Spain Playa de Puerto Rico

• Day 3

Erholung an Pool und Strand

October 6, 2023 in Spain ⋅ ⛅ 31 °C

Heute haben wir mal einen ruhigen Tag am Pool eingelegt: Einfach nur das Wetter genießen, Musik hören und träumen. Das tat mal richtig gut. 😊
    Zum späten Nachmittag gab es dann noch einen Spaziergang am Strand.Read more

• Day 232

Camping Trip

October 28, 2019 in Spain ⋅ ☀️ 22 °C

Gestern fuhren wir mit dem Auto in die Berge und schauten uns den Sonnenuntergang an. Auf dem Weg dorthin gingen wir baden an einem total überfüllten touristrand und aßen traditionell spanisch zu Abend, in einem versteckten kleinen Restaurant. Nachdem das Tageslicht erlosch, machten wir ein Lagerfeuer, saßen beisammen, tranken Wein und genossen den Sternenhimmel.Read more

• Day 7

Klimmen en klauteren met Canyoning

April 24 in Spain ⋅ ☀️ 22 °C

Om negen uur pikte onze gids ons op bij het appartementencomplex om ons het berggebied in te brengen. Daar gingen we ons met nog vier andere Nederlanders klaarmaken voor de activiteit van vandaag.

Eerst moesten we wetsuits, een harnas en een helm passen en onze tas inpakken. Daarna was het tijd voor een wandeling van 45 minuten met ongeveer 200 hoogtemeters.

Vandaag gingen we canyoning doen. Dit houdt in dat je met de waterstromen van de berg afdaalt door te abseilen en te springen. Sommige sprongen waren zes tot acht meter hoog, in een waterpoel van vier meter diep.

Dit is best bijzonder, omdat het vaak niet mogelijk is in het zuidelijke deel van Gran Canaria. Maar omdat het heeft geregend (wat de afgelopen twee jaar dus niet is gebeurd), is het er prachtig groen.

Omdat Maaike een beetje verkeerd terechtkwam en we dus met ondersteuning van het pad weer naar beneden liepen, waren we om vijf uur terug in het appartement.

We hebben nog even afgekoeld in het zwembad en gerelaxt, waarna we een taxi naar beneden namen om wat te gaan eten. Vandaag kozen we voor een Italiaans restaurant. Helaas maakte de bediening er een klein beetje een zooitje van onze bestelling, maar het eten was goed.

's Avonds hebben we een potje pesten gespeeld in de hoop onze drank en eten een beetje op te maken, wat nog niet helemaal gelukt is. Rond elf uur zijn we naar bed gegaan. Het was een zware dag geweest. Morgen vliegen we weer naar huis.

• Day 7–13

🌊💦 Tag 6 – Action & Adrenalin

April 24 in Spain ⋅ 🌙 18 °C

🌊💦 Tag 6 – Action & Adrenalin im Aqualand! 🎢😄

Unser letzter Tag wurde nochmal richtig wild – wir haben die Wasserrutschen der Aqualand Maspalomas gestürmt!

Highlights:

Turbo-Rutschen 🚀 (Lene: „Meine Haare sind jetzt hinten!“)

Lazy River 🦥 – oder wie Lene sagt: „Faulenzen auf Reifen“ 😴💦

Wellenbad 🌊 – weil wir noch nicht nass genug waren!

🍕 Der krönende Abschluss:

Abend in der besten Pizzeria der Insel 🍕🔥 (Lene: „Nach all den Rutschen hab ich mir die Pizza redlich verdient!“)

Lachende Gesichter & Sonnenbrand-Erinnerungen 🤣🌞

#AqualandMaspalomas

• Day 6

Tourtje op het eiland

April 23 in Spain ⋅ ☀️ 23 °C

In de ochtend werden we rond 8:30 opgehaald met een jeep bij ons appartementencomplex. Vandaag stond een jeeptour over een deel van het eiland op het programma.

We hadden een Nederlandse gids en een Spaanstalige chauffeur. We zijn op verschillende uitzichtpunten gestopt, waar de gids ons diverse wetenswaardigheden vertelde. We hadden geluk het eiland zo groen te kunnen zien. Het had aan de zuidkant van het eiland bijna twee jaar niet geregend, waardoor de bergen en de omliggende natuur nu groen waren! Normaal gesproken is het daar redelijk dor.

Onderweg stopten we in een dorpje om even rond te kijken en bij een restaurant om te eten. Het buffet zag er niet zo geweldig uit, dus bestelden we los een pizza en aten we onze eigen meegebrachte broodjes.

Op de terugweg zijn we langs een aloë vera-kwekerij geweest, waar we uitleg kregen en een verkoopdemonstratie van hun producten. Blijkbaar is aloë vera een natuurlijk antibioticum met goede genezende effecten.

Daarna werden we weer teruggebracht naar het appartement. Daar hebben Maaike en ik meegedaan aan de bingo en een fles cava gewonnen, die we bij de verzameling gewonnen drank konden leggen.

's Avonds zijn we naar Puerto Rico gegaan om daar wat te eten te zoeken. We kwamen terecht bij een restaurantje waar ik voor zeventien euro een flink groot stuk entrecote kreeg, wat echt het beste eten tot nu toe was.

Daarna hebben we lekker gechilld op het terrasje met een drankje en rond elf uur, na de slappe lach van Maaike, zijn we lekker gaan slapen.

