United States Seep Tank

Travelers at this place
  • Day 5

Dag 5, I am legend

May 12, 2024 in the United States ⋅ ☀️ 14 °C

Geen wekker vandaag, gisteren heb ik het later moeten maken dan ik gewild had, dus lekker uitslapen. Het is nog steeds een vakantie 😉. 7:15 heb ik alles weer ingepakt, ik moet enkel nog wat water halen. Wat me nu opvalt is dat de koeienstront er letterlijk in drijft, dat heb ik gisteren niet opgemerkt 🤔. Nou, we gaan erachter komen hoe goed mijn filter werkt.

Met tegenzin haal ik nog enkele liters water uit het meertje, beter dit dan geen water…

Na 5km kom ik bij een zandweg uit waar een watercache is met nog zeker 40L water. Hoe heb ik dat gisteren kunnen missen op mijn kaart 🤦‍♂️. Maar goed, gisteren de 5km extra moeten doen was ook geen pretje geweest. Ik dump mijn koeienstrontwater en vul mijn flessen met lekker fris water. En als kers op de taart is er ook trail magic in de vorm van blikjes frisdrank, nou dat gaat er wel in 😋.

Voor de rest van de dag is de watersituatie beheersbaar, ik moet dan wel af en toe 3,5L meesjouwen maar verder geen problemen. 3,5L is niet extreem, maar als je beseft dat mijn tas zonder eten en drinken rond de 5kg weegt is het dus zeker wel merkbaar.

Ik heb de woestijn nu even achter me gelaten en ik mag daadwerkelijk wat gaan klimmen, het terrein is wat heuvelachtig en transformeert langzaam in een bos. Gila National Forest. Ik ben helemaal in mijn hum vandaag, de temperatuur is wat lager omdat we aardig wat hoger zijn, de zon is nog wel fel, maar het bos biedt beschutting en het is een prachtig omgeving. Ik neem meer pauzes dan gebruikelijk en leun af en toe tegen een boom aan om er extra van te kunnen genieten. Opmerkelijk hier is dat de boomgrens omgekeerd is, vanaf een bepaalde hoogte beginnen ze blijkbaar te groeien, moedertje natuur 🧐😜.

Door mijn late start en de hoeveelheid stops kom ik niet zover vandaag, daar lijken mijn benen en voeten geen enkel probleem mee te hebben. Ze moeten nog steeds wat wennen aan de omslag in levenstijl.

Ik ben vandaag geen ander persoon tegengekomen, ik lijk Will Smith wel, die als enige (of een van de weinige) de apocalyps heeft overleefd. Het is Gila en ik vandaag, we maken een goed team 😉. Morgen kom ik de buurt van een stad, kijken of daar nog levende zielen te bekennen zijn, het zal me benieuwen.

• Day 4

Dag 4, Drooglegging

May 11, 2024 in the United States ⋅ 🌬 18 °C

Checkout is om 11:00 en ik totaal geen behoefte om eerder uit bed te komen, afgezien van een snel ontbijtje dan. Om 10:30 spring ik snel even in de douche en pak daarna mijn spulletjes weer in.

Ik loop het dorp in en kom een drietal wandelaars tegen die ik gisteren heb ontmoet, zij zijn net aangekomen en willen zich zsm op gaan frissen. Bij een tacotruck zie ik beaver, die nog even een lunch scoort en dan weer aanloopt. Ik doe hetzelfde maar ik moet ook nog even boodschappen doen, ik zal dus wel heel de dag net achter hem lopen.

De watersituatie vanuit Lordsburg is niet makkelijk, de meest betrouwbare info die ik heb is dat er op iets van 20km pas water is. Het is weer aardig warm dus voor de zekerheid neem ik 4 liter mee.

Het is een erg monotone, zeg maar saaie omgeving waar ik me doorheen beweeg. In de verte liggen wat bergen waar ik op af lijk te gaan, ik kan niet wachten.

Na ongeveer 8km kom ik een waterreservoir voor koeien tegen die niet op kaart staat. Blijkt dat ik niet meer op het juiste pad ben, kak. Maar het water ziet er goed uit, ik heb nog 2,5 liter dus ik vul niet aan, waar ik een paar uur later enorm spijt van ga krijgen!

Als het pad eenmaal een beetje de bergen begint te bereiken komen ook de waterpunten ‘in zicht’, de eerste twee zijn droog, daar ging ik al vanuit. Maar de derde ook! Fuck!

