Germany
Hauptmarkt

Here you’ll find travel reports about Hauptmarkt. Discover travel destinations in Germany of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

19 travelers at this place:

 • Day312

  Day 313: Christmas Eve in Nuremberg

  December 24, 2017 in Germany

  Decided to have a minor day out today. Went out in the morning to visit the famous Christmas markets in Nuremberg, which were quite nice. Not a whole lot that I hadn't seen before, but some excellent lebkuchen (gingerbread) which was tasty, and much nicer than others I've had elsewhere in Germany. It's a specialty of the region so unsurprising I guess.

  Got a video call from the family Christmas gathering while I was wandering which was nice, good to see everyone. Though I think they were a little bit disappointed that I wasn't with Schnitzel! Bought a couple of things for Shandos as well; fancy lebkuchen and a nice card. Can't exactly buy non-consumable physical objects given our situation!

  Headed home and spent the rest of the day inside, mostly just relaxing today.
  Read more

 • Day313

  Day 314: Nuremberg Christmas

  December 25, 2017 in Germany

  Christmas morning dawned, just as gloomy and overcast as every other day! Feels a little weird to just be inside all day, looking at Facebook and seeing everyone else's posts about their Christmas day while simultaneously doing nothing ourselves! Comes with the territory I guess. We traded our little gifts, consumed our consumables, but otherwise did very little all day. Obviously nothing was open, so we just stayed inside and cooked our own food.Read more

 • Day6

  Friday - Nuremberg!

  August 19, 2016 in Germany

  So somehow we managed to wake up at some ridiculously early hour on Friday morning to catch the five hour train to Nuremberg. Very comfortable, even though we were pretty much zombies at this point. (*TESSA* I risked my guts by ordering a dish from a german menu without knowing what it would be and a dumpling soup arrived. I was so happy!) We also enjoyed sharing our cabin with a couple of dogs, as it's common for people to bring their dogs on the train (which is legal too).

  Our hotel was a very short distance from the train station (and there is also a pub downstairs (*T* the cutest pub ever!!) which we took advantage of later). After a short time settling in, we did a walking tour of Nuremberg. It is a beautiful, picturesque city and Tessa couldn't keep the smile off her face the entire time. (*T* so much beauty, so much learning, so much frankonian pride and so many sausages - how could I be unhappy?!) We grabbed some beers and local Fraconian wines as well as the local speciality Rostbratwurst, small sausages served in threes.

  Following some shopping (*T* hellas yes, I bought a freaking amazing jacket) and a late three hour nap (in which we slept through our alarms), we headed downstairs to our hotel's pub for drinks and more meat than you could shack a stick at (*T* and gravy, sticky dumplings, etc. The highlight was a slow cooked peppered steak a lot like brisket. Let's face it, I'm here for the food). I had my first litre of beer of the trip, which will hopefully not be my last.
  Read more

 • Day219

  Nürnberg

  September 1, 2015 in Germany

  Wieder zu Hause

  So, nach 32 Stunden unterwegs kam ich gestern wieder zu Hause in Nürnberg nach gut 6 Monaten in Südamerika an. Mein großes Abenteuer ist zu Ende. Ich hatte mega tolle Erlebnisse, habe unglaublich viel gesehen, bin über in Südamerika 15.000 km gereist und habe neben einigen Freunden auch eine kleine Familie mit meiner WG und Gastmutter gefunden. Es war eine wahnsinnige Erfahrung für mich und ich bin gespannt wann ich dorthin mal wieder zurück komme ;-)Read more

 • Day314

  Day 315: Last Day in Nuremberg

  December 26, 2017 in Germany

  Last day in our little apartment. It's been quite comfortable, though we're both starting to go a bit stir crazy in here. Would've been okay if we'd been able to visit our last few World Heritage sites and broken things up, but alas.

  Cooked our food, powered through a few videos and played a few computer games.

