snel😚😚
- Senin, 20 Februari 2017 16.51
Foto's Gisborne

Hierbij wat foto's van Gisborne
- Senin, 20 Februari 2017 16.57
Foto's Kaiaua Bay

Hierbij de foto's van een geweldige zonsopgang bij Kaiaua Bay en mijn auto :-)

Wietske NijhofIdeaal zo'n eigen huisje;) die je overal neer kunt zetten en kunt genieten van de natuur 😚
- Senin, 20 Februari 2017 17.00
Foto's up the coast

Hierbij de foto's van Anaura Bay, Tokomary Bay & Hicks Bay
- Senin, 20 Februari 2017 17.01
East Cape

En de foto's van Te Araroa en de zonsopgang van het meest oostelijke punt van Nieuw Zeeland, East Cape
- Senin, 20 Februari 2017 17.06
- ⛅ 21 °C
Foto's Tologa Bay

En hierbij de laatste foto's van mijn korte tripje, teveel plaatsen gezien in te korte tijd ;-)

Wietske NijhofLieve Ellen, wat een super mooie foto's! Schitterende kleuren en uitzichten! Fijn dat je zo'n goede camera hebt gekocht! Je komt vast nog veel meer moois tegen😊 lekker van genieten! Liefs😘😘

Mia JellemaAls ik dit zo lees, dan heb je het heel druk met werken en tripjes. Het huis op wielen is volgens mij een goede koop geweest. Pas op jezelf en nog veel leuke trips. Gr. Mia

Tessa PostmaWat een prachtig land en zo te zien lekker rustig. Is het veilig daar om in de auto te overnachten?

Ellen NijhofHeerlijk rustig ☺ en het zuidereiland schijnt nog mooier te zijn. En qua slapen, heb niks gehoord dat het niet veilig is 😉
- Hari 144
- Minggu, 02 April 2017 10.59
- ☀️ 23 °C
- Ketinggian: 11 mi
Selandia BaruWaimata River38°40’14” S 178°1’57” E
Goodbye Gisborne

Zo, na bijna 3,5 maand is het tijd om Gisborne te verlaten. Afgelopen anderhalve maand veel gewerkt, 3 weken een dubbele baan, dus 50 a 55 uur per week. Daarna heerlijk 4 dagen achter elkaar vrij gehad en naar Mahia en Lake Waikaremoana geweest.
Lake Waikaremoana is super groot, je kunt er een hike doen van 4 dagen, maar dan heb je maar de helft van het meer gehad en moet je weer terug bij je auto zien te komen. Dit dus niet gedaan..
Eerst zondag na mijn werk naar Mahia gereden, daar kwam ik in het donker aan, maar ik was in ieder geval al weg. Hier een plekje gezocht om te overnachten en de volgende dag op een super mooi plekje uitgekomen om te ontbijten. Hier kwam ik erachter dat mijn gasstel niet werkte en dat ze mij een lege gasfles gegeven hadden. Dit schijnt normaal te zijn, maarja als je er nog nooit één gekocht hebt.....
Dit onderweg gefikst en doorgereden naar Lake Waikaremoana.
De eerste lookout voorbij gereden, was er vrij druk en dacht dat doe ik op de terugweg wel... niet verstandig, eerste 2 dagen waren namelijk heerlijk, maar de 2 dagen erna had ik regen.. ondanks de regen en vele sandflies op de eerste campground een super mooie trip gehad, gave hikes door het regenwoud en rondom het meer. Ook nog even de lookout beklommen, wel verwacht dat het uitzicht niet geweldig zou zijn, maar niet verwacht dat ik niets zou zien, aangezien ik midden in een wolk uit kwam.. De laatste avond besloten om alvast weer naar Mahia terug te reizen, om de reis wat te breken, aangezien ik die vrijdagavond weer moest werken.
De zondag na mijn laatste weblog naar de horseraces geweest. Super leuk, eigen coolbox mee en een beetje gokken. Eerst maar eens uitgezocht hoe dat gokken nu eigenlijk werkt en hoe het formuliertje ingevuld moet worden. Het antwoord op de vraag: "maar op welk paard wed je dan" was bij iedereen "kies een leuke naam en daar ga je voor". Dus zo gezegd zo gedaan. 9 races, 9x gegokt met 6 dollar per keer en van mijn 50 meegenomen dollars kwam ik met 15 thuis. Niet zo slecht een middagje gokken, drinken en eten ;-)
Vorige week naar de Rockslide geweest, dit was ijskoud, best scary maar zo kicken. Een hele rots met verschillende bumps in the road en dat ging hard.. zal kijken of ik deze filmpjes op facebook kan plaatsen, want moet ze iets inkorten, ze zijn nu nog te groot.
Verder zoals vele al wel door hadden, hier kennen ze ook St. Patricksday en wat een goed feestje was dat :-)
Helaas bij alle leuke dingen komen er ook minder leuke dingen langs en dat is afscheid nemen. Afgelopen 3 weken zijn langzaam maar zeker alle longstayers vertrokken, met afgelopen weekend de laatste 5. Sommige kom ik zeker weer tegen tijdens deze reis en de anderen misschien later..
Ook op mijn werk is het tijd om afscheid te nemen, vrijdagavond mijn laatste avond gewerkt en vanavond nog een staffparty van ons fooiengeld en then it's time to hit the road again...
Ik heb geprobeerd een selectie in de foto's van Lake Waikaremoana te maken,maar dat is lastig met zo'n mooie omgeving.. hieronder wat laatste foto's van Gisborne en Mahia.Baca selengkapnya

Wietske NijhofLieve Ellen, wat een prachtige foto's en schitterende kleuren!! Dit is inderdaad genieten!! Ik hoop niet dat Nederland straks tegenvalt 😉

Wietske NijhofMaak er na een mooie tijd en hard werken in Gisborne een mooie trip van! Wees voorzichtig en geniet! Heel veel liefs en een dikke knuffel ❤❤

Gerard NijhofHoi Ellen, mooie foto's, veel succes met het vervolg van je reis. Ben benieuwd waar je nu weer terecht komt. Hou ons op de hoogte! Kus
Leonie GoedkoopGoede reis!!!! Ga je missen meid!
Wietske NijhofEen hele fijne tijd Down Under! Geniet en snel werd gezond en wel terug in ons koude kikkerlandje 😉😍
Linda EldersDaaaaag Ellen 😉