Lanta desivá aj krásna, denná aj nočná

Po Bamboo beach a perfektnom obede (polievočka Mussaman curry, skombinovaná so shakmi, keksíkmi a buchtami z vedľajšieho minimarketu) skúšame ešte jednu celkom peknú pláž, ale sme už dosťもっと詳しく
Vyhodnotenie Súťaže!

Áno uhádli ste všetci správne jedná sa o vstup na WCko. Nijako vás nezmiatlo, aké to bolo diskotékové.
Pozrite si originál video.
Cenu (či ceny?) do súťaže venuje ten kto ju vymyslel aもっと詳しく
Milana v noci kusol had

V noci sa zobudím na bolesť a totálne svrbenie jednej nohy.
Keď už to neviem vydržať, zapíname svetlo a na nohe mám obrovský štípanec a na ňom 2 čierne bodky vedľa seba.
Rehoceme sa,もっと詳しく
Pirátska pláž

Dnes dotankujeme motorky (pozri video, ako vyzerá thajská pumpa) a vyberieme sa na snáď najvzdialenejší bod ostrova.
Cestou prechádzame cez viewpoint s reštauráciou.
Keď je vyhliadka sもっと詳しく
Lanta old town

Po pirátskej pláži smerujeme nakŕmiť slonov a finančne tak podporiť ich trýzniteľov.
Mne s Dankou trhá srdce, ale milovníci zvierat zo Sečoviec na to majú iný názor.
Potom vchádzameもっと詳しく
Mini národný park a zabiják Ňaňo

Ňaňo objavuje nejakú miniverziu národného parku, kde sa prechádzame pomedzi mangrovníky a je tam zopár kanálov, po ktorých jazdia vyhliadkové loďky.
Končíme tam v centrálnejもっと詳しく
Večer na Lante

Večer tradične končíme na teraske nášho bungalovu s tonami ovocia, na ktorom si pochutnávame. A keď už je dávno po večerníčku, vyberáme sa s motorkami do mesta na trhy.
Pojeme nejakéもっと詳しく
Žeby konečne oddychový deň?

Tak ako sa blíži koniec našej dovolenky, opúšťajú ma sily. Vonku totiž zaútočili snáď 40 stupňové teploty a to už je pre mňa trápenie.
Časti dňa teda len preležím, prespím vもっと詳しく
Posledné kúpanie v mori

Ráno ešte o 11tej, asi hodinu pred plánovaným odchodom s minivanom z Lanty do Krabi, sa čľapkáme v mori.
Peťka naplánovala cvičebný program, ktorého podstatou je po sediačky sa udržaťもっと詳しく
Posledné hodiny v Thajsku

Takmer pred piatou poobede konečne dorážame do hotelu v Krabi. Keďže taxikár cestou ku nám meškal kvôli preplnenému trajektu, tak cestou späť šiel ako pretekár... Poniektorým z tohoもっと詳しく
Bonusovo-náučný príspevok

Možno ste postrehli, že syn našej thajskej kamarátky Ae sa volal Euro. Aj keď to pre nás môže byť divné, vôbec by som sa nečudoval, keby sa jeho brat volal Dolár.
V thajsku totiž mená vもっと詳しく
Cesta domov

Na letisku v Krabi si zahráme karty. Na Peťku sa postupne zosype 8x sedma. Kým my ostatní už nemáme pomaly čo ťahať, ona v ruke celý balíček kariet.
Tie naše hry sú vždy zábava.もっと詳しく
旅行者hahaha ja vas len chránim od kadejakej hávede 😊