Hier moet ik even rustig voor gaan zitten, ik heb nog 1 liter over, dus ik heb gelukkig opties. Noordwaarts is de eerst gegarandeerde bron op 18km, met mogelijk een meertje op 6,5km. Of ik kan de iets van 12km teruglopen. Teruglopen zie ik niet zitten, maar 18km ga ik niet halen met 1L… Ik denk eraan om kamp te maken en dan heel vroeg, voordat de zon het helemaal onmogelijk de 18km te doen. Maar dat betekent geen avondeten, of ja, ik zou het moeten doen met enkele repen en ook nog een nacht doorkomen met bijna geen water. Ik besluit om naar het meertje te lopen en als daar geen water is de rest in de ochtend te doen.

Het pad daarheen is waarschijnlijk het mooiste wat ik tot nu toe gehad heb, maar ik heb maar één ding aan mijn hoofd nu. Toch nog een korte onderbreking om even snel een bergje op te rennen om een 360 graden uitzicht mee te pakken (ik ben nou eenmaal een sucker voor een goed uitzicht, ook in deze penibele situatie).

Vanaf de hoogte waar ik nu ben zie ik het meertje, ik bedank god op mijn blote knieën en gooi een halve liter water naar binnen, dat valt goed. Ik ren letterlijk de berg af richting het water. Het meertje is gevuld met algen en insecten maar ik heb nog nooit zoiets moois gezien 😉.

Ik maak maar kamp bij het meertje, het begint al laat te worden. Ik heb beaver niet meer gezien, wat ik opvallend vind, ik hoop dat hij op tijd water heeft gevonden. Ik zie hem vast binnenkort weer.

👋👋

• Day 118

Gila national forest

March 19, 2023 in the United States ⋅ ☁️ 8 °C

Als nächsts hämmer s wildcampe mol welle usprobiere. Mer händ i üsem camping app e parkplatz imne wald gseh, wo vill lüüt gschriebe hend mer dörfi det campe. Also simmer - zägg- det äne gfahre. Mer send churz nachem mittag acho ond i villne nische um de parkplatz hend scho lüüt ehres wohnmobil oder zält (🥶) ufgstellt. Also hämmer üs au es plätzli gsuecht. Chuum hämmer parkiert hed sich de erich as stei sueche gmacht zum üs e schöni füürstell z boue. Er esch chum me z brämse gsi ond hed lang ume bastled. Ich ha i dere ziit im warme wohnmobil üsi wiitere reiseplän probiert am wätter azpasse 😊
    Aschlüssend simmer stundlang am füür ghocked, händ gluegt wies dunkel worde esch ond s eifach so rechtig gnosse. Zum znacht hämmer denn no feini brathärdöpfeli ond viiiill bohne gmacht.

• Day 9

5.Tag auf dem CDT

April 8, 2021 in the United States ⋅ ☀️ 19 °C

Guten Morgen.
    Es ist 10:26 Uhr und ich sitze mit dem Handy noch an der Steckdose. Um 11 Uhr muss ich auschecken. Dann gehts wieder raus in die Sonne, mit nur einem Liter Wasser und wenig essen. Silver city ist nicht so weit entfernt und ich werde wohl die Abkürzung am Highway entlang nehmen, welche auch als Silver City Alternativroute des CDT geführt wird. Die Wassersituation ist weiterhin noch ein wenig angespannt, besonders entlang der Straße sollte es schwer werden. Morgen gibt es an einer Stelle aber wohl Trail magic. Also diese gibt es auch heute, allerdings schaffe ich es nicht bis dorthin, will ich auch nicht, da ich es ja langsam angehen lassen will.
    15:26 Uhr. Zweite Pause.
    Die erste hab ich zur rechten, diese nun zur linken des Highways gemacht. Hab den Abzweig zum CDT verpasst und als ich es festgestellt hab war ich ne Meile weiter. Das Problem ist, dass ich mir Informationen dazu habe wo sich auf dem Trail Wasserquellen befinden, aber nicht abseits davon am Highway. Hab aber ziemlich direkt einen ungewöhnlich großen und grünen Baum gesehen und direkt vermutet dass dort Wasser ist. Ok die Windmühle hat auch etwas dazubeigetragen, aber dieser Baum war sehr ungewöhnlich. Bestes Wasser gefunden. Ein Liter getrunken und drei geschultert. Jetzt, noch 16,8km vom Tagesziel entfernt hab ich noch einen. Weiter gehts an der Straße entlang.
    18:16 Uhr
    Ich bin zurück auf dem Trail und hatte mir schon gedacht dass ich hier einen Wassercache finden könnte. So standen hier dann noch ca. 8 Liter unter einem Baum in der Sonne. Warm wie Pipi, aber köstlich(er) 😂
    Ich hab mir nur einen Liter gegönnt weil andere vielleicht schlechter planen und weniger haben. Soll’s geben.
    21:01 Uhr.
    Verdammt was ist das jetzt spät geworden. Bin am Trailhead und Parkplatz angekommen. Hier stehen ein paar Bullis und einer davon wird wohl auch Trail magic machen, aber ich geh nicht rum und klopfe an. Morgen früh wird’s auch nichts, Pech gehabt. Das Wasser hab ich aber mit kopflampe noch gefunden und auf den letzten paar Metern Highway hatte gerade noch Marc angehalten und mir Wasser und einen sehr leckeren Müsliriegel geschenkt. Er ist heute nur eine Sektion hier im Gila National Forest gegangen.
    Das waren heute 39 km Straße. Ab der letzten Wasserstelle wollte ich ja wieder auf den Trail, allerdings wäre ich dann immer noch unterwegs.
    Zum wieder reinkommen war das heute gut und hat auch alles bestens geklappt mit dem Bewegungsapparat.
    Wäre ich mal ne Stunde eher losgegangen.......