 • Day8

  V Nürnbergu sva

  August 8, 2017 in Germany

  Noč je bila prijetno hladna, spanec po včerajšnjih pripetljajih končno pomirjujoč. Dušanov jezik je uplahnil in govorilna funkcija se mu počasi vrača v normalno stanje. Kar me nadvse razveseli, ko odprem oči in se prebujam v sončno jutro ter zaslišim povabilo na jutranjo kavico. A dober začetek dneva se kmalu sfiži. Dušan se namreč odpravi iz avtodoma, skupaj s Florjanom, da bi poleg kavice užival še v cigaretnem dimu. A kavno cigaretno idilo zmoti mimo vozeči jutranji šofer v avtu, ki tako prestraši najinega mačkona, da le-ta zbeži nazaj v avtodomom. Vrvico na kateri je privezan tako potegne, da njegov čuvaj, moj dragi, zgubi ravnotežje in se nepričakovano znajde na tleh. Rezultat početja: prestrašen Florjan, polita kava, podrajsana in krvaveča roka, udarjeno koleno in palec na nogi ter seveda totalno zbujena moja malenkost, ki hiti iskat škatlo s prvo pomočjo. Rano očistim, nalepim obliž, nalijem novo skodelico kave, komentarjev pa se poskušam vzdržati, ker bi bilo to popolnoma kontra produktivno. Epizodo zaključiva še preden se na vratih pojavi Luka, tako je deležen le povzetka dogodka. Dovolj, da pomenljivo zavije oči in se z velikim trudom skuša izogniti podajanju pripomb. Ja, življenje zna biti res pestro, brez, da bi to posebej načrtoval. Po skupnem zajtrku, se počasi poslovimo. Luko čakajo njegove obveznosti, naju nadaljevanje popotovanja.

  Najin današnji potovalni cilj je mesto Nürnberg, drugo največje mesto na Bavarskem in neuradno glavno mesto dežele Frankonije. Zanj pravijo, da je tukaj nočno življenje še posebej intenzivno in da je pivo vsaj tako črno kot je kava. Če to drži, bova še preverila. Sicer pa se mesto ponaša z bogato zgodovino vse od nastanka mesta 1050 leta, ko se njegovo ime prvič pojavi v zapisih. Večina nemških kraljev je imela tukaj svojo rezidenco, mesto je bilo magnet za številne poslovneže in umetnike, tukaj je bil rojen slavni Albrecht Dürer, mesto je cenil Martin Luther, v 19. st. je mesto bilo glavna gonilna sila nemške industrijske revolucije. Poseben pečat pa so mu žal dali tudi neslavnimi dogodki iz časov druge svetovne vojne, ki so povezani z nacističnim gibanjem ter zatiranjem Židov, kar so po zaključku vojne poskušali popraviti znani Nürnberški procesi. Po bombardiranju zavezniških sil v januarju 1945 je bilo mesto skoraj zravnano z zemljo, a z rekonstrukcijo nekdaj najpomembnejših zgradb, vključno z gradom in cerkvami, so uspeli staremu delu mesta povrniti del njegove nekdanje slave. In danes velja za turistično zelo privlačno destinacijo.

  Do Nürnberga se odpeljeva zopet po lokalnih cestah. Tako imava priliko občudovati kvaliteto nemških podeželskih cest, pokrajino, ki je povsod skrbno obdelana, goste gozdove, in seveda številne manjše vasi skozi katere peljeva, ki so skrbno urejene. Še posebej so zanimive hiše, ki ponosno kažejo svojo starost, skrito v skrbno vzdrževanih fasadah skozi katere lahko občuduješ njihovo leseno ogrodje.