• Day 6–12

🌴 Tag 5 – Maspalomas

April 23 in Spain ⋅ ⛅ 19 °C

🌴 Tag 5 – Maspalomas: Wo Wüste auf Meer trifft! 🏜️🌊

Heute erlebten wir Natur pur – von goldenen Dünen bis zu exotischen Pflanzenwundern!

✨ Highlights des Tages:

Sanddünen von Maspalomas – wie eine Mini-Sahara am Ozean! 📸 (Lene: „Ich fühl’ mich wie in Afrika – nur mit Strandbar!“)

Strandzeit im Paradies 🏖️: Sonne tanken, im Atlantik planschen 💦, und keine Wolke in Sicht! ☀️

Subtropische Fauna 🌺:

Palmen, die nach Kokosnuss duften 🥥

Kaktus-Gärten, die wie Kunstwerke wirken 🌵

Unbekannte Vögel mit Regenbogenfedern 🦜 (Lenes „Die gibt’s doch nur im Dschungelbuch!“)

Lenes Erkenntnis: „Man braucht keinen Safari-Park – hier ist alles wild und wunderschön!“

#Maspalomas

• Day 5

Even stapje terug

April 22 in Spain ⋅ ☀️ 22 °C

Ik heb vannacht echt een vreselijke nacht gehad. Zweten, koorts, hoofdpijn, misselijkheid, noem maar op. Ik vermoed een lichte zonnesteek. Mijn Garmin geeft alleen maar waarschuwingen van hoge stress en een hoge hartslag.

Na het ontbijt kwam ik weer een beetje bij. Ik heb veel zoute dingen gegeten en lekker gerelaxt bij het zwembad. In de middag heb ik meegedaan aan de bingo, waar Auke een fles likeur heeft gewonnen.

's Avonds hebben we afhaal gehaald in de vorm van pizza en kebab. Vandaag ben ik op tijd naar bed gegaan. De rest heeft meegedaan aan een quiz.

• Day 5

🌅 Tag 4 – Sonne, Shopping & (fast) Wale

April 22 in Spain ⋅ 🌙 18 °C

🌅 Tag 4 – Sonne, Shopping & (fast) Wale! 🐋✨

Heute lockte Puerto Rico mit Traumstrand, Meer und einem Hauch von Luxus – ein Tag voller Kontraste!

🏖️ Morgens: Traumstrand pur:

Der bisher schönste Sandstrand ☀️ (Lene: „Wie Puderzucker!“)

Wal-Watching-Tour 🐋 – leider keine Sichtung🌊💫

🛍️ Nachmittags: Mogan Mall:

Shopping mit Meerblick 👗🕶️

Lenes Fund: „Das perfekte Urlaubskleid!“ (und sie hat sie gekauft 😆)

🌙 Abends: Magie am Strandrestaurant:

Frische Meeresfrüchte 🦞 + Gordon bleu
    Blick auf die nächtliche Skyline – Lichterkette über dem Hafen ✨

Lenes Fazit: „Wal hin oder her – das war perfekt.“ 💛

#puertorico #moganmall

• Day 4

Fijne verjaardag!

April 21 in Spain ⋅ ☀️ 22 °C

Vanmorgen werden we wakker gemaakt door de dames die zingend de slaapkamer binnenkwamen. Vandaag moesten we er vroeg uit, want we moesten om acht uur buiten staan voor de transfer naar de surfschool. Bij de surfschool hebben we wetsuits gepast en zijn we met de bus naar het strand gegaan.

Op het strand kregen we een warming-up en instructies over de basishoudingen, waarna we de zee in gingen. We begonnen met peddelen, zodat we op de juiste manier de golf op konden komen om vervolgens meegetrokken te worden naar het strand. Vandaag was de stroming erg sterk en werd er extra goed op ons gelet. Het is me zelf gelukt om op mijn knieën te zitten en later een paar seconden te staan. Het was echt een leuke ervaring.

Terug bij het appartement hebben we wat gegeten en zijn we lekker het zwembad ingegaan. De vrouw die massages geeft had tijd, dus ik heb een schouder- en rugmassage gehad. De dames laten natuurlijk geen gras over groeien dat ik jarig ben en hebben de animatie ingelicht. Dus werd er weer "Lang zal hij leven" gezongen en kreeg ik een flink stuk taart.

's Avonds hebben we gegeten bij een Mexicaans restaurant om de hoek. Dit was echt lekker, denk ik het beste eten op het eiland tot nu toe. Daarna zijn we lekker op tijd naar bed gegaan, want iedereen was moe.

• Day 4

Tag 3 – Poema del Mar & Stadtabenteuer

April 21 in Spain ⋅ 🌙 18 °C

🌤️✨ Tag 3 – Poema del Mar & Stadtabenteuer! 🦈🏛️

Unser Tag in Las Palmas wurde immer schöner – von faszinierten Fischblicken bis zu goldener Altstadt-Sonne!

🌊 Poema del Mar – letzte Impressionen:

Rochen, die wie fliegende Teppiche gleiten 🏮

Quallen, die unter Schwarzlicht leuchten 💡 (Lene: „Die tanzen wie in einem Club!“)

Der 360°-Tunnel – als schwömme man selbst mit den Haien! 🎥

🚌 *Hopp-on/Hopp-off-Tour*:

Vorbei an Strandpromenaden & historischen Festungen 🏰

Lenes spontane Ansage: „Da wollen wir morgen hin!“ (Zeigefinger auf Playa de Las Canteras) 🏖️

☀️ *Altstadt-Zauber bei Sonne*:

Bunte Häuserfassaden & versteckte Innenhöfe 🌺