• Day 8

4.Tag auf dem CDT

April 7, 2021 in the United States ⋅ 🌙 21 °C

N’Abend. Es ist 21:59 Uhr und ich bin heute ca. 6 Meilen auf dem Trail gegangen und dann nochmal ungefähr 4 hier in der Stadt. Alles ist so riesig und weit auseinander, selbst wenn es nur eine Kleinstadt ist. Irre.
    Ich habe mich also zu dem Zero entschieden und es war auch wirklich super und die gute Nacht mit dem morgen zum ausschlafen kommt noch 🤗
    Die vergangene Nacht war auch wieder nicht so prima. Hab Cowboy Camping gemacht, auch weil ich zu faul war das Zelt aufzubauen. Hinter einem Kaltusbusch war es recht windgeschützt, aber der Wind flachte in der Nacht irgendwann ab und so komische Insekten wollten in meine Atemwege. Eins saß auf meinem Augenlid als ich wach wurde 🤷🏼‍♂️dann kamen die üblichen Geräusche der Kojoten dazu und im Kaktusbusch find irgendein Nagetier an am Kaktus zu knabbern. Hab dann auch ne Stunde länger geschlafen weil ich sonst eh zu früh für irgendwas in der Stadt gewesen wäre. Somit ging ich gerade los als hinter mir schon eine kopflampe samt Träger über den Hügel kam.
    Es war in dieser ersten Minute des gehens dass ich wieder in einen Dorn getreten bin der voll durch den Schuh gehauen ist. Super Start 😅
    Nachdem ich mich dann darum gekümmert hatte waren Hamilton und Horse schon an mir vorbeigegangen. Wir trafen uns dann zwei Stunden später beim Diner am Anfang der Stadt.
    Sie, Hamilton, kannte ich nur flüchtig vom Abend zuvor. Die große Gruppe die an einem Platz campierte. Ihn, horse, hatte ich da wohl übersehen. Wir sind dann zu dritt rein und haben gleich angemeldet dass es mehr Leute werden, aber warten wollten wir nicht und haben den ersten Gang Frühstück direkt bestellt.
    Wie hier üblich, Eiswasser und Kaffee bis zum abwinken. Wirklich winken! Klares Zeichen sonst gibts auch noch den zehnten Kaffee.
    Ich hatte nach Rührei mit Kartoffel noch french Toast und dann noch nen Milchshake. Klingt gut, aber nen Frühstück mit Brötchen, Wurst, Käse und etwas Gemüse gefällt mir besser.
    Wir hatten dann erstmal genug nach zwei Stunden und jeder ging zu seinem gebuchten Hotelzimmer. Meins am anderen Ende der (klein)Stadt.
    Hab Wäsche gewaschen und einen kleinen resupply gemacht. Bis Silver City sind es nur etwas über zwei Tage, wenn überhaupt. (55 Meilen)
    Heute Abend haben wir uns nochmal alle getroffen und sind mexikanisch essen gegangen. Fand ich auch nicht so lecker wie nen guten Eintopf 😄
    Es war aber nett miteinander und wir haben viel gelacht.

• Day 31

Lunch Romona's Cafe in Lordsburg, NM

November 27, 2016 in the United States ⋅ 🌫 54 °F

Can say much about the food other than it did not live up to the reviews. Then again, it might have been the best food for 100 miles.

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android