  Brez prometnih zastojev je najina pot, v nasprotju s tem kar poslušava po radio kaj se dogaja na avtocesti. "Stau" tu in tam, pa "unfal", kar naprej opozorila. No, midva brez problemov pripeljeva v Nürnberg, še tukaj je gužva čisto spodobna. Do prvega možnega parkinga, ki je tik ob reki. Prav prijazno zgleda, ker oceniva, da bo tudi Florjan imel na razpolago nekaj trave. Parkirava in družno se odpravimo na sprehod do reke, ki je očitno zaradi pomanjkanja vode zelo nizka in njena površina čisto zelena zaradi alg. Verjetno so alge kar pogost pojav, saj po vodi brzi poseben čoln sem ter tja in jih pobira. Nazaj grede ugotoviva, da izbrani parking vendar za prenočevanje ne bo najboljša izbira. Iz dela se namreč vračajo bližnji stanovalci in čeprav nihče nič ne reče, so pogledi dovolj zgovorni. Tako se raje odpeljeva naprej do prvega uradnega parkirišča za avtodome, ki je povsem zaseden. Še dobro, da imava podatke za še eno parkirišče, ki je sicer nekoliko bolj oddaljeno od centra. A ko po obvozu, ker popravljajo cesto, le uspeva priti tja, ugotoviva, da je slednji še najboljši od vseh treh. Tik ob parku, dovolj prostora, tako, da lahko dava na plano celo stole, Florjan pa se tudi lahko giblje naokrog, kolikor mu seveda dopušča njegova vrvica.

  Dušanova nota se je medtem pošteno razbolela. Tako hitro opustiva misel, da bi se danes še podala na ogled mesta. Zato popoldanske aktivnosti pač prilagodiva novi situaciji. Namesto pohajkovanja naokoli uživava na stolih v senci bližnjega drevesa, opazujeva dogajanje v parku in postoriva še kaj drugega. Dokler se skladno vremenski napovedi, nenadoma ne pooblači in pridrvi nevihta. Preostanek dneva mine v varnem zavetju najine hiške.

  Zanimivo pa tudi dogajanje na parkirišču. Vedno bolj se polni, a ne s turisti v avtodomih. Pač pa, kot prav kmalu ugotoviva, z delavci, zdomarji, ki se pripeljejo v svojih kombijih ali podobnih, nič zavidanja vrednih, neuglednih, vozilih. Kar šokira naju, ko jih opazujeva, kako si na tleh v vozilu ali celo zunaj na tleh, iz polivinil vrečk jemljejo hrano ali pa si na mini plinskem kuhalniku pripravijo toplo "večerjo." Bolgari, Poljaki, Bosanci, celo ena ciganska družina z manjšo deklico. Več kot očitno je, da so bolj kot ne stalni gostje tega parkirišča, saj se med seboj poznajo in živahno klepetajo do mraka. Potem, ko se spusti tema, pa se odpravijo spat, vsak v svojo vozilo, na zasilna ležišča, kakšna koli źe so. Prizor, ki te ne more pustiti brezčutnega, ob katerem se zaveš krute realnosti iskanje boljše prihodnosti v obljubljeni deźeli. Žalostno, a resnično.

  Tehnikalije
  Prevoženi km: 193
  Prenočevanje : Marienberg volkspark, free
  N 49.47888 E 11.09423, v 336m
  Read more

 • Day24

  Dinner at random restaurant

  January 7, 2016 in Germany

  We ended uo having dinner at a random restaurant pillhofer that is 2 buildings away hahaha. Was pretty hungry and decided to go with this instead of burger king which is next to our hotel. The price wise, it sort of a matches the more atas food place in prague, the quality wise, perhaps we ate better food before so the chicken schnitzel and the pork Shoulder are so so only. But nevertheless, more german food before we return back to our chicken rice and wanton mee!Read more

 • Day25

  St sebald church

  January 8, 2016 in Germany

  After a while, all churches around the region looks the same hahaha. All are of gothic styles and the effects of the holy roman empire in a way made how the churches looks like these during the building stage.

You might also know this place by the following names:

Hauptmarkt

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now